Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ήταν και θα είναι στα υψηλότερα επίπεδα η μαχητικότητα και η αποτελεσματικότητα της 110 ΠΜ - Παράδοση Παραλαβή 110 ΠΜ (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας μάχης στη Λάρισα, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 110 Πτέρυγας Μάχης, από τον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Τσιρογιαννίδη στον Σμήναρχο (Ι)  Κωνσταντίνο Καραμεσίνη.
Στην τελετή παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διατελέσαντες Διοικητές της 110ΠΜ, απόστρατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών και θρησκευτικών Αρχών.


Ο Δημήτριος Τσιρογιαννίδης :

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος του κάθε Τούρκου χείριστη, όταν τον αντίκριζε πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου, τον τότε μιραζάκια με F-1CG Δημήτριο Τσιρογιαννίδη. Δεν άφηνε πλεονέκτημα σε κανέναν, δεν δεχόταν "να του πάρουν την  ουρά του", ακόμη και όταν μεταπήδησε στην 346 Μοίρα με F-16 Block 30 ,εκεί τον αισθάνθηκαν ακόμη περισσότερο οι γείτονες. Άνθρωπος πράος, δυναμικός, μα πάνω απ όλα μαχητής !!!

Ο Δημήτριος Τσιρογιαννίδης εκτέλεσε όλες του τις "αποστολές"  μία προς μία με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα που τον διακρίνουν εώς και σήμερα. Από την αρχή της σταδιοδρομίας του στη Σχολή Ικάρων, από εκεί στην Τανάγρα και στα F-1CG. Η 346 και τα F-16 Block 30 ,ήτανε ο επόμενος σταθμός (τα Χρύσα χρόνια μαχητικότητας)... Ως εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΑ συνέχισε την σταδιοδρομία του όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, και μετ΄ έπειτα  στο Άμπου Ντάμπι ως Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ).

Η 110 ΠΜ ήταν ο επόμενος σταθμός του Δημήτριου Τσιρογιαννίδη ως Υποδιοικητής,  μετ΄ έπειτα ανέλαβε τα ηνία της πτέρυγας, παρέλαβε μια μονάδα εξαίρετη από τον Θεόδωρο Σύρμο. Ο στόχος του ήταν ακόμα πιο μεγάλος : Nα διατηρήσει το υψηλό φρόνημα των στελεχών ,παρόλα τα οικονομικά και διάφορα άλλα  προβλήματα που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν. Πράγμα που το έπραξε εις στο ακέραιο!!!

ΑΠΑΝΤΕΣ - ΠΑΡΟΝΤΕΣ


Ο Κωνσταντίνος Καραμεσίνης :

Ένας Φαντομάς στο τιμόνι της 110 Πτέρυγας Μάχης !!! Τι καλύτερο να πει κανείς για τις τύχες της πτέρυγας !! Από τα γεννοφάσκια του φαντομάς και μάλιστα της αναγνώρισης, (348 ΜΤΑ - RF-4E). Άνθρωπος δηλαδή που προέρχεται από μια μοίρα που έχει τα "μάτια" της ανοιχτά 24 ώρες το 24ωρο σε οποιοδήποτε τομέα χρειαστεί η χώρα, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,.. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μοίρα είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της Πολεμικής Αεροπορίας, και μόνο αυτό φτάνει... Ο Κωνσταντίνος Καραμεσίνης προέρχεται από την 348 και το δεδομένο είναι ότι ο πήχης ανεβαίνει αυτόματα ακόμα περισσότερο ειδικά όταν αναλαμβάνει φαντομάς...

Ευχόμαστε στο νέο διοικητή ότι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα !!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου