Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΕΑΒ στο Athens Flying Week 2016

Στην προοπτική και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Δ.Σ.  της Εταιρείας στο πλαίσιο της Athens Flying Week

Την εξέλιξή της στη διάρκεια της 40χρονης πορείας της και τις δυνατότητες που καθιστούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μία σημαντική δύναμη στο χώρο της Αεροδιαστημικής παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρίας Γκίκας στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στις 13.9.2016 με θέμα «Η Ανάπτυξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας - Αεροδιαστημική Τεχνολογία».  Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου «AFW’s Aviation Development Conference».Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΒ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στα στοιχεία που σηματοδοτούν την πορεία των 40 χρόνων που έχει διανύσει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, τονίζοντας ότι στη διάρκεια αυτής της πορείας δημιούργησε κτηριακές υποδομές και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, τεχνογνωσία και προσωπικό σε υψηλό τεχνολογικά επίπεδο, συντελώντας στην προσπάθεια της χώρας για απόκτηση τεχνολογιών αιχμής.

Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα που αποτέλεσαν σταθμούς στη διάρκεια της λειτουργίας της, από την παράδοση του πρώτου F-4E στην Πολεμική Αεροπορία, την ηλεκτρονική αναβάθμιση των Μirage 2000-5, τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό consortium για τη σχεδίαση & κατασκευή του UCAV nEUROn, το πρόγραμμα της αναβάθμισης (CCIP) των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAFE), έως σήμερα με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού/αναβάθμισης των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 για το Πολεμικό Ναυτικό.

Συνέχισε, αναπτύσσοντας συνοπτικά τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας μέσω των οποίων η εταιρεία επιδιώκει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας και κατ’ επέκταση στην Εθνική Οικονομία, την Άμυνα και Ασφάλεια της Χώρας μας:

Ανάπτυξη νέων Ελληνικών προϊόντων σχετιζόμενων με την Άμυνα και την Ασφάλεια.
Επέκταση δραστηριοτήτων και ανάληψη έργου στο χώρο της Πολιτικής Αεροπορίας.

Ανάπτυξη περαιτέρω δυνατοτήτων για την ανάληψη έργου Δομικών – Ηλεκτρονικών αναβαθμίσεων και τροποποίησης ιπτάμενων μέσων.

Συνεργασίες με κύριους κατασκευαστές Αεροσκαφών, Αεροκινητήρων και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, για σύναψη συμβάσεων (FOS)

Στρατηγικές συνεργασίες με φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Συνεργασίες με άλλες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΣΤΑΣΥ) για κάλυψη κατασκευαστικού και επισκευαστικού έργου συναφούς με την αεροπορική τεχνολογία.

Δημιουργία προϋποθέσεων για παροχή υπηρεσιών και μεταφοράς τεχνολογίας σε νέες χώρες του ΝΑΤΟ, Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής.

Συνεργασίες με Πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς υπό την κατεύθυνση και συντονισμό της ΓΓΕΤ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) για βιομηχανοποίηση προϊόντων Έρευνας και Καινοτομίας στο χώρο του Αεροδιαστήματος.

Ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σχετιζόμενων με ήπιες πηγές ενέργειας (Κυματική Ενέργεια, Αιολική Ενέργεια).

Ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων σε συνεργασία με την HELLAS SAT, στην οποία έχουμε μετοχική σχέση, στο χώρο των δορυφορικών επικοινωνιών.
Εκσυγχρονισμός και δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις νέες Βιοπεριβαλλοντολογικές  απαιτήσεις της Ε.Ε (Πρόγραμμα REACH)

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΑΒ, τόνισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η ΕΑΒ θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται και στο μέλλον με ανταγωνιστικότητα και καινοτομία στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, παρέχοντας υψηλό επίπεδο τεχνολογικών προτάσεων και λύσεων και συνεισφέροντας στο αεροπορικό ιδεώδες. Εύχομαι ολόψυχα να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες και οι προσδοκίες, έτσι ώστε η ΕΑΒ να καταλάβει την ηγετική θέση που της αξίζει για το συμφέρον της Χώρας».Λίγα λόγια για την ΕΑΒ:

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία Α.Ε. (ΕΑΒ) ιδρύθηκε το 1975 και  είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, με κύρια αποστολή την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων για υποστήριξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και άλλων πελατών της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς.

Η ΕΑΒ διαθέτει πιστοποιημένες διαδικασίες παραγωγής και άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεών της, προσφέρει, υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

Συντήρηση, εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση αεροσκαφών, κινητήρων, παρελκόμενων και ηλεκτρονικών συστημάτων τους, καθώς και συντήρηση αεροσκαφών πολιτικού νηολογίου.
Σχεδίαση και κατασκευή υποσυγκροτημάτων στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και κινητήρων από μεταλλικά και σύνθετα υλικά.
Ανάπτυξη, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτρονικών, οπτικοηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών προϊόντων για στρατιωτική και πολιτική χρήση καθώς και τμημάτων πυραυλικών οπλικών συστημάτων.
Έρευνα & Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και προϊόντων σε τομείς όπως η αεροναυπηγική, τα ηλεκτρονικά, η εσωτερική ασφάλεια (homeland security), ευφυή συστήματα, κλπ.
Τεχνική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση σε όλο το φάσμα των αεροπορικών ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου