Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ευχές Ταξιάρχου ΠΑ ε.α Παναγιώτη Γεωργόπουλου


Σανίδα σωτηρίας για τη γραμμή παραγωγής F-16 το Πακιστάν;

Μπορεί η συγκυρία να αφορούσε την με κάθε επισημότητα τελετή παρουσίασης του 16ου μαχητικού αεροσκάφους JF-17 Thunder προϊόν της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας του Πακιστάν με την αντίστοιχη κινεζική, η επιθυμία της χώρας όμως να διατηρήσει στο οπλοστάσιό του προηγμένα μαχητικά δυτικής προέλευσης παραμένει αναλλοίωτη.

Δείτε περισσότερα

Τουρκικές ...διαμαρτυρίες γιατί ελληνικά μαχητικά εγκλώβισαν επί 2,5 λεπτά F-16 τους στο Αιγαίο

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανήρτησε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του,σύμφωνα με την οποία , δύο ελληνικά F-16, εγκλώβισαν τουρκικό αεροσκάφος του ιδίου τύπου επί δύο λεπτά και πενήντα δευτερόλεπτα.

Αν τα συγκρίνουμε με τα 17 δευτερόλεπτα της πτήσης του ρωσικού SU-27 ,που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16,με τον ισχυρισμό ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό ενάεριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο της γειτονικής χώρας θα έπρεπε να έχει αναρτήσει ευχαριστήρια ανακοίνωση που απλά το εγκλωβίσαμε!

Δείτε περισσότερα

Το εξελιγμένοι ραντάρ που θα φέρουν τα Τ-50 PAK-FA [βίντεο]

Το πέμπτης γενιάς ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος PAK FA (T-50) θα εξοπλιστεί με νέο ραντάρ (ή «ραντάρ Ραδιοφωτονικής») που αναπτύσσει η κρατική εταιρία KRET (η οποία είναι θυγατρική της γιγαντιαίας Rostec).

Θα στηρίζεται σε Ραδιο-Οπτικά Στοιχεία Κεραίας Φάσης (Radio-Optical Phased Arrays – ROFAR), δηλαδή θα είναι όπως οι σύγχρονες κεραίες φάσης με ηλεκτρονική σάρωση αλλά χρησιμοποιώντας τόσο το μικροκυματικό όσο και το οπτικό τμήμα του φάσματος.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών Σχολικού Έτους 2014-15

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας, παρουσία του Υπαρχηγού του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) Κωνσταντίνου Στάμου, η τελετή βράβευσης αριστούχων μαθητών της Β' και Γ' Τάξης Λυκείου του σχολικού έτους 2014 - 15, οι οποίοι είναι τέκνα εν αποστρατεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από τη Χορωδία του Τάγματος ΓΕΕΘΑ και την Μπάντα της ΠΑ στον Αρχηγό ΓΕΑ

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, η χορωδία του Τάγματος ΓΕΕΘΑ και η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) , Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση και στα μέλη της Ηγεσίας του Επιτελείου.

Δείτε φωτογραφίες

Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Ταφύλλης.

Ανταλλαγή Ευχών και Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα στον Α/ΤΑ

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, αντάλλαξε ευχές με τους Διοικητές των Μονάδων περιοχής Λάρισας καθώς επίσης με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου, ενόψει της Πρωτοχρονιάς.

ΝΑΤΟ: Γερμανικά AWACS στον δρόμο για την Τουρκία

Η Γερμανία έχει αποφασίσει να στείλει αεροσκάφη επιτήρησης – έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS: Airborne Warning and Control System) στην Τουρκία, βοηθώντας στην υλοποίηση της απόφασης της Ατλαντικής Συμμαχίας για την ενίσχυση της τουρκικής αεράμυνας.

Δείτε περισσότερα

Κοινωνική Προσφορά από το Α/Απ Ακτίου

Tην Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, με την ευκαιρία του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, το προσωπικό του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/Απ) Ακτίου, συγκέντρωσε χρηματικό ποσό με το όποιο αγοράστηκαν τρόφιμα επ΄ ωφελεία απόρων οικογενειών.

https://www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/12/2015

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Παιδική Εκδήλωση στην 115 ΠΜ

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, παιδική εκδήλωση, ενόψει της εορτής της Πρωτοχρονιάς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά του προσωπικού της Μονάδας, τα οποία έλαβαν δώρα και διασκέδασαν με ποικίλες δραστηριότητες.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 130Μ και στην 135ΣΜ

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ενόψει της εορτής της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), στη Λήμνο και την 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ), στη Σκύρο, όπου τον υποδέχτηκαν οι Διοικητές των Μονάδων, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Παπαβασιλείου και Σμήναρχος (Ι) Γεώργιος Κολοβός, αντίστοιχα.

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Με την χθεσινή εμπλοκή μαχητικών της ΠΑ και τουρκικών ασχολούνται τα αμερικανικά ΜΜΕ

Με  την χθεσινή εμπλοκή των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών δυτικά της Χίου ασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ.

Η εμπλοκή μια εκ των δεκάδων που έχουν σημειωθεί φέτος αφορούσε δύο τουρκικά F-16 με δύο της ΠΑ τα οποία βρίσκονταν στον αέρα εκτελώντας προφίλ περιπολίας μάχης (CAP), όταν κλήθηκαν από το ΕΚΑΕ να αναχαιτίσουν τον τουρκικό σχηματισμό ο οποίος αποτελείτο εκτός των F-16 και από τέσσερα F-4E 2020.  Η εμπλοκή σημειώθηκε στις 11:30 το πρωί και τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν αμέσως μετά.

Δείτε περισσότερα

Ένα F-16 του Μπαχρέιν συνετρίβη στην Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Ένα αεροσκάφος F-16 της Αεροπορίας του Μπαχρέιν, μέρος της εκστρατείας του συνασπισμού των κυρίως αραβικών κρατών που ηγείται η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, συνετρίβη από μηχανική βλάβη σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνασπισμού που εκδόθηκε στο σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 133ΣΜ

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, στο πλαίσιο επισκέψεων για την εορτή της Πρωτοχρονιάς, επισκέφθηκε την 133 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ), στο Καστέλι του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Δημόπουλος.

358 Μ.Ε.Δ Μοίρα Έρευνας και Διάσωσης (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΚΑΛΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου 30/12/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του Γεωργίου 30/12/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 31η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Φωτίου 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ του Κλήμεντος 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ιωάννου 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννου 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Βασιλείου 30/12/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/12/2015

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Παιδική Εκδήλωση στην 120 ΠΕΑ

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παιδική εκδήλωση, ενόψει της εορτής της Πρωτοχρονιάς.

Παιδική Εκδήλωση στην 123 ΣΤΕ

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στην 123 Σμηναρχία  Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, παιδική εκδήλωση, ενόψει της εορτής της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότεροι πιλότοι για τα α/φ J-15 του αερπ/φόρου Liaoning

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκπαίδευση ομάδας πιλότων για τα μαχητικά τύπου J-15 που θα επιχειρούν από το κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, σύμφωνα με δημοσίευμα μέσου ενημέρωσης που υποστηρίζεται από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις (PLA Daily).

Δείτε περισσότερα

Προσνήωση βράδυ σε αεροπλανοφόρο και με προβλήματα! (vid.)

Ένα εντυπωσιακό βίντεο γυρίστηκε πριν από αρκετά χρόνια και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δυσκολία της δουλειάς του πιλότου αεροσκάφους που έχει μοναδική επιλογή να προσνηωθεί στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου τη νύχτα και μάλιστα υπό το καθεστώς μεγάλης πίεσης, εξαιτίας σειράς προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Δείτε το βίντεο

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Κοινωνική Προσφορά από το Εργοστάσιο ΜΜ&ΕΕ Αράξου

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το προσωπικό του Εργοστασίου ΜΜ&ΕΕ Αράξου (ΕΜΜΕΕΑ), συγκέντρωσε τρόφιμα επ' ωφελεία του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Κιβωτός Αγάπης - Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών".

https://www.haf.gr

Τελετή Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Αεροπορική Ακαδημία, στo Pozzuoli (Νάπολη), με σκοπό την απονομή ξιφιδίων στους πρωτοετείς Ικάρους, διακριτικών Ιπταμένου σε Ικάρους που περάτωσαν επιτυχώς την αρχική πτητική εκπαίδευση, καθώς και τη βράβευση διακριθέντων στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Με RF-4E ήρθε ο Αϊ Βασίλης στη Λάρισα

Με RF-4E Phantom της 110 Πτέρυγας Μάχης, προσγειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί στη Λάρισα, ο Αϊ Βασίλης. Ο ιπτάμενος Αγιος Βασίλης, έγινε δεκτός στην πίστα της 110 Πτέρυγα Μάχης, με ενθουσιασμό από τα παιδιά Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων (που φιλοξενεί παιδιά των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας) αλλά και από παιδιά οικογενειών που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Πρωτοπόρα σε όλα η 110 ΠΜ

Πέρα από την επιτέλεση της αποστολής της, η 110 ΠΜ δίνει βάρος και σε μία σειρά από άλλες δραστηριότητες, που την καθιστούν πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση.

ΧΡΙΣΤΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Λεωνίδα 29/12/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Ουκρανικά An-178 Antonov για τη Σαουδική Αραβία; [βίντεο]

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση Ουκρανικών μέσων μεταφορικών αεροσκαφών τύπου An-178 Antonov φαίνεται να επιδεικνύει η Σαουδική Αραβία.

Η Ουκρανική εταιρεία φαίνεται μάλιστα να έχει ήδη υπογράψει μνημόνιο με τη Σαουδαραβική Taqnia Aeronautics σχετικά με την προμήθεια 30 αεροσκαφών του τύπου η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δημιουργία γραμμής παραγωγής του αεροσκάφους στη χώρα της Μέσης Ανατολής αλλά και τον από κοινού σχεδιασμό ενός νέου αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα


Αμερικανικά KC-135 ανεφοδιάζουν F/A-18C και Τyphoon [βίντεο]

H 340 EARS (Expeditionary Air Refueling Squadron) σε ανεφοδιασμό F/A-18C της RAAF και το Eurofighter Τyphoon της RAF.

Η Ρωσία ξαναβάζει σε παραγωγή το βομβαρδιστικό Tu-160 [βίντεο]

Ο Ρωσος πτέραρχος ανακοίνωσε ότι η επανεκκίνηση παραγωγής του Ty-160M (NATO Tu-160M BlackJack)θα συνεχιστεί κι αυτό δεν πρόκειται να καθυστερήσει το επόμενο στελθ βομβαρδιστικό PAK DA που ετοιμάζει.

Ο Πούτιν αργά αλλά σταθερά βάζει ξανά την Ρωσία στο παγκόσμιο χάρτη, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται νέα κι αξιόπιστα βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας επειγόντως.

Δείτε περισσότερα


Σαν σήμερα στις 29/12/1940

Η Αεροπορία Στρατιωτικής Συνεργασίας (Παρατηρήσεως) πραγματοποίησε τέσσερις αποστολές αναγνώρισης, με παράλληλη προσβολή στόχων στο πεδίο της μάχης, στους τομείς Πόγραδετς, Κλεισούρας και Μοσχόπολης.Την ίδια ημέρα ένα Blenheim Mk IV της 32ης Μοίρας Βομβαρδισμού, κατά τη διάρκεια αποστολής στον τομέα δράσης του Β' Σώματος Στρατού, εντοπίστηκε από ιταλικά αεροπλάνα διώξεως Fiat CR.42 (363ης Μοίρας).

Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

TriLateralEx 2015: F-22A, Eurofighter Typhoon και Rafale σε μια άσκηση

Για δύο εβδομάδες τρία από τα καλύτερα μαχητικά του κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Βιρτζίνια στην κοινή βάση JBLE για να συνεργαστούν και να συνεκπαιδευτούν έτσι ώστε να καθορίσουν τους κινδύνους από τις μελλοντικές απειλές και να αναπτύξουν νέες τακτικές.

Το αμερικανικό F-22A Raptor, το ευρωπαϊκό Eurofighter Typhoon της RAF και το γαλλικό Rafale, μαζί με αεροσκάφη AWACS  E-3G , T-38 Talon και F-15E Strike Eagle (τα δύο τελευταία προσομοίωναν αντιπάλους) διασταύρωσαν τις ικανότητές τους σε μια σειρά σεναρίων μάχης στο πλαίσιο της άσκησης TriLateralEx 2015.

Δείτε περισσότερα

Σμηναγός (Ι) Μιχελής Γεώργιος της 341Μ


Ο Σγός (Ι) Μιχελής Γεώργιος γεννήθηκε στο Βόλο στις 02-01-1977 και στις 12-09-1994 εισήχθη στην ΣΙ ως Δόκιμος Αξιωματικός. Στις 01-07-1998 ονομάσθηκε Ανθυποσμηναγός και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του στην 120ΠΕΑ τοποθετήθηκε στις 25-10-1999 στην 116ΠΜ στα αφη Α-7Ε Corsair II.

Δείτε περισσότερα

Τίτλοι τέλους για τα Ισραηλινά A-4 Skyhawk

Τα μαχητικά τα οποία εντάχθηκαν σε υπηρεσία με την IAF το 1967 και από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αποτέλεσαν τα αεροσκάφη προκεχωρημένης – επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ιπταμένων της Αεροπορίας του Ισραήλ που τοποθετούνταν στις μοίρες των F-15 και F-16 αντικαθίστανται μετά την παραλαβή των εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Alenia – Aermacchi M-346 Lavi τα οποία εντάσσονται με γρήγορους ρυθμούς στην Ισραηλινή Αεροπορία με στόχο να λάβουν τη σκυτάλη στην εκπαίδευση των Ισραηλινών ιπτάμενων.

Δείτε περισσότερα

Φιλανδία: Ξεκίνησε η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη των F-18

Τις διαδικασίες έναρξης του διαγωνισμού του προγράμματος HX, για την εύρεση του αντικαταστάτη των F-18 που διαθέτει στη δύναμη της φαίνεται να ξεκίνησε η Φιλανδική Π.Α καθώς στις 16 Δεκεμβρίου το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας απέστειλε επιστολή προς τέσσερις δυνητικούς προμηθευτές.

Δείτε περισσότερα

Ιαπωνική έκδοση του F-15 με χαρακτηριστικά στελθ;

Μια εν δυνάμει έκδοση του F-15J με αυξημένα χαρακτηριστικά στελθ παρουσίασαν οι Ιάπωνες ακόμα πιο βελτιωμένη και από την έκδοση Silent Eagle της Boeing σύμφωνα με το defence-blog.com

Το σχέδιο του Ιαπωνικού ημι-στελθ F-15 διαθέτει αυξημένα χαρακτηριστικά στελθ στις εισαγωγές αέρα στα κάθετα σταθερά καθώς και ειδικά σχεδιασμένες ασύμορφες δεξαμενές και θέσεις για την εσωτερική μεταφορά όπλων.

Δείτε περισσότερα

Το 2017 θα παραλάβει μαχητικά T-50 η ρωσική Αεροπορία

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα ξεκινήσουν να παραλαμβάνουν το μαχητικό πέμπτης γενιάς, τύπου T-50 το 2017, δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας, πτέραρχος Βίκτορ Μποντάρεφ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 (VGTRK).

Δείτε περισσότερα

Ινδία-Γαλλία: Νέα σενάρια υπογραφής Rafale, αλλά…

Γεφύρι της Άρτας έχει καταντήσει η περίφημη προμήθεια των γαλλικών μαχητικών τέταρτης γενιάς τύπου Rafale από την Ινδία, με το τελευταίο να μιλά για πιθανή υπογραφή του συμβολαίου για τα 36 μαχητικά, στην επικείμενη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ινδία στις 25 Ιανουαρίου για να παραστεί στους εορτασμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

Δείτε περισσότερα

ISDA: Είναι αρκετά τα 100 νέα βομβαρδιστικά που θέλει η USAF;

Τη βούληση της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) να προμηθευτεί 100 βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας κρούσης LRS-B (Long Range Strike – Bomber) εξέφρασε δημόσια η Deborah Lee James, υπουργός Αεροπορίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ (υφυπουργός με βάση τα ελληνικά δεδομένα).

Δείτε περισσότερα

Βρίσκονται νυχθημερόν, 365 ημέρες τον χρόνο, σε επιφυλακή

Βρίσκονται νυχθημερόν, 365 ημέρες τον χρόνο, σε επιφυλακή. Καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά δύσκολα περιστατικά σε αντίξοες συνθήκες. Είτε πρόκειται για διάσωση προσφύγων είτε για διακομιδές ασθενών από ακριτικές περιοχές και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εμπόλεμες ζώνες, οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας δηλώνουν «πανέτοιμοι».

Δείτε περισσότερα

Και η Μαλαισία δείχνει ενδιαφέρον για το jf-17 [βίντεο]

Το ενδεχόμενο απόκτησης αριθμού του Σινο-Πακιστανικής κατασκευής μαχητικού JF-17 Thunder φαίνεται να εξετάζει η Μαλαισία με τις συζητήσεις με το Πακιστάν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε περισσότερα

Μαχητικά 5ης γενιάς: Το πρώτο μαχητικό προ-παραγωγής του κινεζικού J-20 έκανε την εμφάνισή του [φωτό-βίντεο]

Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ στις 25 Δεκεμβρίου έκανε την εμφάνισή του το πρώτο κατασκευής Chengdu Aircraft Industry Group (CAIG) 5ης γενιάς μαχητικό προπαραγωγής J-20.

Φέρει σειριακό αριθμό "2101"  και αναμένεται να πετάξει τις επόμενες μέρες.

Μέχρι στιγμής η Κίνα έχει κατασκευάσει 9 πρωτότυπα του τύπου ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα οι δοκιμές αποδοχής.

Δείτε περισσότερα