Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Απονομή Πτυχίων 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς 2015 ΣΕΑΦ

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή απονομής πτυχίων της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Ελεγκτών Αεροσκαφών (ΣΕΑΦ), για το έτος 2015.

Επίσκεψη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Make-A-Wish» στην 114ΠΜ

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Make-A-Wish» πραγματοποίησε επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, με σκοπό την υλοποίηση της ευχής ενός παιδιού να γίνει πιλότος.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 130ΣΜ

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 135ΣΜ

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ), στη Σκύρο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Κολοβός.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο 251ΓΝΑ

Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015,  με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ).

Ο Αρχηγός αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του νοσοκομείου και ευχήθηκε καλές γιορτές και γρήγορη ανάρρωση στους ασθενείς.

Δείτε φωτογραφίες

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ Μπάμπης Παπασπύρος στο INDO-HELLENIC DEFENSE INDUSTRY με σημαντικά οφέλη για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συμμετείχε στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο στην επίσημη επίσκεψη, που πραγματοποίησε στην Αρμενία και την Ινδία. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αρμενία, η ΕΑΒ πραγματοποίησε συνάντηση και παρουσίασε τις δυνατότητές της στον επικεφαλής και σε στελέχη του Defense Industrial Department.

Δείτε περισσότερα

Τ’ αφεντικό λολάθηκε …όλα στην Ινδία για Gripen Σουηδοί-Saab!

Η σουηδική Saab προσφέρει μαχητικά Gripen μαζί με μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ινδία, σε μια νέα προσπάθεια να κερδίσει μέρος από την πίτα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της χώρας αυτής, καθώς φαίνεται ότι οι Ινδοί προσανατολίζονται εκ νέου στην έναρξη νέας διαγωνιστικής διαδικασίας!

Δείτε περισσότερα

Το νέο νομοσχέδιο του ΥΕΘΑ: Τι προβλέπει για μεταθέσεις, επιδόματα, 35άρηδες και ανυπότακτους

Σύστημα μεταθέσεων των οπλιτών και των δόκιμων έφεδρων αξιωματικών (ΔΕΑ) το οποίο καθιερώνεται και υλοποιείται με απόφαση υπουργού, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.   Το νομοσχέδιο προβλέπει 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο:

Δείτε περισσότερα

ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ του Νικολάου 23/12/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 13ο Σμήνος Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 23/12/1947 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αθανασίου 22/12/1977 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΤΖΙΝΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ιωάννου 22/12/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 13ο Σμήνος Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Δημητρίου 22/12/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 13ο Σμήνος Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Κυριάκου 22/12/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 13ο Σμήνος Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

Την πρόταση τους για το πρόγραμμα TX της USAF παρουσίασαν Lockheed Martin και ΚΑΙ

Μια εξελιγμένη έκδοση του ελαφρού μαχητικού - εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-50 Golden Eagle παρουσίασε η Lockheed Martin σε συνεργασία με την ΚΑΙ.

Η νέα έκδοση η οποία οπτικά τουλάχιστον διαφέρει ελάχιστα από το Κορεατικό εκπαιδευτικό καθώς διαθέτει νέα καλύπτρα και η σύμμορφη ραχιαία δεξαμενή αναμένεται να αποτελέσει την πρόταση των δύο εταιρειών στο πρόγραμμα TX το οποίο αποσκοπεί στην εύρεση του αντικαταστάτη των εκπαιδευτικών T-38 της USAF.

Δείτε περισσότερα

Πρώτη πτήση για το πρώτο RQ-4B Global Hawk του ΝΑΤΟ

Την πρώτη πτήση του πραγματοποίησε το πρώτο από τα πέντε RQ-4B Global Hawk τα οποία πρόκειται να αποκτήσει το ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το flightglobal.com το αεροσκάφος πέταξε από την Αμερικανική βάση στο Πάλμντέιλ της Καλιφόρνιας στις 19 Δεκεμβρίου.

Δείτε περισσότερα

Νέο γερμανικό α/φος προς αντικατάσταση των Tornado;

Η Γερμανία σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού που θα αντικαταστήσει τα Tornado και εντός του 2016 σκοπεύει να ξεκινήσει σχετικές επαφές με Ευρωπαίους εταίρους για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν το νέο αεροσκάφος θα είναι επανδρωμένο ή μη. Πιθανότατα θα έχει και τις δύο δυνατότητες και θα χρησιμοποιείται αναλόγως με την τακτική κατάσταση, με τη μία ή την άλλη διαμόρφωση.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 22/12/1918

Χάθηκε ο Πλωτάρχης αεροπόρος Αριστείδης Μωραϊτίνης. Απογειώθηκε υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό του, την Αθήνα. Πιθανότατα συνετρίβη σε κάποια κορυφή του Ολύμπου. Ο Μωραϊτίνης υπήρξε ο διοργανωτής της Ναυτικής Αεροπορίας, ενώ είχε αναπτύξει πολύ σημαντική πολεμική δράση με αερομαχίες και αποστολές κάθε είδους. Το χαμό του θρήνησε ολόκληρη η Ελλάδα.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/12/2015

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ στην 350ΠΚΒ και ΣΥΔ

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), Δημήτριος Βίτσας, επισκέφθηκε την 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων (350ΠΚΒ) και τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και οι Διοικητές των Μονάδων, Σμήναρχος (Ι) Στέφανος Κομιανός και Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Τζατζάς αντίστοιχα.

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από τις Χορωδίες της ΣΙ και της ΣΤΥΑ στον Αρχηγό ΓΕΑ

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι χορωδίες της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), επισκέφθηκαν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), όπου έψαλαν βυζαντινούς ύμνους, τροπάρια, παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και στα μέλη της Ηγεσίας του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Μία ακόμα διεθνής αποστολή για την 380 Μ. ΑΣΕΠΕ

Σε μία ακόμα διεθνή αποστολή πρόκειται να συμμετέχουν τα ιπτάμενα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας erieye σύμφωνα με ανακοίνωση της EEAS καθώς ένα ραντάρ συμπεριλήφθηκε στη δύναμη της EUNAVFOR στην επιχείρηση “Σοφία” στη Μεσόγειο.

Δείτε περισσότερα

Δε μπορεί να διαβάσει το μαύρο κουτί του Su-24 η Μόσχα…

Η ανάκτηση δεδομένων από το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την τουρκική Αεροπορία είναι αδύνατη με τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Μόσχα.

Αυτό συμβαίνει διότι έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά οι κάρτες μνήμης και θα χρειαστεί η βοήθεια επιστημονικών ινστιτούτων που διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δείτε περισσότερα

GRIPEN: Οι Σουηδοί επιστρέφουν για πώληση στην Ινδία με εντυπωσιακή πρόταση

Οι Σουηδοί της Saab προσφέρουν προς πώληση στην Ινδία το μαχητικό αεροσκάφος Gripen. Η πρόταση προβλέπει μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ινδία σε μια ακόμη προσπάθεια να μπει στο παιχνίδι των εξοπλισμών της χώρας που αγοράζει …τα πάντα.

Η Saab είχε χάσει από την γαλλική Dassault στον διαγωνισμό που είχε γίνει το 2011 ,με αποτέλεσμα η Ινδία να αγοράσει 36 Rafale από τη Γαλλία.

Δείτε περισσότερα

Οι "βουνίσιοι" αεροπόροι! Δείτε την απίστευτη αποστολή τους στο Βίτσι! ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονιστικό βίντεο αποχιονισμού (5 & 7 μέτρων χιονιού) στο Βίτσι.

<<Για να το καταλάβεις πρέπει να το ζήσεις>>.
Αφιερωμένο στους "Βουνίσιους - ορεινούς" Αεροπόρους. Στελέχη της Π.Α. άνδρες και γυναίκες

Δείτε περισσότερα

Δ.Βίτσας: "Δωρεάν μετακίνηση των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στην Αττική με ΜΜΜ του ΟΑΣΑ" [φωτό]

Προς συμφωνία για δωρεάν μετακίνηση των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στο λεκανοπέδιο Αττικής με τα μέσα μαζικής μεταφοράς του ΟΑΣΑ . Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ και η απόφαση Βίτσα:

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας εθελοντική αιμοδοσία στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

https://www.haf.gr

Κοινωνική Προσφορά από την 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), συγκέντρωσε χρήματα για την αγορά τροφίμων επ' ωφελεία απόρων οικογενειών.

Mουσική Βραδιά στην 120ΠΕΑ

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με έργα Μάνου Χατζιδάκη – Μίκη Θεοδωράκη στο κινηματοθέατρο της Μονάδας.

Δείτε φωτογραφίες

ΚΑΡΝΑΒΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου 21/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 31η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Potez 633 B2 Grec

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ηρακλέους 21/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 31η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Potez 633 B2 Grec

Εντυπωσιακό βίντεο : Ελληνικό F-4E σε δοκιμή κινητήρων

Η πλέον πρόσφατη έκδοση E-3 Sentry… στο Αφγανιστάν

Την πρώτη ανάπτυξη της πιο πρόσφατης έκδοσης του αεροσκάφους εναέριας έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) Sentry, που έχει τυποποιηθεί ως E-3G, σε θέατρο επιχειρήσεων, ανακοίνωσε η Αεροπορία των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

NGAD: Η Northrop Grumman μας παρουσιάζει μαχητικό 6ης γενεάς!

Η Northrop Grumman παρουσίασε σε εκπροσώπους μέσων μαζικής ενημέρωσης το όραμα της για ένα 6ης γενεάς μαχητικό, συνοδευόμενο από μία καλλιτεχνική απεικόνιση ενός αεροσκάφους που για την προσβολή εναέριων στόχων χρησιμοποιεί οπλικά συστήματα λέιζερ…

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Σπουδαστών NaDefCol στην Αθήνα

Από τις 16 έως και 18 Δεκεμβρίου 2015, οι σπουδαστές της 127ης εκπαιδευτικής σειράς του NATO Defence College (NaDefCol), με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής Υποπτέραρχο Januzs Bojarski (Πολωνική ΠΑ), επισκέφθηκαν την Αθήνα,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών ταξιδίων που πραγματοποιεί η Σχολή.

Δείτε πεισσότερα

Κοινωνική Προσφορά ΠΑ

Από την Παρασκευή 18 έως και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, η Πολεμική Αεροπορία εκτέλεσε επτά (7) αεροδιακομιδές από Ηράκλειο, Γαύδο, Κω, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Σύρο, Ρόδο και Νάξο, μεταφέροντας εννέα (9) ασθενείς με αεροσκάφη C-130, C-27J, Super Puma, B-212 καιi AB-205.

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα στην Ετοιμότητα …Περιμένοντας τον Τούρκο!

Χριστούγεννα σε ετοιμότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Η προκλητική τουρκική στάση στο Αιγαίο δεν επιτρέπει “εορταστική χαλάρωση” στα έτσι κι αλλιώς  στα εξαιρετικά δύσκολα και για φέτος  Χριστούγεννα.

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό και πιο προκλητικό στο Αιγαίο. Οι παραβιάσεις είναι σταθερές αλλά εκείνο που προβληματίζει Επιτελεία και Α/ΤΑ είναι οι Υπερπτήσεις πάνω από τα Ελληνικά νησιά . Αυτό όμως  που ανησυχεί  είναι  και η επιμονή των Τούρκων να οδηγήσουν τις αναχαιτίσεις σε εμπλοκές.

Δείτε περισσότερα

Τα τραγικά λάθη της μοιραίας πτησης του C-130 το Δεκέμβριο του 1997...

20 Δεκεμβρίου 1997. Επί τέσσερις ημέρες αναζητούνται τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους Γιάκοβλεφ που είχε συντριβεί στα Πιέρια όρη. Επικρατεί νευρικότητα και πανικός. Η κυβέρνηση Σημίτη που βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής για την συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, γελοιοποιείται καθώς ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να εντοπίσει ακόμη και τα συντρίμμια. Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά, μία ώρα πριν αυτά εντοπιστούν, χάνονται ακόμη πέντε ζωές.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου 20/12/1997 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυπασπιστής
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου 20/12/1997 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ του Παναγιώτη 20/12/1997 - .Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Δημητρίου 20/12/1997 - Έπεσευπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη 20/12/1997 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΚΑΛΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου 20/12/1974 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ίκαρος
Υπηρεσία / Μοίρα 120 Πτέρυγα Εκπάιδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Lockheed T-33