Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Αεροδιακομιδή βρέφους μόλις... μιας ώρας

Ένα νεογέννητο αγοράκι, μόλις μίας ώρας, χρειάστηκε να μεταφέρουν διασωληνωμένο άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων.


3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων "Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς", στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, το 3ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και σκοπός του ήταν η προβολή και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), μέσω της ανταλλαγής γνώσεων και εκμετάλλευσης καινοτόμων ιδεών.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 111ΠΜ

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, συνομίλησε με το Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό της Μονάδας.

Δείτε φωτογραφίες

Συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζον Γκρίφιν

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Τζον Γκρίφιν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


Πέταξε βόμβα ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας 62 εκατομμυρια ευρώ μίζες για εξοπλιστικά, 12 Γερμανοί ανάμεσα τούς και Έλληνες

Η Γερμανία «προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική οικονομικών κανονιοφόρων και να μας υπαγορεύσει τις επιλογές της ελληνικής πολιτικής» επεσήμανε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, στη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM».


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/2/2015

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Απονομή Πτυχίων 111ης Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 111ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στους είκοσι (20) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς διαφόρων ειδικοτήτων, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα πτυχία απένειμε στους σπουδαστές ο Υποδιοικητής της Σχολής, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Κεπάπογλου.

Δείτε φωτογραφίες


ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Υπάρχει νέα αποστολή για τα Mirage 2000;

Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 έχουν γράψει τη δικιά τους ιστορία στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Όχι άδικα, το μέλλον τους απασχολεί τους κρατούντες, με τις δυνητικές – ρεαλιστικές λύσεις να έχουν η μία μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την άλλη. Όμως, το ιστορικό περιοδικό του χώρου της Άμυνας, έχει πλήθος άλλων θεμάτων που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη αναλλοίωτο, από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία…

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/2/2015

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Όρους Όθρυς

Την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην Πλατεία "63 Θυμάτων C-130 - 748" του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού ατυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Άμεση πρόσληψη των συζύγων των δύο νεκρών πιλότων

Την άμεση πρόσληψη ως πολιτικών υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας των συζύγων των δύο πιλότων της ΠΑ, των Σμηναγών (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, οι οποίοι στις 26 Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στη διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής αποστολής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία, αποφάσισε το ΓΕΑ, μετά από σχετική πρόταση του Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.

Ξανά στον αέρα η 341 Μ

Πριν από λίγη ώρα στην  τα 3 μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 50 της 341 Μοίρας που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε της Ισπανίας καθηλωμένα μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στις 26 Ιανουαρίου και στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο οι σμηναγοί Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιος Ζάγκας.

Τα F-16 Block 50 πέρασαν από τούς ελέγχους που χρειαζόταν και άρχισαν ξανά οι πτήσεις προκειμένου να μπει και πάλι η Μοίρα στους πτητικούς καθημερινούς  ρυθμούς. Ο Διοικητής της πτέρυγας   Σμήναρχος (Ι), κ. Γιώργος Φασούλας ήταν Πρώτος που πέταξε σύμφωνα με πληροφορίες, φυσικά αυτό ήταν και το λογικό, για να αναπτερώσει το ηθικό των χειριστών της 341 Μ


Είναι πολλά τα εκατομμύρια… Συνελήφθη απόστρατος υποπτέραρχος για μίζες σε έργα της ΠΑ!

Απόστρατος υποπτέραρχος συνελήφθη από την αστυνομία . Κατηγορείται ότι έδινε έργα της ΠΑ σε εταιρείες χωρίς διαγωνισμό και στους λογαριασμούς του είχαν βρεθεί τεράστια ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.
Το 1993 υπηρετούσε στο γραφείο υποδομών του ΓΕΑ και ήταν μέλος του τεχνικού συμβουλίου.
Απ΄ αυτή τη θέση είχε την δυνατότητα να δίνει έργα σε εταιρείες και όπως προκύπτει χωρίς να τηρεί τις διαδικασίες που προβλέπονταν. Στους τραπεζικούς του λογαρισμούς είχαν βρεθεί 800 εκατομμύρια δραχμές!

Δείτε περισσότερα

Ο Πούτιν κάλεσε τον Καμμένο στη Μόσχα

Σε μια νέα κίνηση – ματ που θα αλλάξει πολλά στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και ταυτόχρονα θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στον τομέα της γεωστρατηγικής πολιτικής, προχώρησε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μετά την πρόσκληση... του Λαβρόφ προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για διμερείς συνομιλίες, το Κρεμλίνο προχωράει ακόμη περισσότερο, απευθύνοντας επίσημη πρόσκληση στον Έλληνα υπουργό Άμυνας και εταίρο της νέας ελληνικής κυβέρνησης Πάνο Καμμένο, να επισκεφτεί την Μόσχα. Την πρόσκληση παρέδωσε στον ίδιο τον υπουργό Άμυνας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοφ.

Δείτε περισσότερα

Δήλωση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για τη συνέντευξη της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung

Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.


Σαν Σήμερα 5/2/1930

5/2/1930 - Ψηφίστηκε το Διάταγμα ''Περί οργανώσεως διοικήσεως των δυνάμεων Αεροπορίας Στρατού'', με το οποίο ορίζετο ως έδρα της Διοίκησης Αεροπορίας Στρατού η Θεσσαλονίκη και υπήγοντο σ'αυτή τα Β΄ και Γ΄ Συντάγματα Αεροπλάνων (Λάρισα και Σέδες αντίστοιχα), ενώ το Α΄ Σύνταγμα Αεροπλάνων (Τατόι) υπήγετο απευθείας στο Υπουργείο Αεροπορίας.

Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 480FS στην 115 ΠΜ - Το defenceline.gr ήταν εκεί! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Βαγγέλης Αντωνάκης

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στην αεροπορική βάση της Σούδας και την 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χάνια η συνεκπαίδευση μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της 480 Fighter Squadron (The Warhawks) της USAFE που εδρεύει στο Spangdalhem της Γερμανιας και είναι εξοπλισμένη με F-16CM Block 50.

Δείτε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για 2 βόμβες στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

"Συναγερμός" σήμανε στην Αστυνομία, έπειτα από δύο τηλεφωνήματα αγνώστων για τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, επί της Κατεχάκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. μία γυναίκα τηλεφώνησε στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης (05/02/2015) στον ΣΚΑΪ και προειδοποίησε πως στο Νοσοκομείο έχουν τοποθετηθεί δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι αναμένεται να εκραγούν στις 10:00.


Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Κωσταράκος : Για εμάς απειλή είναι η Τουρκία και όχι η Ρωσία

Να στείλει η Ελλάδα στρατιωτική δύναμη στην Ουκρανία ζήτησε εμμέσως ο Γ.Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιανς Στόλτενμπεργκ από την ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα και είχε συνάντηση τις Βρυξέλλες με τον ΝΑΤΟϊκό αξιωματούχο!

Συγκεκριμένα ο Γιανς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το επίπεδο των ελληνικών ΕΔ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες και τα μέσα του προσωπικού αναφερόμενος στην πρόσφατη άσκηση που παρακολούθησε τον περασμένο Οκτώβριο προσκαλεσμένος του τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου.

defenceline.gr : 341 Μοίρα: Επιστρέφει η ελληνική αποστολή από την Ισπανία στην 111 Πτέρυγα Μάχης!

Επιστρέφει σήμερα από την Αεροπορική Βάση Los Llanos του Αλμπαθέντε η Ελληνική αποστολή της 341 Μοίρας, η οποία συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά του εκπαιδευτικού προγράμματος TLP του ΝΑΤΟ και είχε παραμείνει εκεί μετά το τραγικό δυστύχημα της 26 Ιανουαρίου, καθώς για λόγους (προληπτικής) ασφαλείας είχαν καθηλωθεί όλα τα μαχητικά F-16C/D Block.50, όμοια με το «084» που συνετρίβη στην Ισπανία με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, που επέβαιναν σε αυτό.

Δείτε περισσότερα

Ο Γέροντας Ιωσήφ χαιρετά τις ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (Νέο Βίντεο)

Ο Γέροντας Ιωσήφ από το Λαυρεωτικό Ι. Κελλί του Αγίου Μηνά στη Βίγλα Αγίου Όρους, ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!! Το Κελλί του Αγίου Μηνά, ευρίσκεται εις ύψος 250μ. πάνω από το νότιο-ανατολικό ακρωτήριο της χερσονήσου του Άθωνος.


Επίσκεψη του Αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχου και του υφυπουργού Άμυνας Ν. Τόσκα στα ΕΑΣ (Vid)

Την μονάδα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Αίγιο (πρώην ΕΒΟ) επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα, όπου ενημερώθηκαν για τα θέματα του εργοστασίου. Παρευρέθησαν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

 Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας εντυπωσίασε τους εργαζόμενους με τις γνώσεις του για το αντικείμενο της αμυντικής βιομηχανίας αλλά και των επιμέρους ζητημάτων που αφορούν τον κρίσιμο αυτό κλάδο της εθνικής Οικονομίας και της αμυνας της χώρας.

Δείτε περισότερα

4 Φεβρουαρίου 1943: Αντισμήναρχος Περρίκος Κωνσταντίνος: «Παιδιά με παίρνουν για εκτέλεση. Κουράγιο! Γρήγορα έρχεται η Νίκη και η Λευτεριά! Ζήτω η Ελλάς!» (φωτογραφίες)

Ο Κωνσταντίνος Περρίκος γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1905 στην Καλλιμασιά της Χίου. Παιδί χωρισμένων γονιών, μεγάλωσε στο μοναστήρι του χωριού με τις δύο καλόγριες, αδελφές του πατέρα του. Μόλις τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο εγκαταστάθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου ζούσε μία άλλη θεία του. Εκεί τελείωσε το Γυμνάσιο και το 1925 επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Τον επόμενο χρόνο εγγράφηκε στην Στρατιωτική Σχολή Αεροπορίας στο Σέδες Θεσσαλονίκης και το 1932 ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, συναντήθηκε σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμπαου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΕΑ

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά "Άγιος Παντελεήμων", εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπορίας (ΚΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Βλάβη και στο σύστημα ελέγχου είχε το μοιραίο F-16D στο Αλμπαθέτε…

Πρόσθετες πληροφορίες για το τραγικό ατύχημα του ελληνικού F-16D Block 50 κατά τη διάρκεια του σχολείου FC 2015-1 του ΝΑΤΟϊκού προγράμματος TLP εμπεριέχει ανάρτηση της ειδησεογραφικής πύλης της μεγάλης ισπανικής εφημερίδας «El Pais». Κατά την ανάρτηση, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, εκτιμάται ότι το ελληνικό μαχητικό παρουσίασε και αστοχία (βλάβη) στο σύστημα ελέγχου.

Όμως δεν διευκρινίζεται αν η αστοχία (βλάβη) παρουσιάστηκε στο σύστημα ελέγχου πτήσης ή στο χειριστήριο (stick): «Πηγές οικείες με την έρευνα ανέφεραν ότι ακόμη και αν ο μοναδικός κινητήρας του μαχητικού παρουσίασε βλάβη κατά την απογείωση, το F-16D θα έπρεπε να συνεχίσει την πορεία του σε ευθεία γραμμή και το πλήρωμα θα μπορούσε να ελέγξει το σημείο συντριβής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δείτε περισσότερα

S-400 ίσως και για την Ελλάδα !!

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ελλάδα με τα Α/Α συστήματα S-400 εάν συνεχιστεί η πολιτική προσέγγισης των δύο χωρών από τη νέα κυβέρνηση.

Καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία ετοίμαζε από καιρό το άνοιγμα στην Ελλάδα καθώς γνώριζε ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή. Μένει να φανεί εάν αυτή θα είναι ουσιαστική, ώστε η Μοσχα να προχωρήσει σε "δώρα" γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας.


Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/2/2015

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συναντήσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη των Η.Π.Α στην Ελλάδα κ. Ντέιβιντ Πιρς και τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοφ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα  κ. Ντέιβιντ Πιρς και με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοφ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


Υλοποίηση αμυντικών Συμφωνιών με ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑ

Άμεση υλοποίηση του προγράμματος της εκ βάθρων αναβάθμισης των ΑΝΦ και υλοποιηση της διακρατικής συμφωνίας-πλαίσιο με την Ρωσία που περιλαμβάνει την υπογραφή σύμβασης υποστήριξης για τα Α/Α μεγάλου βεληνεκούς S300 PMU1, των αερόστρωμνων ZUBR, αλλά και την απρόσκοπτη υλοποίηση υποστήριξη των SHORAD TOR-M1 θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος.


Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba Vitale

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ωριαία συνάντηση σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 με την Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba Vitale.

Συνάντηση ΥΠΕΘΑ με την πρέσβη του Ισραήλ

Με την πρέσβη του Ισραήλ Ιρίτ Μπεν - Αμπά συναντάται το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Την πρέσβη θα συνοδεύει ο ακόλουθος Άμυνας Γιουβάλ Γκέρμπι, ενώ η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 17.15.

Δρομολογείται εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη σύσταση επιτροπής για την καταγραφή – τεκμηρίωση – εκπόνηση – μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ. κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Δείτε περισσότερα

Τι ακριβώς συμβαίνει με τα FMS των F-16

Τα ερωτηματικά για τα αίτια της τραγωδίας του F-16D Block 50 μας βάζουν σε προβληματισμό και σε απορία, το τελευταίο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο των 2 Ελλήνων χειριστών, του Σμηναγού (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη 35 ετών, και του Σμηναγού (Ι) Αθανάσιου Ζάγκα, φέρνει στην επιφάνεια το θέμα τι συμβαίνει με τα προγράμματα FMS των κινητήρων των F-16 όλων των εκδόσεων.

Τι είπε ο Π. Καμμένος για την αποκατάσταση των μισθών στις ΕΔ. Όλη η συνέντευξη του στη Realnews

• «Τα λεφτά για τους στρατιωτικούς θα τα βρω από όσα έδωσε ο Σαμαράς για το Μέγαρο Μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει»
• «Θα πιέσουμε για την οριοθέτηση της ΑΟΖ»
• «Οι αγορές πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία κυβέρνηση η οποία δεν πρόκειται να δεχτεί εκβιασμούς από κερδοσκοπικές ομάδες»

Την άμεση καταβολή των αναδρομικών στις Ένοπλες Δυνάμεις προαναγγέλλει μέσω της Realnews ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Τα 60 εκατ. είναι... το 50% από όσα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μουσικής», δηλώνει και ξεκαθαρίζει ότι η νέα κυβέρνηση θα συνάψει εξοπλιστικά προγράμματα με όλες τις χώρες. Για το μέλλον της Ν.Δ. λέει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς σύρει τη Ν.Δ. στη νέα πολιτική ερημιά του», ενώ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/2/2015

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: