Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 116ΠΜ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (TA), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφτηκε την 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης.

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 117ΠΜ και στο ΚΕΑΤ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ) και το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Δελήμπασης και ο Διοικητής του Κέντρου, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Παναγιωτόπουλος.

ΚΑΡΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου 11/09/1985 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 347 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ του Νικολάου 11/09/1985 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 347 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

ΚΑΛΥΒΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννου 11/09/1941

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Πλουτάρχου 11/09/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Martin A-30(A) Baltimore

Ολοκληρώνεται το δεκαήμερο πολιτιστικής-κοινωνικής προσφοράς με το αρματαγωγό «Λέσβος» στα ακριτικά νησιά

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, με την επιστροφή του  Αρματαγωγού του Πολεμικού Ναυτικού «ΛΕΣΒΟΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, το Δεκαήμερο Πολιτιστικής και Κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Ακριτικά νησιά του Νοτίου Αιγαίου με επίκεντρο και σημείο αναφοράς το Αρματαγωγό, που οργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Λεύκωμα-αφιέρωμα στα σαράντα χρόνια της δικής μας ΕΑΒ…

Πριν 40 χρόνια άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Το 1975 ιδρύεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, η πρώτη αεροναυπηγική βιομηχανία της χώρας, με σκοπό «την κάλυψιν των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπών δημοσίων υπηρεσιών ως και την παροχήν υπηρεσιών εις τρίτους, εις τον τομέα της συντηρήσεως, επισκευής και κατασκευής αεροσκαφών και εν γένει αεροδιαστημικού υλικού».

Δείτε περισσότερα

Νέα Ιστοσελίδα της ΠΑ

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, τέθηκε σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ των ΗΠΑ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Αθήνα, Πλοίαρχο Robert Palm.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στις Στρατιωτικές Σχολές

Από σημερα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015 εχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε περισσότερα

Σημαίες υποστέλονται μόνο εάν πεθάνουμε όλοι - Διαφημηστικό σπότ των ΑΝΕΛ για τις ΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ)


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στη Ρωσική Ομοσπονδία

Από την Κυριακή 6 έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Γ' Κλάδου του ΓΕΑ, Υποπτέραρχο (Μ) Χριστόφορο Σμυρλή, επισκέφθηκε τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/9/2015

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εντυπωσιακός σχηματισμός Airbus A320 της Aegean με Saudi Hawks

Οι Saudi Hawks, το ακροβατικό σμήνος  της Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (RSAF), προσγειώθηκε  στην Ελλάδα εν όψει του Athens Flying Week Pre-Show και πραγματοποίησε με επιτυχία την παρθενική του εμφάνιση στον αττικό ουρανό.

Δείτε περισσότερα

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Σωτηρίου 10/09/1977 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος Republic RF-84F Thunderflash

ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παναγιώτη 10/09/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΠΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 09/09/1943

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Α/Απ Ακτίου

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, εθελοντική αιμοδοσία στο Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου (Α/Απ Ακτίου), με συμμετοχή του προσωπικού του.

www.haf.gr

Έναρξη του Ακαδημαικού Έτους 2015-2016 της ΣΙ

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή έναρξης του Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016, παρουσία του Διοικητή της Σχολής, Υποπτέραρχου (Ι) Παντελή Σαπαντζόγλου, του στρατιωτικού, πολιτικού και διδακτικού προσωπικού.

Η 330 Μοίρα στην TLP 2015

Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, η 330 Μοίρα της 111 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου, πρόκειται να συμμετάσχει στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Αύριο τα εγκαίνια του νέου αναβαθμισμένου Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ

Στην τελετή πρόκειται να παρευρεθεί ο νέος, υπηρεσιακός, Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος

Η ανεπίσημη αλλά ουσιαστική «τελετή εγκαινίων» του νέου Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ, μετά την αναδιοργάνωση και αναδιάταξη του χώρου και των επιμέρους χώρων και αιθουσών, καθώς και η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Εντυπωσιακό βίντεο από το πλήρωμα ενός SUPER PUMA την ώρα της διάσωσης

Ένα υπέροχο βίντεο των «ιπτάμενων διασωστών» που επιχειρούν σε θαλάσσια περιοχή έρχεται μέσα από δημοσίευση στα social media. Για μια ακόμα φορά μας παρουσιάζουν το έργο που επιτελούν καθημερινά, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κινδυνεύσει στη θάλασσα η στο βουνό είναι οι άνθρωποι που γίνονται αυτοθυσία χωρίς να κοιτάξουν αν αφήνουν δικούς τους ανθρώπους πίσω, δυστυχώς στα σημερινά χρόνια έχουν πληγεί βάναυσα όσων αφορά το μισθολογικό αλλά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι το κοινωνικό τους έργο.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/9/2015

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η πολύτιμη συνδρομή των αεροσκαφών PZL

Κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2015, και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL Μ-18 Dromader της 359ΜΑΕΔΥ της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποίησαν 281 εξόδους και συμπλήρωσαν 437,9 ώρες πτήσης κατά την επέμβασή τους σε 100 περιστατικά πυρκαγιών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ, τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα David D. Pearce.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΝΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Παναγιώτου 08/09/1962 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΣΚΑΛΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Πέτρου 08/09/1944 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/9/2015

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Nυκτερινή αποστολή με στόχο το αεροδρόμιο του Ναγαρά.

8/9/1918 - Δύο αεροσκάφη Farman H.F.27 της Ναυτικής Αεροπορίας ανέλαβαν την εκτέλεση νυκτερινής αποστολής με στόχο το αεροδρόμιο του Ναγαρά. Τη στιγμή που βρίσκονταν πάνω από τον Τουρκικό Ναύσταθμο, καλυπτόμενα από το σκοτάδι, το ένα κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στη θάλασσα και το πλήρωμά του συνελήφθη από τους Τούρκους.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο KEA

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, "H Ελπίς", εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του.

Δείτε φωτογραφίες

Συνεκπαίδευση της ΚΟΜΑΚ με την ΕΠΟΜΕΑ

Από την Τρίτη 1 έως και την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στη 206 Πτέρυγα Αεροπορικών Υποδομών (206ΠΑΥ), συνεκπαίδευση της Κινητής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΚΟΜΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠΟΜΕΑ).

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/9/2015

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Απονομή Πτυχίων της 4ης/2015 Εκπαιδευτικής Σειράς ΒΕΛΠ

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 4ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Βοηθών Ελεγκτών Πτήσεων (ΒΕΛΠ), για το έτος 2015.

Συμμετοχή της 120ΠΕΑ στη Ναυτική Εβδομάδα

Από την Κυριακή 30 Αυγούστου έως και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) συμμετείχε στη Ναυτική Εβδομάδα, η οποία διοργανώθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

Εκπαίδευση της νεοσύστατης πολωνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων (Demo Team) F-16 από την ΠΑ

Από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) εκπαίδευση της νεοσύστατης πολωνικής Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους (Demo Team) F-16, στην 31 Tactical Air Base στην περιοχή Krzesiny του Poznan, της Πολωνίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών.

ΣΗΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Μιχαήλ 07/09/1939 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

ΒΟΛΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αντωνίου 07/09/1939 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος