Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Καμμένος για εξοπλιστικά: Ετοιμάζονται 14 φάκελοι για τη Δικαιοσύνη (BINTEO - HXHTIKO)

Μιλώντας σήμερα 13-03-15, στον Realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ανέφερε ότι ετοιμάζονται άλλοι 14 φάκελοι εξοπλιστικών για τη Δικαιοσύνη. Μιλώντας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου υπογράμμισε ότι θα είναι μια παρέλαση χωρίς μπάρες, θα παρελάσουν οι ΕΔ και μετά, οι μπάντες θα παραμείνουν στο Σύνταγμα. ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγέθυνση ή για αναπαραγωγή του σχετικού βίντεο:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/3/2015

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα

13/3/1961 - Το (Ελληνικό) Αεροπορικό Απόσπασμα Κογκό αναχώρησε με αεροσκάφος του ΟΗΕ από την Ιταλία, όπου βρισκόταν ήδη δύο ημέρες πριν, και έπειτα από συνεχή πτήση 16 ωρών έφθασε στον τελικό του προορισμό (Κογκό). Το δρομολόγιο που είχε ακολουθήσει ήταν το εξής: Πίζα (Ιταλία) - Τρίπολη - Κάνο Νιγηρίας - Λεοπολδβίδ (αεροδρόμιο N' Djili, όπου έδρευαν τα αεροσκάφη του ΟΗΕ).Το Αεροπορικό Απόσπασμα προσκολλήθηκε στη Μοίρα Νο Ι, που τελούσε υπό τις διαταγές Ινδού αξιωματικού.

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ του Ισραήλ

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) του Ισραήλ στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Yuval Gerbi.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

http://www.haf.gr/

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της Σχολής Ικάρων (ΒΙΝΤΕΟ)Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της Σχολής Ικάρων

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Ανδρεσάκη στον Υποπτέραρχο (Ι) Παντελή Σαπαντζόγλου, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Προκήρυξη 2ου Τρόπαιου Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 Έτους 2015

Από την Τρίτη 17 έως και την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2015, πρόκειται να διεξαχθεί επετειακή πορεία με την επωνυμία "2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821", στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου (ΗΕΕ) στην ΠΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, μετά την προφορική ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, στον οποίο μεταφέρθηκε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ότι δεν έχει ακόμη χορηγηθεί το επίδομα παραμεθορίου (ΗΕΕ) στα στελέχη της ΠΑ που υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές και δη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπως αναφέρονται στο ΠΔ 200/1993.

Με εντολή του κ. ΥΕΘΑ, ο κ. Α/ΓΕΑ υπέγραψε ήδη τη σχετική διαταγή για την άμεση καταβολή του και μάλιστα αναδρομικά.

http://www.poes.gr/

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε τραπεζικός που κατηγορείται για τα εξοπλιστικά

Εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τραπεζικό Κ. Δέδε με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο ήρε τη διαφωνία εισαγγελέως και ανακριτή.

Ο συγκεκριμένος απολογήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο βοήθησε στη διακίνηση των μιζών από τα εξοπλιστικά για την προμήθεια των Σούπερ Πούμα.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ της Μεγάλης Βρετανίας

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Πλοίαρχο Richard Blackwell. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr


Εθελοντική Αιμοδοσία στην 126ΣΜ

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, "Βενιζέλειο - Πανάνειο", εθελοντική αιμοδοσία στην 126 Σμηναρχία Μάχης (126ΣΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

www.haf.gr

Τουρκικό ΓΕΑ: "Έχουμε στερέψει από πιλότους"

Την απίστευτη ομολογία ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία που σχεδόν καθημερινά κάνει επίδειξη προκλητικότητας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, έχει κυριολεκτικά... στερέψει από πιλότους, έκανε σε συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος του Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, αντιπτέραρχος Abidin Ünal.

Συνέντευξη Καμμένου στο CRASH: «...Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ μέχρι το καλοκαίρι»

Θα ακολουθήσω τον Αλέξη ΜΕΧΡΙ το ΤΕΛΟΣ!

Η ενασχόληση του Πάνου Καμμένου πάνω από μία 20ετία με τα τεκταινόμενα στον χώρο της Εθνικής Άμυνας, δηλαδή από τότε που πρωτοεκλέχθηκε βουλευτής το 1993, αποτέλεσε το πρόκριμα για την τοποθέτησή του στο υπουργείο και όχι... εξαιτίας της συνεργασίας των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές, μάλιστα, μετέχοντας στις αντίστοιχες επιτροπές της Βουλής, ενόχλησε υπουργούς με τις ερωτήσεις του για τους εξοπλισμούς, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας «καυτά» θέματα που έφτασαν μέχρι και τη δικαιοσύνη.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/3/2015

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

6ο Σεμινάριο Απεικόνισης Μυοσκελετικού στο 251ΓΝΑ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), το 6ο Σεμινάριο Απεικόνισης Μυοσκελετικού με θέμα την άρθρωση του αγκώνα. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν καθηγητές και επιστήμονες από Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Διαγνωστικά Κέντρα.

Μεγάλη εκδήλωση ετοιμάζεται από το ΥΠΕΘΑ

Ο επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι σε εξέλιξη, πολλά έχουν ειπωθεί ανάμεσα στης 2 κυβερνήσεις με αποκορύφωμα τον Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αποκαλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη “ανόητα αφελή”,  και το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικόν  να απαντά με έντονο διάβημα προς την Γερμανία. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα στο πρόσφατο παρελθόν (μνημονική εποχή) δεν έζησε κάτι παρόμοιο και τώρα έχει μπει ολοκληρωτικά στο παιχνίδι του επικοινωνιακού πολέμου.

Πέφτει ξύλο καθημερινά - Ανάσα δεν παίρνουν

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα φαίνονται να αλλάζουν στο Αιγαίο ,αφού πνέει άλλος αέρας και το ηθικό των πιλότων μας είναι στα ύψη !

Ούτε  ήταν τυχαία η αποκάλυψη που έκανε ο νέος Α/ΤΑ Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου κατά την Παράδοση -Παραλαβή του Αρχηγείου είπε χαρακτηριστικά : (Τώρα αισθάνονται οι Τούρκοι την καυτή ανάσα  των Πολεμικών μας  στο σβέρκο τους !).

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Συνεργασία Καμμένου-Δούρου και Κωσταράκου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου - Θα παρελάσουν κανονικά τα πτητικά μέσα

Δεν θα υπάρχουν τα γνωστά κάγκελα των τελευταίων ετών

Τα θέματα της οργανώσεως της παρελάσεως των Αθηνών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου συζήτησαν χθες βράδυ στο γραφείο του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος με... την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου καθώς και της Αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, Ερμίνας Κυπριανίδου.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Andrey Maslov. Στην συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Νίκος Τόσκας, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα Anna Karolina Ghittino. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Claudio Glaentzer. Στη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.


Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με το προεδρείο της AJC

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο της αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC) και μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

Έγινε ανασκόπηση περιφερειακών θεμάτων που αφορούν την ελληνική και αμερικανική πλευρά.

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Σ.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), συγκεκριμένα με τους: Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, Πρόεδρο Π.Ο.Ε.Σ, Υπολοχαγό Χρίστο Μαστρογιαννάκη, Γεν. Γραμματέα, Σμηναγό Θεοφάνη Φούκα, Αρχικελευστή Αναστάσιο Τσάκαλο και Ανθυπασπιστή Βάϊο Τσαπρούνη.

Αδιανόητο: Η ΠΑ αναχαιτίζει πάνω από την Ρουμανία ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας σε περιπολίες στον Εύξεινο Πόντο αναχαιτίζουν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, Γερμανοί στρατιώτες σε σκοπιές στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας. Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη φάνηκε για μια στιγμή ότι επιταχύνει κοσμογενικές εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/3/2015

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 11/3/1961

11/3/1961 - Αναχώρησε το (Ελληνικό) Αεροπορικό Απόσπασμα Κογκό - είχε συγκροτηθεί το Φεβρουάριο στο πλαίσιο του ΟΗΕ - από το αεροδρόμιο του Ελληνικού με αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έχοντας πρώτο σταθμό το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης.

11/3/1921 βομβαρδίστηκαν και πυροβολήθηκαν τουρκικές συγκεντρώσεις

11/3/1921 - Κατά τη διάρκεια εξόδου με αεροσκάφος Breguet-14 αναγνωρίστηκε ο τομέας Ναστίφ Πασά, ενώ βομβαρδίστηκαν και πυροβολήθηκαν τουρκικές συγκεντρώσεις και χαρακώματα στην περιοχή αυτή.

11/3/1941 απώλεια έξι αεροπόρων


11/3/1941 - Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία θρήνησε την απώλεια έξι αεροπόρων, δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της ιταλικής εαρινής επίθεσης "primavera".

Ημερήσια Διαταγή Παραδίδοντος Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και Πολιτικό προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας

Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, παραδίδω την ηγεσία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στον άξιο συνάδελφο και φίλο, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Ημερήσια Διαταγή Παραδίδοντος Α/ΤΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες και Πολιτικό προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας
Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, παραδίδω την ηγεσία του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας στον άξιο συνάδελφο και φίλο, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Μ. Χρυσοβελώνη: Επί τάπητος τα θέματα των Στρατιωτικών

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς σε συνάντηση που είχε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κ. Χρυσοβελώνη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Δείτε περισσότερα

Η Προέδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Υπουργείο Άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Καταπέλτης ο ΥΕΘΑ Καμμένος  απο την φωλιά του Α/ΤΑ δεν άφησε περιθώριο για  παρερμηνείες…Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανακοίνωση του Γενικού Τουρκικού Επιτελείου για Παραβιάσεις των Ελληνικών Μαχητικών αλλά  και απο Ελληνικό Στρατιωτικό Ελικόπτερο απάντησε ρητά και κατηγορηματικά  :
 Πετούσαμε εντός του Εθνικού Εναερίου χώρου και δεν κάμαμε καμιά Παραβίαση και μπορούμε να το αποδείξουμε  …Αλλά αν χρειαστεί όμως θα κάνουμε και «Παραβιάσεις >>!

Δείτε περισσότερα

Τι συζήτησαν Π.Καμμένος - Ζ.Κωνσταντοπούλου στο ΥΠΕΘΑ [εικόνες]

Τη στενότερη συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς η προοπτική αυτή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα, ανακοίνωσαν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους χαιρετισμούς τους λίγο πριν την ενημέρωση της προέδρου επί θεμάτων που άπτονται της σημερινής κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση - Παραλαβή Καθηκόντων Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα τουρκική πρόκληση και η άμεση Ελληνική Απάντηση


Καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι νέες ιταμές τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Προκλήσεις που ουσιαστικά αποτελούν συνέχεια της πάγιας τακτικής της Άγκυρας, η τελευταία πρόκληση μάλιστα ήρθε αμέσως μετά την αποδοχή από την νέα Ελληνική Κυβέρνηση, της.....
επανέναρξης των συνομιλιών με την Τουρκία, όχι για την επίλυση του προβλήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας, αλλά για την υιοθέτηση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (Μ.Ο.Ε.)! Ωστόσο το πρόβλημα με την Τουρκία, δεν είναι θέμα Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Θυμίζουμε, ότι Μ.Ο.Ε. υπάρχουν από την εποχή του Μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ, τα οποία όμως ποτέ δε σεβάσθηκε η Άγκυρα!

Kάθαρση παντού.. "Ανάσταση" της Ε.Α.Β


Απόσπασμα της έκθεσης Ρακιτζή

Σε συνέχεια καταγγελιών δημοσιευμάτων σχετικά με ζητήματα διοικητικής και οικονομικής διαχείρισης στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε), δόθηκε εντολή σε Επιθεωρητές του ΣΕΕΔΔ και σε Οικονομικούς Επιθεωρητές για την διενέργεια Διοικητικού και οικονομικού ελέγχου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/3/2015

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα 10/3/2014 η νικηφόρα προέλαση

10/3/1921 - Δύο αεροσκάφη Breguet 14 της Γ' Μοίρας (Στρατιωτική Αεροπορία) απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Προύσας και πραγματοποίησαν αναγνώριση του τομέα Γενή Σεχήρ - Κιοπρού Χισάρ - Γκεϊσέ - Σεϊγκούντ - Μποζ Εγιούκ - Αϊνεγκιόλ, σύνδεσμο μεταξύ Μεραρχιών και Ταξιαρχίας Ιππικού, καθώς και βομβαρδισμό και πολυβολισμό τουρκικών συγκεντρώσεων.

Παράδοση - Παραλαβή Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υφυπουργός Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης παρέστησαν στις τελετές παράδοσης παραλαβής καθηκόντων Διοικητή 1ης Στρατιάς και Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 116ΠΜ

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, "Παναγία η Βοήθεια", εθελοντική αιμοδοσία στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Σε 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα (09/03/2015) επτά τουρκικά αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/3/2015

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Day-Run Έτους 2015 και 61οι Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου ΠΑ

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, διεξήχθησαν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, ο 61ος Ανώμαλος Δρόμος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), οι αντίστοιχοι αγώνες των Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και οι αγώνες βετεράνων αθλητών και αθλητριών των ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day - Run 2015).

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Το tweet του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου για τους Έλληνες αετούς μας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλησε να πει σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος  στους Έλληνες χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, κι αυτό το έκανε με τον καλύτερο τρόπο όπως μας συνηθίζει, δημόσια μέσα από το TWEETER.

Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο, 9 εκατομμύρια ευρώ μια κεραία για τα NH-90 - Πανός Καμμένος "θα τους λιώσω" (ΒΙΝΤΕΟ)

Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο, 9 εκατομμύρια ευρώ για μια κεραία για τα NH-90, κι άλλα πολλά. Θα ακούσετε στο βίντεο και θα φρίξετε από την αηδία όσων αφορά τα εξοπλιστικά , Ο Πάνος  δίνει συνέντευξη στόν  Κλεάνθη Λοΐζο στο κανάλι TV COSMOS,  «Θα τους λιώσω... θα διερευνηθούν τα πάντα...» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν όλη την περίοδο του 2000 μέχρι και σήμερα.

Από την σφαλιάρα που έφαγαν ζαλίστηκαν και βλέπουν F-15

Δείτε τι ανέβασε χθες η τουρκική ΖΑΜΑΝ..
Σε άρθρο της για δήθεν παραβιάσεις από ελληνικά αεροσκάφη...

Απάντηση Ελλήνικου ΥΠΕΞ για την χθεσινή θρασύτατη ανακοίνωση της Τουρκίας

Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα το ελληνικό ΥΠΕΞ στη χθεσινή θρασύτατη ανακοίνωση του αντίστοιχου τουρκικού που ζητούσε από την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και έκανε λόγο για "δικαιώματα" της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Το F-16 «ΖΕΥΣ» στους εορτασμούς για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων (ΒΙΝΤΕΟ)


Για άλλη μια φορά το Demo Team ΖΕΥΣ μάγεψε τον κόσμο της Ρόδου, το F-16 βρέθηκε εκεί για να τιμήσει την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, αμέσως μετά την παρέλαση το ZEYΣ που απογειώθηκε από την 115 ΠΜ παρουσίασε το πρόγραμμα του στην παραλιακή της πόλης,  Ο κόσμος έμεινε κατενθουσιασμένος βλέποντας το 10λεπτη προγραμματισμένη επίδειξη.

Δείτε το βίντεο.