Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Τα "μάτια" του RF-4E - 348 ΜΤΑ (ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Το RF-4E αποτελεί παραλλαγή του μαχητικού F-4E και διαφοροποιείται από αυτό ως προς τις φωτομηχανές που φέρει στο ρύγχος με δυνατότητα παρατήρησης προς τα πλάγια και προς τα πίσω. Από τις τέσσερις διαφορετικού τύπου κάμερες που μπορούν να μεταφερθούν σίγουρα τις πιο εντυπωσιακές δυνατότητες έχει η κάμερα τύπου LOROP KS-127A, η οποία έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών από ύψος 35.000 ποδιών.

Και... κλάμα στην Τουρκία: "Οι Έλληνες είχαν εγκλωβίσει τα μαχητικά μας επί 8 λεπτά"

Ανάσα δεν τα άφησαν να πάρουν τα Τούρκικα F-16 οι Έλληνες Χειριστές που τόλμησαν να πετάξουν πάνω από τα Ελληνικά νησιά μόνο και μόνο για να προκαλέσουν !

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου είχαμε έντονη διαμαρτυρία και προς το ΝΑΤΟ για το (locάρισμα ) τεσσάρων ( 4) Τούρκικων Μαχητικών που έκαναν τσαμπουκά στο Αιγαίο!

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Α. Τσίπρας : Επιστρέφω στην Αθήνα υπερήφανος ως Έλληνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Απονομή Πτυχίων 115ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ εξ΄ Αποστάσεως στην 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η απονομή των πτυχίων της 115ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ) εξ΄ Αποστάσεως, στους δώδεκα (12) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, εκ των οποίων δέκα (10) από την 120ΠΕΑ και δύο (2) από την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Απονομή Πτυχίων 115ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 115ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στους δεκατέσσερις (14) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

18η Εκπαιδευτική Σειρά Ελικοφόρων Αεροσκαφών ΣΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 18ης Εκπαιδευτικής Σειράς Ελικοφόρων Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ).

Συμμετοχή της 335 M στην Άσκηση «Steadfast Noon»

Από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στη Γερμανία, η άσκηση του NATO «Steadfast Noon».

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/10/2015

Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εκσυγχρονισμός αεροσκαφών F-16: Όλα τα τελευταία δεδομένα

Με δεδομένο ότι η Τουρκία έπειτα από απόφαση καθολικής αναβάθμισης των μαχητικών F-16C/D, διαθέτει πλέον έναν ομοιογενή στόλο από 163 μαχητικά (επιπέδου αντίστοιχου με τα Block 52+ Advanced της ΠΑ), η ποιοτική ανατροπή εις βάρος της ΠΑ έχει πλέον συντελεστεί.

Δείτε περισσότερα

ΦΩΤΟ- Στο cockpit του C-130 ο Πρωθυπουργός

Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε έφτασε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η Στρατιωτική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και παρακολούθησε.

Δείτε περισσότερα

Τουρκική πρόκληση στη βραχονησίδα Καλόγεροι

Σε παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε σωρεία παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δείτε περισσότερα

Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα ο Πρωθυπουργός : Θα παρακολουθήσει την άσκηση «Παρμενίων 2015»

Την τελική φάση της Στρατιωτικής Άσκησης «Παρμενίων 2015» θα παρακολουθήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει σήμερα, Παρασκευή, στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξάγεται η Στρατιωτική Άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και θα παρακολουθήσει.

Σαν σήμερα 9/10/1944

Πέντε από τα Spitfire V των 335 και 336 Μοιρών Διώξεως, τα οποία την προηγουμένη είχαν μετακινηθεί στο μόλις απελευθερωμένο αεροδρόμιο του Αράξου, πραγματοποίησαν επιθετική αναγνώριση στον Κόλπο της Κορίνθου.

www.haf.gr

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Πάνου 09/10/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 121 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Lockheed T-33

ΜΑΚΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του Νικολάου 09/10/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 121 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Lockheed T-33

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

8 Οκτωβρίου 1996: Ελληνικό MIRAGE-2000 επιστρέφει με έναν πύραυλο λιγότερο... (φωτογραφίες/βίντεο)

Ο Σμηναγός  είχε στο ενεργητικό του ήδη χίλιες διακόσιες ώρες πτήσης. Τις περισσότερες ώρες στα Mirage 2000. Στα “γαλλάκια”, όπως τα λένε οι “παλιοί”...
Ήταν το Νο 1 στο ζεύγος των Mirage που απογειώνονταν από την Τανάγρα, σχεδόν κάθε πρωί, για περιπολίες στο Αιγαίο ή -το συνηθέστερο- για αναχαιτίσεις Τούρκων εισβολέων. Το 1996, η Τουρκία είχε αυξήσει τις προκλήσεις. Πύκνωσε τις παραβιάσεις της στο Αιγαίο, αφού ο Μεσούτ Γιλμάζ, τότε πρωθυπουργός της χώρας, πίεζε για απευθείας συνομιλίες με την Αθήνα, ώστε να λυθούν “πακέτο” τα Ελληνοτουρκικά.

Δείτε περισσότερα

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του NATO


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που διεξήχθη την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

Απονομή Πτυχίων της 4ης/2015 Εκπαιδευτικής Σειράς ΒΕΛΠ

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 4ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Βοηθών Ελεγκτών Πτήσεων (ΒΕΛΠ), για το έτος 2015.

Νέες συνεχείς Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

Στο FIR εισήλθαν τρεις σχηματισμοί των έξι, δύο και δύο αεροσκαφών καθώς και τέσσερα μεμονωμένα, ένα ελικόπτερο και 3 CN - 235.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/10/2015

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πολωνία: Σύγκρουση F-16 με αεροσκάφος μη επανδρωμένο…

Πολωνικό F-16 συγκρούστηκε στον αέρα με drone κοντά στο Πόζναν, όπως αναφέρουν πολωνικά μέσα. Το αεροσκάφος υπέστη βλάβες, όχι όμως σοβαρές, όπως μεταδίδει ο Aviationist. Σύμφωνα με την πλέον πιθανή εκδοχή του περιστατικού το F-16 συγκρούστηκε με άγνωστης ταυτότητας drone πάνω από τη βάση την 31η Αεροπορική Βάση στην περιοχή του Πόζναν.

Δείτε περισσότερα

Μπαράζ από 39 παραβιάσεις και 2 υπερπτήσεις στο Αιγαίο από τους Τούρκους!

Σε μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου  αλλά και δυο υπερπτήσεις νησιών μόλις στα 900 μέτρα προχώρησαν σήμερα  τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο εν μέσω της διακλαδικής άσκησης ''Παρμνιων'' και μόλις ένα 48ωρο που το ίδιο  το NATO είχε  σύνοδο επειδή ένα ρωσικό αεροσκάφος έκανε μία παραβίαση στον τουρκικό εναέριο χώρο και εξέφρασε την ενόχλησή του..

Εγγραφές μελών εν όψη αρχαιρεσιών ΣΕΕΝΣΑ

Ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας είναι γεγονός. Οι φωνές όλων μας ενώνονται. Εσύ Έγινες Μέλος;
Συμπλήρωσε την Online φόρμα εγγραφής μέλους εδώ.

ΚΟΥΒΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 08/10/1969 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 08/10/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μ
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου 08/10/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

To Demo Team ΖΕΥΣ στη Θεσσαλονίκη

To Demo Team ΖΕΥΣ στη Θεσσαλονίκη :  Για άλλη μια φορά το Demo Team ΖΕΥΣ θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στους Μακεδόνες, από τις πληροφορίες που συλλέξαμε αυτό που θα κάνει την πτητική επίδειξη θα είναι το ειδικά διαμορφωμένο  F-16 Block 52+ πραγματοποιώντας την πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση την 28η Οκτωβρίου.

Δείτε το πρόγραμμα  

Πρόσκληση Επιτυχόντων - Εισακτέων Ειδικής Κατηγορίας (Έλληνες Εξωτερικού) στη ΣΙ Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλείται να παρουσιαστεί για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) ο επιτυχών εξωτερικού των πανελλαδικών εξετάσεων Ειδικής Κατηγορίας του Ν.3648/08 Αρ.11 παρ. 1γ (Έλληνες Εξωτερικού), του 2015, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 08:00, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι Αττικής.

Δείτε περισσότερα

Πρόσκληση Επιτυχόντων - Εισακτέων Ειδικής Κατηγορίας (Έλληνες Εξωτερικού) σε ΣΤΥΑ και ΣΥΔ, Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καλούνται να παρουσιαστούν για κατάταξη στις Σχολές Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις Ειδικής Κατηγορίας του Ν.3648/08 Αρ.11 παρ. 1γ (Έλληνες Εξωτερικού), του έτους 2015, όπως παρακάτω:

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) Πτέραρχο Philip Breedlove


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, συναντήθηκε στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) στην πόλη Mons του Βελγίου με τον Ανώτατο Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) Πτέραρχο Philip Breedlove.

Ένας Λαρισαίος Αντιπτέραρχος η …σκιά του Προκόπη Παυλόπουλου

Στην …προεδρική φρουρά που βρέθηκε στην Ελασσόνα και συνόδευσε τον Προκόπη Παυλόπουλο ήταν και ο Λαρισαίος Γρηγόρης Πρεζεράκος. Ο αντιπτέραρχος ε.α. έχει τη θέση του διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προσνήωση F-35C σε αεροπλανοφόρο από χέρια ελληνικά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε η πρώτη προσνήωση με τη χρήση άγκιστρου ανάσχεσης του μαχητικού F-35C Lightning II, επί του αεροπλανοφόρου USS Eisenhower CVN-69, όπως περιγράφει γλαφυρά το φοβερό βίντεο που συνοδεύει τη σημερινή ανάρτηση και παρακολουθήσαμε στον Aviationist. Πρόκειται για την έκδοση αεροπλανοφόρου, συμβατικής απονήωσης – προσνήωσης, το οποίο και θα προμηθευτεί το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στο ΥΠΕΘΑ

Η συνύπαρξη Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Βίτσα είναι μέχρι στιγμής αρμονική και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι οι αρμοδιότητες του ΑΝΥΕΘΑ γίνονται γνωστές σχετικά γρήγορα σε σχέση με την πρώτη θητεία του Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ.

Ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει αρμοδιότητες που έχουν σχέση με δύο πολύ κρίσιμους τομείς: την αμυντική βιομηχανία και θέματα προσωπικού.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 7/10


07/10/1942 Δώδεκα Hurricane της 335 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως με επικεφαλής τον Διοικητή της Επισμηναγό Ι. Κέλλα απογειώθηκαν για την πρώτη αποστολή αναγνώρισης στο μέτωπο του El Alamein, καλύπτοντας την 33η Μοίρα της RAF. Τα αεροσκάφη επέστρεψαν σώα στη βάση τους, και η Μοίρα έλαβε το βάπτισμα του πυρός στη Μάχη που θα επηρέαζε την έκβαση του Πολέμου της Ερήμου, αλλά και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Νέο ειδικό μισθολόγιο και θητεία Αρχηγών ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος

Νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς ,αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για την υπηρεσιακή κατάσταση, την ιεραρχία και τις προαγωγές, καθώς και τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις των στελεχών σε θέσεις ευθύνης και πολλά άλλα ανακοίνωσε μέσω της ομιλίας του στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Τι είπε πρώτα απ΄ όλα όμως για την απόφαση του ΣτΕ:

Δείτε περισσότερα

"Επιχείρηση Renegade"! To βίντεο της επιχείρησης!

Η επιχείρηση αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής από αέρος σε βίντεο από το ΓΕΕΘΑ και το γραφείο Τύπου του που έκανε εξαιρετική δουλειά.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015, μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο της ασκήσεως «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015» εξετάσθηκε η εφαρμογή σχεδίου αντιμετώπισης πιθανής ασύμμετρης απειλής αέρος (αεροσκάφος «RENEGADE»).

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Καμμένος: «Θα κλείσει ο ανοιχτός λογαριασμός της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ»

Δέσμευση ότι θα κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, για την απόδοση δικαιοσύνης σε σχέση με τις περικοπές που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια οι αποδοχές των στρατιωτικών ανέλαβε κατά τη... συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος είπε ότι ήδη τα χρήματα έχουν αποδεσμευτεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πληρωθούν στους εν ενεργεία και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος

Οι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.

Δείτε περισσότερα

Η 32α σειρά ΣΤΥΑ γιόρτασε τα 35 χρόνια ευδόκιμης υπηρεσίας στη Π.Α

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 , στο ΚΕΔΑ/Ζ, η 32α σειρά γιόρτασε 35 χρόνια προσφοράς και αναμνήσεων στη Π.Α, μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Το παρόν έδωσαν 156 συμμαθητές και το γλέντι κράτησε μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον εκλεκτό συνάδελφο της 31ης Χάρη Καρίμαλη.

Δείτε περισσότερα

Eξετάζεται η εθελοντική στράτευση των γυναικών

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την ανάγνωση των προγραμματικών εξαγγελιών στη Βουλή, ανέφερε ότι ο λαός στήριξε δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους αλλά με ένα κοινό όραμα: την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα

Σενάριο HELIOS πάνω από την Αθήνα! Φωτογραφίες από την άσκηση για renegade

Η άσκηση αντιμετώπισης εναέριας απειλής από αεροσκάφος σε φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΕΘΑ. Η τραγωδία με το αεροσκάφος HELIOS που συνετρίβη στο Γραμματικό εκ των πραγμάτων θέτει την ανάγκη εκπαίδευσης σε τέτοια σενάρια.

Δείτε περισσότερα

Εγκλωβισμένα τα τουρκικά μαχητικά από το Su-30 επί πεντάλεπτο…

Επί πέντε λεπτά και 40 δευτερόλεπτα είχε «κλειδωμένα» τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη το ρωσικό Sukhoi Su-30 που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, με τους Ρώσους να προβαίνουν στην ειρωνική κατά τα φαινόμενα ανακοίνωση, ότι το «λάθος» οφειλόταν στις κακές καιρικές συνθήκες.

Δείτε περισσότερα

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Κάρτα απεριορίστων διαδρομών για στρατιωτικούς με έκπτωση 25%- Ποιοι δικαιούνται

Ένα αίτημα των στρατιωτικών για φθηνότερες μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς φαίνεται ότι θα ικανοποιηθεί. Σύμφωνα με έγγραφο του Β΄Κλάδου του ΓΕΕΘΑ, υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό των ΕΔ και τα μέλη των οικογενειών τους μέχρι πρώτου βαθμού να προμηθεύονται την κάρτα απεριορίστων διαδρομών με έκπτωση 25%.

Η κάρτα με έκπτωση αφορά σε μετακινήσεις εντός Λεκανοπεδίου και περιλαμβάνει και τον προαστιακό από Μαγούλα ως Κορωπί.

Δείτε περισσότερα

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον ΑΚΑΜ της Αιγύπτου

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αιγύπτου στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Ayman Mohamad Naguib Raleb Ahmed.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

www.haf.gr

Ο Πάνος Καμμένος στην 114 ΠΜΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση, παρακολούθησε την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2015».

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/10/2015

Τη Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΚΟΡΜΑΝΙΤΣ ΟΘΩΝ του Μιχαήλ 05/10/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Διακλαδικο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για τις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας

Διακλαδικό Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για όλες τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας! Το σχέδιο του ΓΕΕΘΑ είναι έτοιμο, έχει την απόλυτη στήριξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και στόχο έχει να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας ΔΩΡΕΑΝ να κάνουν εξωσωματική.

Δείτε περισσότερα