Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Μεταναστευτικό, γεωπολιτική, έθνος… και ιδεοληψίες

Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 ξεκίνησε ένα κύμα διαδηλώσεων στις αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, το οποίο ονομάστηκε Αραβική Άνοιξη. Οι διαδηλώσεις εκδηλώθηκαν στην Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, το Μπαχρέιν, τη Συρία, την Υεμένη, την Αλγερία, το Ιράν, το Ιράκ, την Ιορδανία, το Μαρόκο και το Ομάν κ.α. Κάποιες από τις διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε εξεγέρσεις και άλλες σε εμφύλιο πόλεμο.

Δείτε περισσότερα

Σαχλαμάρες Newsweek και “έγκυρων” ιδρυμάτων για τις ΕΔ και την άμυνα

Η έλλειψη καυσίμων έχει αφήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αβοήθητες ενάντια στην ολοένα αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, υποστηρίζει το περιοδικό Newsweek. Σύμφωνα με το άρθρο, η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην προμήθεια καυσίμων, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στην Ελλάδα να αμυνθεί απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό…

Δείτε περισσότερα

Η γκάφα με την καθήλωση των Ελληνικών F-5

Με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για την επανεργοποίηση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ,δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην απόφαση για την καθήλωση των αεροσκαφών. Απόφαση που ελήφθη το 2008, με την προοπτική ότι θα αγοράζαμε νέα αεροσκάφη. Τις νέες αγορές τις είχαμε πάντα πιο εύκολες. Και αυτό τώρα το πληρώνουμε,αφού άλλη λύση δεν υπάρχει.

Δείτε περισσότερα

Εβδομαδιαία πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Πασχάλη Κατσάρα

Παρασκευή Βράδυ, (17 Απριλίου),  Νοτιάς καιρός, ωραίες θερμοκρασίες (μετά από ένα .....μακρύ χειμώνα), φουσκοδεντριές όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε σε επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών και παρέλαβε νεογέννητα δίδυμα αγόρια, τους γονείς τους και ακόμη τρεις (3) γυναίκες, από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, οι οποίοι είχαν διασωθεί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου.

Το πλήρωμα τους μετέφερε με ασφάλεια στη Σάμο στις 05:24.

www.haf.gr

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

Δεκάδες οι τουρκικές παραβιάσεις του ΕΕΧ στο Αιγαίο

Δεκάδες και οι σημερινές παραβιάσεις της τουρκικής Αεροπορίας του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) αλλά χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αυτή τη φορά.

Σαν σήμερα 17/4

17/4/1911 - Οι Έλληνες της Αμερικής - πρώτοι συμπαραστάτες της Αεροπορίας - κατά τον έρανο της ημερήσιας ελληνόφωνης εφημερίδας "Ατλαντίς" συγκέντρωσαν το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την αγορά ενός αεροπλάνου.

www.haf.grΔιάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/4/2015

Την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στη Βραζιλία

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 η επίσκεψη του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου και της ελληνικής αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, στη Βραζιλία. Ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Κοσμά Χρηστίδη και τον Διευθυντή Εξοπλισμών του ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχο Νικόλαο Καφέτση.

Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Ομιλία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Διεθνές Συνέδριο Ασφάλειας στη Μόσχα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Sergei Shoigu μίλησε στη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Διεθνής Ασφάλεια-προκλήσεις και προοπτικές».

Η ομιλία του έχει ως εξής:


Φωτιά σε κινητήρα F-100 της P&W καταστρέφει F-16

F-16 της ινδονησιακής Αεροπορίας καταστράφηκε ύστερα από φωτιά στον κινητήρα του λίγο πριν την απογείωση σε αεροπορική βάση κοντά στην πρωτεύουσα Jakarta. Ο πιλότος κατόρθωσε να διαφύγει επιτυχώς από το πιλοτήριο την ώρα που η φωτιά τύλιγε το αεροσκάφος.

Δείτε γιατί οι Αμερικανοί ψάχνουν τις «αναμετρήσεις» με τους Έλληνες χειριστές των F-16! (vid)

Οι Αμερικανοί Χειριστές του «TOP GUN»  και οι Εκπαιδευτές τους (ψάχνουν τις αναμετρήσεις) με τους Έλληνες Χειριστές  των F-16 για να γίνονται …Καλύτεροι !

Στο πιο κάτω  video που δημοσιεύεται σε Ιστοσελίδα  του Εξωτερικού οι Αμερικανοί κάνουν λόγο στην άσκηση που έγινε στο Ισραήλ (Blue Flag 2013) και απαντούν στην ερώτηση : Ποιοί είναι οι καλύτεροι ξανά και απαντούν οι ίδιοι οι Έλληνες και αναφέρουν οτι οι Αμερικανοί είναι οι καλύτεροι Μαθητές !

Δείτε περισσότερα

Reuters: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά ρωσικών S-300 - Διαψεύδει ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση για τις μεταδιδόμενες πληροφορίες ότι η Ελλάδα διεξάγει συνομιλίες με τη Ρωσία για τους S-300, διευκρίνισε ότι λόγος γίνεται αποκλειστικά και μόνο για τη συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη των συστημάτων, που ήδη διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σαν σήμερα 16/4

16/4/1941 - Εκδόθηκε διαταγή από το ΓΕΑ, η οποία υποχρέωνε όλες τις Αεροπορικές Μονάδες και Υπηρεσίες να καταστρέψουν άμεσα υλικά, εφόδια και εμπιστευτικά έγγραφα τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στον εχθρό. Τελικά, η διαταγή δεν υλοποιήθηκε πλήρως, διότι η έκδοση και ορισμένων άλλων αντικρουόμενων οδηγιών προκάλεσε σύγχυση.

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος στη Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)ΣτΕ: Οι δυσλεκτικοί σπουδαστές μπορούν να δίνουν μόνο προφορικές εξετάσεις στις Στρατιωτικές Σχολές

Τα αποδεδειγμένα δυσλεκτικά άτομα, σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος,  μπορούν να δίνουν στις Αστυνομικές Σχολές και στις άλλες Στρατιωτικές Σχολές μόνο προφορικές εξετάσεις και όχι γραπτές.

Αυτό αποφάσισε το Γ΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και ακύρωσε την αποπομπή σπουδαστή από την Σχολή Αστυφυλάκων ο οποίος εκ γενετής αντιμετωπίζει το πρόβλημα της δυσλεξίας.

Δείτε περισσότερα

Νέες σκληρές εμπλοκές F-16 της ΠΑ με τουρκικά μαχητικά βόρεια της Λέσβου και νότια της Χίου

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν πλέον να γίνουν  οι σκληρές εμπλοκές μαχητικών της ΠΑ και της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, εγκαινιάζοντας μια νέα τουρκική τακτική η οποία αποσκοπεί στην πρόκληση ενός νέου θερμού επεισοδίου, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρωσία είχε συνάντηση μίας ώρας με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο. 

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου στη Βραζιλία

Σειρά επαφών με μέλη της κυβέρνησης της Βραζιλίας αλλά και ομολόγους του άλλων χωρών, πραγματοποιεί ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Βραζιλία. Ο ΑΝΥΕΘΑ συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Κοσμά Χρηστίδη και τον Διευθυντή Εξοπλισμών του ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχο Νικόλαο Καφέτση.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Sergei Shoigu.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15/4/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-04-2015 /1300 ΤΟΠΙΚΗ

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/4/2015

Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συνάντηση Α/ΓΕΑ με τον Διοικητή του CAOC Torrejon

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Διοικητή του Combined Air Operations Centre (CAOC) Torrejon, Υποπτέραρχο Ruben C. Garcia Servert.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015, η Σχολή Ανωτάτων Σπουδών Άμυνας της Ισπανίας (Escuela de Altos Estudios de la Defensa-EALEDE) επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, όπου περιλαμβάνεται επίσκεψη σε φίλη και σύμμαχο χώρα και για το τρέχον έτος, πραγματοποιείται στη χώρα μας από 14 έως 16 Απριλίου 2015.Τα πάνω κάτω για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές - Αλλάζουν κατεύθυνση και εξεταζόμενα μαθήματα

Δεύτερος γύρος αναμονής για τους μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα γευτούν πρώτοι το νέο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων από το 2016 και περιμένουν καρτερικά από το υπουργείο να ανακοινώσει τόσο την κατανομή των σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα πέντε επιστημονικά πεδία όσο και τους συντελεστές βαρύτητας.

Δείτε περισσότερα

Προστατεύοντας το αεροδρόμιο Τρικάλων

15/4/1941 - Συνήφθη αερομαχία για την προστασία του αεροδρομίου των Τρικάλων από επίθεση γερμανικού σχηματισμού Ju 87 και BF 109 κατά τη διάρκεια της εχθρικής εισβολής. Επλήγησαν τρία γερμανικά αεροσκάφη, ενώ κατερρίφθησαν τρία ελληνικά: ένα Bloch της 24 Μοίρας Διώξεως (24 ΜΔ), ο χειριστής του οποίου Επισμηνίας Γεώργιος Μόκκας φονεύθηκε, ένα PZL της 22 ΜΔ και ένα Gladiator της 21 ΜΔ, οι χειριστές των οποίων Επισμηνίας Α. Κατσαρέλης και Σμηναγός Ιω. Κέλλας τραυματίστηκαν.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

Σε νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός, αποτελούμενος από τέσσερα αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων οπλισμένα, προχώρησε σε μία παράβαση του FIR Αθηνών και σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στοπ βορειοανατολικό και το κεντρικό Αιγαίο.

Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

http://www.defencenet.gr/

Ομιλία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα προς την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού κατά την επίσκεψη μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου στο ΥΠΕΘΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας δέχτηκε στο υπουργείο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) σε εθιμοτυπική επίσκεψη.

14 Απριλίου 2006: Σμηναγός Παντελής Γκέλης: Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να σώσει το αεροπλάνο! (φωτογραφίες/βίντεο)

Στις 14 Απριλίου 2006 αεροσκάφος Mirage 2000EG της Πολεμικής Αεροπορίας πέφτει στο Πτώο όρος, κοντά στο Γαλαξίδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, Παντελής Γκέλης.
Στις 15 Απριλίου σε απόκρημνη περιοχή του Πτώου όρους, βόρεια της λίμνης Παραλίμνης και σε υψόμετρο 1.000 ποδών, βρίσκονται τα συντρίμμια του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά η σορός του Σμηναγού αγνοείται...

Δείτε περισσότερα

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14/4/2015

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14-04-2015 /1300 ΤΟΠΙΚΗ

Άσκηση "Ηνίοχος 2015"

Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, πρόκειται να διεξαχθεί η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης στον Αρχηγό ΤΑ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Β. Κόκκαλης πραγματοποίησε σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στο πλαίσιο γνωριμίας με τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της πόλης, ο κύριος Κόκκαλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το έργο του αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από τον Αρχηγό ΤΑ  Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Γ' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Γ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Δείτε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση 117 τουρκικών μαχητικών F-16 Block 40/50

Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία (τουρκικά: Türk Hava Kuvvetleri)παρέλαβε την τελευταία παρτίδα των αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-16 σε μια ειδική τελετή στις εγκαταστάσεις της τουρκικής εταιρείας TAI.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Αναχώρηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου για επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος αναχώρησε, σήμερα Δευτέρα 13 Απριλίου 2015, για επίσημη επίσκεψη στη Βραζιλία, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Κοσμά Χρηστίδη.

Κυριακή, 12 Απριλίου 2015

Τα συγχαρητήρια του Α/ΓΕΕΘΑ


Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στο γεύμα αλληλεγγύης των Ε.Δ για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέστη στο Γεύμα Αλληλεγγύης για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, που διοργάνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Πάρκο Στρατού, στο Γουδή

Παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε το πασχαλινό γεύμα.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είπε τα εξής:


Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην υποδοχή του Αγίου Φωτός

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως, που έφτασε με ειδική πτήση στην Αθήνα από τα Ιεροσόλυμα για να μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της χώρας.

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Aγιο Φως (110 ΠΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση μετά τις 8 του Μεγάλου Σαββάτου. Από εκει ταξίδεψε για διάφορα μέρη της χώρας αεροπορικός.
Στην 110 ΠΜ έφτασε λίγο μετά της 22:00 μ.μ.  Παρών στο αεροδρόμιο για την υποδοχή ήταν ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος της πόλης κ΄Καλογιάννης, ο Αρχηγός ΤΑ, ο Αρχηγός 1ης Στρατιάς βουλευτές και άλλοι φορείς.