Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

Σαν σήμερα 3/7

3/7/1922 - Εκτελέστηκε από τη Γ’ Μοίρα Αεροπλάνων της Στρατιωτικής Αεροπορίας αποστολή με σκοπό τη φωτογράφηση του τουρκικού αεροδρομίου Χαμιδιέ. Τα αποτελέσματα αυτής της αποστολής ήταν αρκετά σημαντικά, καθώς έγινε γνωστό το εχθρικό αεροδρόμιο και εντοπίστηκε η ακριβής θέση του.

Κεραυνοβόλα η αντίδραση των Ελληνικών F-16 σε εισβολή έξι (6) Τούρκικων Μαχητικών!

Κεραυνοβόλα ήταν η αντίδραση των Ελληνικών Μαχητικών σε μισή ντουζίνα Τούρκικων Μαχητικών που εισέβαλαν από  το Βορρά στο Ελληνικό FIR Κοντά στην Λήμνο !

Άμεση ήταν η απογείωση των Ελληνικών Μαχητικών που εδρεύουν στην Αεροπορική Βάση της Λήμνου ,αν και η αναφορά δείχνει ότι ήταν ήδη στον αέρα  τα οπλισμένα Ελληνικά Μαχητικά που έσπασαν τον Τούρκικο σχηματικό των έξ  (6) Μαχητικών και πήραν στο κυνήγι τα Τούρκικα F-16 που ήταν οπλισμένα !

Δείτε περισσότερα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου για κατασκευασμένη είδηση

Η παραπληροφόρηση και το ψέμα για κάποιους δεν έχουν όρια. Όταν δεν υπάρχουν γεγονότα που τα χρειάζονται για να στηρίξουν την προπαγάνδα τους, τότε τα κατασκευάζουν. Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, ο ΑΝΥΕΘΑ «βρέθηκε» από κάποιες ιστοσελίδες, με πρωταγωνιστή τη ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης, το «Πρώτο Θέμα», και συνοδούς , το «defencenet», το «BANKS’ NEWS » κλπ, να κάνει «προεκλογική επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».photo of the day


Απονομή Πτυχίων της 1ης/2015 Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΚΒ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Ελεγκτών Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΣΕΚΒ), για το έτος 2015.

Τα πτυχία επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΠΑ, Σμήναρχος (ΕΑ) Γεώργιος Καραδήμας.

www.haf.gr


Εθελοντική Αιμοδοσία στην 113ΠΜ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, εθελοντική αιμοδοσία στην 113 Πτέρυγα Μάχης (113ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

www.haf.gr

Απονομή Πτυχίων 114ης Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 114ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Προσωρινή Διακοπή Λειτουργίας Μουσείου ΠΑ

Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, το Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, λόγω του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

www.haf.gr

Λεύκωμα: ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

Το νέο ΔΩΡΕΑΝ λεύκωμα του Συλλόγου μας είναι αφιερωμένο στο Σχολείο Όπλων Τακτικής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών προσφοράς του στην Π.Α.
Το ΣΟΤ ιδρύθηκε το 1975, με αφορμή την ενσωμάτωση στο οπλοστάσιο της ΠΑ των σύγχρονων τότε αεροσκαφών δεύτερης γενιάς, δημιουργώντας έτσι ένα εκπαιδευτικό κέντρο παροχής προηγμένης επιχειρησιακής πτητικής εκπαίδευσης στην εναέρια μάχη, ρόλο τον οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Δείτε περισσότερα

Η σημασία των ΑΦΝΣ στις επιχειρήσεις του Αρχηγείου Στόλου

Σε αβέβαιη μοίρα φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον μετά τις πρόσφατες δυσμενείς εξελίξεις στο δημοσιονομικό και την διακοπή χρηματοδότησης της χώρας, το μοναδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα που μετά από πολλά χρόνια, βρισκόταν επιτέλους σε φάση υλοποίησης.

Δείτε περισσότερα

Σαρωτική ρύθμιση ασφαλιστικού στρατιωτικών και "έκπτωση" εξαγοράς των "πλασματικών" χρόνων

Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις» προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της τροπολογίας:

Δείτε περισσότερα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου σχετικά με την Τροπολογία για το Συνταξιοδοτικό Στελεχών ΕΔ

Τα όρια της πολιτικής απάτης αγγίζει ο τρόπος αντιμετώπισης, από ορισμένα ΜΜΕ και κάποιους βουλευτές της αντιπολίτευσης, της τροπολογίας που προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις».


Διαβάστε ποιοι είναι οι 62 απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί που τάσσονται υπέρ της μείωσης των αμυντικών δαπανών που προτείνει ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ

Θέση υπέρ του «ναι» και της μείωσης των αμυντικών δαπανών που προβλέπει το κείμενο του Ζ.Κ.Γιουνκέρ, παίρνουν 65 ανώτατοι αξιωματικοί εν αποστρατεία και των τριών Κλάδων ανάμεσα στους οποίους οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ι. Βερυβάκης, Δ. Σκαρβέλης, Δ. Γράψας, οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΝ Ε. Λαγάρας και Ηρ. Δρίκος και οι επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ Βασίλειος Κλόκοζας, Κωνσταντίνος Χίου, Βασίλειος Κατσιαντώνης, και Ιωάννης Πατσαντάρας.

Δείτε περισσότερα

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.

 Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

Ετήσια Σύσκεψη Τ-Α στη ΔΑΕ

Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Διοίκησης η ετήσια σύσκεψη Τυποποίησης - Αξιολόγησης (Τ-Α), με τη συμμετοχή του συνόλου των Αξιωματικών Τ-Α των Μονάδων της.

www.haf.gr

Συμμετοχή της 31ΜΕΕΔ στην Πολυεθνική Άσκηση "NΕΜΕΣΙΣ 2015"

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31ΜΕΕΔ) συμμετείχε στην Πολυεθνική Άσκηση "NΕΜΕΣΙΣ 2015", η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/7/2015

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Π.Καμμένος Δεν δέχομαι κανένα τελεσίγραφο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την παρουσία του στο Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, έκανε την εξής δήλωση:

Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Σάλας (5x5) της ΠΑ

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, διεξήχθη ο τελικός αγώνας Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Σάλας (5x5) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), μεταξύ των ομάδων της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) και της 114ΠΜ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις "Olimpico Sport Club", στο Βόλο.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 114ΠΜ η οποία επικράτησε με σκορ 3 - 2.

Τον αγώνα παρακολούθησαν αντιπροσωπείες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε φωτογραφίες

Τροποποίηση Διαταγής που Aφορά στην Κατάταξη Στρατευσίμων στην ΠΑ με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ

Λόγω της προκήρυξης του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και προς διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), που προέρχονται από αναβολή υγείας και υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ (Ιούλιος 2015), παραμένει ως ημερομηνία κατάταξης η 1η Ιουλίου 2015 ή, εναλλακτικά, η 8η Ιουλίου 2015. Τα Δελτία Κατάταξης που έχουν ήδη εκδοθεί, θεωρούνται ισχύοντα και η επ΄ αυτών αναγραφόμενη ημερομηνία κατάταξης αντιστοιχίζεται αυτοδικαίως (εφόσον οι υπόχρεοι εξ' αναβολής υγείας επιλέξουν να καταταγούν την 08 Ιουλίου 2015) - χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή - ως ακολούθως:

Δείτε περισσότερα

Προκήρυξη Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Σχολής Διοίκησης και Επιτελών

Το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) προκηρύσσει την πλήρωση δέκα εννιά (19) θέσεων για την Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και δύο (2) θέσεων για την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ) με επιλογή Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/6/2015

Την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

10η Ημερίδα Ορθοδοντικής του Οδοντιατρικού Τομέα στο 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 10η Ημερίδα Ορθοδοντικής του Οδοντιατρικού Τομέα με θέμα "Είμαστε δημιουργοί, όχι παρατηρητές".

Εκπαιδευτικό Ταξίδι της 51ης Σειράς ΣΥΔ

Από την Τρίτη 23 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, οι Δόκιμοι του 2ου έτους της 51ης Σειράς της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό ταξίδι, στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής.

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Αυξημένη ζήτηση Στρατιωτικών Σχολών

Σχεδόν ένας στους είκοσι υποψηφίους θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τις στρατιωτικές σχολές φέτος. Η αναλογία της επιτυχίας είναι πολύ πιο μικρή -κατά σχεδόν δέκα φορές- σε σχέση με... την αναλογία εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Δείτε περισσότερα

Επικοινωνία και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Κοτζιάς - Τι του είπε ο Τούρκος

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε προ ολίγου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlüt Çavuşoğlu.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον οικονομικό τομέα, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ η οποία καταλήγει:

Δείτε περισσότερα

Άδειες σε στρατιωτικούς για το δημοψήφισμα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ενημερώνει σχετικά με τις άδειες που δικαιούται το προσωπικό προκειμένου να ψηφίσει στο δημοψήφισμα:

Παραβιάσεις αλλά και εμπλοκές από την τουρκική Αεροπορία σήμερα

Παραβιάσεις και εμπλοκές σήμερα στο Αιγαίο με τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά F-16 εκ των οποίων τα 2 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ), μια παράβαση του FIR Αθηνών ενώ σημειώθηκαν και δύο σκληρές εμπλοκές με μαχητικά της ΠΑ τα οποία επιχείρησαν να τα αναχαιτίσουν. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.

http://www.defencenet.gr/

Π.Καμμένος σε Γιούνκερ: "Μας ζήτησε να αφοπλιστούμε"

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter απάντησε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου καλώντας τον ελληνικό λαό να πει «ναι» στο δημοψήφισμα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/6/2015

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στo KEA

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, "Άγιος Παντελεήμων", εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ) , με συμμετοχή του προσωπικού του.

www.haf.gr

Συνεκπαίδευση της 31ηςΜΕΕΔ με την 67th SOS

Από την Τρίτη 9 έως και την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (31ηΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της άσκησης "Java Grind".

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας

Από τη Δευτέρα 22 έως και το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 μεταξύ των δύο (2) χωρών.

Πώς θα ψηφίσουν οι οικογένειες των ετεροδημοτών στρατιωτικών

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Την ερχόμενη Κυριακή, 05 Ιουλίου 2015, οι Έλληνες πολίτες καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε δημοψήφισμα που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, διενεργούμενο σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία όπως αναλόγως εφαρμόζεται.
Οι στρατιωτικοί και οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ψηφίζουν, κατά βούλησή τους, είτε στον τόπο της βασικής τους εγγραφής, είτε στον τόπο όπου υπηρετούν με ειδικές καταστάσεις.

Δείτε περισσότερα

Το τυρί και η φάκα στο Αιγαίο… ιδού ο μεγάλος κίνδυνος

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός αναλυτής

Η ένταση που επικρατεί στην ελληνική κοινή γνώμη, η οποία συνδέεται με τις φλέγουσες εξελίξεις λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την ορθή κρίση της πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων (Εννοείται σαφέστατα ότι η ηγεσία και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν το πλέον ψύχραιμο τμήμα για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.), ούτε να αποτελέσει εργαλείο «ηρωϊκής εξόδου» με αφορμή κάποιο συμβάν στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε περισσότερα

Όλες οι απαντήσεις για τις κλειστές τράπεζες - Πως θα πληρωθείτε μισθό και σύνταξη

Πάρα πολλά τα ερωτήματα των πολιτών για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί με τις κλειστές τράπεζες και το capital control.

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν:

Δείτε περισσότερα

Σφαγή των υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές -Μόνο 1 στους 20 θα μπει

Ειδικότερα, για τις 637 θέσεις των στρατιωτικών σχολών κατατέθηκαν περί τις 10.000 αιτήσεις από τελειόφοιτους και αποφοίτους λυκείου, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί για τις προκαταρκτικές εξετάσεις, με βάση τους όρους που θέτει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, συνολικά 9.403 υποψήφιοι. Αρα, η αναλογία επιτυχίας είναι μόλις 6,77%, την ίδια στιγμή που για τους 93.982 υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι προσήλθαν στις εξετάσεις διατίθενται 68.345 θέσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ με την αναλογία να διαμορφώνεται στο 72,7%.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα: Ομαδικός βομβαρδισμός του Αφιόν Καραχισάρ

29/6/1928 - Μετά την έγκριση του Υπουργείου Στρατιωτικών, το αεροσκάφος Breguet 19 ("ΕΛΛΑΣ") απογειώθηκε από το Παρίσι, ενδιάμεσο σταθμό της διαδρομής του γύρου της Μεσογείου, προκειμένου να λάβουν μέρος στον αεροπορικό διαγωνισμό "Παρίσι - Βουκουρέστι". Ύστερα από ένα δύσκολο ταξίδι, λόγω καιρικών συνθηκών (Τρανσυλβανικές Άλπεις), διάρκειας 12 ωρών και 20’ προσγειώθηκε στο Βουκουρέστι. Η υποδοχή από τους Έλληνες ομογενείς και τους Ρουμάνους στρατιωτικούς και πολίτες ήταν εκπληκτική. Ήταν το μοναδικό από τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό το οποίο έφθασε στον προορισμό του.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Παρουσία ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην εκδήλωση εορτασμού της ηρωϊκής μάχης του Διρού, «Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, σήμερα Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 παρέστη στο Διρό της Μάνης στον εορτασμό της 189ης επετείου της ομώνυμης ηρωικής μάχης, η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως «Ημέρα Παλλαϊκής Άμυνας».