Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Απονομή Πτυχίων 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς 2015 ΕΠΣΕΑ

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή απονομής των πτυχίων της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Αεράμυνας (ΕΠΣΕΑ), για το έτος 2015.

Απονομή Πτυχίων 1ης ΕΣ 2015 του Σεμιναρίου Διευκρινιστών Αεράμυνας

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ),στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή απονομής των πτυχίων της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σεμιναρίου Διευκρινιστών Αεράμυνας, για το έτος 2015.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του πιό σπάνιου F-16 από τον ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ


Το ξεχωριστό και ιδιαίτερο F-16 που πλέον σταθμεύει και επιχειρεί από την Αεροπορική Βάση Αράξου το 93-1045 συναντήσαμε κατά την τελευταία επίσκεψή μας στην 116ΠΜ. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος συνηθίζεται να αποκαλείται ως TC-1 λόγω του αριθμού κατασκευής της κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin [LM Aero Type / Version (Construction) number].

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Σ.Ε.Θ.Ε.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των Εθελοντών Ναυαγοσωστών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε) της Πολεμικής Αεροπορίας για το έτος 2015, που πραγματοποιήθηκε για εθελοντικές οργανώσεις από τις 21.09.2015 έως τις 24.09.2015 στις εγκαταστάσεις τις 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.

Δείτε περισσότερα

Αιγυπτιακά αεροσκάφη στο Ηράκλειο - Μεταστάθμευση στο ... δρόμο για τη Μάλτα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Βαγγέλης Αντωνάκης

Κλιμάκιο της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου για ανεφοδιασμό ερχόμενο από την Αίγυπτο με τελικό προορισμό την Μάλτα όπου θα συμμετάσχει το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Malta International Airshow 2015. To κλιμάκιο αποτελούνταν από ένα Karakorum-8 (K-8) και ένα αεροσκαφος C-130 Hercules για την υποστήριξη με τεχνικο προσωπικο.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/9/2015

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου υπό την Αιγίδα της EASA και της Ρουμανικής CAA

Από τη Δευτέρα 28 έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, θα συμμετάσχει, ως ομιλητής, σε Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου με θέμα «Aviation risks arising from conflict zones», στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Πρόγραμμα εκποίησης αποσυρόμενων συστημάτων των Ε.Δ ανακοίνωσε ο Π.Καμμένος

Την πώληση συστημάτων που αποσύρονται από το Ελληνικό οπλοστάσιο εξήγγειλε ο Πάνος Καμμένος κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, προσθέτοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν έσοδα που θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 100 εκ. ευρώ φέτος και τα 200 εκ. ευρώ του χρόνου από το πρόγραμμα εκποίησης συστημάτων που βρίσκονται εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ε.Δ.

Δείτε περισσότερα

Κέντρα Ελέγχου Περιοχής: Τα "μάτια" της Πολεμικής Αεροπορίας

Τα Κέντρα Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) είναι οι άγρυπνοι παρατηρητές των αιθέρων του FIR Αθηνών. Στον Βόρειο τομέα βρίσκεται το 1ο ΚΕΠ, στο όρος Χορτιάτης μερικά χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης το οποίο παρέχει στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας την απαραίτητη τακτική εικόνα από τα αεροσκάφη στρατιωτικά και μη που κινούνται εντός του τομέα ευθύνης τους. Τα ΚΕΠ εξάλλου είναι αυτά που καθοδηγούν και συντονίζουν τις αναγνωρίσεις και τις τυχόν αναχαιτίσεις από τον εξ Ανατολών εχθρό.

Δείτε περισσότερα

Επιστολή ΣΕΕΝΣΑ στον νέο ΑΝΥΕΘΑ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Βρισκόμαστε στην ιδιαιτέρως τιμητική θέση να σας αποστέλλουμε σήμερα, επιστολή, ως Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Συνδέσμου των Εν Ενεργεία Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.).

Δείτε περισσότερα

Τα Φαντάσματα της Ανδραβίδας

Στην 117 Πτέρυγα Μάχης / Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, εδρεύουν οι δύο Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας που χρησιμοποιούν το αεροσκάφος F-4E Phantom II AUP.

Δείτε φωτογραφίες

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2015 στη ΣΤΥΑ

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσκεψη και παράδοση λευκωμάτων στην 110ΠΜ

Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ» και την δωρεάν διανομή του ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας ΙΚΑΡΟΣ επισκέφθηκε την 110ΠΜ και τις 337Μ / 348ΜΤΑ όπου εδρεύουν εκεί.
Μέλη του συλλόγου παρακολούθησαν το πτητικό πρόγραμμα και φιλοξενήθηκαν στους χώρους της μονάδας.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη και παράδοση λευκωμάτων στην 116ΠΜ

Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ» και την δωρεάν διανομή του ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας ΙΚΑΡΟΣ επισκέφθηκε την 116ΠΜ και τις 335Μ / 336Μ όπου εδρεύουν εκεί.
Μέλη του συλλόγου παρακολούθησαν το πτητικό πρόγραμμα και φιλοξενήθηκαν στους χώρους της μονάδας.
Μετά το τέλος του πτητικού προγράμματος τα μέλη του συλλόγου μας φιλοξενήθηκαν στους χώρους των Διοικητηρίων της 335Μ και 336Μ.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη και παράδοση λευκωμάτων στην 117ΠΜ

Με αφορμή την έκδοση του λευκώματος «ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΠΛΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ» και την δωρεάν διανομή του ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας ΙΚΑΡΟΣ επισκέφθηκε την 117ΠΜ-ΚΕΑΤ και τις 338ΜΔΒ / 339Μ / ΣΟΤ όπου εδρεύουν εκεί.
Μέλη του συλλόγου παρακολούθησαν το πτητικό πρόγραμμα της 117ΠΜ και φιλοξενήθηκαν στους χώρους της μονάδων 117ΠΜ/ΚΕΑΤ.

Δείτε περισσότερα

Απονομή διαμνημόνευσης αστέρα αξίας και τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον Δημήτριο Πολιτόπουλο

Κατόπιν απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου απονεμήθηκε η Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Δημήτριο Πολιτόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. και της εταιρείας TUVUNU, που παράγει φυσικά ελληνικά αφεψήματα, για την προσφορά διακεκριμένων υπηρεσιών προς την πατρίδα και συγκεκριμένα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή της ακριτικής Θράκης όπου εκτός των άλλων απασχολεί 300 οικογένειες Πομάκων οι οποίοι έχουν ως βασική δραστηριότητα την καλλιέργεια τσαγιού του βουνού. Ανεβαίνει έτσι σημαντικά το εισόδημα τους


ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/9/2015

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννου 24/09/1964 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 116 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κωνσταντίνου 24/09/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ι. Γιάγκος ως σύμβουλος του ΥΠΕΘΑ ;

Eγκώμια στον απελθόντα υπουργό Άμυνας απόστρατο Πτέραρχο κ Ιωάννη Γιάγκο εξαίροντας το έργο του έπλεξε τόσο ο νέος Υπουργός κ Π.Καμμένος  όσο και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας Και οι δυο τόνισαν ότι προσβλέπουν στη συνεργασία τους με τον κ. Γιάγκο...

Δείτε περισσότερα

23 Σεπτεμβρίου 1997: Πτώση μαχητικού F16 στον Άγιο Ευστράτιο Λέσβου! Νεκρός ο χειριστής...

Αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, τύπου F-16, κατέπεσε το μεσημέρι της 23ης Σεπτεμβρίου στην θαλάσσια περιοχή, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, Λέσβου.
Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί με άλλα τρία F-16 από την Νέα Αγχίαλο, χάθηκε από τις οθόνες του ραντάρ στις 3.15. Στην περιοχή έσπευσαν τρία ελικόπτερα, ένα C-130 και πλωτά μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή...

Δείτε περισσότερα

Τελετή Παράδοσης- Παραλαβής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας η τελετή παράδοσης-παραλαβής ανάμεσα στην απερχόμενη και στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο απερχόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Γιάγκος, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής είπε τα εξής:

Συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στην «Ostrava Nato Days» στην Τσεχία

Δείτε βίντεο από  τη συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16  «ΖΕΥΣ» στην «Ostrava Nato Days» στην Τσεχία.

23 Σεπτεμβρίου 1930 - Τα θεμέλια για την ενιαία Πολεμική Αεροπορία

Τα θεμέλια για την ενιαία Πολεμική Αεροπορία μπήκαν σαν σήμερα, το 1930! Στις 23 Σεπτεμβρίου, με την ψήφιση του νέου διατάγματος Περί Οργανισμού του Υπουργείου Αεροπορίας η Διεύθυνση Πολεμικής Αεροπορίας αποτέλεσε και πάλι ενιαία διεύθυνση για τη Στρατιωτική και Ναυτική Αεροπορία, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να υπηρετεί στην ίδια διεύθυνση ή τμήμα προσωπικό και από τους δύο κλάδους.

Δείτε περισσότερα

Καμμένος: Ούτε μια απόλυση στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ούτε μια απόλυση στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Άμυνας  κ Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης παραλαβής.  Ο Υπουργός  ήταν απόλυτος για το θέμα που είχε εγερθεί και προεκλογικά με δημοσιεύματα ως παλιότερη απαίτηση της τρόικα η οποία απετράπη.

Π.Καμμένος: "Η πρώτη μου υπογραφή στην νέα θητεία είναι το επίδομα παραμεθορίου"

Η πρώτη υπογραφή που θα βάλω σήμερα θα είναι για το επίδομα παραμεθορίου”. Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο ΥΠΕΘΑ.

Ο κ.Καμμένος έδωσε εντολή στους Αρχηγούς να βρεθούν άμεσα τα χρήματα, κάτι που όπως λένε οι πληροφορίες έχει γίνει.

Σαν σήμερα στις 23/9/1930

Σαν σήμερα στις 23/9/1930
Με την ψήφιση του νέου διατάγματος "Περί Οργανισμού του Υπουργείου Αεροπορίας" η Διεύθυνση Πολεμικής Αεροπορίας αποτέλεσε και πάλι ενιαία διεύθυνση για τη Στρατιωτική και Ναυτική Αεροπορία, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να υπηρετεί στην ίδια διεύθυνση ή τμήμα προσωπικό και από τους δύο κλάδους. Έτσι, θεμελιώθηκε η ενιαία Πολεμική Αεροπορία.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/9/2015

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας στο "Μalta International Airshow 2015"

Από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει στην διεθνή αεροπορική έκθεση "Μalta International Airshow ", με δύο (2) αεροσκάφη Μ2000-5 της 114 Πτέρυγας Μάχης και την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος".

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Πέτρου 23/09/1997 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος F-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Κωνσταντίνου 23/09/1987 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Lockheed TF/F-104G Starfighter

ΑΓΟΡΑΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Μιχαήλ 23/09/1955 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Δόκιμος Έφεδρος Χειριστής
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Lockheed T-33

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ό Πάνος Καμμένος νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2015 στη ΣΥΔ

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη, οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το έτος 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά κατατάχθηκαν τριάντα (30) σπουδαστές, από τους οποίους ένας (1) από την Κύπρο.

Δείτε φωτογραφίες

Κατάταξη Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων Έτους 2015 στη ΣΙΤην Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων για το έτος 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/9/2015

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Noratlas: Εντοπίστηκαν όλοι οι Έλληνες Καταδρομείς

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχουν εντοπιστεί τα οστά 15 ανδρών που ανήκουν σε Καταδρομείς της Α' ΜΚ και αεροπόρους του μοιραίου μεταγωγικού Νοράτλας που κατερρίφθη κατά λάθος από φίλια πυρά κατά την τουρκική εισβολή της Κύπρου το 1974

Σαν σήμερα στις 22/9/1917

Σαν σήμερα στις 22/9/1917
Ψηφίστηκε το διάταγμα "Περί συστάσεως τμήματος αεροπορικής υπηρεσίας εις το Υπουργείον των Στρατιωτικών, Διεύθυνσιν Μηχανικού". Το τμήμα αυτό έφερε την επωνυμία "Τμήμα Αεροπορίας" και στην αρμοδιότητά του υπάγονταν οι προμήθειες υλικού, οι ενοικιάσεις και διευθετήσεις αεροδρομίων, οι κατασκευές, η στρατολογία, η εκπαίδευση και η οικονομική διαχείριση κ.α. Την τακτική χρησιμοποίηση των Μονάδων Αεροπορίας και τις καθαυτό επιχειρήσεις ανέλαβε η Επιτελική Υπηρεσία Στρατού (Τμήμα Επιχειρήσεων).

www.haf.gr

Ο εκπαιδευτής της Σχολής Ικάρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Τ-41 είναι μονοκινητήριο, ελικοφόρο, εκπαιδευτικό της ΠΑ με το οποίο πραγματοποιείται η αρχική εκπαίδευση των νέων Ικάρων στο αεροδρόμιο του Τατοΐου.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Διάσωση Ασθενούς από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ στον Όλυμπο (BINTEO)

21 Σεπτεμβρίου 1951 - Η Ελληνική Βασιλική Αεροπορία μπαίνει στην εποχή των Jets! (BINTEO)

Μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην λαμπρή ιστορία της Πολεμικής Αεροπορίας είναι αναμφίβολα η 21 Σεπτεμβρίου 1951! Την ημέρα αυτή, έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα αεριωθούμενα αεροσκάφη, που έβαλαν την (τότε) Ελληνική Βασιλική Αεροπορία σε μια νέα εποχή:

Δείτε περισσότερα

Οι εκκρεμότητες τις επόμενης μέρας στις ΕΔ

Επιστροφή στο ΥΠΕΘΑ για τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν προτίθεται να αλλάξει υπουργείο και αυτό που θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι η επιστροφή του στο ΥΠΕΘΑ, απ΄ όπου αποχώρησε στις 28 Αυγούστου, υποσχόμενος ότι θα επιστρέψει.

Συμμετοχή της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στην «Ostrava Nato Days» στην Τσεχία

Το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», συμμετείχε στην αεροπορική εκδήλωση «Ostrava Nato Days» της Τσέχικης Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Mosnov, στην Οστράβα.

Σαν σήμερα στις 21/9/1951

Σαν σήμερα στις 21/9/1951
Τα δύο πρώτα αεριωθούμενα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-33Α προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρουσία της ηγεσίας της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, καθώς και της Αμερικανικής και Βρετανικής Αεροπορικής Αποστολής.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/9/2015

Τo Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Διάσωση Ασθενούς από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από την 130 Σμηναρχία Μάχης/Αεροπορική Βάση Λήμνου, με σκοπό τη μεταφορά ενός  Νορβηγού ασθενή από το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», στον Όλυμπο.

Καθηλώθηκε C-130 στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων

Στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,καθηλώθηκε  μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής μας αεροπορίας,το οποίο μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης,δυο ασθενείς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου 20/09/1957 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet