Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Και άλλος πελάτης για το κινεζικό μαχητικό α/φ JF-17 Thunder

Σχεδόν αμέσως μετά την κοινοποίηση της παραγγελίας μαχητικών JF-17 Thunder από την Αεροπορία της Σρι Λάνκα (δες την ανάρτηση με τίτλο «Επιτυχία του Πακιστάν με συμβόλαιο JF-17 Thunder, Σρι Λάνκα!» στον σύνδεσμο

Δείτε περισσότερα

Ρωσία: Αναζήτηση του αντικαταστάτη του α/φ MiG-31 (vid.)

Τη σχεδίαση ενός νέου μαχητικού που πρόκειται να αντικαταστήσει το MiG-31 Foxhound έχει αρχίσει η Russian Aircraft Corporation (RAC) MiG, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή του MiG-31, που ακόμη και σήμερα κατέχει τον τίτλο του ταχύτερου μαχητικού αεροσκάφους στον κόσμο, ολοκληρώθηκε το 1994. Όμως ακόμη και σήμερα το συγκεκριμένο μαχητικό θεωρείται κομβικής σημασίας για τη ρωσική αεράμυνα.

Δείτε περισσότερα

Yak-130 για την Μιανμάρ; [βίντεο]

Σύμφωνα με ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές πέραν της Αλγερίας, της Λευκορωσίας και του Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ φαίνεται να είναι η τέταρτη χώρα για την οποία υλοποιείται πρόγραμμα πώλησης του εκπαιδευτικού Yak-130. Οι παραπάνω πηγές επισήμαναν πρόσφατα την παραγγελία ενός εξομοιωτή για το «Mitten», αν και η πώληση του τύπου δεν έχει ποτέ ανακοινωθεί στην ασιατική χώρα.

Δείτε περισσότερα

Ακόμα 32 C-130J Hercules για την αμερικανική αεροπορία [βίντεο]

32 ακόμα μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130J Hercules, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στις 30 Δεκεμβρίου στα πλαίσια σύμβασης που υπεγράφη με τη Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/1/2016

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο Ισραήλ

Από την Κυριακή 10 έως και την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κράτος του Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθηνε ο ομόλoγός του, Αντιπτέραρχος (Ι) Amir Eshel.

https://www.haf.gr

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αριστείδου 08/01/1976 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 344 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΚΑΡΣΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Δημητρίου 08/01/1976 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 344 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΕΡΖΑΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικολάου 07/01/1992 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

Σλοβενία: Ενδιαφέρον για την ενοικίαση 8 JAS-39 Gripen

Την πρόθεση της Σλοβενίας για την εκμίσθωση αριθμού μαχητικών αεροσκαφών JAS-39 Gripen μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2016, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας στην τοπική οικονομική εφημερίδα E15.

Δείτε περισσότερα

Επιπλέον α/φ C-130J Hercules ζήτησε το Πεντάγωνο απ’ την LM

Συμβόλαιο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων απένειμε η αμερικανική Αεροπορία (USA) στην κατασκευάστρια Lockheed Martin για την παραγωγή 32 ακόμα μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130J Hercules, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας στις 30 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι παραδόσεις να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Δείτε περισσότερα

Επιτυχία του Πακιστάν με συμβόλαιο JF-17 Thunder, Σρι Λάνκα!

Ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ που βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Σρι Λάνκα, γύρισε στη χώρα του έχοντας στις αποσκευές του συμβόλαιο για την πώληση οχτώ μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου JF-17 Thunder, προϊόν κοινής ανάπτυξης και συμπαραγωγής με την Κίνα.

Δείτε περισσότερα

Έναρξη παραδόσεων α/φ MiG-29SMT στη ρωσική Αεροπορία

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) παρέλαβαν στα τέλη Δεκεμβρίου τα πρώτα από τα 16 μαχητικά πολλαπλών ρόλων, τύπου MiG-29SMT «Fulcrum» που είχε παραγγείλει τον Απρίλιο του 2014, όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια MiG Corporation.

Δείτε περισσότερα

Μαχητικά α/φη Su-34 Fullback για την Αλγερία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην παραγγελία μαχητικών Su-34 Fullback από τη Ρωσική Ομοσπονδία προχώρησε η Αλγερία μετά από οκτώ χρόνια διαπραγματεύσεων. Υπενθυμίζεται, ότι η Αλγερία είναι η χώρα που είχε απορρίψει τα 28 μαχητικά MiG-29SMT που είχε παραγγείλει για λόγους ποιότητας κατασκευής, με αποτέλεσμα την επιστροφή και την ένταξή τους στη ρωσική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

«Έσπασαν το ρόδι» στην Ινδία τελικά το Rafale και οι Γάλλοι!

Η ινδική Αεροπορία όπως φαίνεται θα αποκτήσει τελικά τα 36 γαλλικά μαχητικά (δύο μοίρες) τέταρτης γενιάς τύπου Rafale από τη Dassault, καθώς η ινδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την παραγγελία με τη γαλλική κυβέρνηση, δίνοντας τέλος σε ένα σίριαλ που κράτησε σχεδόν μια πενταετία… με αποτέλεσμα να αναπτερώνονται οι ελπίδες, ότι μετά την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Ινδία, ίσως ακολουθήσουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αργότερα να επεκταθεί η συνεργασία με τους Ινδούς, εξασφαλίζοντας έτσι το μέλλον του γαλλικού μαχητικού, το οποίο κρεμόταν σε μια κλωστή επί μακρόν

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 6/1/2016

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/1/2016

Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

O Αργηγός ΓΕΑ βράβευσε τη υποσμηναγό της 1ης ΜΣΕΠ

Για κάποιους είναι αυτονόητο. Για κάποιους άλλους όχι. Πάντως η υποσμηναγός, Λουλούδα Κορομηνά όταν βρήκε μια τσάντα σε καφετέρια της Ξάνθης δεν σκέφτηκε δεύτερη φορά! Την πήρε και την παρέδωσε στο αστυνομικό τμήμα!

Δείτε περισσότερα


Πρώτη εξαγωγική επιτυχία για το Su-34;

Την πρώτη του εξαγωγική επιτυχία φαίνεται να εξασφάλισε το Su-34 καθώς η Αλγερία φέρεται να έχει παραγγείλει 12 μαχητικά με προαίρεση για ακόμα 12.

Δείτε περισσότερα

Νέα εξαγωγική επιτυχία προ των πυλών για το Rafale;

Μία ακόμα εξαγωγική επιτυχία φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών για το Rafale καθώς Γαλλικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και ο αναπληρωτής Διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα μεταβιβάσουν στο Παρίσι, εντός των προσεχών εβδομάδων, πρόταση για την προμήθεια 72 μαχητικών αεροσκαφών της Dassault.

Δείτε περισσότερα

Patria: 35 ολόκληρα χρόνια υποστήριξη των Hawk! (vid.)

Η Patria αλλά και η BAE Systems συμπλήρωσαν το σημαντικό ορόσημο της επιτυχούς υπηρεσίας για χρονικό διάστημα 35 ετών του αεροσκάφους προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης Hawk, στην Αεροπορία της Φινλανδίας.

Δείτε περισσότερα

F-35 Lightning II: Πέρασε τις 21.000 ώρες πτήσης το 2015

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τις ώρες πτήσης που κατέγραψε ο στόλος και των τριών εκδόσεων του μαχητικού F-35 Lightning II τόσο κατά το 2015 όσο και από την απαρχή του προγράμματος έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, το 2015 ο στόλος των τριών εκδόσεων του F-35 κατέγραψε συνολικά 20.898,2 ώρες πτήσης. Εξ αυτών 11.560,5 ώρες πτήσης κατεγράφησαν από την έκδοση συμβατικής απο-προσγείωσης F-35A, 6.889 ώρες πτήσης από την έκδοση βραχείας απογείωσης – κάθετης προσγείωσης F-35B και 2.502,8 ώρες πτήσης από την έκδοση για επιχειρήσεις από αεροπλανοφόρα F-35C.

Δείτε περισσότερα

Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό με αεροσκάφος Embraer EMB-135

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, βρέφος 4 μηνών διεκομίσθη με αεροσκάφος Embraer EMB-135BJ Legacy της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ρώμη της Ιταλίας, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, πέραν του βρέφους, οι συνοδοί του και ιατρικό προσωπικό.

https://www.haf.gr

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Αξιωματικός της ΠΑ βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 800 ευρώ!

Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε να μην κάνει το σωστό  η Υποσμηναγός (ΑΥΛ) Κ.Λ. της 1ης ΜΣΕΠ που παραμονές των γιορτών βρήκε μια τσάντα με ένα πορτοφόλι στο οποίο βρίσκονταν 800 ευρώ.

Νεογέννητο κοριτσάκι μεταφέρθηκε με SUPER PUMA της ΠΑ

Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε σήμερα ένα νεογέννητο κοριτσάκι από τη Ρόδο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σάββατα, Κυριακές και αργίες θα πληρώνονται οι 24ωρες υπηρεσίες (ΕΓΓΡΑΦΟ Α/ΓΓΕΘΑ)

“Σαββατιάτικα”, “Κυριακάτικα” και αργίες θα πληρώνονται όσοι στρατιωτικοί θα εκτελούν 24ωρες υπηρεσίες. Με έγγραφο που υπογράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης “καθορίζεται η καταβολή αποζημίωσης στο μόνιμο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα,τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες -όπως αυτές αναλυτικά καταγράφονται στην σχετική διαταγή…”

Δείτε περισσότερ

ΒΙΝΤΕΟ από την συμμετοχή της ΠΑ στην άσκηση Trident Juncture

H ΠΑ ,οι πιλότοι της και το τεχνικό προσωπικό που τους στηρίζει εντυπωσιάζουν σ΄ όλες τις συμμετοχές τους σε ασκήσεις στο εξωτερικό.

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ DRONES «ΠΕΦΤΟΥΝ» ΑΠΟ… ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Είναι γνωστό πως αυτή την περίοδο στην ανατολικής Μεσόγειο και νότια της Κύπρου γίνεται το «έλα να δεις», καθώς πολεμικά πλοία τουλάχιστον πέντε χωρών είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή με πρώτο και πιο εμφανή τον ρωσικό στόλο που εποπτεύει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία και όχι μόνο.

Δείτε περισσότερα

Photo of the day


Ένα βίντεο διαψεύδει τα περί βλάβης στο F-16 του Μπαχρέιν…

Δυσκολεύει η θέση της Βασιλικής Αεροπορίας του Μπαχρέιν που έδωσε στη δημοσιότητα ως αιτία της συντριβής μαχητικού αεροσκάφους τύπου F-16, τη «μηχανική βλάβη», καθώς ένα ερασιτεχνικό βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα και φέρεται να δείχνει το μαχητικό να πέφτει ως πύρινη μπάλα, περιπλέκει σαφώς την εικόνα…

Δείτε περισσότερα

E-2D Hawkeye για την Ιαπωνία

Η Διοίκηση Ναυτικών Αεροπορικών Συστημάτων (NAVAIR: Naval Air Systems Command) του Ναυτικού των ΗΠΑ ανέθεσε στη Northrop Grumman τη σύμβαση για την παροχή των υλικών και των υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για την παράδοση μέχρι το 2019 ενός αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης E-2D το οποίο προορίζεται να παραδοθεί εν συνεχεία στις Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας.

Σαν σήμερα στις 04/1/1951

Το 13ο Σμήνος Μεταφορών, με αεροσκάφη "C-47 Dakota", συμμετείχε στις επιχειρήσεις μεταφοράς εφοδίων στο Wonju, όπου ήταν εγκλωβισμένη μία τεθωρακισμένη μονάδα. Εκτός από τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία, το αεροδρόμιο - πεδίο προσγείωσης της περιοχής ήταν από τα χειρότερα της Κορέας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/1/2016

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016

Κόλαφος για Airbus η γαλλική προμήθεια α/φών C-130 της LM

Δεν είναι και η καλύτερη… διαφήμιση για την ευρωπαϊκή αεροναυπηγική βιομηχανία, όταν μια κομβική ευρωπαϊκή χώρα όπως η Γαλλία, ανακοινώνει δια του υπουργού Άμυνας ότι αγοράζει τέσσερα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 Hercules από τις ΗΠΑ και τη Lockheed Martin, επειδή οι ευρωπαϊκές επιλογές παρουσιάζουν προβλήματα…

Δείτε περισσότερα

Με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας διακομίστηκε στην Αθήνα 10χρονος με σοβαρά εγκαύματα από σόμπα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας διακομίσθηκε ένα δεκάχρονο αγοράκι που υπέστη σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και στο σώμα μετά την ανάφλεξη σόμπας στο σπίτι της οικογένειάς του, στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το 10χρονο αγόρι επιχείρησε να ανάψει τη σόμπα πετρελαίου στο σπίτι τους και σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμοποίησε βενζίνη αντί για πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη.

Δείτε περισσότερα

Lamborghini Huracan τα βάζει με ένα Sukhoi Su-27 (video)


Πρώτη πτήση για το ρωσικό SR-10 (CP-10): Είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και φέρει εμπροσθοκλινείς πτέρυγες [βίντεο]

Το πρωτότυπο SR-10 που αναπτύχθηκε ως πρωτοβουλία του ιδιωτικού γραφείου σχεδιάσεως KB SAT έκανε την πρώτη του πτήση. Το αεροσκάφος που είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από συνθετικά υλικά έχει εμπροσθοκλινείς πτέρυγες, είναι υποηχητικό και φιλοδοξεί να καλύψει το κενό της βασικής εκπαίδευσης μεταξύ των Yak-152M και Yak-130.

Δείτε περισσότερα