Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Η 110 Π.Μ προσφέρει τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο Λάρισας

Σημαντική ποσότητα τροφίμων προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρισας, τα στελέχη και το προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης.

Τα τρόφιμα παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και του διοικητή της 110 Π.Μ. κ. Δημ. Τσιρογιαννίδη.

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Η Ιαπωνία παρουσιάζει το νέο δικό της μαχητικό

Στην επίσημη αποκάλυψη του δικού τους μαχητικού με χαρακτηριστικά Stealth προχώρησαν οι Ιάπωνες την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η παρθενική δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα αν και η πλήρης ανάπτυξη του θα πάρει αρκετά χρόνια ακόμα.

Δείτε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ η τελική αξιολόγηση του ερευνητικού προγράμματος ACRITAS


Πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο των σχετικών  κατευθύνσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, που αφορούν στην ανάπτυξη  συνεργειών μεταξύ του αμυντικού και του μη αμυντικού βιομηχανικού, ερευνητικού και τεχνολογικού τομέα, που οδηγούν στην εφαρμογή στοχευμένων δράσεων, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, η τελική αξιολόγηση του ερευνητικού προγράμματος ACRITAS, που αφορούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη δυνατοτήτων θαλάσσιας εποπτείας, με αξιοποίηση συστημάτων σύνθεσης δεδομένων από διαφορετικούς αισθητήρες στη Γη και δορυφορικούς (radar, οπτικούς, υπέρυθρους, AIS).

Συνεκπαίδευση της 31ης ΜΕΕΔ με την 321st STS

Από το Σάββατο 16 έως και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 321st Specıal Tactics Squadron (STS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της άσκησης "Java Grind 2016".

Τελετή μνήμης στο TLP

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, έδρα του Tactical Leadership Programme (TLP), τελετή μνήμης για την συμπλήρωση ενός έτους από το αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, καθώς και εννέα (9) Γάλλοι Ιπτάμενοι και Τεχνικοί.

Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μετά από εμπεριστατωμένη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, καθώς και στην Ολομέλεια, υπερψηφίστηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, από την Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», το οποίο εισηγήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο του νομοθετικού έργο που προωθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/1/2016

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΜΠΟΥΛΤΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Παύλου 29/1/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Ευσταθίου 29/1/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

28 Eurofighter και για το Κουβέιτ

Πολύ κοντά στην απόκτηση 28 μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter από το την Ιταλική Finmeccanica Alenia Aermacchi φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση του Κουβέιτ με την υπογραφή της σύμβασης να αναμένεται να υπογραφεί στις 31 Ιανουαρίου 2016 σύμφωνα με το defensenews.com.

Δείτε περισσότερα

Συντριβή αιγυπτιακού μαχητικού F-16 χωρίς επιζώντες…

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της αιγυπτιακής Αεροπορίας, κατέπεσε και συνετρίβη κατά τη διάρκεια ασκήσεων με αποτέλεσμα τον θάνατο του/των πιλότων (δε διευκρινίζεται), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό Γενικό Επιτελείο.

Δείτε περισσότερα

Κάτι σκαλώνει στη συμφωνία Ρωσίας και Ινδονησίας για Su-35;

Ο Ινδονήσιος πρεσβευτής στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Άμυνας της πατρίδας του σκοπεύει να επισκεφτεί επίσημα τη Ρωσική Ομοσπονδία τον ερχόμενο Απρίλιο, όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και η προμήθεια από την ινδονησιακή Αεροπορία, μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-35 Flanker-E.

Δείτε περισσότερα

Πάνε για τον διάδοχο των γερμανικών αεροσκαφών Tornado;

Στον διάδοχο του μαχητικού Tornado, που προς το παρόν φέρει τη γενική ονομασία «οπλικό σύστημα νέας γενεάς» (NextGenWS: Next Generation Weapon System), αναφέρεται έγγραφο στρατηγικής («Militärische Luftfahrtstrategie 2016») που αποδέσμευσε πρόσφατα το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Δείτε περισσότερα

Πάνε για την έκπληξη με το νέο ρωσικό βομβαρδιστικό…

Με ικανοποιητικό ρυθμό φαίνεται πως προχωρά το πρόγραμμα του νέου ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού (PAK DA) σύμφωνα με τον αρχηγό της ρωσικής Αεροπορίας, πτέραρχο Βίκτορ Μποντάρεφ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελπίδες να πετάξει ακόμα και πριν το 2021 που είναι προγραμματισμένο, πάντα σύμφωνα με τον Ρώσο αρχηγό.

Δείτε περισσότερα

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε Εκδήλωση της ΕΑΒ

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ παρέστη στην τελετή κοπής Βασιλόπιτας της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Έρευνα - Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Σάμου.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώους δύο (2) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς και τους μετέφερε στο αεροδρόμιο της Σάμου.

https://www.haf.gr

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΡΒΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 28/1/1944 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

''Μη λειτουργική'' ιδέα η επανέναρξη της παραγωγής του F-22

Τις αμφιβολίες της για τη δυνατότητα επανέναρξης της παραγωγής του F-22 εξέφρασε η γραμματέας της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α Λι Τζειμς όταν ρωτήθηκε για την προοπτική επανεκκίνησης της μαζικής παραγωγής του κορυφαίου μαχητικού εναέριας υπεροχής κατά το πρόσφατο συνέδριο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον.

Δείτε περισσότερα

Νέες δηλώσεις απ’ τον Τούρκο δολοφόνο του Ρώσου πιλότου

Προκλητικός, με τις πλάτες προφανώς της «μαμάς» Τουρκίας, αλλά και φοβισμένος, εμφανίστηκε ο δολοφόνος του Ρώσου πιλότου Αλπαρσλάν Τσελίκ, ο οποίος είναι επικεφαλής τουρκομανικής μονάδας που μάχεται κατά των δυνάμεων του Άσαντ στην Συρία.

Δείτε περισσότερα

Υπογράφει το Κουβέιτ για τα μαχητικά α/φ EF-2000 Typhoon

Το Κουβέιτ πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία για την προμήθεια 28 μαχητικών Eurofighter Typhoon στις 31 Ιανουαρίου 2016 σύμφωνα με ανάρτηση της αμερικανικής διαδικτυακής πύλης http://www.defensenews.com, που επικαλείται πηγή του υπουργείου Άμυνας της Ιταλίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Roberta Pinotti, υπουργός Άμυνας της Ιταλίας έχει προσκληθεί στο Κουβέιτ προκειμένου να παραστεί στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/1/2016

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 115ΠΜ

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στο ΚΕΑ

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης , Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης και ο Διοικητής του Εργοστασίου, Ταξίαρχος (Μ) Θεόδωρος Καρακασίδης.

239 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε φορείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Την κατανομή 239 υπαλλήλων σε φορείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Δείτε περισσότερα

Παρέλαβε τα α/φη A-29 Super Tucano το Αφγανιστάν

Την παράδοση στην Αεροπορία του Αφγανιστάν τεσσάρων ελαφρών αεροσκαφών κρούσης A-29 Super Tucano ανακοίνωσε η Αεροπορία των ΗΠΑ. Η παράδοση έλαβε χώρα στις 15 Ιανουαρίου 2016, στο διεθνές αεροδρόμιο Hamid Karzai, στην Καμπούλ.

Δείτε περισσότερα

Rafale: Προχωρά και στα ΗΑΕ, στο Ιράκ τα Mirage 2000-9;

Κοντά σε μια ακόμα μεγάλη επιτυχία φέρεται να βρίσκεται η γαλλική αμυντική βιομηχανία με τα μαχητικά τέταρτης γενιάς τύπου Rafale, καθώς μετά την εξαγωγική επιτυχία στο Κατάρ, άλλη μια προσπάθεια προώθησης του μαχητικού στη μεσανατολική αγορά, δείχνει να πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα ευτυχούς κατάληξης.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 26/1/2016

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Πολεμική Αεροπορία: Στην 115 ΠΜ η 480th Fighter Squadron της USAFE

Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του ΓΕΑ «Από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron της USAFE (United States Air Forces in Europe), η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών.

Δείτε περισσότερα

Συνεχίζουμε..... (ΒΙΝΤΕΟ)


ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος 26/1/1962 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αγγέλου 26/1/1949 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Airspeed AS.10 Oxford

ΜΑΥΡΟΝΙΚΟΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδρέου 26/1/1949 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Airspeed AS.10 Oxford

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου 26/1/1966 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Lockheed T-33

ΔΕΜΑΓΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου 26/1/1962 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννη 26/1/2015 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 341 Μοίρα
Αεροσκάφος F-16D Block 50

ΖΑΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 26/1/2015 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 341 Μοίρα
Αεροσκάφος F-16D Block 50

Σαν σήμερα: H επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ για το τραγικό ατύχημα στο Albacete

Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 25/1/2016

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

Τελετή Έναρξης της 48ης Εκπαιδευτικής Σειράς του ΣΑΙ

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΑΝΥΕΘΑ), κ. Δημήτριος Βίτσας, με αφορμή την τελετή έναρξης της 48ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής (ΣΑΙ), επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ), στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Γεώργιος Τολούμης και ο Διοικητής του ΚΑΙ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Θεμιστοκλής Ηλιόπουλος.

Παρουσία της ΕΑΒ στην Ιορδανία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας


Μέσω των επαφών που έγιναν η εταιρεία επιδιώκει τη σύναψη νέων συνεργασιών στην αγορά της Ιορδανίας

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, συμμετείχε στην αποστολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό τον Υπουργό κ. Πάνο Καμμένο κατά την επίσημη επίσκεψη, που πραγματοποίησε στην Ιορδανία.

«touch and go» με το ριναίο σκέλος (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μοναδική επίδειξη ενός  De Havilland Canada DHC-4 της αεροπορίας της Αυστραλίας το 1988 όπου ο πιλότος επιδεικνύει ένα ιδιότυπο «touch and go» με το ριναίο σκέλος προσγείωσης αλλά και την πολύ μικρή διαδρομή προσγείωσης.

Πολεμική Αεροπορία - 4ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, η Πολεμική Αεροπορία θα διοργανώσει το 4ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/1/2016

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Εφημερίδα Παραπολιτικά: ''Τα Orion στο υπόστεγο – Στα τέλη Ιανουαρίου ξεκινά το πρόγραμμα αναβαθμίσεως του πρώτου αεροσκάφους''

Αποκαλύψεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος επαναφοράς των αεροσκαφών P-3 Orion έκανε ο Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης στο άρθρο του που ακολουθεί στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Δεν πάει στον Καναδά το α/φ C-130J Super Hercules για SAR

Η διάρκειας δεκαετίας αναζήτηση του Καναδά για ένα νέο αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης (FWSAR: Fixed Wing Search and Rescue) εισήλθε στην τελική φάση με μόνο τρεις υποψηφιότητες χωρίς μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται το C-130J Super Hercules.

Δείτε περισσότερα

Ιράκ: Πακτωλός όπλων για τα μαχητικά F-16

Την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πιθανής πώλησης στο Ιράκ, μέσω διακρατικής σύμβασης (FMS), αεροπορικών όπλων, πυρομαχικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών λογιστικής υποστήριξης εκτιμώμενου ύψους 1,95 δις δολαρίων ΗΠΑ (1,80 δις ευρώ) ανακοίνωσε η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Η έναρξη παραδόσεων των μαχητικών Sukhoi Su-35 της Κίνας…

Η Κίνα πρόκειται να αρχίσει να παραλαμβάνει την πρώτη μερίδα μαχητικών Su-35 (χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό πόσα μαχητικά θα περιλαμβάνει) το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ οι παραδόσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός τριετίας.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 25/1/1941

Ομάδα από επτά PZL P.24 της 22ης Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με ισάριθμα Gloster Gladiator της 21ης Μοίρας, συνήψε αερομαχία με πέντε ιταλικά βομβαρδιστικά Fiat BR.20. Από τη συμπλοκή κατερρίφθησαν τρία εχθρικά αεροσκάφη, ενώ τα υπόλοιπα ετράπησαν σε φυγή.

https://www.haf.gr/