Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Το βίντεο της συνεκπαίδευσης με την 480 FS


Συνεκπαίδευση της ΠΑ με την 480FS

Από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480 Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων της Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem, στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

Ετήσια Ενημέρωση Στελεχών ΠΑ 2015

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), στην αίθουσα "Αντισμήναρχος (Ι) Μαρίνος Μητραλέξης", παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, η Ετήσια Ενημέρωση Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Επίσκεψη Ιταλικής Αντιπροσωπείας στο ΓΕΑ και στην 114ΠΜ

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ιταλική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Gianni Candotti, επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), όπου τους υποδέχθηκε ο Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Αθανασίου, στο πλαίσιο του Κύκλου Συνομιλιών των δύο (2) χωρών και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/2/2015

Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Για Αεροδιακομιδές,

Ένα (1) C-130 μετέφερε 3 νεογνά από τη Μυτιλήνη στην Ελευσίνα.
Ένα (1) C-130 μετέφερε 2 βρέφη από τα Ιωάννινα στην Ελευσίνα.
Συμπληρώθηκαν 4,2 ώρες πτήσης σε 2 αποστολές.

www.haf.gr

Σειρά έχουν τα C-27 - ξεψαχνίζει τους φακέλους ο ΥΠΕΘΑ

Και τα C-27 spartan έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Ο Πάνος Καμμενος  μαθαίνουμε ότι θα ξεψαχνίσει τον φάκελο C -27 spartan των ιταλών για τα οποία είχε υπάρξει μια συμφωνία την οποία η παρούσα ηγεσία θέλει να επανεξετάσει.

Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα για επίδομα παραμεθορίου και αναδρομικά αποδοχών για τα στελέχη των ΕΔ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος επεσήμανε σε δήλωσή του τα παρακάτω, σχετικά με την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων:


24ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο στο 251ΓΝΑ

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, θα πραγματοποιηθεί το 24ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ).

Πρόταση Καμμένου για Κύπρο : Αγοράστε μαχητικά αεροσκάφη

Σε εισήγηση αγοράς μαχητικών αεροσκαφών από την Κύπρο προχώρησε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος στην χθεσινή του συνάντηση με την κυπριακή στρατιωτική ηγεσία.


Tουρκικό ελικόπτερο πέταξε 300 μ. πάνω από την Κω - Αναγνώρισε στρατιωτικές θέσεις

Toυρκικό ελικόπτερο ηλεκτρονικού πολέμου και ανθυποβρυχιακών αποστολών ΑΒ-412 εισέβαλε στις 11.08 στην Ελλάδα και πέταξε πάνω από την Κω, ενώ σε αναχαίτισή του έσπευδαν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το ελικόπτερο προσέγγισε σε πολύ μικρό ύψος για να μην γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ και όταν έφτασε στην Κω πέταξε στα 300 μέτρα περίπου επάνω από τις ανατολικές περιοχές του νησιού, όπου και παρέμεινε περίπου πέντε λεπτά, καταγράφοντας τις οχυρώσεις των Τμημάτων Εθνοφρουράς που καλύπτουν την περιοχή.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:


Σαν σήμερα 12/2/1942

12/2/1942 - Η 335 Βασιλική Ελληνική Μοίρα Διώξεως, επιχειρησιακά έτοιμη πλέον, πραγματοποίησε την πρώτη πολεμική αποστολή της, η οποία αφορούσε στην προστασία νηοπομπής. Εκτελέσθηκαν τέσσερεις έξοδοι συνολικής διάρκειας 6,35 ωρών.

www.haf.gr

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Τι δήλωσαν ο Έλληνας ΥΕΘΑ και ο ΥΠΑΜ της Κύπρου … Στο ΓΕΕΦ ! (φώτο & video)


Επίσημη Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Κύπρο

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Τον ΥΕΘΑ συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.


Και τα C-130 της ΠΑ "παραβιάζουν"

Τα γνωστά τους παιχνίδια με τις υποτιθέμενες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου συνεχίζουν οι Τούρκοι. Αυτή τη φορά διάλεξαν ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130 που εκτελούσε τακτικό δρομολόγιο από τη Σάμο στη Ρόδο και το οποίο προκειμένου να αποφύγει καταιγίδα πέταξε για δύο λεπτά επί της ελληνοτουρκικής γραμμής των δύο εναέριων χώρων.

Ρωσικό AN-30 για την συνθήκη Open Skies

Στις 9 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι πτήσεις που θα ολοκληρωθούν στις 13, διεξάγονται σε ένα μέγιστο εύρος περίπου 628 μιλίων με ένα ρωσικό αεροσκάφος Antonov An-30 και με τη συμμετοχή ομάδας ελλήνων ειδικών, οι οποίοι θα επιβλέπουν και θα διασφαλίσουν πως δεν υπάρχει παραβίαση στα πρότυπα της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών (Open Skies).

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον Αμερικανό Αντιπτέραρχο Darryl L. Roberson


Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε στo γραφείο του με τον Αμερικανό Αντιπτέραρχο Darryl L. Roberson, Commander 3rd Air Force και 17th Expeditionary Air Force.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

Τα super puma την ώρα της μάχης η διάσωση του πληρώματος του "GOODFAITH" [βίντεο]

Ώρα της πατρίδας για Πολεμική Αεροπορία και 2015 Β’/ΕΣΣΟ

Με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Β΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Δείτε περισσότερα

(Πολεμική Αεροπορία - Ελληνική Ομάδα Διάσωσης) Τα έργα μιλούν από μόνα τους

Ημερίδα Αεροπορικών Ατυχημάτων
Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης


Η Πολεμική Αεροπορία ως γνωστόν 365 το χρόνο και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες έχει να επιτελέσει ένα βαρύ κοινωνικό έργο, σε θάλασσες, ορεινούς όγκους, έκτακτα καιρικά φαινόμενα, διασώσεις σε χώρια, αεροδιακομιδές, ναυαγούς, λαθρομετανάστες, και λίγα είναι  αυτά που αναφέραμε.

Η επιδρομή της Ιταλικής Αεροπορίας εναντίον της πόλης των Ιωαννίνων 11/2/1941

11/2/1941 - Κατά τη διάρκεια των επιδρομών της Ιταλικής Αεροπορίας εναντίον της πόλης των Ιωαννίνων και του αεροδρομίου Κατσικά, δύο αεροπλάνα
Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως απογειώθηκαν, για να αναχαιτίσουν ομάδα εχθρικών βομβαρδιστικών, τα οποία από εσφαλμένη εκτίμηση της Υπηρεσίας Αεράμυνας θεωρήθηκαν ασυνόδευτα (από καταδιωκτικά).

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/2/2015

Την Tρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πιλότος Μαχητικού: "Έχω δει να χάνονται πάνω από 15 συνάδελφοι!"

Δια βίου και σκληρή εκπαίδευση, εικοσιτετράωρη επαγρύπνηση, περιορισμοί στην προσωπική ζωή, μα πάνω απ’ όλα ο κίνδυνος, ως modus vivendi, είναι λίγες από τις φράσεις που μπορούν να περιγράψουν την καθημερινότητα ενός ιπταμένου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας...


ΤΩΡΑ : SUPER PUMA επιχειρούν σε προσάραξη πλοιού

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του polemikiaeroporiahaf,  SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από την Ελευσίνα στις 04:35 τα ξημερώματα και διέσωσε στις 05:45 π.μ ένα μέλος πληρώματος πλοίου "Good Faith", σημαίας Κύπρου με πλήρωμα 22 άτομα που προσάραξε στο ΒΔ άκρο της Άνδρου.

Επίσημη επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στη Κύπρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.


Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος στο Πεκίνο!

Το “παιχνίδι” χοντραίνει , η σύγκρουση με τους Ευρωπαίους κάθε άλλο παρά έχει αποφευχθεί και η ελληνικη κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να αναζητήσει συμμάχους και στήριξη εκτός “παραδοσιακών πηγών”. Μόσχα, Πεκίνο ακόμη και Νέο Δελχί είναι οι πρωτεύουσες που η Αθήνα φαίνεται ότι έχει στο σχεδιασμό της σ΄ αυτήν την αναζήτηση. Στην Μόσχα πάει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και στο Πεκίνο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης . Αλλά όπως λένε οι πληροφορίες δεν θα πάει μόνος του . Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα συμμετάσχει στην αποστολή στο Πεκίνο . Η οποία ενδέχεται να “επεκταθεί” και στην Ινδία.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Συναντήσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean Loup Kuhn-Delforge και τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini Mateo


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα  κ. Jean Loup Kuhn-Delforge και με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Alfonso Lucini Mateo.

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ


Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

PZL P.24 και Potez 633 στη μάχη για την Ελευθερία

10/2/1941 - Οι Ελληνικές Μοίρες Στρατιωτικής Συνεργασίας πραγματοποίησαν επιτυχή βομβαρδισμό των ιταλικών συγκεντρώσεων στην περιοχή Αρέζα - Κίτσοκ και πολυβολισμό εναντίον φάλαγγας αυτοκινήτων στα ανατολικά του Δραγκότι. Επίσης τρία PZL P.24 της 22 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με άλλα τέσσερα της 23 Μοίρας και τέσσερα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως, ανέλαβαν αποστολή κάλυψης της περιοχής Μπούμπεσι - Κλεισούρας - Πρεμετής. Κατά τη διάρκεια της πτήσης εμφανίστηκαν τρία ιταλικά βομβαρδιστικά εναντίον των οποίων επιτέθηκαν τα ελληνικά καταδιωκτικά, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο εχθρικός σχηματισμός.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη ΒουλήΤι είπε ο Κ.Ήσυχος για τα εξοπλιστικά και το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Για τομές και θεσμικό πλαίσιο στον τομέα των εξοπλισμών που στόχο θα έχουν τη διαφάνεια και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δεσμεύθηκε με την προγραμματική του ομιλία, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος.


Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων/Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων Αλέξανδρο Κόντο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Β' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Β΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/2/2015

Την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΑΑΑ

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ζούμπερι, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Αθανάσιου Τσαλίκη, του Διευθυντή του Β' Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Απόστολου Ιακώβου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και των μελών της.

Δείτε φωτογραφίες

9/2/1912 Ελευθέριος Βενιζέλος : Το αεροπλάνον ενδείκνυται ως το όπλον των αδυνάτων

9/2/1912 - Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, επισημαίνοντας με οξυδέρκεια τις μελλοντικές δυνατότητες του αεροπλάνου, δήλωσε τα εξής : "Το αεροπλάνον ενδείκνυται ως το όπλον των αδυνάτων. Η ριψοκίνδυνος μάλιστα και τολμηρά φύσις του Έλληνος θα καταστήση τούτο λαμπρόν εν πολέμω όπλον, μέλλον να προσφέρη μεγάλας υπηρεσίας".

www.haf.gr


9/2/1941 4 καταρρίψεις σε μία μέρα

9/2/1941 - Οκτώ αεροπλάνα PZL P.24 των 22 και 23 Μοιρών Διώξεως, καθώς και τέσσερα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας συναντήθηκαν με 18 ιταλικά βομβαρδιστικά SIAI S.M.79, τα οποία συνοδεύονταν από 12 καταδιωκτικά Fiat G.50 και 12 Fiat CR.42. Κατά τις αερομαχίες που ακολούθησαν ένα εχθρικό καταδιωκτικό επλήγη με επιτυχία και τέσσερα κατερρίφθησαν. Επίσης πιθανολογήθηκε από τους Έλληνες χειριστές η κατάρριψη δύο ακόμη ιταλικών αεροπλάνων.

Μυστική υπηρεσία ΕΔ θέλει να φτιάξει ο ΥΠΕΘΑ

Στρατιωτική μυστική υπηρεσία (Military Intelligence Service), ειδικό στρατιωτικό σώμα οικονομικών ελεγκτών αλλά και υποχρεωτική 7μηνη θητεία στα σύνορα είναι ορισμένες από τις αλλαγές που σχεδιάζει ο νέος υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Οι βασικές δεσμεύσεις Καμμένου (Απόφαση ΣτΕ, Εσωτερικές Υποθέσεις, Μεταθέσεις κ.ά.)

Τους βασικούς άξονες των προγραμματικών δηλώσεων που θα κάνει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ανακοινώσει αύριο... τη δημιουργία υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων με επόπτη υποστράτηγο και με αξίωμα

Δείτε περισσότερα

Πωλείται ενα κυβερνητικό αεροσκάφος


Ένα κυβερνητικό αεροσκάφος από τα τρία θα αποτελέσει παρελθόν σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Εμμανουήλ Αργυρόπουλος (1889-1913): Ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος που εκτέλεσε πτήση στην Ελλάδα! (φωτογραφίες)

Ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος (1889-1913) υπήρξε πρωτοπόρος της αεροπορίας στην Ελλάδα. Ήταν ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος που εκτέλεσε πτήση στην Ελλάδα, καθώς και η πρώτη απώλεια της Ελληνικής στρατιωτικής αεροπορίας...

Δείτε περισσότερα

defenceline.gr : 8 Φεβρουαρίου 1941: Σκληρές αερομαχίες Gladiator και PZL-24 με ιταλικά βομβαρδιστικά

Σαν σήμερα, στις 8 Φεβρουαρίου 1941, επτά αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με οκτώ PZL P.24 των Μοιρών 22 και 23, απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Κατσικά και Παραμυθιάς με κύρια αποστολή την κάλυψη της οδού Πετρανίου-Κλεισούρας και δευτερεύουσα Κλεισούρας-Χάνι Μπαλαμπάνι.

Δείτε περισσότερα


Ιδρύεται στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών

Η δημιουργία στρατιωτικού σώματος οικονομικών ελεγκτών, η συγκρότηση στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας (Military Intelligence Service), η υποχρεωτική επτάμηνη θητεία στα σύνορα, η κατάργηση ή υποβάθμιση της λειτουργίας στρατιωτικών μονάδων που βρίσκονται στην Κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, η παράταση της θητείας όσων θελήσουν να ακολουθήσουν επαγγελματική θητεία, η ανασυγκρότηση των στρατιωτικών σχηματισμών, η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και του ρουσφετιού, η αναβάθμιση των στρατιωτικών παρελάσεων, η αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών για τις Ένοπλες δυνάμεις, η κατάργηση των δεξιώσεων, του… γρηγορόσημου, καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το υπουργείο Εθνικής άμυνας, έτσι όπως το έχει σχεδιάσει ο υπουργός (και πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.) Πάνος Καμμένος.

8 Φεβρουαρίου 1995: Εμπλοκή στον αέρα! Τουρκικό F-16 συντρίβεται στην θάλασσα!!! (φωτογραφίες)

Η συγκεκριμένη μέρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη των χειριστών που υπηρετούσαν τότε στην 342 ΜΠΚ. Ήταν μια συνηθισμένη μέρα όταν σχηματισμός 4 τουρκικών F-16 εισέρχεται στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης, κατά την πάγια τουρκική τακτική. Το ΕΚΑΕ δίνει άμεσα εντολή στα αεροσκάφη ετοιμότητας να απογειωθούν. Σύντομα η παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας εξελίσσεται σε παραβίαση του Ελληνικού εναέριου χώρου...

Δείτε περισσότερα