Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα 24/1/1913

24/1/1913 - Πραγματοποιήθηκε από τον Μούδρο της Λήμνου η πρώτη πολεμική αποστολή επ' ωφελεία του ΒΝ με υδροπλάνο Maurice Farman Hydroplane. Ο χειριστής Υπολοχαγός Μιχαήλ Μουτούσης και ο παρατηρητής Σημαιοφόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης κατήρτισαν σχεδιάγραμμα - σκαρίφημα των θέσεων του Τουρκικού Στόλου, εναντίον του οποίου ρίχτηκαν τέσσερις βόμβες που προξένησαν ελαφρές ζημιές.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΔ

Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αναμένεται να επιφέρει το αποτέλεσμα των μεθαυριανών εκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί... νικητής και σχηματίσει κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμος είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα. Οι μεταβολές θα είναι πολύ μικρότερης έκτασης στην περίπτωση σχηματισμού κυβερνήσεως από τη Νέα Δημοκρατία. Κι όλα αυτά καθώς οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούνται τον Μάρτιο. Αν οι εκλογές δεν αναδείξουν κυβέρνηση και οδηγηθούμε σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, θα προκληθεί η αντίστοιχη «μετάθεση» των κρίσεων προς τα μέσα Απριλίου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το στελεχικό δυναμικό του στρατεύματος (μεταθέσεις, ενοικιάσεις κατοικιών, εξετάσεις τέκνων κ.λπ.).

Δείτε περισσότερα

Νέος υπολογισμός των αναδρομικών

■ Μπλόκο στην υπουργική απόφαση από τους αποστράτους.

■ Το συντονιστικό των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας αίτηση για την ακύρωση της Κοινής Αποφάσεως ΥΠ0ΙΚ και ΥΠΕΘΑ.

Δείτε περισσότερα


Το Αιγαίο και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Υπό κ. Ευαγγέλου Γεωργούση Αντιπτέραρχου (Ι) ε.α, Μέλους ΔΣ ΣΕΕΘΑ

Ο εναέριος χώρος του Αιγαίου ήταν ανέκαθεν ο κυριότερος χώρος πτήσεων και γενικά επιχειρησιακής δράσης της Π.Α. Η ιδιαίτερη μορφολογία της επιφάνειας, όπου θάλασσα και νησιά εναλλάσσονται, δημιουργούν ένα εξαιρετικό υπόβαθρο άσκησης των πληρωμάτων αέρος, αφού η εναλλαγή αυτή απαιτεί ιδιαίτερα προσεκτική σχεδίαση και κυρίως, εκτέλεση κάθε αποστολής.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/1/2015

Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΥ στην 359ΜΑΕΔΥ

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (Δ/ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (359ΜΑΕΔΥ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΑΥ

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), παρουσία του Διοικητή της, Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, της Ηγεσίας και του προσωπικού της Διοίκησης.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη του Διοικητή CAOC TJ στο ΑΤΑ

Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), τον Διοικητή του Combined Air Operations Centre Torejon (CAOC TJ), Major General Rubén C.Garcia Servert συνοδευόμενο από τον Υποδιοικητή του CAOC TJ, Ταξίαρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Μια τετράδα Τούρκικων μαχητικών και ενα (CN-235) προέβησαν σε 22 Παραβιάσεις!

Δεν υπάρχει ημέρα στο Αιγαίο που να μην καταγράφουμε Παράβαση-Παραβίαση στο FIR Αθηνών και  μάλιστα τα μαχητικά πετάνε πάντα Οπλισμένα !

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τα μαχητικά με το CN-235 (φώτο) να μπαινοβγαίνει στο FIR Αθηνών προκαλώντας  ώστε να στείλουμε μαχητικά και να καταγράψει τον χρόνο αντίδρασης των Ελληνικών Μαχητικών !

Δείτε περισσότερα

Ανακοίνωση Τύπου για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Λευκής Βίβλου των Ενόπλων Δυνάμεων 2014 και του μηνύματος του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια σε αυτήν

«Η έκδοση της Λευκής Βίβλου του ΥΠΕΘΑ, θεωρήθηκε επιβεβλημένη μετά από την αναθεώρηση του συνόλου των προβλεπόμενων θεσμικών στρατηγικών κειμένων της χώρας.

Μέσα από τα κείμενα της Λευκής Βίβλου, αντιλαμβάνεται κανείς  τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάς προσεγγίζει τις σύγχρονες προκλήσεις ασφαλείας. Μια προσέγγιση, πανοπτική, με ορθή και ρεαλιστική εκτίμηση της απειλής, με ψυχραιμία, με εμπειρία.

Ένας πτέραρχος στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου

Με τη βούληση να συμβάλει στα κοινά, μέσα από τις γραμμές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κατέρχεται ως υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας ο υποπτέραρχος(Ι) ε.α. Γιώργος Σιουτάρης, καταθέτοντας στην κοινή προσπάθεια τις δικές του εμπειρίες και προτάσεις, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας προοδευτικής πολιτικής πλειοψηφίας, μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που ενώνουν την κοινωνία και θέτουν τις προϋποθέσεις για ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

Δείτε περισσότερα

Πολεμική Αεροπορία: Πέντε διαφορετικές αποστολές σε ένα 24ωρο για τα ελληνικά φτερά!

Ένα μικρό, πολυμέτωπο, «πόλεμο» έδωσε σήμερα – και τον κέρδισε – η Πολεμική Αεροπορία, καθώς πτητικά της μέσα συμμετείχαν σε πέντε διαφορετικές αποστολές, σε διάφορα σημεία της Ελλάδος και της Μεσογείου ταυτοχρόνως, όπως ανέδειξε μέσα από το ρεπορτάζ του στο parapolitika.gr ο έμπειρος στρατιωτικός συντάκτης Λεωνίδας Μπλαβέρης!

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα έφυγε ο αετός της Ιθώμης, Κώστας Ν.Δαβίλλας

Ήταν 22 Ιανουαρίου 1979 και ώρα 13:30, μια μαύρη ημέρα για την Ιθώμη,τότε που ο ουρανός σκοτείνιασε και τρομάξαν τα πουλιά.

Ο Υποσμηναγός Κωνσταντίνος Δαβίλλας,την αποφράδα εκείνη
ημέρα, εκτελούσε ειδική διατεταγμένη πτήση οργάνων με ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου F-104,τα οποία έμειναν στην ιστορία σαν ιπτάμενα φέρετρα.Και ενώ πετούσε πάνω από την πόλη της Πάτρας, ξαφνικά το αεροπλάνο πήρε φωτιά!!!

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/1/2015

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κοινωνική προσφορά από το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ)

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, το προσωπικό του Κέντρου Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ), προσέφερε τρόφιμα και παιχνίδια στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους.

www.haf.gr


Οχτώ μαχητικά έστειλαν σήμερα οι Τούρκοι, με τα τέσσερα απο αυτά Οπλισμένα

Οι Σοβαροί άνθρωποι σε αυτόν εδώ τον τόπο ανησυχούν και το δηλώνουν …ενώ κάποιοι άλλοι σκοπεύουν να το διακινδυνεύσουν ,τώρα τι θα διακινδυνεύσουν  οι άνθρωποι μακάρι να  γνώριζαν !

Στα γεγονότα τώρα και ευτυχώς οι Άνθρωποι που έχουν ταχθεί να φυλάνε Θερμοπύλες δεν βλέπουν τηλεόραση ούτε ακούνε Κασσάνδρες  με ταξίματα και ρουσφέτια …Αυτά τα έχουν καπαρώσει ούτως ή άλλως οι οσφυοκάμπτες των γραφείων και των μη μάχιμων  Μονάδων !

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίµων ΠΑ 2015 B΄ ΕΣΣΟ

Καλούµε για κατάταξη στις τάξεις της Πολεµικής Αεροπορίας, τους στρατεύσιµους που έχουν κατανεµηθεί ή µεταφερθεί στην Πολεµική Αεροπορία, είναι σωµατικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 64ΥΣ6-Ω2Φ

HELLENIC AIR FORCE Death From Above The Mighty F-16 Fighting Falcon

Παρασημοφόρηση πληρωμάτων Ε.Δ. και Λ.Σ. που συμμετείχαν στη διάσωση επιβαινόντων του Norman Atlantic

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απένειμαν  Μετάλλια Εξόχου Πράξεως σε 42 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας) και του Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής,  αντιστοίχως,  που αποτέλεσαν τα πληρώματα των ελικοπτέρων του Π.Ν. και της Π.Α. που συμμετείχαν στη διάσωση των επιβατών του Ε/Γ – Ο/Γ “Norman Atlantic”στην Αδριατική θάλασσα από τις 28 ως τις 30 Δεκεμβρίου, σε τελετή  που πραγματοποιήθηκε στο  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  


Υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος-Ισραήλ!

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 υπογράφηκε στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΑΣ) έτους 2015 μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ.

Το ΠΑΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο βοηθός Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

Mirage των ΗΑΕ για Ιράκ και Αίγυπτο… η Ελλάδα πάλι απούσα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προτίθενται να μεταβιβάσουν τον ερχόμενο Μάρτιο έως και 10 μαχητικά Mirage 2000-9 στην Αεροπορία του Ιράκ σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής αμυντικής επιθεώρησης «Defense News» που επικαλείται μη κατονομαζόμενη κυβερνητική πηγή της χώρας του Κόλπου.

Καθώς για τα συγκεκριμένα μαχητικά στο πρόσφατο παρελθόν (περί το 2009) είχε εκδηλωθεί το μάλλον υποτονικό ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, η εξέλιξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Δείτε περισσότερα

18 α/φη F-16 των ΗΠΑ και 300 άτομα προσωπικό στη Σούδα

Μαζικές προσγειώσεις αμερικανικών F 16 από προχθές στην Σούδα. 18 μαχητικά αεροσκάφη F 16 της αμερικανικής αεροπορίας, έχουν προσγειωθεί στην Σούδα συνοδευόμενα από 300 άτομα που είναι το προσωπικό υποστήριξής τους. Γιατί αυτές οι μαζικές προσγειώσεις που μοιάζουν με μεταστάθμευση ,αφού τα αμερικανικά F 16 θα παραμείνουν στην Σούδα μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου;

Σαν σήμερα 21/1/1913

21/1/1913 - Υδροπλάνο "
Maurice Farman Hydroplane", με πλήρωμα τον Υπολοχαγό Μιχαήλ Μουτούση, ως χειριστή, και τον Σημαιοφόρο Αριστείδη Μωραϊτίνη, ως παρατηρητή, πραγματοποίησε επιτυχή δοκιμαστική πτήση από τον Μούδρο (Λήμνος) μέχρι την Τένεδο. Κατόπιν αυτού αποφασίστηκε η χρησιμοποίησή του στη συγκέντρωση πληροφοριών για τις ναυτικές δυνάμεις των Τούρκων στα Δαρδανέλια με την εκτέλεση αναγνωριστικής αποστολής (24 Ιανουαρίου 1913).

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/1/2015

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Πάλι "τσόντα" σήμερα στο Αιγαίο

Σκληρές εμπλοκές πάνω απο τη Μεσόγειο Θάλασσα  με οπλισμένα Τούρκικα μαχητικά  που παραβίασαν  το FIR  Αθηνών περί τα 27 Μίλια νότια του Καστελορίζου σημειώθηκε σήμερα δύο φορές ανεβάζοντας κατακόρυφα το θερμόμετρο στο Αιγαίο !

defencelie.gr : Δύο αεροδιακομιδές σωτηρίας μέσα σε λίγες ώρες από τα εναέρια μέσα της ΠΑ!

Νέες σωτήριες αεροδιακομιδές ασθενών πραγματοποίησαν απόψε τα εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ απογειώθηκε τις απογευματινές ώρες αεροσκάφος C-130 από την 112 ΠΜ/Αεροπορική Βάση Ελευσίνος με προορισμό την Κέρκυρα απ' όπου παρέλαβε 17χρονο που νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τον μετέφερε σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Δείτε περισσότερα

Μετάλλιο εξόχου πράξεως για τα πληρώματα Πολεμικής Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα απονείμει σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, στις 11:00 στο ΥΠΕΘΑ, το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στα μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic».


Επιστρέφουν τον μισθό Ιανουαρίου οι 300 της Βουλής! Το "κράξιμο" των στρατιωτικών έπιασε τόπο

Η κατακραυγή και από τους στρατιωτικούς για την μισθοδοσία Ιανουαρίου που οι 300 της Βουλής είχαν προκαταβολικά εισπράξει φαίνεται ότι έπιασε τόπο. Η Διεύθυνση Οικονομικών τους καλεί να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά εντός 10 ημερών!

Πριν μερικες μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ειχε προτείνει στους βουλευτές “για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να επιστρέψετε τη μισθοδοσία που σας καταβλήθηκε για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015 σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.

Δείτε περισσότερα

Ημερίδα στην 110ΠΜ με Θέμα: "Από την Αραβική Άνοιξη στον Τρόμο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και οι Μελλοντικές Προοπτικές - Ένας Κόσμος σε Αταξία" (20/1/2015)

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στη Λάρισα, ημερίδα με θέμα: "Από την Αραβική Άνοιξη στον τρόμο του Ισλαμικού Χαλιφάτου και οι μελλοντικές προοπτικές - Ένας κόσμος σε αταξία", υπό την αιγίδα της Μονάδας.

Παρουσίαση από τον Σύλλογο Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας ΙΚΑΡΟΣ το λεύκωμα "THE LAST CORSAIR PHOTO HUNTERS"

Έπειτα από μια μικρή παύση στην έκδοση των λευκωμάτων μας, λόγω της συμμετοχής μας σε επίσημες επετειακές εκδόσεις Μοιρών της Π.Α, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την τέταρτη κατά σειρά προσπάθειά μας.

Με υπερηφάνεια λοιπόν παρουσιάζουμε το ‘’THE LAST CORSAIR PHOTO HUNTERS’’.
Ένα πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα 100 σελίδων με μερικές από τις καλύτερες λήψης των μελών του ΙΚΑΡΟΥ για τα Α-7.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/1/2015

Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!!

Τα τρία τελευταία χρόνια το  ΓΕΕΘΑ, με πρωτοβουλίες του  αρχηγού ΓΕΕΘΑ  στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και με την υποστήριξη δύο υπουργών Άμυνας, του  Δ. Αβραμόπουλου και του  Νίκου Δένδια, επιχειρείται μια ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη θεσμοθέτηση κινήτρων, που θα παροτρύνουν και θα διευκολύνουν τα στελέχη των ΕΔ να σπουδάζουν σε Τμήματα ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού, για την απόκτηση πτυχίων ή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Άλλες σημαντικές και καινοτόμες  πρωτοβουλίες στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στρατιωτικών είναι οι εξής:

Δείτε περισσότερα

Τους φορέσαμε γυαλιά στο NATO - Καινοτόμα επισκευή ελληνικού ραντάρ!

Με μία ενθουσιώδη ανακοίνωση τύπου η υπηρεσία υποστήριξης του ΝΑΤΟ (NSPA: NATO Support Agency, διάδοχος οργανισμός της NAMSA) και ειδικότερα το γραφείο προγράμματος επικοινωνιών, αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας (Communications, Air and Missile Defence Programme), ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πολύπλοκου έργου αντικατάστασης του κύριου εδράνου (ρουλεμάν) της κεραίας του ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι εγκατεστημένο στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (2ο ΚΕΠ), στην κορυφή «Καραβόλα» του όρους Πάρνηθα, σε ύψος 1.413 μέτρων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και οι κρίσεις Αρχηγών! Όλα τα "γαλάζια" και "κόκκινα" σενάρια

Το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής θα κρίνει πάρα πολλά και για την στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις και οι εναλλαγές κομμάτων στην εξουσία επηρεάζουν δραματικά τον κρατικό μηχανισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι κάτι που πιθανότατα δεν θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε ποτέ.

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις “έσβησαν” όλα τα σενάρια για τις αλλαγές στις θέσεις Αρχηγών και ενδεχομένως να προκαλέσουν μεγάλες ανατροπές στα όσα ορισμένοι θεωρούσαν δεδομένα ή έστω ανέμεναν.

Δείτε περισσότερα

Ποιος αρχηγός κόμματος θέτει απαράβατο όρο την αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ για να συνεργαστεί

Ως απαράβατο όρο για την συμμετοχή του σε κυβέρνηση συνεργασίας θέτει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους μισθούς των στρατιωτικών ,του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας και των δικαστικών, θέτει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Με δήλωσή του από το φυλακιο Νικης στην Φλώρινα ο Πάνος Καμμένος επισημαίνει:

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Βράβευση από την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά των διακριθέντων στον Διαγωνισμό Στελεχών ΕΔ για το Περιβάλλον

Η βράβευση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό για την Ανάδειξη της Καλύτερης και Πλήρως Τεκμηριωμένης Μελέτης-Πρότασης σχετικά με την «Ανάπτυξη Κατάλληλων Περιβαλλοντικών/Ενεργειακών Υποδομών σε εγκαταστάσεις των ΕΔ», έγινε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα στελέχη των ΕΔ

Τα τρία τελευταία χρόνια το ΓΕΕΘΑ, με πρωτοβουλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και με την υποστήριξη δύο... υπουργών Άμυνας, του Δ. Αβραμόπουλου και του Νίκου Δένδια, επιχειρεί μια ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

defenceline.gr : 115 ΠΜ: Σε εξέλιξη η συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 480FS

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, η συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Αεροποριών.

Δείτε περισσότερα

Σαμαράς: Θα δοθεί και το άλλο 50% της αποφάσεως του ΣτΕ

26:30 - Αδικίες υπήρχαν, αδικίες έγιναν, αδικίες θα αποκατασταθούν και άλλες δεν θα γίνουν. Και έχω εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση για μείωση συντάξεων, ή για αύξηση φόρων. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/1/2015

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

defenceline.gr : Ένοπλες Δυνάμεις ή Άοπλες Αδυναμίες;

Γράφει η Σταυρούλα Αγγελλακοπούλου

Καιρό τώρα, έχουν μεθοδευμένα στρέψει την κοινωνία εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Ένα μεγάλο θέμα που απασχόλησε τη κοινή γνώμη για τα στελέχη των Ε.Δ. ήταν το γεγονός της επιστροφής ενός μικρού μέρους των αποδοχών τους από το ΣτΕ. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν τεχνηέντως τα ΜΜΕ. Ένας αχταρμάς από ψέματα κρυμμένα σε ανακρίβειες, χωνεμένα και ανακατεμένα με μισές αλήθειες για να ξεγελάσουν άραγε τους στρατιωτικούς (!) τη κοινωνία ή τους ίδιους;

Δείτε περισσότερα

Αλέξανδρος Καραμανλάκης: Ο πρώτος νεκρός της ελληνικής αεροπορίας

Έλληνας δημοσιογράφος και πρωτοπόρος αεροπόρος. Υπήρξε ο πρώτος νεκρός της ελληνικής αεροπορίας.

Ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 18 Ιανουαρίου 1888. Πρωτότοκος γιος του εμπόρου Θεμιστοκλή Καραμανλάκη και της Ευρυδίκης Καραμανλάκη, σπούδασε στη Μεγάλη του Γένους Σχολή. Το 1908 η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, μετά το κίνημα των Νεοτούρκων.