Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Με συνοδεία F-16 ο Ρώσος ηγέτης στην Αθήνα

Τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα υποδεχθούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που το αεροσκάφος του θα μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Τα ελληνικά μαχητικά της 337Μ - F-16 Block 52 που θα απογειωθούν από την Λάρισα θα λάβουν θέσεις δίπλα στον ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300PU και θα το συνοδεύσουν μέχρι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στις 15:30 αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” το ρωσικό “Air Force One” που μεταφέρει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόκειται για το Ilyushin-96-300PU ο εξοπλισμός του οποίου συνάδει όχι μόνο με το μέγεθος του ηγέτη που μεταφέρει αλλά και με τα πιστεύω του. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ακόμη και μέσα στο αεροσκάφος υπάρχουν τα σύμβολα της Ορθοδοξίας (το λάβαρο του Αγίου Νικολάου) .

Το Ilyushin-96-300PU όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα μπει στο FIR-Αθηνών από τη Βουλγαρία και όχι από την Τουρκία λόγω βεβαίως των εχθρικών σχέσεων των δύο χωρών. Με το που θα μπει στο FIR Αθηνών τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα αναλάβουν να το συνοδεύουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το  “πρωτόκολλο” τα F-16 θα κάνουν και μία διέλευση πάνω από το αεροδρόμιο την ώρα που ο Β. Πούτιν θα κατεβαίνει τις σκάλες του αεροσκάφους. Στην υποδοχή θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν θα επιβιβαστεί σε κάποιο αυτοκίνητο της πρεσβείας στην Αθήνα ή ελληνικό κυβερνητικό, αλλά σε ένα από τα θωρακισμένα οχήματα που έχουν ήδη αποσταλεί στην Ελλάδα για τις μετακινήσεις του Β. Πούτιν. Στα θέματα ασφαλείας οι Ρώσοι δεν κάνουν εκπτώσεις. Ειδικά όταν υπάρχουν ένα πολλά θέματα ανοιχτά στην διεθνή σκηνή.


2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτογραφίες από το αεροπλάνο σε ένα βιντεάκι
    https://www.youtube.com/watch?v=nKYrwzZzR98

    ΑπάντησηΔιαγραφή