Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Κυβερνήτης του CL-215 πέντε λεπτά μετά την αναγκαστηκη : Πέσαμε αλλά είμαστε καλά

Το Star με τον Βαγγέλη Γκούμα βρέθηκε στην βάση των CL-215 στην 355 ΜΤΜ στην Ελευσίνα και μίλησε με τους πιλότους που δίνουν με κίνδυνο της ζωής του την μάχη με την φωτιά.

Συγκινημένος ο διοικητής της μοίρας της 355 ΜΤΜ στην Ελευσίνα θυμάται λεπτό προς λεπτό την αγωνία που έζησε την ημέρα που έπεσε το πυροσβεστικό α/φος με τους δυο πιλότους, τα παιδιά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα Δερβενοχώρια.


Εκείνη την ημέρα, ο ίδιος είχε δώσει την εντολή στους πιλότους να απογειωθούν για να αντιμετωπίσουν την φωτιά που έμοιαζε ανίκητη. Οι πιλότοι αμέσως έτρεξαν στα CL-215, μπήκαν στο κόκπίτ και ξεκίνησαν για το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.  Όταν βρέθηκαν στον αέρα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εκτελέσουν το καθήκον τους.

Όμως λίγη ώρα μετά την απογείωση το CL-215, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, έπαθε βλάβη στον κινητήρα και έπεσε με σφοδρότητα σε πλαγιά της περιοχής.

Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την πτώση είναι συγκλονιστικές. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους με κίνδυνο της ζωής του έβγαλε τον συνάδελφο του έξω την ώρα που το CL-215 είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Οι πιλότοι σώθηκαν αλλά το σοκ για όλους είχε παραμείνει.


Ούτε η ηλικία των CL-215, ούτε οι βλάβες εμποδίζουν αυτά τα νέα παιδιά να κάνουν το καθήκον τους. Αλώστε κάθε φορά που ακούν την εντολή το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τρέξουν να σώσουν ζωές και περιουσίες.

Δείτε το βίντεο

http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου