Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Photo of the day


Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε νησιά της άγονης γραμμής

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφθηκε τα νησιά της άγονης γραμμής Φολέγανδρο, Σίκινο, Θηρασιά, Ανάφη και Δονούσα. Μοίρασε δώρα στους μαθητές ενόψει των εορτών και παρέδωσε στα σχολεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλο υλικό που είχαν ανάγκη, ενώ συναντήθηκε με τους δημάρχους των νησιών και τοπικούς φορείς, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της άγονης γραμμής. Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή της Παναγίας Καλαμιώτισσας στην Ανάφη.

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αφεντούλη 12/12/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Τον διάδοχο του ε/π CH-53 αναζητά πλέον η Γερμανία (vid.)

Τη διαδικασία αναζήτησης και επιλογής ενός νέου μέσου – βαρέος μεταφορικού ελικοπτέρου που θα αντικαταστήσει σε υπηρεσία τα ελικόπτερα CH-53G/-GS/-GA που σήμερα διατηρεί σε υπηρεσία και τα οποία θα αποσυρθούν νωρίτερα από ότι προβλεπόταν, άρχισε η Αεροπορία της Γερμανίας (Luftwaffe).

Δείτε περισσότερα

Το ελικόπτερο H145M αποκαθιστά το γόητρο της Airbus (vid.)

Στην εμπορική επιτυχία του ελικοπτέρου H145 / H145M (πρώην EC145 για πολιτική χρήση / EC645 για στρατιωτική χρήση) αποβλέπει η Airbus Helicopters ως μέσω αποκατάστασης του γοήτρου της που έχει τρωθεί από τα προβλήματα κόστους και καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν τα προγράμματα του επιθετικού ελικοπτέρου Tiger και του ελικοπτέρου τακτικών μεταφορών NH-90.

Δείτε περισσότερα

Θραύδειλα τουρκικά ψέμματα και σενάρια για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24!

Η Τουρκία προσπαθεί με θρασύδειλα ψεύδη να “στρογγυλέψει” την ανοησία της κατάρριψης του ρωσικού SU-24.

H TARAF σε δημοσίευμα με τίτλο «Μυστικό 16 δευτερολέπτων» αναφέρεται στις έρευνες που διεξάγει η τουρκική κυβέρνηση αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι πιλότοι δεν άκουσαν τις σχετικές προειδοποιήσεις περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου πριν την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 12/12/1919

Αποφασίστηκε η μετονομασία των Μονάδων της Στρατιωτικής Αεροπορίας. Έτσι, το Αεροπορικό Σώμα θα έφερε τον τίτλο "Διεύθυνση Αεροπορικής Υπηρεσίας Στρατιάς", η 532 Μοίρα τον τίτλο "Α' Μοίρα Αεροπλάνων", η 533 "Β' Μοίρα Αεροπλάνων" και η 534 "Γ' Μοίρα Αεροπλάνων".

www.haf.gr

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Τι λένε οι πιλότοι που αναχαιτίζουν τα τουρκικά F-16

Το Μόλενμπεκ, η φτωχή, πυκνοκατοικημένη περιοχή-ορμητήριο των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι, βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Βρυξελλών. Εν είδει φυσικού συνόρου, ένα υδάτινο κανάλι -le canal, το λένε οι ντόπιοι- τo χωρίζει από τους απέναντι.

Δείτε περισσότερα

Απονομή Πτυχίων 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΑΠΕ έτους 2015

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους (ΣΑΠΕ) για το έτος 2015, στους είκοσι πέντε (25) αποφοιτήσαντες [17 Αξιωματικοί και 1 Υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), καθώς και 7 Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς], στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της ΠΑ, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Απονομή Πτυχίων 117ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 117ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στους εννέα (9) αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα πτυχία απένειμε ο Διοικητής της Σχολής, Ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Παπάζογλου.

www.haf.gr

Επίσκεψη Πρώην Αρχηγού της RAF Air Chief Marshal sir Michael James Graydon στην 112ΠΜ

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, επισκέφτηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ο πρώην Αρχηγός της Royal Air Force (RAF), Air Chief Marshal Sir Michael James Graydon και νυν Πρόεδρος του Battle of Britain Memorial Trust, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Φώτιος Τζάλλας, με σκοπό την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων κατά την περίοδο 28 Οκτωβρίου 1940 – 31 Μαΐου 1941.

Δείτε φωτογραφίες

Συμμετοχή της ΠΑ στην Κοινή Αεροναυτική Άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου με την επωνυμία «Μέδουσα 2015»

Από τη Δευτέρα 9 έως και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου με την επωνυμία «Μέδουσα 2015», κατά την διάρκεια της οποίας εκτελέσθηκαν όλα τα είδη των αποστολών.

Aναγνώριση πλασματικής 5ετίας (Κρατήσεις συντάξεων Στρατιωτικών) - Αποδοχές Στρατιωτικών (Κατάργηση Αυτοδίκαιης Αργίας) [ΕΓΓΡΑΦΑ]

Δύο (2) έγγραφα από ΥΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ προς ΥΠΟΙΚ/ΓΛΚ και ΥΠΕΣΔΑ, αντίστοιχα, με θέματα: α) «Κρατήσεις στις Συντάξεις Στρατιωτικού Προσωπικού» και β) «Αποδοχές Στρατιωτικού Προσωπικού (Κατάργηση Διατάξεων περί Αυτοδίκαιης Αργίας)». Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για να διαβάσετε τα σχετικά έγγραφα:

Δείτε περισσότερα

F-22 Raptor Typhoon και Rafale στους ουρανούς των ΗΠΑ [φωτο]

F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), ένα Eurofighter Typhoon της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας και ένα Rafale της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, πετούν μαζί κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας φάσης της τριμερούς άσκησης άρνησης πρόσβασης σε περιοχή που προγραμματίστηκε από 2 έως 18 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερα

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ σε Εκδηλώσεις για τις Εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

H Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εορταστικές συναυλίες:

Αλλαγή στάσης State Department για LM και τη Νότια Κορέα…

Όπισθεν ολοταχώς από τη σκληρή και άκαμπτη στάση στο ζήτημα της συνεργασίας της αμερικανικής Lockheed Martin με νοτιοκορεατικές αεροδιαστημικές εταιρίες ανακρούει το State Department, καθώς πέραν της προσβολής σε έναν στενό γεωπολιτικό σύμμαχο, εγειρόταν και πρόβλημα απώλειας ενός σημαντικού πελάτη για τα προϊόντα της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας, σε πολύ δύσκολες εποχές…

Δείτε περισσότερα

Τουρκία: Παραλαβές Peace Eagle από την Αεροπορία τέλος!

Την παράδοση του τέταρτου και τελευταίου αεροσκάφους εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C: Airborne Early Warning & Control) Boeing 737 Peace Eagle στην Αεροπορία της Τουρκίας, στην αεροπορική βάση της Κόνια (Ικόνιο), ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Boeing.

Δείτε περισσότερα

Eλικόπτερο Super Puma διασώζει δύο παιδάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του Αγαθονησίου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/12/2015

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ του Ιωάννου 11/12/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεμιστοκλέους 11/12/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική Επίσκεψη της ΣΥΔ στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, οι Δόκιμοι της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα Ημαθίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής, συνοδευόμενοι από τον Τμηματάρχη Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, Επισμηναγό (ΕΑ) Παύλο Βάκαλο και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της.

www.haf.gr

Ύμνος για την ομάδα "ΖΕΥΣ" - Εντυπωσιακές Φωτογραφίες

Το περιοδικό Argunners δημοσιεύει για πρώτη φορά την "μεταμόρφωση" των αεροσκαφών F16C της Ομάδας "ΖΕΥΣ".

Όπως αναφέρει το περιοδικό τα αεροσκάφη της πτέρυγας (δύο μοίρες Block 52+ F-16) ειναι μερικά από τα πιο προηγμένα μαχητικά πολλαπλού ρόλου εντός του ΝΑΤΟ.

Δείτε περισσότερα

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Δημητρίου 10/12/1947 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Η καθημερινότητα των F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης (BINTEO)

"Ανδρείας εθέλομεν κινδυνεύειν"

(Επιθυμούμε να είμαστε ανδρείοι)
Θουκυδίδης, 2.39.4

Καίτοι ει ραθυμία μάλλον ή πόνων μελέτη καί μή μετά νόμων τό πλέον ή τρόπων ανδρείας εθέλομεν κινδυνεύειν....

Στην 115ΠΜ ο Αρχηγός των Ε.Δ της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy «ΜΕΔΟΥΣΑ 2015»

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινής αεροναυτικής άσκησης Ελλάδας – Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 2015», πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, στην οποία παρέστη ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Αντιστράτηγος Mahmoud Hegazy, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ.

Δείτε περισσότερα

Ανανέωση της συνεργασίας Π.Σ και Erickson

Η εταιρεία Erickson θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες αεροπυρόσβεσης στην Ελλάδα, για τα επόμενα δύο χρόνια με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα, μετά την ανανέωση της συμφωνίας υποστήριξης υπέγραψε με την Ελληνική Κυβέρνηση, μέσω του NATO Support and Procurement Agency (NSPA).

Δείτε περισσότερα

Παρέλαβε το πρώτο μαχητικό F-35A Lightning II η Ιταλία

Το πρώτο από τα 90 συνολικά μαχητικά F-35 Lightning II που σχεδιάζει να προμηθευτεί, παρέλαβε η Αεροπορία της Ιταλίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Διακλαδικού Γραφείου Προγράμματος (Joint Program Office) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Αντιδρά και η Δανία στην προοπτική του F-35 Lightning II

Εάν οι κατασκευαστές του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II έχουν υπολογίσει στις σίγουρες την παραγγελία της Δανίας που έχει ενδιαφερθεί στο πλαίσιο του προγράμματος για την αντικατάσταση των μαχητικών F-16 των αεροπορικών της δυνάμεων ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καλά θα κάνει να τηρήσει στάση αναμονής, καθώς η επιλογή του F-35 αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες…

Δείτε περισσότερα

Τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον για τα Su-34 και Su-35 - "Απέδειξαν την αξία τους στη Συρία" δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

"Ουρά" κάνουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές για τα ρωσικά μαχητικά Sukhoi Su-34 και Su-35 σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Γιούρι Μπορίσοφ, ο οποίος πρόσθεσε πώς οι δύο αυτοί τύποι αεροσκαφών έχουν αποδείξει την επιχειρησιακή τους αξία στις επιχειρήσεις της Συρίας.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 10/12/1917


Συγκροτήθηκε στη Γοργόπη η πρώτη Ελληνική Μοίρα του Αεροπορικού Σώματος (Στρατιωτική Αεροπορία), η 532 Μ. Αναγνωρίσεως και Βομβαρδισμού, με προσωπικό ελληνικό και γαλλικό. Στη Μοίρα διατέθηκαν 12 αεροπλάνα Dorand AR-1 και μικρός αριθμός Breguet Bre 14 A2.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/12/2015

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Και Ισραηλινά C-130E για τη Γαλλία;

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την έγκριση των Η.Π.Α για την πώληση δύο αεροσκαφών Lockheed Martin C-130J και δύο KC-130J, έναντι 650 εκατομμυρίων δολαρίων η Ισραηλινή IAI φαίνεται να χτυπάει την πόρτα του Γαλλικού υπουργείου άμυνας μέσω της θυγατρικής της Bedek η οποία φέρεται να προσφέρει τέσσερα C-130E, από τα Ισραηλινά πλεονάσματα τα οποία προέκυψαν από την αντικατάσταση των αεροσκαφών του τύπου της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας από C-130J.

Δείτε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι πτητικές δοκιμές του ρωσικού μαχητικού T-50 PAK FA - Θα κάνει ντεμπούτο στη Συρία; (vid)

Οι πτητικές δοκιμές του νέου ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους “πέμπτης” γενιάς και με χαρακτηριστικά stealth, Sukhoi PAK FA, γνωστού και ως Τ-50 ολοκληρώθηκαν και πλέον το αεροσκάφος είναι έτοιμο να μπει σε μαζική παραγωγή. Πληροφορίες από τη Μόσχα μάλιστα αναφέρουν πώς την επίσπευση της ολοκλήρωσης των πτητικών δοκιμών διέταξε ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο λόγος είναι “οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μόσχα”.

Δείτε περισσότερα

Οριστικός Πίνακας Πρόσληψης Ωρομίσθιου Διδακτικού Προσωπικού ΣΥΔ, Ακαδημαϊκού Έτους 2015-2016

Δημοσίευση οριστικού πίνακα απασχόλησης ωρομίσθιου διδακτικού προσωπικού της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), για το ακαδηµαϊκό έτος 2015-2016.

Δείτε περισσότερα

Ωράριο Λειτουργίας ΣΕΠΑ Εορταστικής Περιόδου

Γνωρίζεται ότι το ωράριο λειτουργίας δραστηριοτήτων συγκροτήματος από Τρίτη 15-12-2015 έως Σάββατο 16-01-2016, τροποποιείται ως εξής :

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/12/2015

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Έρευνα - Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν.Αγαθονησίου.

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση ΑΝΥΕΘΑ για συμπαραγωγές και αναβαθμίσεις των αεροσκαφών P-3B των C-130 και F-16

O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στο ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία της εταιρίας Lockheed Martin International S.A., με επικεφαλής τον George Shultz, αντιπρόεδρο, αρμόδιο για τα περιφερειακά προγράμματα.

Καταδίωξη τουρκικών F-16 στην βόρεια Συρία από ρωσικά Su-34 εξοπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος!

Tην πρώτη ρωσοτουρκική εμπλοκή, από τότε που τα τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό Su-24, είχαμε χθες στον εναέριο χώρο της Συρίας όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 επιχείρησε να προσεγγίσει δύο ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34, τα οποία όμως έχουν πλήρεις δυνατότητες διεξαγωγής αερομαχιών και εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς (R-77-1) με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από αυτή των AIM-120C των τουρκικών μαχητικών (80 χλμ. τα δεύτερα έναντι των 110 χλμ. του R-77-1) με αποτέλεσμα στην άμεση υποχώρησή των τελευταίων

Δείτε περισσότερα

Διάλεξη στο 251ΓΝΑ με θέμα «Διαδικτυακή Συμπεριφορά Υψηλού Κινδύνου»

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), διάλεξη με θέμα «Διαδικτυακή Συμπεριφορά Υψηλού Κινδύνου», από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

ΜΙΧΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ του Χαραλάμπους 08/12/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΒΕΡΡΟΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου 08/12/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΖΑΡΜΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Ανδρέου 08/12/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΣΤΑΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Πολυχρόνη 08/12/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Δόκιμος Έφεδρος Χειριστής
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

ΔΡΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Περικλή 08/12/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Martin A-30(A) Baltimore

Μήπως θα έπρεπε να είχαμε καταρρίψει ένα Τουρκικό μαχητικό στο Αιγαίο;

Οι πρώτες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σημειώθηκαν τον Μάιο του 1964. Συνεχίσθηκαν πιο συστηματικά το φθινόπωρο του 1967. Είχε προηγηθεί η παταγώδης αποτυχία της ελληνοτουρκικής συναντήσεως κορυφής του Εβρου τον Σεπτέμβριο του 1967.

Δείτε περισσότερα

Ολοταχώς για δοκιμή δικού της μαχητικού stealth η Ιαπωνία…

Πολύ κοντά στην έναρξη πτητικών δοκιμών του μαχητικού με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth) το οποίο ανέπτυξε η εγχώρια αεροναυτική βιομηχανία, βρίσκεται η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, η Ιαπωνία, με την πρώτη πτήση να προγραμματίζεται για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους…

Δείτε περισσότερα

Κανιβαλίζουν EF-2000 Typhoon της RAF για ανταλλακτικά

Άκρως ανησυχητικό είναι το δημοσίευμα της βρετανικής «Mirror» για την έλλειψη ανταλλακτικών στο οπλοστάσιο της RAF, κάτι που φέρεται να οδήγησε στην απόφαση «κανιβαλισμού» τεσσάρων μαχητικών του τύπου, με σκοπό να εξασφαλιστούν κρίσιμα ανταλλακτικά για να πετά ο υπόλοιπος στόλος…

Δείτε περισσότερα

ΚΡΗΤΗ: Σε δύο δρόμους τα ονόματα των ηρώων πιλότων

Έπειτα από ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου της Δ.Κ.Γ. στις προτάσεις του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γαζίου Γιάννη Κοτσιφού , του Δ.Μαλεβιζιου(Αποφ.Αρ:78/15 και 79/15) εγκρίθηκαν οι προτάσεις  για ονομασία ανώνυμων δημοτικών οδών σε: Στην περιοχή της Αμμουδάρας σε ανώνυμο δρόμο, σε οδός "ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ-ΙΩΣΗΦ" και σε περιοχή σε ανώνυμο δρόμο στον οικισμό Καβροχωριου, σε οδος "ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΗΛΙΑΚΗ-ΚΩΝ/ΝΟΥ".

Δείτε περισσότερα