Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Απονομή Πτυχίων 2ης/2015 Σειράς Επαναδιάθεσης ΟΦΣ

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών - Σκύλων (ΚΕΦΣΚΥ), στο Κορωπί, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 2ης Σειράς Επαναδιάθεσης Ομάδων Φρουρών - Σκύλων (ΟΦΣ), στην οποία συμμετείχε και ένας (1) υπαξιωματικός από την Κύπρο.

Τα πτυχία απένειμε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (ΕΑ) Κωνσταντίνος Νταής.

Δείτε φωτογραφίες

Εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη.

Photo of the day


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο Μαρόκο

Από την Κυριακή 22 έως και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Πτεράρχου Ahnmed Boutaled.

www.haf.gr

Συμμετοχή της ΣΙ στην «6η Διεθνή Εβδομάδα» Στρατιωτικών Ακαδημιών

Από την Τρίτη 27 έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, αντιπροσωπεία της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), αποτελούμενη από έναν Αξιωματικό και δύο τεταρτοετείς Ικάρους, συμμετείχε στη «6η Διεθνή Εβδομάδα» (6th International Week) Στρατιωτικών Ακαδημιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Ακαδημία της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας (ROKAFA), στην Cheongju.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/11/2015


Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σαν σήμερα στις 20/11

Σαν σήμερα στις 20/11/1944
Πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδεις παρέλαση στην Αθήνα, που επισφράγισε τη συμμετοχή της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων από τους Διοικητές των τριών Μοιρών στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, οι Έλληνες αεροπόροι παρηλάσανε εν μέσω ενθουσιώδους υποδοχής από το λαό.

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Greek F-16 Jets Prep for Flight at Trident JunctureΕξειδικευμένες υπηρεσίες συντήρησης & επισκευης αεροσκαφών made in Greece

Ως μια από τις ιδιαίτερα δραστήριες ελληνικές εταιρίες στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών συντήρησης αεροσκαφών η APELLA, παρέχει υπηρεσίες αεροπορικής υποστήριξης, συντήρησης, και εργοστασιακών επισκευών/επιθεωρήσεων υποστηρίζοντας με επιτυχία ένα ευρύ φάσμα πελατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο στον πολιτικό όσο και στον στρατιωτικό κλάδο.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Διοικητή CAOC TJ στο ΑΤΑ

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), τον Διοικητή του Combined Air Operation Center Torrejon (CAOCTJ), Υποπτέραρχο Rubén C.Garcia Servert, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υποδιοικητή του CAOCTJ, Ταξίαρχο (Ι) Παναγιώτη Σκαρπέτα.

Photo of the day


JF-17 Thunder: Το πρώτο εξαγωγικό συμβόλαιο γεγονός

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη συμφωνία εξαγωγής του μαχητικού JF-17 Thunder (Chengdu Aircraft Industries Corporation) που κατασκευάζει σε συνεργασία με το Πακιστάν (Pakistan Aeronautical Complex). Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του διεθνούς αεροπορικού σόου στο Ντουμπάι, χωρίς να ανακοινωθεί όμως η χώρα που θα τα προμηθευτεί.

Δείτε περισσότερα

Καναδάς: Η ώρα της αλήθειας για το F-35 …νέος διαγωνισμός

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό έδωσε εντολή επανάληψης της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια του νέου καναδικού μαχητικού που θα αντικαταστήσει τα γερασμένα CF-18. Ο Τριντό πριν τις εκλογές είχε δεσμευτεί να αποσύρει τη χώρα από το πρόγραμμα του F-35, το οποίο έμελλε να αντικαταστήσει τα CF-18.

Δείτε περισσότερα

Εμφάνιση ομάδας Τ-6Α ΔΑΙΔΑΛΟΣ στην Εορτή του Προστάτη της ΠΑ 2015.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πραγματοποιήθηκε, αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και T-6A «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», καθώς και επίδειξη Έρευνας – Διάσωσης με ελικόπτερο Super Puma και προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης.

Απονομή διαμνημόνευσης αστέρα αξίας και τιμής από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στον αποβιώσαντα Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απένειμε μετά θάνατον την Διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» στον Αντιναύαρχο ε.α. Ελευθέριο Χανδρινό. Στην τελετή απονομής Διαμνημόνευσης παρέστη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η οικογένεια του Αντιναυάρχου ε.α. Ελευθέριου Χανδρινού. Την διαμνημόνευση «Αστέρα Αξίας και Τιμής» παρέλαβε η σύζυγος του Ελευθέριου Χανδρινού, Αμαλία Χανδρινού.

Σαν σήμερα στις 19/11/1912

Ο Λόχος Αεροπόρων (η πρώτη Μονάδα της Στρατιωτικής Αεροπορίας), αποτελούμενος από τέσσερα νέα αεροπλάνα Maurice Farman MF.7 80 ίππων και το ανάλογο προσωπικό, αναχώρησε ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά με προορισμό την Πρέβεζα. Από εκεί ο Λόχος θα συνέχιζε τη δράση του στο Μέτωπο Ηπείρου.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/11/2015

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΠΕΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννου 19/11/1975 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 343 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Photo of the day


Πρόκληση! Την ώρα που συνομιλούσαν Τσίπρας - Νταβούτογλου τα τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας

Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου συνομιλούσαν στην Άγκυρα για την ανάγκη προσέγγισης των δύο χωρών και τον περιορισμό των προκλήσεων, η τουρκική αεροπορία συνέχισε την συνήθη τακτική της, με πέντε αεροσκάφη (τέσσερα ελικόπτερα και ένα ηλεκτρονικού πολέμου) να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Δείτε περισσότερα


ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 18/11/1981 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος Dassault Mirage F.1CG

ΓΙΑΝΝΙΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σταύρου 18/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 22η Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος PZL P.24F/G

ΒΑΛΚΑΝΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Πάνου 18/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 23η Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος PZL P.24F/G

Η Aegean στη Γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας 2015 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Aegean έδωσε σε 100 τυχερούς επιβάτες την ευκαιρία να πετάξουν δίπλα σε 3 μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ένα Airbus A320ceo, 1 F-16, 1 F-4 και ένα Mirage 2000 πέταξαν σε σχηματισμό και ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες.

Ανθυποβρυχιακά α/φ S-3B Viking για τη Νότια Κορέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Λεπτομέρειες για την προσφορά της που αφορά την προμήθεια στο Ναυτικό της Νοτίου Κορέας 12 αεροσκαφών ανθυποβρυχιακού πολέμου S-3B Viking από τα αποθέματα του Ναυτικού των ΗΠΑ αποδέσμευσε η αμερικανική Lockheed Martin, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αμυντικών συστημάτων Seoul International Aerospace and Defense Exhibition (ADEX) 2015.

Δείτε περισσότερα

Ο Τσίπρας έθεσε θέμα μαζικών παραβιάσεων στο Αιγαίο για να πάρει την απάντηση από τον Νταβούτογλου ότι "και εσείς κάνετε"

Το θέμα των μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου μας αλλά και αυτές των χωρικών μας υδάτων με τις υποτειθέμενες αβλαβείς διελεύσεις έθεσε  ο Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η απάντηση που πήρε ήταν πως το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα συνεργασίας και ειρήνης κι όχι θάλασσα παραβιάσεων “και από τις δύο πλευρές”!

Δείτε περισσότερα

Ο πρώτος Ελληνας Καμικάζι

Σμηνίας Βαλκανάς Γρηγόρης Χειριστής ενός Ελληνικού P.Z.L. της 23ης Μοίρας, που στις 18 Νοεμβρίου 1940 έδωσε το πρώτο μάθημα Παγκοσμίως πιλότου "Καμικάζι", που όλοι οι θαυμαστές της Αεροπορίας γνωρίζουν μόνο τους Ιάπωνες "Καμικάζι" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
 

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/11/2015

Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 115ΠΜ

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επισκέφθηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση  της Σούδας, στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Πτέρυγας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 130ΣΜ

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Τελετή Αποφοίτησης της 2ης/2015 Μικτής Σειράς ΣΟΤ

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης της 2ης Μικτής Σειράς του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ).

Βολή Οπλικού Συστήματος PATRIOT

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, στο Πεδίο Βολής Κρήτης και στο πλαίσιο Αξιολόγησης NATO της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ), πραγματοποιήθηκαν βολές Οπλικού Συστήματος PATRIOT.

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Κινεζική ανακοίνωση για καινοτομία στον τομέα του stealth…

Νέο υλικό απορρόφησης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων των αντιπάλων ραντάρ ανακάλυψαν Κινέζοι ερευνητές, οι οποίοι δηλώνουν πως μπορεί να απορροφήσει τα μικροκύματα του ραντάρ και τις υπερυψηλές συχνότητες UHF.

Δείτε περισσότερα

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων - Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Με την επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την εν συνεχεία πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη τιμάται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΜΥΤΙΛΗΝΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ του Σταματίου 17/11/1950 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ του Γεωργίου 17/11/1950 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Στρατιωτική Θητεία: Οι νέοι θα ξέρουν που θα μετατεθούν πριν καταταγούν!

Αλλάζουν όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις όσον αφορά τις μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού. Νομοσχέδιο που είναι έτοιμος να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας φέρνει τα πάνω κάτω, φιλοδοξώντας να... επιτύχει το μέχρι σήμερα ακατόρθωτο: να σταματήσει το ρουσφέτι και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να μπορούν να υπολογίσουν πού θα μετατεθούν πριν ακόμη καταταχθούν!

Δείτε περισσότερα

Προσφυγές η Boeing και η Lockheed Martin για το LRS-B

Όπως ήταν αναμενόμενο η Boeing και η Lockheed Martin υπέβαλλαν προσφυγές κατά την απόφασης της Αεροπορίας των ΗΠΑ που ανέθεσε το ύψους 80 δις δολαρίων ΗΠΑ (74,3 δις ευρώ) πρόγραμμα του νέου βομβαρδιστικού μακράς εμβέλειας κρούσης LRS-B (Long Range Strike-Bomber) στη Northrop Grumman (κατασκευάστρια του εικονιζόμενου στη συνημμένη φωτογραφία B-2 Spirit).

Δείτε περισσότερα

Επιπλέον α/φ C-130J της Lockheed Martin για τη USAF

Την ανάθεση, μέσω μη οριστικοποιημένης συμβατικής πράξης (undefinitized contract action), στη Lockheed Martin μίας σύμβασης ύψους 968.745.411 δολαρίων ΗΠΑ (903 εκατ. ευρώ) που αποτελεί τροποποίηση της προγενέστερης πολυετούς σύμβασης FA8625-14-C-6450, για την προμήθεια αεροσκαφών C-130J ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 16/11

Σαν σήμερα στις 16/11/1941
Η 335 Μοίρα Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας συμμετείχε σε άσκηση στρατιωτικής συνεργασίας με επίγεια τμήματα του Αυστραλιανού Στρατού στο Mughazi. Για το γεγονός αυτό της απονεμήθηκε και η πρώτη της Εύφημος Μνεία, από τον Ταξίαρχο H.C Robertson, Διοικητή του AIF (ME) Reinforcement Depot.

Συμμετοχή της ΠΑ στους Αγώνες Πυγμαχίας ΕΔ και ΣΑ έτους 2015

Από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο αθλοπαιδιών του Δήμου Λιβαδειάς, οι Αγώνες Πυγμαχίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2015, η διοργάνωση των οποίων είχε ανατεθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/11/2015

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Θρήνος στο Ηράκλειο για τον Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας

Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, 14 Νοε 2015, ο αξιωματικός της ΠΑ Σγός (ΥΔΚ) Ιωάννης Χρηστάκης του Γεωργίου, κάτοικος εν ζωή Ηρακλείου.

Ο εκλιπών, γεννήθηκε το 1965 στο Καινούργιο Χωριό Ηρακλείου, κατετάγη το 1986 με την 27η σειρά ΣΥΔ και υπηρετούσε σε Μονάδα της Κρήτης.

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Eκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς να χρειάζεται –προς το παρόν τουλάχιστον- να βγουν στους δρόμους για περιπολίες. Διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ενεργοποίηση των άρθρων 84 και 87 του Συντάγματος για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι δεν απαιτείται στην παρούσα φάση.

Δείτε περισσότερα

Καταστάση έκτακτης ανάγκης - Συνεργασια Aegean Airliners και Πολεμικής Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η AEGEAN τίμησε τον φετινό εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετέχοντας υπερήφανα στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου 2015, για τη γιορτή των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση και του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

ΠΑΠΠΑΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ του Αποστόλου 15/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 33η Μοίρας Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Fairey Battle B.1

ΚΟΒΑΤΖΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Συμ. 15/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 31η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Potez 633 B2 Grec

ΚΟΝΤΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Μιχαήλ 15/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 33η Μοίρας Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Fairey Battle B.1

ΑΡΝΙΔΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ του Ιπποκράτους 15/11/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 33η Μοίρας Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Fairey Battle B.1