Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Βόμβα Βαρεμένου : "Απειλούν με απόλυση ΕΠΟΠ και ΕΜΘ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ"!

“Λάδι” στην έτσι κι αλλιώς “εύφλεκτη” προεκλογική περίοδο θα ρίξει η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστή της επιτροπής ελέγχου κοινοβουλευτικού έργου για θέματα του υπουργείου Άμυνας, κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο, Γιώργου Βαρεμένου.

Σύμφωνα μ΄ αυτή υπάρχουν καταγγελίες για πιέσεις σε ΕΠΟΠ και ΕΜΘ για να επηρεαστεί η ψήφος τους. Απειλούνται όπως υποστηρίζει με απόλυση σε περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε περισσότερα

Αερογέφυρα ζωής για δίδυμα τριών ωρών

Δίδυμα που γεννήθηκαν πρόωρα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα από τη Χίο στην Αθήνα με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας έπειτα από σχετικό αιτήμα του ΕΚΑΒ.


photo of the day


Ορυκτοί Πόροι και Εθνική Άμυνα: Μια πρόταση σε βάθος 50 χρόνων…

Το άρθρο 161 του νόμου 4001/2011, προβλέπει τη φορολογία με συντελεστή 20% των αναδόχων (εταιρειών) που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις έρευνες / εκμεταλλεύσεις των κοιτασμάτων των Ελληνικών υδρογονανθράκων. Το άρθρο 164 του ίδιου νόμου προβλέπει πως αυτό το ποσοστό χρημάτων θα «κατατίθεται σε ειδικό προς τούτο τραπεζικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Δείτε περισσότερα

Μεταπτυχιακά για στελέχη των ΕΔ στις ΗΠΑ - Ποιοι μπορούν να τα παρακολουθήσουν

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης και αξιοποιώντας τις παρεχόμενες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» υποτροφίες, έχει ξεκινήσει διεργασίες και συνεννοήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των δέκα (10) πρώτων αποφοίτων της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) σε σύντονη εκπαίδευση (crash course) Γεωπολιτικού/Γεωστρατηγικού προσανατολισμού, διάρκειας 4-8 εβδομάδων, σε ετήσια βάση.

Ποιο προεκλογικό σύνθημα έβαλε "μπουρλότο" στους στρατιωτικούς και αποσύρθηκε!

Πολλοί θα πουν ότι επρόκειτο για μια απλή γκάφη ενός κομματικού επιτελείου σε μια προεκλογική εκστρατεία εξπρές. Οι στρατιωτικοί που εντόπισαν στην ιστοσελίδα της ΝΔ το προεκλογικό μήνυμα που έλεγε “αυξήσαμε τους μισθούς των στρατιωτικών” δεν πιστεύουν στην θεωρία της γκάφας. Γιατί το “αυξήσεις στους στρατιωτικούς” έχει ακουστεί πάρα πολλές φορές από κομματικά και κυβερνητικά στελέχη σε πάρα πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους.

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/1/2015

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Η Υποκρισία για τις διαθεσιμότητες των μέσων στην ΠΑ είναι εξαιρετικά ανησυχητική

Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) εα
Βασίλειος Βρεττός
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

Ο τρόπος που «εκδικείται» η αλήθεια είναι να υπάρχει. Υπάρχοντας εκθέτει και διασύρει όσους την παραγνωρίζουν, την παίρνουν αψήφιστα, τη λογαριάζουν εξουδετερωμένη ολοκληρωτικά από τη χρησιμότητα, έγραφε σχετικά πρόσφατα ο καθηγητής Χρήστος  Γιανναράς στο άρθρο του “ πώς «εκδικείται» η αλήθεια” . Πέρασαν λίγοι μόνο μήνες για να επιβεβαιωθεί και στο χώρο της, ευαίσθητης εθνικά, έρευνας- διάσωσης ότι η αλήθεια κάποτε «εκδικείται».

Ο Δένδιας ετοιμάζεται να πετάξει με Mirage 2000 - Θα δοκιμάσει και τα φρένα τους;

Στο ΓΝΑ εθεάθη ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας. Όχι δεν έχει θέμα υγείας ο ΥΕΘΑ. Περνούσε ιατρικές εξετάσεις…top gun! Δηλαδή τις εξετάσεις που περνά ο κάθε ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας! Γιατί αυτό;

Στρατιωτικοί καλούν τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που εισέπραξαν

Πρόταση που θα σοκάρει τους 300 της Βουλής από στρατιωτικούς. Με έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών καλεί τους 300 της Βουλής να επιστρέψουν τον μισθό Ιανουαρίου που ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου κατατέθηκε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Και οι στρατιωτικοί προχωρούν παραπέρα την πρότασή τους προς τους βουλευτές. Τους καλούν για λόγους “ισότητας και δικαιοσύνης” να επιστρέψουν τους μισθούς “σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.

Δείτε περισσότερα

Ποια είναι η 480 Fighter Squadron της αμερικανικής Αεροπορίας που θα συνεκπαιδευθέι με την ΠΑ (Vid)

Η 480 Fighter Squadron της Αμερικανικής αεροπορίας, η οποία έρχεται στην Ελλάδα για συνεκπαίδευση με την ΠΑ, είναι μια από τις ιστορικότερες της Αμερικανικής αεροπορίας. Συγκροτήθηκε το 1942 και έδρασε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με αεροσκάφη Β-26.

Στη δεκαετία του 1960 εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ και εξοπλίστηκε με αεροσκάφη F-100, και αργότερα F-4C Phantom, με τα οποία και έδρασε στο Βιετνάμ, μέχρι το 1971.

Δείτε περισσότερα


Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 480FS

Από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Επίδομα Εξομάλυνσης Μισθολογικών Διαφορών

Κατόπιν οδηγιών από τη ΓΕΣ/ΔΟΙ ενημερώθηκαν τα στελέχη για την ευνοϊκή ρύθµιση της αναδροµικής χορήγησης, από 1-8-2012, του προσαυξηµένου επιδόµατος εξοµάλυνσης µισθολογικών διαφορών.

Τα στελέχη που εµπίπτουν στους δικαιούχους της αναδροµικής χορήγησης του προσαυξηµένου επιδόµατος εξοµάλυνσης µισθολογικών διαφορών θα πρέπει... να υποβάλλουν Ατομικές Υπηρεσιακές Αναφορές, µέσω των Μονάδων τους, στα ΚΤΣ-ΚΤΕΘ υπαγωγής τους, όπου θα αιτούνται αυτή.

Δείτε περισσότερα

Αισιόδοξη για το 2015 η διοίκηση της ΕΑΒ…

Σταθερά θετική πορεία και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης διαπιστώνει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, για το 2015 η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ). Η εταιρεία, ακολουθώντας κατά γράμμα τη στρατηγική ανάκαμψης και ανάπτυξης του τετραετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2017, βελτίωσε σημαντικά τις λειτουργικές και παραγωγικές της δραστηριότητες, μείωσε τις ανελαστικές της δαπάνες και εφάρμοσε δυναμική εξωστρεφή εμπορική πολιτική με αποτέλεσμα να έχει να επιδείξει έναν σαφώς θετικό απολογισμό για το 2014.

Δείτε περισσότερα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικων και των ενστόλων

Στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε το πρωί το θέμα της μη εφαρμογής από την κυβέρνηση των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των στρατιωτικών και των ενστόλων.

Ρήτρα αξιόμαχου φρενάρει τις μειώσεις στα εφάπαξ στελεχών ΕΔ-ΣΑ (ΠΙΝΑΚΑΣ) [ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ]

Φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ για τους στρατιωτικούς - σώματα ασφαλείας βάζει η εφαρμογή ειδικής ρήτρας που θα περιορίζει στο ελάχιστο τις περικοπές όσων αποστρατεύονται από τις 31/7/2014 και μετά. Η ρήτρα αυτή... ενσωματώθηκε στο νόμο, για να «προστατεύσει» το αξιόμαχο των στελεχών ΕΔ-ΣΑ από τις περικοπές που φέρνει μια άλλη ρήτρα, που ισχύει από την 1η/1/2015 σε όλα τα Ταμεία και για το μηδενισμό των ελλειμμάτων τους.

Δείτε περισσότερα

Κάθετα αντίθετο το ΓΕΕΘΑ στην εξαίρεση των Στρατιωτικών Σχολών από τις Πανελλήνιες

“Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ είναι "κάθετα αντίθετη" με οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ αναφορικά με την έξοδο των εν λόγω Παραγωγικών Σχολών από το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ισχύει μέχρι σήμερα”. Κορυφαία πηγή του ΓΕΕΘΑ διαμηνύει την αντίθεση της στρατιωτικής ηγεσίας σ΄ όσα ακούστηκαν δημόσια περί αλλαγής του τρόπου εισαγωγής στις Ανώτατες και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές.

Δίτε περισσότερα

Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι στελεχών ΕΔ-ΣΑ ενόψει βουλευτικών εκλογών 25ης Ιαν 2015 (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012, Α΄ 57), οι στρατιωτικοί που υπηρετούν με οποιαδήποτε ιδιότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ' αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν στις γενικές βουλευτικές εκλογές στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Κάντε κλικ στην παρακάτω φωτό για να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο:

Δείτε περισσότερα

defenceline.gr: Προσγείωση στη κοιλάδα του παραμυθιού - Το αεροδρόμιο φάντασμα της ΕΒΑ στον πόλεμο του 1940

Γράφει ο Νίκος Γαβριλάκης

Οι λόγοι ιστορικού ενδιαφέροντος για τους οποίους μπορεί κανείς να θέλει να επισκεφθεί την Παραμυθιά δεν είναι λίγοι. Περιγράφονται σε αρκετά βιβλία, άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο γλαφυρά. Υπάρχει όμως ένας ο οποίος είναι κρυμμένος καλά στην ένδοξη ελληνική γη και το φάντασμά του, πετάει κάθε τόσο...

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

photo of the day


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/1/2015

Την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πως μπορούν να έρθουν "τα πάνω κάτω" στις Στρατιωτικές Σχολές - Πρόταση που θα συζητηθεί

Πυρά από παντού δέχεται η πρόταση-απόφαση που ανακοίνωσε από τηλεοράσεως ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Μεγαλύτερη σημασία δεν έχουν οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ενστάσεις που διατυπώνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί .Και δεν είναι λίγες. Ξεχωρίσαμε απ΄ αυτές το κείμενο του κ.Ιωάννη Λεοντακιανάκου απόστρατου του ΠΝ ,γιατί μας το επισήμαναν πολλοί εν ενεργεία στρατιωτικοί. Μ΄ αυτό το κείμενο κάνει και μια "επαναστατική" για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση αλλαγής του συστήματος στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

photo of the day


Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στον Καθαγιασμό των Υδάτων του Δήμου Γλυφάδας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη στον Καθαγιασμό των Υδάτων στη Γλυφάδα, ο οποίος τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου.

Σαν Σήμερα 6/1/1933

6/1/1933 - Υπογράφτηκε το ΝΔ "Περί συμπτύξεως Αεροπορικών Διοικήσεων και Μονάδων", το οποίο ήταν το σημαντικότερο και μακροβιότερο από όλα όσα ακολούθησαν την ίδρυση του Υπουργείου Αεροπορίας. Βάσει αυτού δημιουργήθηκε ενιαία Ανώτερη Διοίκηση Αεροπορίας, υπό την οποία υπήχθησαν οι Σμηναρχίες Τατοΐου, Λάρισας και Σέδες, καθώς και η Αεροπορική Βάση Φαλήρου.

www.haf.gr

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα 4/1/1951

4/1/1951 - Το 13ο Σμήνος Μεταφορών, με αεροσκάφη "C-47 Dakota", συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα. Εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, το αεροδρόμιο - πεδίο προσγείωσης της περιοχής ήταν από τα χειρότερα της Κορέας.