Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα εορτασμού Πολεμικής Αεροπορίας σε Λάρισα και Βόλο

Η ομάδα «Ζευς» στην 111 Πτέρυγα Μάχης
ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ
Γιορτάζει ο Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας
Με επισημότητα και αεροπορικές επιδείξεις γιορτάζεται σε Λάρισα και Βόλο ο προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Αναλυτικά:

EKTAKTO : Οι Ισλαμιστές κατέρριψαν το ρώσικο airbus (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρίν από λίγη ώρα το Ισλαμικό Κράτος με προκήρυξη που ανέβασε στα μέσα κοινωΝικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το βίντεο της κατάρριψης του.

Δείτε περισσότερα

Συντριβή AW609

Κατέπεσε και συνετρίβη χθες το πρωτότυπο AgustaWestland AW609 σκοτώνοντας τους δυο δοκιμαστές-πιλότους του. Το περιστατικό συνέβη στη διάρκεια μιας πτήσης δοκιμών σε περιοχή κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στην Cascina Costa και Vergiate.

Δείτε περισσότερα

34 πρώην Τουρκικά Τ-37 για το Πακιστάν

Την παραχώρηση 34 αποσυρθέντων αεροσκαφών τύπου T-37 στην Πακιστανική αεροπορία μαζί με όλη την υποδομή υποστήριξης και τα ανταλλακτικά τους αποφάσισε η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Gripen-Saab: Στο παιχνίδι για το νέο μαχητικό της Κροατίας

Η σουηδική υπηρεσία που έχει υπό τον έλεγχό της τις εξαγωγές στον τομέα άμυνας και ασφάλειας (FXM – Defence and Security Export Agency), προχώρησε στην υποβολή πρότασης προς την Κροατία, απαντώντας στην έκδοση Αιτήματος Παροχής Πληροφοριών (RFI: Request for Information) που αφορούσε στην προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους τέταρτης γενιάς.

Δείτε περισσότερα

Προς αντικατάσταση των F-18 η Φινλανδία …έναρξη με RfI

Την έγκριση της φινλανδικής κυβέρνησης εξασφάλισε η Αεροπορία της χώρας για να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια του νέου της μαχητικού. Η Φινλανδική Αεροπορία επιθυμεί την αντικατάσταση των γερασμένων μαχητικών της F-18.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 31/10/1921

Οι αεροπόροι Ανθυπολοχαγός Ν. Σπανάκης και Υπολοχαγός Π. Αγγελόπουλος αναγνώρισαν και βομβάρδισαν με αεροσκάφος Breguet της Γ' Μοίρας Αεροπλάνων αεροδρόμιο κοντά στο Μπουκαρούζ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσε ορμητήριο της Τουρκικής Αεροπορίας.

www.haf.gr

Εκδήλωση - Ομιλία κ. Ράμφου στην 110ΠΜ

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, εκδήλωση - ομιλία με θέμα «Έλληνας και Ευρωπαϊκή Συνείδηση» με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα, φιλόσοφο και στοχαστή κ. Στέλιο Ράμφο.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 123ΣΤΕ

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Λαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, εθελοντική αιμοδοσία στην 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης (123ΣΤΕ), με συμμετοχή του προσωπικού της Αεροπορικής Βάσης Δεκέλειας.

Δείτε φωτογραφίες

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στο ΓΕΑ

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), ημερίδα με θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Τελετή Πέρατος Πτητικής Εκπαίδευσης 85ης Σειράς Ιπταμένων

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 85ης Σειράς Ιπταμένων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

Blue Flag, Ισραήλ: Ελληνικά F-16C/D Blk 52+, οι πρώτες φωτογραφίες

Η μεγαλύτερη άσκηση στην Ιστορία των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων με την επωνυμία «Blue Flag 2015» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή πέντε ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16C/D Block 52+ της 337 Μοίρας που εδρεύει στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Δείτε περισσότερα

Ο Σμηναγός Λουκας Θεοχαρόπουλος στο STAR CHANNEL

Βαθιά συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες προκάλεσαν τα περήφανα λόγια του σμηναγού Λουκά Θεοχαρόπουλου, ο οποίος όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, έκλεισε την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας θεαματικούς ελιγμούς ακριβείας πάνω από την πόλη, κόβοντας την ανάσα όσων παρακολούθησαν το F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «Ζευς».

Δείτε περισσότερα

Πολεμική Αεροπορία: Νυχτερινές πτήσεις από την αεροπορική βάση του Τράπανι στην Ιταλία (φωτογραφίες)

Ιταλικά Tornado, ελληνικά & Πολωνικά F-16 απογειώνονται στα πλαίσια άσκησης του ΝΑΤΟ από την αεροπορική βάση του Τράπανι στην Ιταλία τη νύχτα.

Δείτε περισσότερα

Άλλα τέσσερα F-16 για την Αεροπορία της χώρας του Νείλου

Η Αίγυπτος παρέλαβε τέσσερα ακόμα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, όπως ανακοίνωσαν χθες επισήμως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Η παραλαβή εντάσσεται στο πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Αίγυπτο, ποσά που δεσμεύονται για την προμήθεια αμερικανικών οπλικών

Δείτε περισσότερα

Η πρώτη αερομαχία του Ελληνοϊταλικού Πολέμου

Έλαβε χώρα η πρώτη αερομαχία του Ελληνοϊταλικού Πολέμου πάνω από την Κορυτσά μεταξύ τριών ιταλικών καταδιωκτικών Fiat CR.42 και δύο Henschel HS 126 της 3ης Μοίρας Στρατιωτικής Συνεργασίας, χωρίς απώλειες. Επίσης, σε άλλη αποστολή, δύο Henschel του 3/2 Ανεξάρτητου Σμήνους Στρατιωτικής Συνεργασίας, ενώ εκτελούσαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από το μέτωπο, δέχθηκαν επίθεση πέντε Fiat CR.42.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/10/2015

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΚΑΣΙΜΙΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ του Δημητρίου 30/10/1964 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 116 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΓΕΜΕΝΕΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου 30/10/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Henschel Hs 126K-6

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΛΑΖΑΡΟΣ του Ιωάννη 30/10/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Henschel Hs 126K-6

ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Κωνσταντίνου 30/10/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Henschel Hs 126K-6

Η Northrop Grumman θα φτιάξει το B-3! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα από ότι αναμενόταν το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τελικά, ότι η Northrop Grumman είναι η νικήτρια του «διαγωνισμού» LRS-B (Long Range Strike Bomber), επικρατώντας της συνεργασίας Boeing- Lockheed Martin για το πρόγραμμα που εάν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό για έως και 100 αεροσκάφη, έχει δυνητική αξία 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Αγώνες Αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας Έτους 2015

Από την Τετάρτη 21 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, διεξήχθησαν οι ετήσιοι Αγώνες Αντισφαίρισης Πολεμικής Αεροπορίας, από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, με τη συνδρομή αυτού.

Η 337 Μ στη Blue Flag 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα στις 29/10/1942

Ένδεκα Hurricane της 335 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως πραγματοποίησαν αποστολή κάλυψης της 274 Βρετανικής Μοίρας, στην περιοχή του El Alamein. Ένας από τους Έλληνες χειριστές, ο Ανθυποσμηναγός Ι. Αναγνωστόπουλος, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης εμφανίστηκαν τέσσερα γερμανικά BF 109 και ο ίδιος κατέρριψε ένα από αυτά.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/10/2015

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ και της Διμοιρίας Επιδείξεων της ΣΤΥΑ στις Εορταστικές Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και η Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), μαζί με τις μπάντες του Στρατού Ξηράς (Γ′ Σώματος Στρατού) και του Πολεμικού Ναυτικού, συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλη της Θεσσαλονίκης στις 26 Οκτωβρίου.

Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας παρέστει σήμερα 28 Οκτωβρίου 2015 στις εκδηλώσεις εορτασμού για την εθνική επέτειο στην Αλεξανδρούπολη, όπου και παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Μετά το ολοκλήρωση της παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δηλώσεις ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορου Φωκαϊδη μετά την παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ενωμένος ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στείλαμε στην εθνική μας εορτή το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατιώτες, αλλά και οι Εθνοφύλακες έχουν υψηλό ηθικό, ετοιμότητα και εκπαίδευση.

Απονομή Διαμνημόνευσης Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χ. Φωκαϊδη
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε τη Διαμνημόνευση Αστέρα Αξίας και Τιμής στον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορο Φωκαΐδη, κατά την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Έρευνα - Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ (BINTEO)

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενου ατόμου στη θαλάσσια περιοχή Νότια της Χίου.

Ρωσία-Ινδία: Ελπίδες για μια λύση στο πρόβλημα με τα T-50

Στην επόμενη σύνοδο Ρωσίας-Ινδίας αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την παράδοση μαχητικών πέμπτης γενιάς Sukhoi T-50 (PAK FA), ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος. Στο πρόγραμμα εξέλιξης του μαχητικού συμμετέχουν η ρωσική Sukhoi και η ινδική Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Δείτε περισσότερα

Στοπ από ΗΠΑ στην πώληση T-50 Golden Eagle – Ουζμπεκιστάν

Στην αγκαλιά των Ρώσων στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες το Ουζμπεκιστάν, μπλοκάροντας συμβόλαιο αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων, για την προμήθεια εκπαιδευτικών αεροσκαφών – ελαφρών μαχητικών τύπου T-50 Golden Eagle της Korea Aerospace Industries (KAI).

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

Το Demo Team ΖΕΥΣ στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)


Με την εντυπωσιακή επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 έκλεισε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, όπου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος εντυπωσίασε με τους ελιγμούς που έκανε πάνω από το λιμάνι της πόλης. Μετά την επίδειξη τα λόγια που είπε προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης: "Ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία! Χρόνια πολλά Ελλάδα!"

ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Γεωργίου 28/10/1966 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Βόλτα με Su-30SM… στη Συρία για κυνήγι τζιχαντιστών (vid.)

Εντύπωση έχει προκαλέσει στον πολύπειρο Aviationist το ότι στις ενημερώσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τη Συρία, τα στοιχεία που έχουν αποδεσμευτεί για τα τέσσερα μαχητικά Sukhoi Su-30SM είναι λίγα, συγκριτικά με αυτά για τα υπόλοιπα αεροσκάφη που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή (Su-34, Su-24 και Su-25).

Δείτε περισσότερα

Καναδάς: Θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο πρόγραμμα του F-35;

Η απειλή του Καναδά να αποσύρει την συμμετοχή του από το πρόγραμμα των F-35 θα ανέβαζε το κόστος, ανά μονάδα, του μαχητικού κατά 1 εκατ. δολάρια, ανέφερε ο επικεφαλής του προγράμματος, αντιπτέραρχος Κρις Μπόγκνταν. Ο αντιπτέραρχος προέβη στη δήλωση αυτή ενώπιον επιτροπής Γερουσιαστών.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 25/10/2015

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: