Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Κοινή επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια και Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Β’ στο 251 ΓΝΑ

Κοινή επίσκεψη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’ και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.


Mirage 2000-5 έδωσαν το μάθημα σε τουρκικά F-16 ΒΔ της Λέσβου

Με μια σκληρή αερομαχία στο Αιγαίο συνοδεύτηκαν οι σημερινές  δεκάδες παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας. Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά F-16 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό επιχείρησαν να προκαλέσουν σε εικονική αναμέτρηση μετά από αρκετό καιρό τα readiness της ΠΑ.

Σαν σήμερα 19/12/1929

19/12/1929 - Ψηφίστηκε ο νόμος 4451 "περί συστάσεως Υπουργείου Αεροπορίας", ο οποίος υπήρξε το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών για τη δημιουργία ενιαίας και ανεξάρτητης Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 2 αυτού "... είναι η ανωτάτη διοικούσα Αρχή των αεροπορικών δυνάμεων της χώρας...". Εξάλλου ο μέχρι τότε διαχωρισμός της Αεροπορίας σε δύο κλάδους - Στρατό και Ναυτικό - προκαλούσε σημαντικά λειτουργικά προβλήματα και περιόριζε την εξέλιξη και την ανάπτυξή της.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/12/2014

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Απονομή Πτυχίων 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς 2014 ΣΕΑΦ

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς 2014 του Σχολείου Ελεγκτών Αεροσκαφών (ΣΕΑΦ), στους δεκατρείς (13) Ανθυποσμηναγούς Ελεγκτές Αεράμυνας (ΕΑ), της Σχολής Ικάρων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα πτυχία απένειμε ο Διοικητής του Κέντρου, Σμήναρχος (ΕΑ) Γεώργιος Καραδήμας.

Δείτε φωτογραφίες

Ευχές από τον σύλλογο ΣΑΣΥΔΑ


                                                Ευχές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς

Ενημέρωση ΥΕΘΑ για την ΤΑΑΣ "Οδυσσέας 5/2014" την οποία διέταξε χθες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρακολούθησε σήμερα το πρωί τα συμπεράσματα της άσκησης ΤΑΑΣ «Οδυσσέας 5/2014», την οποία διέταξε αιφνιδιαστικά χθες και εκτελέσθηκε αυθημερόν.

Ρόδος: Αερογέφυρα σωτηρίας για βρέφος

Με ελικόπτερο Super Puma διεκομίσθη, το απόγευμα της Πέμπτης, ένα βρέφος από τη Ρόδο στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το νεογνό που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εισήχθη στη μονάδα νεογνών.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 133ΣΜ

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (133ΣΜ), στο Καστέλι Ηρακλείου της Κρήτης.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Αδικαιολόγητη υστερία εναντίον των στελεχών ΕΔ-ΣΑΤου Επισμηναγού (Ι) ε.α. Γεώργιου Β. Κασσαβέτη:


Κοινωνική Προσφορά από την 120ΠΕΑ

Από τη Δευτέρα 15 έως την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), συγκέντρωσε χρήματα για την αγορά τροφίμων επ'ωφελεία απόρων οικογενειών.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 120ΠΕΑ

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, εθελοντική αιμοδοσία στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ).

Δείτε φωτογραφίες

Συνάντηση ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια με Πρέσβη του Καναδά

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δέχθηκε το πρωί στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα Robert Peck.

Εξουδετέρωση Βόμβας από την Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112ΠΜ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, πραγματοποίησε επιχείρηση εξουδετέρωσης - καταστροφής βόμβας, γενικής χρήσεως (G.P), τύπου MK IV, 500 λιβρών, Βρετανικής κατασκευής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/12/2014

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών και στους 2 συζύγους στρατιωτικούς με τέκνα!!

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν.4307/2014 και την ερμηνευτική εγκύκλιο, καταργήθηκε η παρ3 του άρθρου 51 του Ν.3205/2003, σε συμμόρφωση της Διοίκησης προς αμετάκλητες αποφάσεις του Σ.τ.Ε καταργήθηκε από 1-8-2012 η διάταξη που προέβλεπε τη χορήγηση προσαυξημένου επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών (λόγω ύπαρξης προστατευομένων μελών - τέκνων) μόνο στον ένα εκ των συζύγων, στην περίπτωση που αμείβονται και οι δύο με βάση το ειδικό μισθολόγιο του ένστολου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα

Ζητάνε να συλληφθούν στελέχη της ΠΑ "Μας ζητάνε και τα ρέστα τώρα"

Τη σύλληψη του πιλότου του ελληνικού Μιράζ 2000 που η Τουρκία ισχυρίζεται πλέον επίσημα ότι κατέρριψε τουρκικό F-16 στις 8 Οκτωβρίου 1996 ανοιχτά της Χίου,ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας του Τούρκου κυβερνήτη του μαχητικού που σκοτώθηκε όταν το αεροπλάνο του πήρε φωτιά και έπεσε κατά την διάρκεια αερομαχίας με το ελληνικό αναχαιτιστικό.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Σαν σήμερα 17/12/1940

17/12/1940 - Διατάχθηκε από τον Διοικητή της Αεροπορίας Διώξεως Αντισμήναρχο Εμμ. Κελαϊδή η άμεση μεταφορά των αεροσκαφών από το αεροδρόμιο της Πτολεμαΐδας, όπου είχαν αποκλειστεί λόγω του παγετού και κινδύνευαν να καταστραφούν από τις προσβολές, στο αεροδρόμιο Σέδες. Τέσσερα ημερόνυχτα παρέμεινε άγρυπνο όλο το προσωπικό, προκειμένου τα αεροπλάνα να αποσυναρμολογηθούν, να μεταφερθούν οδικώς μέχρι το Αμύνταιο και από εκεί σιδηροδρομικώς στο Σέδες.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/12/2014

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

"Μπλόκο" τρόϊκας στο ασφαλιστικό στρατιωτικών - Αναβολή στην ρύθμιση που είχε ανακοινώσει η Γεννηματά

Αν δεν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόϊκα η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών που κατετάγησαν την περίοδο 1990-95 δεν περνάει!

Το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις είναι έτοιμο στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα,έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά δεν μπορεί να κατατεθεί στην Βουλή λόγω τρόϊκας η οποία έχει βάλεο “μπλόκο” σ΄ όλες τις ρυθμίσεις που έχουν σχέση με τα ασφαλιστικά.Όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και άλλων κλάδων.

Εορταστική Συναυλία της Μπάντας της ΠΑ στο Σταθμό Μετρό "Σύνταγμα"

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:30, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) θα πραγματοποιήσει συναυλία στο χώρο του Σταθμού Μετρό "Σύνταγμα", με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με τις Συγκοινωνίες Αθηνών.

www.haf.gr

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Α' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Α΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Αποκλειστικές φωτογραφίες του συλλόγου ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ από την άσκηση της 330 Μ στο Ισραήλ

Από τις 5 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2014 η 330Μ «Κεραυνός» και η Tayeset 107 “Knights of the Orange Tail” της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (Cheil Ha’avir)  συνεκπαιδεύτηκαν  στο Ισραήλ στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ και σε συνέχεια παλαιοτέρων συνεργασιών και συνεκπαιδεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/12/2014

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ομιλία με Θέμα: " Με όπλο τον Σταυρό στα Πεδία των Μαχών: Η Παρουσία και το Έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-1913", στη ΔΑΕ

Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Αθανασίου Τσαλίκη, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Διοίκησης, ομιλία με θέμα: " Με όπλο τον Σταυρό στα Πεδία των Μαχών: Η παρουσία και το έργο των Στρατιωτικών Ιερέων στους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913", από τον Αρχιμανδρίτη στρατιωτικό Ιεροκήρυκα π. Μελέτιο Κουράκλη.

www.haf.gr

Ποιο ασφαλιστικό θέμα των στρατιωτικών έχει "παγώσει" ο Σταϊκούρας

Στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών βρίσκεται εδώ και πάρα πολλές ημέρες η τροπολογία με την οποία θα ρυθμιστεί το ασφαλιστικό ζήτημα των στρατιωτικών που είχαν καταταγεί την πενταετία 1990-95 ,στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της λύσης που αναμενόταν χρόνια, είχε γίνει από την ίδια της ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Onalert.gr.

Κύπρος: Εκταφή των «αγνοουμένων» καταδρομέων του αεροσκάφους Noratlas μετά από 40 χρόνια

Μετά από 40 χρόνια θα γίνει εκσκαφή στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, για να αποκαλυφθούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους Noratlas το οποίο καταρρίφθηκε από λάθος την 21η προς 22α Ιουλίου 1974, κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής.

Σαν σήμερα 16/12/1943

16/12/1943 - Ο Υπουργός Αεροπορίας Π. Βούλγαρης προέβη στην απονομή Διαμνημόνευσης στην
13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού διότι :

Η κρίση των S300: Διδαχθέντα μαθήματα, δύο δεκαετίες μετά

Η τριετία μεταξύ 1996 και 1998 υπήρξε κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και διαμόρφωσε σε σημαντικό βαθμό την μετέπειτα πορεία τους. Συγκεκριμένα, οι κρίσεις των Ιμίων και S300, διαμόρφωσαν αποφασιστικά τις σχέσεις εντός του περιφερειακού συμπλέγματος ασφάλειας, αποτελούμενο από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Απονομή Πτυχίων 110ης Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 110ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στους είκοσι έξι (26) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς διαφόρων ειδικοτήτων, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/12/2014

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συνεκπαίδευση της 330Μ με την 107Μ της Ισραηλινής Αεροπορίας

Από την Κυριακή 7 έως και την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ovda, στο Ισραήλ, συνεκπαίδευση της 111ΠΜ/330Μ με την 107 Μοίρα της Ισραηλινής Αεροπορίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ 2014.

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών Σχολικού Έτους 2013-14 και Πρωτευσάντων σε ΑΕΙ και Παραγωγικές Σχολές της ΠΑ

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά,

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στη Στρατιωτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη Στρατιωτική Διοίκηση Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ) όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του στρατηγείου σε εθνικό και σε Συμμαχικό επίπεδο.

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη 110 ΠΜ !!


Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη 110 ΠΜ εκδήλωση για την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Σαν σήμερα 15/12/1915

15/12/1915 - Διατάχθηκε η μεταφορά της Αεροπορικής Υπηρεσίας Στρατού από τη Θεσσαλονίκη στο Ν. Αμύνταιο (Σόροβιτς). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες ισοπέδωσης στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης και να αρχίσει η διάλυση τω
ν αεροσκαφών και των υποστέγων, που θα μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς στη νέα έδρα.

www.haf.gr

Ο πρώτος βομβαρδισμός στο Μπιζάνι με διπλάνο!

Η Μάχη του Μπιζανίου υπήρξε η σημαντικότερη σύγκρουση κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού στρατού στο μέτωπο της Ηπείρου. Η τοποθεσία Μπιζάνι με τις γειτονικές τοποθεσίες νότια των Ιωαννίνων, αποτέλεσε σημαντικό φυσικό σημείο άμυνας και το επέλεξαν οι Τούρκοι για να καθηλώσουν τον ελληνικό στρατό. Με τον κυκλωτικό ελιγμό όμως, που τελικά κατάφεραν οι Έλληνες, ανάγκασαν τον αντίπαλο σε άμεση παράδοση. Η νίκη στο Μπιζάνι αποτέλεσε το κλειδί για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, καθώς και ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης μαζί με τους μοντελιστές του Ηρακλείου!

Τον Σμηναγό (Ι) της 340 Μοίρας Σωτήρη Στράλη είχαν την χαρά και την τιμή να έχουν μαζί τους οι μοντελιστές του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του ΣΣΜΗ που πραγματοποιείται στη πόλη!

Ο Αεροπόρος μας, ο οποίος είναι και ο ένας εκ των δύο πιλότων της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 Ζευς, έχει μαζί με τους συναδέλφους του -ιπτάμενους και τεχνικούς- υπηρεσία στα Readiness της 133 Σμηναρχίας Μάχης.

Δείτε περισσότερα