Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα και Κνωσό - Τα Canadair στη μάχη της πυρόσβεσης

Η φωτιά στα Μέγαρα καίει δασική έκταση στην περιοχή Άκρες - Στην Κνωσό το πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά σε οικισμό

Συναγερμός έχει σημάνει την τελευταία ώρα στην Πυροσβεστική για τα δύο πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει σε Αττική και κρήτη. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άκρες Μεγάρων, ενώ πριν από λίγο φωτιά ξέσπασε και σε οικισμό κοντά στην Κνωσό, στο Ηράκλειο.


Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά στα Μέγαρα έχει πάρει μεγάλη έκταση ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το δύσβατο της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι άνεμοι δεν κατευθύνουν τη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή ούτε και στα εργοστάσια που βρίσκονται εκεί.

Ενδεικτικό του συναγερμού είναι το γεγονός ότι στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων την ώρα που αέρος τους συνδράμουν έξι αεροσκάφη (τα δύο από Θεσσαλονίκη) και τρία ελικόπτερα.

Στην Κνωσό

Στην Κνωσό, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι και οι φλόγες βρίσκονται σε σχετικά μικρή απόσταση τόσο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και από οικισμό. Επί τόπου έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προσπαθώντας να περιορίσουν τις φλόγες και να απομακρύνουν τον κίνδυνο τόσο από τα σπίτια, όσο και από τον αρχαιολογικό χώρο.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου