Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Πηγές ΓΕΑ: «Μυθεύματα» τα περί αποστολής ΕΜΒ-145 της ΠΑ για τον εντοπισμό των ισραηλινών F-35I


Ως «μυθεύματα» χαρακτήρισε πηγή του ΓΕΑ τα σενάρια περί υποτιθέμενης συνεργασίας Ελλάδας και Ισραήλ για την δυνατότητα αναγνώρισης του F-35 από τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης EMB-145H.


Χαρακτηριστικά αξιωματικός του ΓΕΑ κόντεψε να φύγει από την… καρέκλα του όταν πληροφορήθηκε ότι κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν την ΠΑ να σηκώνει αεροσκάφος EMB-145 για να εντοπίσει τα ισραηλινά F-35 που πετούσαν με τους transponders ανοικτούς για να φαίνονται, (καθώς πετούσαν σε μη stealth διαμόρφωση με ανοικτούς τους αναμεταδότες, όπως επιβάλλεται από τον ICAO)  με Αμερικανούς χειριστές, έχοντας υποβάλλει σχέδιο πτήσης, αλλά και με 5,5 ώρες καθυστέρηση από την προβλεπόμενη τους άφιξη στο Ισραήλ εξαιτίας ομίχλης στην Ιταλία.

«Καμία συνεργασία δεν υπήρξε και το ΕΜΒ-145 πετούσε στο πλαίσιο της άσκησης “ΝΑΪΑΣ 16″» σημείωσε η πηγή του ΓΕΑ.

Η άσκηση “ΝΑΪΑΣ 16″»  πραγματοποιείται  στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού Πελάγους και θάλασσας Κυθήρων, εκτός του γεγονότος ότι δεν συνέπεσαν οι ώρες πτήσεις των αεροσκαφών.

Άλλωστε και εάν κάποιος ήθελε να κάνει ένα τέτοιο πείραμα δεν χρειαζόταν να απογειωθεί ΕΜΒ-145. Το ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ στη Ζήρο στην ανατολική Κρήτη ήταν αρκετό και δεν χρειαζόταν να κρατά  "καρτέρι" τα ΕΜΒ-145 πότε θα απογειωθούν από την Ιταλία τα F-35 για να δει τα αεροσκάφη που ούτως ή άλλως φαίνονταν…

http://www.pronews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου