Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

Ρήγας Τσίτας : Οι κίνδυνοι της ανισορροπίας στο Αιγαίο και τι σημαίνει Παράβαση - Παραβίαση... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο "μιραζιέρης" όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και πρώην συνάδελφοι της Πολεμικής Αεροπορίας,   ήταν ένας από τους πρώτους που εκπαιδεύτηκαν στη Γαλλία στα νεοεισελθέντα τότε αεροσκάφη Mirage 2000, αλλά και ένας από αυτούς που συμμετείχε στην αποστολή παραλαβής των συγκεκριμένων αεροσκαφών από την Γαλλία.

Πριν την ένταξη του στα Mirage 2000 o Ρήγας Τσίτας υπηρέτησε στα θρυλικά Mirage F-1CG της 342 Μοίρας. Ήταν ένας από τους "τυχερούς" χειριστές που δάμασε το αεροσκάφος F-1CG. Ένα αεροσκάφος που η ιστορία του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της Πολεμικής Αεροπορίας !!! Από το 1988 μέχρι και το 2003 τα Mirage 2000 ήτανε το επόμενο αεροσκάφος όπου και τερμάτισε την καριέρα του.Στην εκπομπή "Εντός - Εκτός" φιλοξενήθηκε ο απόστρατος Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Ρήγας Τσίτας για να σχολιάσει τις εξελίξεις στο Αιγαίο το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους "σύμμαχους" Τούρκους.

Με απλά λόγια ο απόστρατος Ταξίαρχος μας εξηγεί τι σημαίνει παραβίαση και τι παράβαση. Επίσης : Σχολιάζει την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η Πολεμική Αεροπορία στο άμεσο μέλλον με την παραλαβή του F-35 από την Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου