Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Επισήμανση για τα ανεγκέφαλα τομάρια : Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα εκείνη την ημέρα οφείλεται στην αυτοθυσία του χειριστή Στέργιου Κοτούλα... (ΒΙΝΤΕΟ)


Γράφει ο Χρήστος Βασιλειάδης 

 Αυτός ήταν ο Ήρωας που βεβήλωσαν τα κοπρόσκυλα, δεν σεβάστηκαν το παραμικρό, κάποιος έδωσε το αίμα του για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που να ήξερε όμως ο ήρωας ότι κάποιοι δεν το κατανοούν... Δεν μπορώ να φανταστώ τι σκεφτόταν ετούτος ο άνθρωπος, (ο Θεός να τον κάνει άνθρωπό)... την ώρα που εκτελούσε τις βλαμμένες σκέψεις του....


Το πυροσβεστικό αεροσκάφος PZL M-18 έχει συντριβεί στο έδαφος λίγα μέτρα από κατοικημένη περιοχή, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο στο Άνω Κατελείο Κεφαλληνίας. Ο άτυχος Ταξίαρχός (Ι) Στέργιος Κοτούλας 55 ετών και πατέρας δύο παιδιών έχει χάσει την ζωή του την ώρα του καθήκοντος. Οι πυροσβέστες που μόλις έχουν φτάσει στο σημείο, προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά που έχει ξεσπάσει στο σημείο της συντριβής του PZL.

Κομμάτια του PZL διασκορπίζονται σε αυλές σπιτιών, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Τα δύο αεροσκάφη απογειώθηκαν από το (κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ ) της Κεφαλληνίας για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή Κατελείο 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, ο Στέργιος Κοτούλας μόλις έκανε την πρώτη υδροβολή με το PZL, προσπάθησε να πάρει ύψος, μάταια όμως, το αεροσκάφος μετά την απαγκίστρωση του από το σημείο της ρίψης ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ όπου και επήλθε η μοιραία πτώση.

Το ευτύχημα ήταν ότι δεν υπήρξε ούτε ένα θύμα πλην του άτυχου Ταξιάρχου της ΠΑ, δίπλα από το σημείο της συντριβής υπήρχε ένα ξενοδοχείο οπού φιλοξενούσε αρκετό κόσμο, εκείνη την στιγμή, επίσης υπήρχε αρκετός κόσμος στο δρόμο για να βοηθήσει στην κατάσβεσή της φωτιάς. Επισήμανση για τα ανεγκέφαλα τομάρια : Το ότι δεν θρηνήσαμε θύματα εκείνη την ημέρα οφείλεται στην αυτοθυσία του χειριστή...


Ο Στέργιος Κοτούλας είχε αρκετές ώρες στο ενεργητικό του, η αυτοθυσία του αποτελεί για την νέα γενιά χειριστών το παράδειγμα σε αυτό που μας κάνει διαφορετικούς !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου