Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Το τεράστιο έργο που επιτελεί η ΠΑ : 600 ασθενείς σώθηκαν λόγω της έγκαιρης μεταφοράς τους σε Νοσοκομεία από την Πολεμική Αεροπορία

Δεν έχει εκτιμηθεί δεόντως από την Πολιτεία και τα ΜΜΕ, το τεράστιο κοινωνικό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Μόνο στο πρώτο εξάμηνο το 2016 διακομίστηκαν περίπου 600 ασθενείς, από ορεινές και ακριτικές περιοχές  και από νησιά  σε  Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.  Τα μεταγωγικά αεροσκάφη και  τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας , νυχθημερόν και σε καθημερινή βάση  είναι επιστρατευμένα σε αποστολές αεροδιακομιδής  ασθενών.


Στο διάστημα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΙΟΥΝΙΟΥ,  τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130  πραγματοποίησαν  149  αποστολές αεροδιακομιδής και έκαναν 139 ώρες πτήσης .  Τα ελικόπτερα Super Puma  πραγματοποίησαν 237 αποστολές και 233 ώρες πτήσης.  Το αεροσκάφος Gulfstream/ΕΜΒ 135  πραγματοποίησε   12 αποστολές και 68 ώρες πτήσης . Συνολικά , τα ιπτάμενα μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν  597 ασθενείς, πολλοί από αυτούς σώθηκαν επειδή μεταφέρθηκαν εγκαίρως σε κάποιο μεγάλο Νοσοκομείο. Το κόστος της αεροδιακομιδής ασθενών ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Χρήστος Καπούτσης

http://www.athina984.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου