Σάββατο, 25 Απριλίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για την ημέρα ANZAC

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο παρέστη στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων στη Μάχη της Καλλίπολης (ημέρα ANZAC), η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συμμαχικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Φαλήρου.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πραγματοποίησε ομιλία στη Διπλωματική Ακαδημία με θέμα: «Οργάνωση, Δομή, Προοπτική και Εξέλιξη των Ενόπλων Δυνάμεων», στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης των στελεχών της.


Ο καιρός της εβδομάδας από τον Πασχάλη Κατσάρα

Γειά σας.    Θα θυμάστε που σας είπα ότι η Άνοιξη είναι ο ...εφιάλτης του Συνοπτικού Μετεωρολόγου, λόγω της περιορισμένης προγνωστικότητας της ατμόσφαιρας. Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι η υπόσχεσή μου της προηγούμενης Παρασκευής για άνοδο θερμοκρασίας αυτό το Σαββατοκύριακο ....δεν θα τηρηθεί.

Spitfire MJ 755: Το Ιερό Δισκοπότηρο της Αεροπορίας στην Ελλάδα κατέληξε σε κιβώτια!

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Το όνειρο για επαναφορά σε λειτουργική κατάσταση του Spitfire MJ 755 που για χρόνια αποτέλεσε το πλέον πολύτιμο έκθεμα του Μουσείου της ΠΑ έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε έναν πραγματικό εφιάλτη. Η επιχείρηση μεταφοράς του στην Αγγλία ναυάγησε και μετά από την παραμονή του στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών, το Spitfire έχει επιστρέψει στο Μουσείο της ΠΑ στο Τατόι μέσα σε κιβώτια!

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Δυτικά της Λέσβου σήμερα είχε το μενού

Εμπλοκές οπλισμένων μαχητικών σήμερα το πρωί δυτικά της Λέσβου και βόρεια των νήσων των  Ψαρρών  !
Συγκεκριμένα Ένας σχηματισμός Τούρκικων Μαχητικών αποτελούμενος απο δύο F-16 οπλισμένα και τέσσερα  F-4 μπήκαν στο Ελληνικό FIR και πέταξαν προς την νήσο Λέσβο!

Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικής Ιστορίας στο Πολεμικό Μουσείο

Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού διοργανώνει στο Πολεμικό Μουσείο, σε συνεργασία με το Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, το 15ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Ομάδας Εργασίας Μελετών Ενόπλων Συγκρούσεων των κρατών – μελών της Κοινοπραξίας Σύμπραξης για την Ειρήνη (PfP Conflict Studies Working Group) στη θεματική ενότητα της Στρατιωτικής Ιστορίας, με θέμα «The Warriors Ethos, the National Psyche and Soldiery».


Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 111ΠΜ

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ), από τον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Φασούλα στον Σμήναρχο (Ι) Κωνσταντίνο Κελλάρη, στην Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου.

Ο ΗΝΙΟΧΟΣ πάνω από την Καλαμάτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι "ζωγραφιές" που βλέπετε δεν είναι τίποτε άλλο από την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που πραγματοποιείτε αυτό τον καιρό σε όλο τον ελληνικό  εναέριο χόριο, οποιαδήποτε στιγμή ημέρα και νύχτα, η Πολεμική Αεροπορία σε συνεργασία με την Ισραηλινή και δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής εξασκούνται με πολύπλοκα σενάρια μάχης στον αέρα όσο και στο έδαφος η εικόνα που βλέπετε είναι από εικονικές εμπλοκές που πραγματοποιούνται πάνω από την πόλη της Καλαμάτας

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 24/4/2015


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-04-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/4/2015

Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ σε επιστολή της ΠΟΕΣ

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, με αφορμή πρόσφατο υπόμνημα της ΠΟΕΣ που κοινοποιήθηκε και στον ΑΝΥΕΘΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

Η πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με ΑΠ 35/20 Απρ 2015,  προκαλεί ερωτηματικά.

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι οι όποιες κρατήσεις διενεργούνται στα χορηγηθέντα από το Ταμείο μερίσματα λαμβάνουν χώρα δυνάμει των διατάξεων της Παραγράφου Β’ <<Συνταξιοδοτικές Διατάξεις του Δημοσίου>>,

Κύρωση Οριστικού Πίνακα Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών

Η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών σας ενημερώνει για την κύρωση του Οριστικού Πίνακα Πρόληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015 και συγκεκριμένα για το μάθημα "ΓΕΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ".

Δείτε περισσότερα

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 23/4/2015ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23-04-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/4/2015

Την Tετάρτη 22 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

"Βομβαρδίστηκε" η Κρανέα εχθές το βράδυ

Συνεχίστηκαν  και απόψε με καταιγιστικό ρυθμό οι πτήσεις των Μαχητικών  μας της Πολεμικής μας Αεροπορίας  με στόχο τον  «βομβαρδισμό» του πεδίου βολής της Κρανέας ! (ΗΝΙΟΧΟΣ 2015)

Μαχητικοί σχηματισμοί  εφορμούσαν με την δύση του Ηλίου από τα υψώματα γύρω απο το Πεδίο Βολής της Κρανέας και πραγματοποιούσαν βυθίσεις και νυχτερινό βομβαρδισμό στόχων με κατάδειξη των στόχων από lazer !

Δείτε περισσότερα

Εκτός διαδρόμου βγήκε Mirage 2000 στην Ανδραβίδα

Εκτός διαδρόμου βγήκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του ένα μαχητικό αεροσκάφος της ΠΑ στην Ανδραβίδα.

Τα P-3B πραγματοποίησαν εκκίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρόγραμμα επανεργοποίησης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες “βέλη κριτικής” . Και η επιμονή σ΄ αυτή την κριτική που χαρακτηρίζει τα αεροσκάφη “σαπάκια” έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια σ΄ όσους εντός ΠΝ εργάστηκαν πολύ σκληρά για την επανεργοποίηση των αεροσκαφών.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Μακροσκελέστατη απάντηση του Πολεμικού Ναυτικού για τα P-3B Orion!

Το Πολεμικό Ναυτικό προχώρησε στην αποδέσμευση αναλυτικού ενημερωτικού σημειώματος που αφορά στην πολύκροτη απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, τύπου P-3B Orion. Με τη μέθοδο ερωτήσεων και απαντήσεων, επιχειρεί να απαντήσει με κάθε λεπτομέρεια στην κριτική που έχει ασκηθεί. Το κείμενο παρατίθεται στη συνέχεια.

Δείτε περισσότερα

Ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε επίσημη ενημέρωση στο ΥΠΕΘΑ, στα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος είπε τα εξής:

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ

Tην Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (European Defence Agency-EDA) Πρέσβη κ. Jorge Domecq, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σχετικά με την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22/4/2015

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22-04-2015 / 1300 ΤΟΠΙΚΗ

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το νέο Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας Πρέσβυ Jorge Domecq και συζήτησαν θέματα που αφορούν την Υπουργική Σύνοδο της 18ης Μαΐου.

Επιλογή Εγγραφής Τέκνων Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της ΠΑ στο 1o Νηπιαγωγείο-Παράρτημα Παπάγου στο 251ΓΝΑ, για το Σχολικό Έτος 2015 - 2016

Επιλογή Εγγραφής Τέκνων Στρατιωτικού και Πολιτικού Προσωπικού της ΠΑ στο 1ο Νηπιαγωγείο - Παράρτημα Παπάγου στο 251ΓΝΑ, για το Σχολικό Έτος 2015-2016

Δικαίωμα εγγραφής, έχουν όσα νήπια συμπληρώνουν στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής τους την ηλικία των 5 ετών και είναι τέκνα στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της ΠΑ, καθώς και προσωπικού των λοιπών Κλάδων ή Σωμάτων των ΕΔ, που υπηρετεί ή εργάζεται σε Μονάδα της ΠΑ, εφόσον και ο έτερος γονέας είναι εργαζόμενος.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στο ΑΤΑ

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, οι σπουδαστές της 4ης Τάξης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Νυχτερινές πτήσεις πάνω από την πόλη της Λάρισας

Σχεδόν μεσάνυχτα και η Θεσσαλία βρυχάται από τους κινητήρες των μαχητικών, για εμάς είχαμε χρόνια να ακούσουμε κινητήρα τέτοιες ώρες και η αλήθεια είναι ότι το νοσταλγήσαμε, οι Λαρισαίοι πολίτες "τα χρειάστηκαν" καθώς εχθές το βράδυ οι σχηματισμοί και οι απογειώσεις που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την Λάρισα δεν ήτανε και λίγοι.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο μνημείο των Ελλήνων πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ελλήνων Πεσόντων στο Ελ Αλαμέιν.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

21 Απριλίου 2010: Η σύγκρουση με πτηνό, είναι μία από τις καθημερινές καταστάσεις κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι πιλότοι της Π.Α. (φωτογραφίες)

Η καθημερινή κατάσταση κινδύνου με την οποία είναι αναγκασμένοι να συμβιώνουν οι χειριστές της ΠΑ, καταδεικνύεται με τον πλέον αυταπόδεικτο τρόπο στην φωτογραφία! Το αεροσκάφος είναι ένα A-7E της 336Μ που συγκρούστηκε με πτηνό πάνω από την περιοχή της Μεγαλόπολης και λίγο έλειψε να στερήσει τη ζωή από τον χειριστή του Σμηναγό (Ι) Ι.Μ.

Δείτε περισσότερα

Δεύτερη επιστολή της Lockheed Martin δικαιώνει το ΠΝ και το ΥΠΕΘΑ για την επιλογή των P-3B Orion

Προέκυψε νέα επιστολή της Lockheed Martin με ημερομηνία 19 Νοεμβρίου 2013 η οποία δικαιλωνει το ΠΝ και το ΥΠΕΘΑ και διαμορφώνει μια τελείως διαφορετική εικόνα απ΄ αυτή που επιχειρείται να παρουσιαστεί για το πρόγραμμα επανεργοποίησης των P-3B Orion. Eξηγεί γιατί δεν υπήρχε δυνατότητα απόκτησης P3C και επιλέχθηκε από το ΠΝ η επανεργοποίηση των P3B.

Η επιστολή και αμέσως μετά όλο το ιστορικό του προογράμματος το οποίο στο ΠΝχαρακτηρίζουν μονόδρομο:

Μεταφορά Μοσχεύματος με C-130 της ΠΑ

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού παρέλαβε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη, μετέφερε ηπατικό μόσχευμα από τη Λάρνακα της Κύπρου στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 04:15 και ολοκληρώθηκε στις 18:00.

www.haf.gr

Συνάντηση ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα με τον Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικοστρατιωτικών Υποθέσεων του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Todd C. Chapman

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικοστρατιωτικών Υποθέσεων του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ Todd C. Chapman. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Ταφύλλης.

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και αφορούσε θέματα γεωστρατηγικά στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και βελτίωσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Συνομιλίες ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο συμφώνησαν να συσταθεί μικτή κατευθυντήρια επιτροπή συνεργασίας στα θέματα Άμυνας που αφορούν τις δύο χώρες με επικεφαλής τους υπουργούς Άμυνας. Οι εργασίες της επιτροπής θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συζήτησαν επίσης τον αμυντικό σχεδιασμό των δύο χωρών μόλις καθοριστεί η ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" 2015: Σενάρια πολέμου στην 117 Π.Μ

Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Στην άσκηση παίρνουν μέρος μονάδες Ειδικών Δυνάμεων, Αεροπορίας Στρατού και αντιαεροπορικού πυροβολικού του Στρατού Ξηράς.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/4/2015

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη της ΣΙ και της ΣΤΥΑ στο Δίστομο

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, αντιπροσωπεία μαθητών της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), συνοδευόμενη από τους Διοικητές των Σχολών τους, Υποπτέραρχο (Ι) Παντελής Σαπαντζόγλου και Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο αντίστοιχα και Αξιωματικούς, επισκέφθηκε το Δίστομο, στο πλαίσιο του προγράμματος προσκυνηματικών επισκέψεων σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη

Συνολικά 21 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα 14 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο οπλισμένα, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah Al Sisi. Στη συνέχεια είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας και Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου Sedki Sobhi.

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου με τον αντιπρόεδρο της ΒενεζουέλαςO ANΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον αντιπρόεδρο της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρρεάσα, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φαρίντ Φερνάντες.

Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραλαβή των  παράνομων μεταναστών (νεογέννητα δίδυμα αγόρια, τους γονείς τους και ακόμη τρεις (3) γυναίκες), οι οποίοι είχαν διασωθεί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου από από σκάφος του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Σάββατο 18/04/2015.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη ΔΑΥ

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης, Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης.