Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Άλλα 17 F-35 παραγγέλνει το Ισραήλ από τις ΗΠΑ

Άλλα 17 μαχητικά F-35 θα παραγγείλει ακόμη από τις Ηνωμένες Πολιτείες το Ισραήλ σύμφωνα με ανακοίνωση απο το Γραφείο του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, καθώς το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ψήφισε ομόφωνα για την αγορά τους


Με την τελευταία αυτη προσθήκη, ο τομέας της αεροπορίας των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) θα έχει συνολικό στόλο 50 F-35, δήλωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Το πρώτο ζεύγος F-35, η ισραηλινή εκδοχή, η οποία έχει το παρατσούκλι Adir (Εβραϊκά για «ισχυρός» ή «ένδοξος»), θα παραδοθεί από τους αμερικανούς πιλότους στην αεροπορική βάση Nevatim σε 2-3 εβδομάδες, γράφει η Haaretz.

Το F-35 που παράγεται από την Lockheed Martin εκτιμάται να κοστίζει περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια το ένα. Συνολικά, 17 μαχητικά αετοκάφη F-35, κατά πάσα πιθανότητα θα κοστίσουν στο Ισραήλ 1.7 δις δολάρια, με τα έξοδα συντήρησης, αναφέρουν οι Times του Ισραήλ.

Τα αεροσκάφη έχουν αγοραστεί ως μέρος μιας συμφωνίας στρατιωτικής βοήθειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Νωρίτερα αυτό το έτος, οι δύο χώρες συμφώνησαν σε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Τελ Αβίβ αξίας 38 δις δολαρίων, τα οποία πρόκειται να διατεθούν ετησίως μέχρι 2028.

http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου