Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

SCALP-EG: Το μακρύ χέρι της Πολεμικής Αεροπορίας φθάνει το παλάτι του σουλτάνου στην Άκγυρα

Ακόμη και για το πιο απίθανο σενάριο από τη σημερινή πολιτική σκοπιά - η δυνατότητα της άμεσης συμμετοχής της Πολεμικής Αεροπορίας σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών ή άλλων στρατηγικών εγκαταστάσεων βαθιά στην ενδοχώρα του εχθρού - στην Άγκυρα την πρωτεύουσά του, υπάρχουν οι απαραίτητες δεξιότητες: Στις αποθήκες της ΠΑ είναι οι πύραυλοι κρουζ SCALP-EG.

Δείτε περισσότερα

Κοσμάς Βούρης ένα από τα νέα αφεντικά της (ΓΔΑΕΕ).

Eίναι τα νέα «αφεντικά» της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Πρόκειται για τον αντιπτέραρχο Κοσμά Βούρη, που ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή, και τον αντιναύαρχο Κυριάκο Κυριακίδη, που είναι ο νέος αναπληρωτής γενικός διευθυντής.

Το έργο που έχουν... μπροστά τους είναι δύσκολο, γιατί πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στις έρευνες για τα εξοπλιστικά του παρελθόντος και τις σημερινές πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

Συνεχής εκπαίδευση της Εθνικής Φρουράς - Ασκήσεις Εθνοφυλάκων και της Αεροπορίας [εικόνες]

Διεξάγεται με επιτυχία, η Άσκηση «ΕΥΝΙΚΗ – 2015», της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στους κατά τόπους Σχηματισμούς.

Πρόκειται για άσκηση των Μονάδων Εθνοφυλακής στην αναγνώριση, εφαρμογή και υλοποίηση των ανατιθέμενων αποστολών τους.

Δείτε περισσότερα

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 110ΠΜ

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εθελοντική αιμοδοσία στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

www.haf.gr

2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, διεξήχθη επετειακή πορεία με την επωνυμία "2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821", στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης

Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, διεξήχθη στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η πρώτη φάση του Σεμιναρίου Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1ης ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΧΩΡΩΝ-ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΕΔΙΟΥ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΒΚ) ΕΤΟΥΣ 2015

Από 17 έως 19 Μαρτίου 2015 διεξήχθη, η 1η Σύσκεψη Αντιπροσώπων Χωρών-Χρηστών του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ) (Users NAMFI Committee-UNAC) για το έτος 2015, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα.
 

Τουρκία: Έρευνα για σαμποτάζ σε τουρκικά μαχητικά - Συνελήφθησαν δύο αξιωματικοί

Μια έρευνα έχει ξεκινήσει στην Τουρκία, μετά από δύο περιστατικά με «πειραγμένα» καλώδια σε αεροσκάφη της ΤΗΚ στην αεροπορική βάση της Σμύρνης. Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς διερευνούν την πιθανότητα σαμποτάζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκε ένα κομμένο καλώδιο κατά την διάρκεια του τελικού ελέγχου, πριν από την πτήση σε στρατιωτικό τζετ. Το περιστατικό συνέβη πριν δύο μήνες, αλλά στις 9 Φεβρουαρίου ακολούθησε και δεύτερο.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/3/2015

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΥΠΕΘΑ: Διυπουργική σύσκεψη για τις αεροδιακομιδές

Διυπουργική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αντικείμενο το θέμα των αεροδιακομιδών και τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων σε ένα νέο και αποτελεσματικότερο σχεδιασμό.

Στο προσκήνιο οι S-300

Για εκσυγχρονισμό των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας που διαθέτει η Ελλάδα - κυρίως των S-300- έκανε λόγο ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σε δηλώσεις του από τη Μόσχα όπου βρίσκεται:

«Μαζί με τον ομόλογό μου Ανατόλι Αντόνοφ ανασκοπήσαμε από κοινού τις συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών στον αμυντικό τομέα και συζητήσαμε την αναγκαία συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων αεράμυνας ρωσικής κατασκευής, που διαθέτει η Ελλάδα», είπε ο Κ.Ήσυχος, χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα παραγωγικές» τις συναντήσεις του στη ρωσική πρωτεύουσα.

Xtreme καταστάσεις στο Αιγαίο

Κατά κύματα τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο. 

Ξέφυγε εχθές η κατάσταση στο Αιγαίο με τούρκικους σχηματισμούς να εισέρχονται κατά κύματα, η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλες της προκλήσεις αν και ήταν κάτι ασυνήθιστο σε σχέση με άλλες φορές.
 

Τιμήθηκαν οι Αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ που αποστρατεύθηκαν !

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δώμα ΓΕΝ αποχαιρετιστήρια τελετή, στην οποία τιμήθηκαν οι Αξιωματικοί που υπηρέτησαν στο ΓΕΕΘΑ και αποχώρησαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Παράδοση - Παραλαβή της Διοίκησης της 120ΠΕΑ

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), από τον Ταξίαρχο (Ι) Γρηγόριο Δημακογιάννη στον Ταξίαρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο.

O Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Εθνικής Αμυνας απαντούν για μισθούς στρατιωτικών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Δ Μαρδάς, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π Καμμένος απάντησαν στις ερωτήσεις βουλευτών για το χρόνο που θα αποκατασταθούν πλήρως οι μισθοί των στρατιωτικών,με βάση πάντα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της «Συμμαχίας Πολιτών» της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της «Συμμαχίας Πολιτών» της Κύπρου Γιώργο Λιλλήκα.

Συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και θέματα της ευρύτερης  περιοχής.

 Αμέσως μετά την συνάντηση είπαν τα εξής :

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/3/2015

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Παράδοση - Παραλαβή της Διοίκησης του 251ΓΝΑ

Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), από τον Υποπτέραρχο (ΥΙ) Γεώργιο Τολούμη στον Ταξίαρχο (ΥΙ) Δημήτριο Χατζηγεωργίου.

Η ανταπόδοση μιας επίσκεψης που οφείλει η Πολεμική Αεροπορία εδώ και 17 χρόνια

«Kόσμος είχε συγκεντρωθεί, στις παρυφές του αεροδρομίου της Τανάγρας και που χρειάστηκε να παρέμβει η Αστυνομία για να τους συστήσει να απομακρυνθούν»: Ξεκίνησε σαν μια ωραία ιστορία, όταν μια φορά κι έναν καιρό ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 προσγειώθηκαν σε ελληνική αεροπορική βάση, σε στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ, για να πραγματοποιήσουν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες κοινά αεροπορικά γυμνάσια με τα γαλλικής προέλευσης μαχητικά Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Εφαρμογή δικαστικής απόφασης ΣτΕ για στελέχη ΕΔ-ΣΑ (ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ - 4 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)


Την 19-02-15 Βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κατέθεσαν ερώτηση προς τα Υπουργεία: α)Οικονομικών, β) Εσωτερικών - Προστασίας Πολίτη και γ) Εθνικής Άμυνας. Τα υπόψη Υπουργεία απάντησαν στη σχετική επερώτηση. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

Δείτε περισσότερα

Τα Red Arrows στην Ανδραβίδα

Τα «Red Arrows» επιστρέφουν στην Ανδραβίδα! Η ομάδα των επίλεκτων πιλότων της Βρετανικής Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πλούσιο και πολύχρωμο υπερθέαμα στον ουρανό της Ηλείας.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τυνησίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τυνησίας, Ταξίαρχο Ismaϊl Fathalli. Συζήτησαν θέματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας και ασφάλειας στην περιοχή της Μεσογείου.

Τι θα "παίξει" για την ΠΑ στην επίσκεψη Π. Καμμένου στις ΗΠΑ !!!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συναντήθηκε εχθές με την Υφυπουργό Εξωτερικών Victoria Nuland, Ευρωπαϊκών & Ευρασιατικών Υποθέσεων των ΗΠΑ. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Π.Καμμένος είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση επάνω στα θέματα που αφορούν την άμυνα και όχι μόνο.

C-27 Spartan - Άλλος ένας αμαρτωλός φάκελος

Όπως είχαμε γράψει στο polemikiaeroporiahaf (εδώ) , κάποια στιγμή ο φάκελος C-27 Spartan ήταν φυσικό να ελεγχθεί και μάλιστα εξονυχιστικά. Απ΄ότι λένε οι πληροφορίες η Πολεμική Αεροπορία θα ενημέρωση τον Υπουργού κ΄ Πάνο Καμμένο  για τα μεταφορικά αεροσκάφη C-27.

Σαν σήμερα 18/3/1941 Το ανελέητο σφυροκόπημα των Γερμανικών υποβρυχίων

18/3/1941 - Αεροπλάνο Avro Anson της 13 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας εντόπισε και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον εχθρικού υποβρυχίου κοντά στη νησίδα Φλέβες στο Σαρωνικό Κόλπο. Αμέσως απογειώθηκαν όλα τα αεροπλάνα της Μοίρας και έπληξαν καίρια το υποβρύχιο, όπως διαπιστώθηκε από τις κηλίδες πετρελαίου που κάλυψαν μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής. Τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση προτάθηκαν από τον Αρχηγό του Στόλου για απονομή ηθικών αμοιβών.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/3/2015

Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τακτικές Κρίσεις Σμηνάρχων 2015-16

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 217/17-3-15 τεύχος Γ', το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2015-16 έκρινε τους παρακάτω Σμήναρχους, ως εξής:

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με την Αμερικανίδα ΥΦΕΞ Βικτόρια Νούλαντ - Συζήτηση για θέματα άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την αμερικανίδα Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Βικτόρια Νούλαντ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά την συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:

Πλούσια και σήμερα η δραστηριότητα στο Αιγαίο

Με όλα τα διαθέσιμα ιπτάμενα μέσα ήρθαν και σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο και προέβησαν σε 13 Παραβιάσεις-Παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο !

Εντύπωση πάντως προκαλεί  η είσοδος των δύο Επιθετικών Ελικοπτέρων στο FIR Αθηνών  που πρέπει να απονηώθηκαν από Τούρκικο Πολεμικό Πλοίο

Δείτε περισσότερα

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στις Εορταστικές Εκδηλώσεις της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της 17ης Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης.


Αναγνώριση πλασματικών ετών σε στρατιωτικούς και εξομάλυνση θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ)

Για πρώτη φορά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου live στο διαδίκτυο!

Για πρώτη φορά η παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα μεταδωθεί live στο διαδίκτυο!

Την είδηση ανάρτησε ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο twitter σε συνομιλία του με Ελληνα του εξωτερικού!

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη στη Μόσχα του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου Και Συμπροέδρου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ρωσίας (17-20/3/2015)

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, το διάστημα 17-20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας  Ήσυχος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του συμπροέδρου της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας - Ρωσίας.


Δοκιμαστικές πτήσεις για την 25η Μαρτίου (φωτογραφίες)

Δείτε φωτογραφίες από τη δοκιμαστική πτήση αεροσκαφών και ελικοπτέρων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου που θα διεξαχθεί στο Σύνταγμα...

Διαμαρτύρονται οι Τούρκοι για τον «εγκλωβισμό» των F-16 απο Ελληνικά Μαχητικά!

Ελληνικά μαχητικά κλείδωσαν στα ραντάρ τους τα τουρκικά F-16 για 3 λεπτά και 55 δεύτερα

Έξι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο παρενοχλήθηκαν από δύο ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη βάση της Σκύρου.

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/3/2015

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΝΑΤΟϊκή Αξιολόγηση της 350ΠΚΒ

Από την Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η ΝΑΤΟϊκή Αξιολόγηση (CAPEVAL) της 350 Πτέρυγας Κατευθυνομένων Βλημάτων (350ΠΚΒ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, από το HQ AIRCOM/TACEVAL Division (Ramstein).

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο 115 αξιολογητών.

Δείτε φωτογραφίες.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κύπρο.

Το μυστικό πρόγραμμα Neuron ολοκλήρωσε τις πτήσεις στην Γαλλία

Ολοκλήρωσε τις πτητικές δοκιμές στην Γαλλία το μυστικό στρατιωτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων μαχητικών αεροσκαφών που θα επιτρέπουν την αποτελεσματική διείδυση στον εχθρικό εναέριο χώρο, και στη συνέχεια τον αυτόνομο ή μετά από εντολή, βομβαρδισμό στόχων εδάφους. Ένα ιπτάμενο ρομπότ που θα ανοίγει τρύπες στην αεράμυνα του εχθρού.

Δείτε περισσότερα

Πέρασαν από το ΚΥΣΕΑ την αναβάθμιση των P-3 Orion, πέφτουν υπογραφές

Κλείνει επιτέλους μια από τις πιο σημαντικές «τρύπες» της ελληνικής άμυνας, αυτή των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ), αφού όπως αξιόπιστες πηγές, το πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3 Orion, υπογράφτηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), δια περιφοράς.

Δείτε περισσότερα

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο ΥΠΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:

Συνέντευξη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας έδωσε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον δημοσιογράφο Μάνο Τσαλδάρη. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε με τίτλο «Ο Στρατός θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, όχι τον λαό».

Οι γαλλικές απώλειες στο ατύχημα της 26ης Ιανουαρίου που οδήγησε στον θάνατο και τους δύο Έλληνες πιλότους

Η γαλλική αεροπορία έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία από τις απώλειές της στο ατύχημα με το ελληνικό F-16 blck50 στην διάρκεια νατοϊκής άσκησης στο Los Llanos/Albacete της Ισπανίας στο οποίο έχασαν την ζωή τους οι Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης και Σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας.

Συνεκπαίδευση της 31ΜΕΕΔ με την 67SOS

Από την Τετάρτη 18 έως και την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνεκπαίδευση, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Μεγάλη Βρετανία.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης.

www.haf.gr

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της ΣTYA

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Μαντζιάρη στον Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΚΑΤΑ 100% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Στ.Ε

Από το «περιβάλλον » του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου Πάνου πληροφορηθήκαμε ότι εγκρίθηκε και προσυπογράφηκε από τον κ. Υπουργό το Προσχέδιο του Νόμου για την πλήρη εφαρμογή –κατά 100%- της υπ. αριθμ. 2192/2014 Αποφάσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Στ.Ε) για το... στρατιωτικό μισθολόγιο.

Δείτε περισσότερα