Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Σαν σήμερα 6/12/1943

6/12/1943 - Ο Υπουργός Αεροπορίας Π. Βούλγαρης (Αντιναύαρχος) απένειμε εύφημο μνεία στις Ελληνικές Μοίρες Διώξεως 335 και 336, όπως στο αιτιολογικό αυτής αναφέρεται :
"...Διά τον ενθουσιασμόν και τον ζήλον μεθ' ον εξετέλεσαν τας ανατεθείσας αυταίς αποστολάς εις βαθμόν ώστε να επισύρωσι την εκτίμησιν της Βρετανικής Αεροπορίας, ενώ η σκέψις ημών στρέφεται με ευλαβή συγκίνησιν προς τους μη επιστρέψαντας μαχητάς των Μοιρών, οίτινες ενδεχομένως προσέφερον την ζωή των, καθ' ην στιγμήν εις τον ουρανόν της δούλης Πατρίδος των εμάχοντο κατά των βαρβάρων κατακτητών αυτής..."

Ελληνικά μαχητικά F-16 θα πάνε για άσκηση στην Τουρκία!

Ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ Advanced της 335 Μοίρας, της 116 Πτέρυγας Μάχης που εδρεύει στην αεροπορική βάση του Άραξου, θα μεταβούν στην Τουρκία για να συμμετάσχουν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tiger Meet» στην οποία συμμετέχουν μοίρες από τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που απεικονίζεται στο έμβλημα τους ο τίγρης (εξ ου και η ονομασία της άσκησης, «συνάντηση τίγρεων»).

Δείτε περισσότερα

Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων προς τα στελέχη των ΕΔ

Απάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4528/12-11-2014) με θέμα: «Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη»

Φ.900α/266/14141/5 Δεκεμβρίου 2014

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής κυρία Μαρία Γιαννακάκη... με θέμα «Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση μεταθέσεων στις ΕΔ προς τα στελέχη» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψη μου, τα ακόλουθα:

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων ΣΤ' ΕΣΣΟ 2014

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της ΣΤ΄ ΕΣΣΟ 2014 της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

5 Δεκεμβρίου 2007: Ο Σμηναγός Αθανάσιος Μπατσαράς, ανεσύρθη νεκρός στα διεθνή ύδατα από τουρκική φρεγάτα! (φωτογραφίες/βίντεο)

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007: Μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ της 110 ΠΜ/337 Μοίρας, με κυβερνήτη τον Σμηναγό (Ι) Αθανάσιο Μπατσαρά, κατέπεσε 20 μίλια νότια του Αγίου Όρους στην περιοχή «Ψαθούρας», κατά την διάρκεια νυχτερινής ασκήσεως. Η κινητοποίηση των δυνάμεων Έρευνας και Διάσωσης ήταν άμεση! Στην περιοχή του ατυχήματος έσπευσαν τρία SUPER PUMA, ένα C-130, μία Φρεγάτα, μία Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

photo of the day


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/12/2014

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εκπαίδευση Αξιωματικών της Αεροπορίας του Κατάρ στην 114ΠΜ

Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, εκπαιδεύτηκαν συνολικά, σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπαίδευσης, δέκα έξι (16) Αξιωματικοί της Αεροπορίας του Κατάρ στον εξομοιωτή πτήσεων (F/S), στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης (MOU) μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε φωτογραφίες

Σαν σήμερα 5/12

5/12/1912 - Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αεροπορική αποστολή στο Μέτωπο Ηπείρου από τον Υπολοχαγό Μιχαήλ Μουτούση με αεροπλάνο
Maurice Farman MF.7. Ο Μουτούσης αναγνώρισε από χαμηλό ύψος την περιοχή μέχρι τα Ιωάννινα και προσέβαλε με βόμβες συγκεντρώσεις των Τούρκων, καθώς και τα οχυρά του Μπιζανίου. Όταν προσγειώθηκε, οι στρατιώτες τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές, ενώ τον συνεχάρη για την επιτυχία του ο Αρχηγός Στρατού Ηπείρου.

www.haf.gr

Τελετή Αποφοίτησης της 2ης/2014 Μικτής Σειράς ΣΟΤ

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Μικτής Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) για το έτος 2014.

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Το ΒΙΝΤΕΟ με τη διάσωση των δύο πιλότων του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας!

Ένα αεροσκάφος F-16D Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το μεσημέρι στην θαλάσσια περιοχή της Γαύδου. Το διθέσιο μαχητικό, το οποίο ανήκε στην δύναμη της 343 Μοίρας είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας για εκπαιδευτική αποστολή. (Δείτε ΕΔΩ) Οι δύο πιλότοι χρησιμοποίησαν τα εκτινασσόμενα καθίσματα!

Βίντεο

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 22ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους τριάντα εννέα (39) σπουδαστές, της 22ης Εκπαιδευτικής Σειράς, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Δείτε τις πρώτες φωτό από τα συντρίμια του F16

Φωτογραφίες από τα συντρίμια του αεροσκάφους F16 που συνετρίβη το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, εξασφάλισε το Flashnews.gr

Δείτε φωτογραφίες

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑ για την εγκαταλείψει του F-16


Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:42, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής τριάδας αεροσκαφών F-16 της 115ΠΜ/343Μ και ενώ βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια Βόρεια της νήσου Γαύδου, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τους δύο Ιπτάμενους του Νο 2, διθέσιου, αεροσκάφους του σχηματισμού, λόγω μηχανικής βλάβης.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/12/2014

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Στην 115 ΠΜ μεταφέρονται οι δύο ιπτάμενοι

Στις 14:34 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περισυλλογή των δύο ιπταμένων από το ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι δύο ιπτάμενοι είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται στην 115 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στα Χανιά.

http://www.defence-point.gr

Συντριβή F-16 (ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΚΤΑΚΤΟ: Εγκατάλειψη διθέσιου μαχητικού F-16 νοτίως της Κρήτης

Με επιτυχία εγκατέλειψε το πλήρωμα διθέσιο μαχητικό F-16D Block 52+ της 343 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης το οποίο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής παρουσίασε μηχανική βλάβη. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 13:45 22 μίλια νότια της Γαύδου. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης καθώς άμεσα κινητοποιήθηκε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης ΑΒ-205 από την αεροπορική βάση Ηρακλείου και πλωτά μέσα.

Σαν σήμερα 4/12

4/12/1950 - Ελληνικά αεροσκάφη C-47 Dakota, τρεις ημέρες μετά την άφιξη του 13ου Σμήνους Μεταφορών στην Ιαπωνία, άρχισαν να συμμετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς, με γιγάντια αερογέφυρα, 4.700 τραυματιών της εγκλωβισμένης 1ης Αμερικανικής Μεραρχίας Πεζοναυτών στο Hagaru-ri, στη Βορειοανατολική Κορέα. Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες και υπό τα πυκνά πυρά του εχθρού παραλάμβαναν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Yonpo της περιοχής Huguam. Οι πεζοναύτες εξομάλυναν την επιφάνεια του παγωμένου εδάφους και ετοίμασαν ένα στενό πετρώδη διάδρομο ειδικά για την περίπτωση, ο οποίος όμως με δυσκολία μπορούσε να εξυπηρετήσει ένα C-47. Σημειώνεται ότι ένα απλό jeep, εφοδιασμένο με ασύρματο, αποτελούσε τον πύργο ελέγχου

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Mirage 2000EGM: Αδύναμος κρίκος ή αξιόμαχος εταίρος στη μαχητική ικανότητα της ΠΑ;

Μετά την πρόσφατη απόσυρση των βομβαρδιστικών Α-7E Corsair, τα μη εκσυγχρονισμένα Mirage 2000ΕGM της 332 Mοίρας αποτελούν τα μαχητικά της ΠΑ με τις μικρότερες μαχητικές ικανότητες. Μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει φήμες για πρόωρη απόσυρσή τους, μάλλον της ίδιας προέλευσης και αξιοπιστίας με αυτές για πώληση των συνομήλικών τους F-16C Βlock 30. Το ιδανικό για τα μαχητικά της 332 Μοίρας θα ήταν να έφθαναν στο επίπεδο των M2000-5Μk2 της 331 από τον κατασκευαστή όμως αυτό πλέον δεν είναι εφικτό κυρίως για λόγους κόστους. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με το μέλλον των –EGM στην ΠΑ και τις δυνατότητες ενίσχυσης της μαχητικής τους ικανότητας, έμμεσες ή άμεσες. Δύο είναι τα σενάρια που θα εξετάσουμε για τα απλά δίλιτρα: Α) τα μαχητικά δεν λαμβάνουν κανέναν μείζονα εκσυγχρονισμό και συνεχίζουν την υπηρεσία τους στην ΠΑ ως έχουν ή με μικρές αλλαγές και Β) τα μαχητικά έρχονται αισίως σε επίπεδο συγκρίσιμο των –5Μk2. Δεν θα αναφερθούμε σε σενάρια αγοράς Mirage 2000 από τρίτες χώρες.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/12/2014

Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 3/12

3/12/1950 - Το 13ο Σμήνος Μεταφορών (αεροσκάφη C-47 Dakota), δύο ημέρες μετά την άφιξή του στην Ιαπωνία, εντάχθηκε στην 21η Μοίρα -της 374ης Αμερικάνικης Πτέρυγας- τα πληρώματα της οποίας, λόγω των συχνών μετακινήσεών της, αποκαλούνταν "Αθίγγανοι της Kyushu". Το Ελληνικό Σμήνος ανέλαβε μεταφορές κάθε είδους στα προκεχωρημένα σημεία του μετώπου, ρίψεις εφοδίων και πυρομαχικών σε φίλια τμήματα, προκεχωρημένα ή αποκομμένα, νυχτερινές πτήσεις σε εχθρικό έδαφος για συλλογή πληροφοριών, ψυχολογικό πόλεμο και τέλος ανεφοδιασμό συμμαχικών βάσεων.

Defenceline.gr ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα γεράκια της 330 Μοίρας για συνεκπαίδευση στο Ισραήλ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παρασκευόπουλος

Τα τελευταία χρόνια η Πολεμική Αεροπορία διενεργεί αρκετές ασκήσεις - συνεκπαιδεύσεις με ξένες αεροπορικές δυνάμεις, εντός αλλά και εκτός συνόρων. Στα πλαίσια αυτών των ασκήσεων η Π.Α. έχει βρεθεί εκτός ευρωπαϊκών συνόρων αρκετές φορές, δυο εκ των οποίων στο Ισραήλ, για να συνεκπαιδευθεί με την Ισραηλινή Αεροπορία (IAF), στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο Ισραήλ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, πρόκειται να επισκεφθεί το Ισραήλ, από την Κυριακή 7 έως και την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014.

www.haf.gr

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» Σταύρου Θεοδωράκη στο ΥΠΕΘΑ

Ο επικεφαλής του κινήματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τη στρατιωτική ηγεσία για την επιχειρησιακή δομή και τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ενημέρωση παρευρέθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Δείτε περισσότερα.

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Αιγυπτιακής Αεροπορίας στην 114ΠΜ

Από την Κυριακή 23 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, διμελής αντιπροσωπεία της Αιγυπτιακής Αεροπορίας επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου 2014.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με τα πληρώματα που διέσωσαν 700 μετανάστες νοτίως της Ιεράπετρας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κάλεσε σήμερα  στο γραφείο του τον Κυβερνήτη, τον Ύπαρχο και τον Α΄ Μηχανικό  της φρεγάτας «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, εκ μέρους  όλου του πληρώματος, όπως επίσης το πλήρωμα  του ελικοπτέρου  “Super Puma” που αποτελείται από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας  και του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους οποίους και συνεχάρη  για την επιτυχή Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) νοτίως της Ιεράπετρας, κατά την οποία διασώθηκαν άνω των 600 ατόμων που επέβαιναν σε ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο.

Δείτε περισσότερα


Σαν σήμερα 2/12/1940

2/12/1940 - Έφθασαν στην Αεροπορική Βάση Ελαυσίνας οι ενισχύσεις που είχε αποστείλει η RAF για την Ελληνική Αεροπορία Διώξεως. Παρελήφθησαν οκτώ αεροσκάφη
Gloster Glaliatoz Mk II της 112 Βρετανικής Μοίρας (αργότερα προστέθηκαν και άλλα έξι), τα οποία όμως είχαν χρησιμοποιηθεί επί μακρόν, ενώ υπήρχαν πολλές ελλείψεις σε ανταλλακτικά.

www.haf.gr

H εντυπωσιακή επίδειξη του F-16 Demo Team Zeus στο Ναύπλιο! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαρκάκης

Με μια εντυπωσιακή επίδειξη από την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 Zeus κορυφώθηκαν προχθές οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης του Ναυπλίου.

Δείτε περισσότερα

Το πλήρωμα του Super Puma που έσωσε την έγκυο βλέπει ο Δένδιας

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δέχεται σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πλήρωμα του ελικοπτέρου “Super Puma” της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο με τη συνδρομή των διασωστών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του πληρώματος της Φρεγάτας «Ύδρα», συνέβαλλε στη διάσωση μεταναστών από τη Συρία και στη διακομιδή εγκύου σε νοσοκομείο.

ΕΑΒ: Παρουσίασε το μεταφερόμενο κέντρο διοίκησης και ελέγχου επιχειρήσεων

Ευρωπαϊκό συμπόσιο τεχνολογιών αιχμής στην επιτήρηση των συνόρων, την έρευνα και τη διάσωση, πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στο ΥΠΕΘΑ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία.

Δείτε περισσότερα

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίµων ΠΑ 2015 Α΄ ΕΣΣΟ

Καλούµε για κατάταξη στις τάξεις της Πολεµικής Αεροπορίας, τους στρατεύσιµους που έχουν κατανεµηθεί ή µεταφερθεί στην Πολεµική Αεροπορία, είναι σωµατικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/11/2014

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

photo of the day


Παπούλιας στο ΥΠΕΘΑ: "Ανησυχώ για την ασφάλεια της Εθνικής Άμυνας λόγω των περικοπών"!

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στα στελέχη και το προσωπικό τους εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας με τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια. “Φοβάμαι ότι οι περικοπές μπορεί να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της Εθνικής Άμυνας”, είπε ο Πρόεδρος για να σπεύσει ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας να τον διαβεβαιώσει ότι το αξιόμαχο των Ελληνικών ΕΔ δεν έχει επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την οικονομική κρίση.

Π. Βογιατζής: "Θα ενδιαφερθούν οι ιδιώτες για τις εγκαταστάσεις της Αερολέσχης και της 359 ΜΑΕΔΥ";

Την έντονη ανησυχία της Λέσβου  για την τύχη των εγκαταστάσεων της Αερολέσχης Μυτιλήνης και της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μετά την πώλησή του σε ιδιώτες, εξέφρασε σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Μεταφορών και Άμυνας ο Βουλευτής Λέσβου της ΝΔ Παύλος Βογιατζής.

Αναλυτικά στο σχετικό κέίμενο αναφέρει τα εξής:

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 1/12/1950

1/12/1950 - Το 13ο Σμήνος Μεταφορών με αεροσκάφη C-47 Dakota, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 11 Νοεμβρίου, για το μέτωπο της Κορέας, έφθασε, έπειτα από δέκα ενδιάμεσους σταθμούς, στον τελικό προορισμό του, την Αεροπορική Βάση Itazouke της Ιαπωνίας.

Αφιέρωμα στους αετούς της 112 Πτέρυγας Μάχης (3ο Μέρος)

Στο τρίτο μας αφιέρωμα στην 112 Πτέρυγα Μάχης, παρουσιάζουμε τους ανθρώπους κλειδί, τους αφανείς ήρωες που νυχθημερόν, εργάζονται αδιάκοπα για την συντήρηση και την επισκευή των ελικοπτέρων και των πυροσβεστικών CL-215. Δε θα μπορούσαμε σαν περιοδικό να μην σταθούμε και να μην παρουσιάσουμε τις Μοίρες Συντήρησης Ελικοπτέρων και Αεροσκαφών, αυτούς τους ανθρώπους που μένουν μαζί με τους Ιπτάμενους μακριά από τις οικογένειές τους, χειμώνα καλοκαίρι, στην Ελευσίνα ή στα κλιμάκια, και σκύβουν υπομονετικά πάνω στα προβλήματα που δημιουργούνται, δίνοντας μάχη με το χρόνο και με τη σωματική κούραση, για να έχουν τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη πάντα έτοιμα και ασφαλή προς πτήση.

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση της Φ. Γεννηματά για τους διαβητικούς των Ενόπλων Δυνάμεων

Η παρέμβαση της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας  Φώφης Γεννηματά ήταν αναγκαία για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης αναλώσιμων υλικών, από τα Στρατιωτικά και τα συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ Φαρμακεία, στους πάσχοντες από Διαβήτη ασφαλισμένους του ΥΠΕΘΑ,

Αγώνες Πετοσφαίρισης Ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Από 01 έως 05 Δεκεμβρίου 2014, θα διεξαχθούν αγώνες πετοσφαίρισης ανδρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, στο κλειστό γυμναστήριο Δήμου Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» (Νικολάου Πλαστήρα 20).
Σκοπός των αγώνων είναι η ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος, η ευγενής άμιλλα, η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των αγωνιζόμενων, καθώς και η ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Δώστε πίσω τις συντάξεις στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ, καθηγητές ΑΕΙ και γιατρούς [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Η απόφαση διαβιβάστηκε απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με εντολή για άμεση επιστροφή τους χωρίς ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών

Πρόκειται για περικοπές συντάξεων που έγιναν από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα. Η επιστροφή των ποσών θα... δημιουργήσει τεράστιες μαύρες τρύπες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με ισοδύναμα. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ελήφθησαν σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση των συνταξιούχων στελεχών ΕΔ-ΣΑ η Ολομέλεια του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου σχεδόν ομόφωνα (27 υπέρ και 2 κατά) αποφάνθηκε ότι ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016) καταργήθηκε με τον νεότερο πρόσφατο νόμο 4307/2014.

Δείτε περισσότερα

Ο Αντώνης Σαμαράς με την ομάδα "ΖΕΥΣ"

Έχουν περάσει λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο κόσμος άκουσε από τα μεγάφωνα το νέο μήνυμα του Σμηναγού Σωτήρη Στράλη και ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιεί εντυπωσιακούς ελιγμούς πάνω από την πόλη του Ναυπλίου.

Σαν σήμερα ο Υπολοχαγός αεροπόρος Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποίησε την τελευταία του αποστολή

30/11/1961 - Το προσωπικό του Αεροπορικού Αποσπάσματος CONGO της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας τιμήθηκε με την ευαρέσκεια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αρ. Πρωτοπαπαδάκη, για τις υπηρεσίες του τόσο στον ΟΗΕ όσο και στους ομογενείς στην ανεξαρτοποιηθείσα περιοχή του CONGO (Μάρτιος-Νοεμ. 1961).

347 ΔΒ στην 110 Πτέρυγα Μάχης (3ο Μέρος ΒΙΝΤΕΟ)

Το 3ο και τελευταίο μέρος των Α-7Η την εποχή που υπηρετούσαν στην 347 ΔΒ σας παρουσιάζει το polemikiaeroporiahaf.

Το αεροσκάφος θρύλος μέχρι και πρόσφατα υπηρετούσε την πατρίδα με πλήθος επιχειρήσεων και αναρίθμητες εξόδους, άνθρωποι που στο έδαφος και στον αέρα έδωσαν των υπέρ πάντων αγώνα για να τα υποστηρίξουν μέρα και νύχτα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το αφιερώσουμε σε όλους αυτούς που το υπηρέτησαν.