Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2015

Ο κουρσάρος της ζωής μου - Μηνύματα που συγκινούν (Φωτογραφίες)

Στις 20 Οκτωβρίου 2014 είπαν το τελευταίο ''αντίο'' τα θρυλικά αεροσκάφη Α-7 Corsair. Το προσωπικό που το εξυπηρετούσε τόσα χρόνια και δέθηκε συναισθηματικά μαζί του το λιγότερο που αισθάνθηκε σίγουρα ήταν να του αφήσει ένα τελευταίο μήνυμα. Παραμονές της Εορτής της Πολεμικής Αεροπορίας επισκεφθήκαμε την  114 Πτέρυγα Μάχης,  επισκεφθήκαμε την στατική έκθεση αεροσκαφών και μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε και να φωτογραφίσουμε τους "κουρσάρους" ένα χρόνο μετά.    

ΣΑΡΣΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 14/11/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΨΙΛΟΛΙΓΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 14/11/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 14/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΓΙΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου 14/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 4η Μοίρα Στρατιωτικής Συνεργασίας
Αεροσκάφος Potez Po 25 A2 "Avion Grecque"

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θεοδώρου 14/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του Νικολάου 14/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

Παρουσίαση An-178 στο αεροπορικό σόου Dubai 2015

Το αεροσκάφος τακτικών μεταφορών An-178 που βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης παρουσίασε η κατασκευάστρια Antonov στην διεθνή αεροδιαστημική έκθεση Dubai 2015.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

348 ΜΤΑ - VOL.2 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 2015: Εθνική Διακλαδική Άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από 09 έως 13 Νοεμβρίου 2015 εκτελέσθηκε η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ 2015». Η άσκηση επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή επιχειρήσεων ΗΠ και στην αντιμετώπιση επεισοδίων ΗΠ σε διακλαδικό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα

Ορκωμοσία Πρωτοετών Σπουδαστών ΣΑΝ

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου  2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας 23 πρωτοετών  σπουδαστών (21 γυναίκες και 2 άνδρες) της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Βύρωνα.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ στο 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), κ. Δημήτριος Βίτσας επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ),  όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης.

“Ρουφήχτρα” το F-35 στον προϋπολογισμό της USAF…

Λόγω του αυξημένου κόστους το πρόγραμμα του F-35 απειλεί να «καταπιεί» το ήμισυ του προϋπολογισμού της USAF, στερώντας της χρήματα για την ανάπτυξη άλλων σχεδίων και ειδικά προγραμμάτων που αφορούν την κυβερνοασφάλεια. Η αμερικανική Αεροπορία είναι πιθανό να μειώσει τον αριθμό των αεροσκαφών 5ης γενιάς τύπου F-35 που σχεδίαζε να προμηθευτεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει χρήματα για να προωθήσει τα υπόλοιπα προγράμματά της.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 13/11

Σαν σήμερα στις 13/11/1944
Οι Έλληνες αεροπόροι και των τριών Μοιρών παρέλασαν στο αεροδρόμιο του Χασανίου και επιθεωρήθηκαν από τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τον Αρχηγό της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας Σμήναρχο Κ. Κριεμάδη, τον Ταξίαρχο Tuttle, Διοικητή της RAF στην Ελλάδα, και τον Αντιστράτηγο Scobie.

Εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ από την Ε.Φ (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε την 08 Νοεμβρίου 2015 στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέα Παπανδρέου» ο επίσημος εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Στον εορτασμό παρευρέθηκε ο Υπουργός ‘Αμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη. Μετά το πέρας του τελετουργικού ακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων της Διοίκησης Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν νέο Stealth υλικό

Ένα νέο υλικό που θα μπορούσε να κάνει τα μελλοντικά μαχητικά αεροσκάφη ακόμα πιο δύσκολο να ανιχνευθούν ακόμα και από τα πιο πρωτοποριακά αντι-stealth ραντάρ φαίνεται να δημιούργησε μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/11/2015

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 13/11/2000 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 330 Μοίρα
Αεροσκάφος F-16C/D Block 30, 50, 52Plus Fighting Falcon

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Από την Κυριακή 8 έως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Φωτορεπορτάζ στο αεροπλανοφόρο USS Eisenhower

Τα αεροπλανοφόρα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και γι' αυτό τα καταστρώματά τους θεωρούνται τμήματα της αμερικανικής επικράτειας που επιπλέουν ανά τον κόσμο, χαρίζοντας στην Αμερική στρατιωτική ισχύ σε αέρα και θάλασσα. Φυσικά το κόστος κατασκευής τους είναι τεράστιο, καθώς ξεπερνάει τα 13 δισεκατομμύρια για καθένα, ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να πλέουν στη θάλασσα για περίπου 50 χρόνια. Το Business Insider βρέθηκε στο USS Eisenhower.

Δείτε περισσότερα

Κίνα-Πακιστάν: Σχέδια μεγαλόπνοα για το κοινό μαχητικό JF-17

Αξιωματούχοι της κινεζικής κρατικής εταιρίας «Aviation Industry Corporation of China» (AVIC), μαζί με την πακιστανική Αεροπορία, προχώρησαν σε ανακοίνωση των φιλόδοξων σχεδίων τους που αφορούν στην εμπορική αξιοποίηση του μαχητικού JF-17 Thunder, προϊόν κοινής ανάπτυξης και συμπαραγωγής Κίνας και Πακιστάν.

Δείτε περισσότερα

Διακριτικά στολών: Όλη η διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη και τα ύποπτα "παιχνίδια"

Η επιμονή κάποιων να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θέλει να καταργήσει το εθνόσημο είναι πλέον ύποπτη. Συμπάθειες και αντιπάθειες δεν αποτελούν άλλοθι για να “παίζουν” κάποιοι με τέτοια θέματα και να προσπαθούν να δημιουργήσουν στην κοινή γνώμη εντυπώσεις λανθασμένες κι επικίνδυνες. Ειδιικά αυτή την εποχή που οι διάφοροι …εθνικιστές έχουν στήσει πάλι τους πάγκους τους.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη στα "Γεράκια" της 332 Μ μία ημέρα πριν την γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μία μέρα πριν τον επίσημο εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την 114 ΠΜ και πιο συγκεκριμένα την 332 Μ που διαθέτει στην υπηρεσία της τα Mirage 2000 EGM/BGM.

Γαλλικός εμφύλιος για αεροσκάφη C-130J Super Hercules

Η σχεδιαζόμενη από τη Γαλλία προμήθεια μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS) με τις ΗΠΑ τεσσάρων αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-130J Super Hercules έναντι εκτιμώμενου κόστους 330 εκατ. ευρώ έχει εξελιχθεί σε ανοικτή σύγκρουση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας και της αρχής εξοπλισμών της χώρας (DGA).

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Δείτε γιατί όλο το Ισραήλ αγάπησε τον Έλληνα χειριστή της 337 Μ (Φωτογραφίες)


Viral (δημοφιλής) έγινε στο διαδίκτυο η εικόνα του χειριστή της 337 Μ  που συμμετείχε στην κοινή αεροπορική ελληνοϊσραηλινή άσκηση «Blue Flag»

Ο λόγος; Πριν ωα αναχωρίση για την Ελλάδα και την 110 ΠΜ , από την αεροπορική βάση της ovda του Ισραήλ, για να πετάξει μαζί με τα υπόλοιπα ελληνικά αεροσκάφη (πόσα χάπια παίρνει ο Ερντογάν, δεν λέγεται), ο Έλληνας χειριστής γύρισε προς τον Ισραηλινό φωτογράφο και σχημάτισε με τα δάχτυλά του μια καρδούλα.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της ΠΑ στους αγώνες Ξιφασκίας ΕΔ και ΣΑ έτους 2015

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), στη Θεσσαλονίκη, οι ετήσιοι αγώνες ξιφασκίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2015.

Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Σκοποβολής ΕΔ και ΣΑ έτους 2015

Από το  Σάββατο 31 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες Σκοποβολής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2015, στα σκοπευτήρια της Σπάρτης και του Βύρωνα Αττικής.

Σαν σήμερα στις 11/11

Σαν σήμερα στις 11/11/1950
Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευσίνας το 13ο Σμήνος Μεταφορών με επτά αεροσκάφη C-47 Dakota και 65 άτομα (πληρώματα και τεχνικοί), το οποίο είχε συγκροτηθεί το προηγούμενο μήνα, για να συμμετάσχει στο θέατρο επιχειρήσεων της Κορέας. Πρώτος σταθμός της διαδρομής ήταν το αεροδρόμιο της Λευκωσίας Κύπρου.

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου 11/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σημαιοφόρος
Υπηρεσία / Μοίρα Ναυτική Αεροπορία
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΣΙΒΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννου 11/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ του Γεωργίου 11/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

Πρώτες πτήσεις για το πρώτο νορβηγικό F-35 Lightning II (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του πρώτου μαχητικού F-35A Lightning II για την Αεροπορία της Νορβηγίας αποδέσμευσε στη δημοσιότητα η κατασκευάστρια Lockheed Martin.

Το αεροσκάφος που φέρει τον αριθμό σειράς AM-1 5087 πραγματοποίησε τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις τον περασμένο Οκτώβριο από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Lockheed Martin, στο Fort Worth, του Τέξας.

Δείτε περισσότερα

Για «μεγάλο κόλπο» με τα Su-35 στα ΗΑΕ πάνε οι Ρώσοι!

Μαχητικά Su-35 παρουσιάζει προς πώληση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) η Ρωσία, ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ. Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 8 και θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης του Ντουμπάι.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/11/2015

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Τιμητική διάκριση για την 347 Μ

Μία ακόμα διάκριση για την Πολεμική μας Αεροπορία, τη φορά αυτή από το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της 347 Μοίρας «Περσεύς» της 111 Πτέρυγος Μάχης, η οποία διακρίθηκε όλως ιδιαιτέρως στη σημαντική ΝΑΤΟϊκή άσκηση “Trident Juncture 2015”.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη της ΣΔΙΕΠ/ΠΝ στο ΑΤΑ και στο ΕΚΑΕ

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠ/ΠΝ), επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Συνάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου με τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ  και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, που επισκέπτεται, μετά από πρόσκληση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την έκθεση “Dubai Airshow 2015”, συναντήθηκε με τον διάδοχο του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγιεντ Αλ Ναχγιάν.

Επίσημος Εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) Αρχάγγελου Μιχαήλ, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και εκπροσώπου της Κυβέρνησης, κ. Πάνου Καμμένου και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Δύο AWACS της SAAB αποκτούν τα ΗΑΕ, με σύστημα Erieye

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) προχώρησαν στην ανακοίνωση συμφωνίας με τη σουηδική SAAB για την προμήθεια εξοπλισμού έγκαιρης προειδοποίησης που θα φέρεται επί δύο αεροσκαφών τύπου Bombardier Global 6000 τα οποία επίσης προμηθεύεται. Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο του Dubai Airshow που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε περισσότερα

Θα κάνει το Boeing F-15 Silent Eagle τη μεγάλη έκπληξη;

Το 2009 η Boeing είχε την ιδέα, αντί να αναπτύξει ένα νέο μαχητικό σε μια αγορά που όμως κυριαρχείτο από το F-35 Joint Strike Fighter, να αναβαθμίσει ένα δοκιμασμένο αξιόμαχο υπάρχον μαχητικό αεροσκάφος, καθιστώντας το «χαμηλής ορατότητας», ένα βήμα δηλαδή, πριν το stealth.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/11/2015

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του Ευαγγέλου 10/11/1972 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 359 Μονάδα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών
Αεροσκάφος Agusta-Bell 47G-3, AB.47G-5, Bell OH-13H

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 10/11/1967 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΚΟΡΜΑΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου 10/11/1961 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 10/11/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Νέος διάκοσμος στο αεροσκάφος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων T-6A"Δαίδαλος"

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας,  η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων T-6A"Δαίδαλος" εμφανίστηκε με νέο διάκοσμο στο αεροσκάφος της. Ο διάκοσμος βασίζεται στο μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου, φέροντας τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.


Βιντεο με τα Super Puma της ΠΑ και την ’384 ΜΕΔ» να επιχειρούν στο …Φάληρο Παρουσία ΥΕΘΑ!

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου,   Επίδειξη Έρευνας – Διάσωσης με ελικόπτερο SuperPuma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης !»384 ΜΕΔ»

Δείτε περισσότερα

Μάγεψε ο Δίας στα Χανιά - Η επίδειξη στην 115 ΠΜ για τη γιορτή της ΠΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες Βαγγέλης Αντωνάκης

Δεν θα κάνουμε χρήση των κλίσε εκφράσεων που συνοδεύουν τα τελευταία χρόνια μια τέτοια εμφάνιση. Δεν έχουμε πλέον να αναφέρουμε και πολλά για αυτούς. Εξάλλου τους έχουμε δει και απολαύσει αρκετές φορές. Έχουμε μόνο να πούμε πως πλέον έχουν καθιερωθεί, έχουν αποκτήσει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου και καλά θα κάνουν οι κατά καιρούς ιθύνοντες να συνεχίσουν να τους προσφέρουν την ηθική και υλική υποστήριξη που τους αξίζει. Γιατί πραγματικά η Hellenic Airforce F-16 Demo Team ... αξίζει...

Δείτε περισσότερα

Η αεροπορική επίδειξη του F-16 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης "on video"


Άκρως εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο χώρο επίδειξης και απόλαυσε το αεροπλάνο που έκανε απίθανες μανούβρες στον καταγάλανο ουρανό της πόλης.
Η επίδειξη έγινε με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξ/πολης.

Δείτε περισσότερα