Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Ορκωμοσία 1ης Σειράς ΠΜΣ της ΑΔΙΣΠΟ με το ΠΑ.ΜΑΚ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας 67 Αξιωματικών αποφοίτων της 12ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρώτο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια» το οποίο οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΑΔΙΣΠΟ, σε τελετή, η οποία  πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής.

Επιμνημόσυνη Δέηση Πεσόντων Όρους Όθρυς

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, κ. Τέρενς Σπένσερ Κουίκ, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους εξήντα τρεις (63) πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

26χρονη από τη Νάξο με λοίμωξη του αναπνευστικού μετέφερε SUPER PUMA της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πυροσβεστικής μετέφερε ασθενή από την Νάξο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, απ’ όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την μετέφερε σε Νοσοκομείο.

Απονομή Πτυχίων 118ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 118ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Το Σμήνος Τ-Η του 251 ΓΝΑ τίμησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής (ΦΩΤΟ)

Για την προσφορά του στις ένοπλες δυνάμεις και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τίμησε σήμερα, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαιριανής, Βύρωνος και Υμηττού, ο Διοικητής του Τ-Η, Σμηναγός κ. Ευάγγελος Παπακώστας.

Δείτε περισσότερα

ΤΖΩΡΤΖΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ιωάννου 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΚΑΒΒΟΥΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ του Εμμανουήλ 5/1/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Γεωργίου 5/2/1991 - 'Επεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΚΟΝΤΖΑΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Σταύρου 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννου 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυπασπιστής
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΡΟΥΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Σωτηρίου 5/1/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυπασπιστής
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ του Λεωνίδα 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

Η συγκλονιστική αεροπορική τραγωδία με τη συντριβή του C130 στο όρος Όθρυς το 1991. Έψαχναν τα συντρίμμια για 4 ολόκληρες ημέρες. Δεν σώθηκε κανείς από τους 63 επιβαίνοντες (βίντεο)...

Το 1991 έγινε μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές τραγωδίες που έχουν συμβεί ποτέ στην Ελλάδα. Ένα στρατιωτικό αεροπλάνο C130 συνετρίβη λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 63 επιβαίνοντες (σμηνίτες και πλήρωμα)....

Δείτε το βίντεο

ΜΠΙΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αποστόλου 5/2/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος C-130H/B Hercules

Δύο επιπλέον AEW&C για την Άγκυρα;

Την επέκταση του στόλου των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του Τουρκικού προγράμματος Peace Eagle εξετάζει η Τουρκία.
Οι αυξανόμενες υποχρεώσεις της ΤΗΚ σε πολλά μέτωπα αλλά και η μεγάλη έκταση η οποία χρήζει επιτήρησης από την Άγκυρα έχουν κάνει τους Τούρκους επιτελείς να επιζητούν την επέκταση του αριθμού των αεροσκαφών της Boeing με την απόκτηση δύο ακόμα αεροσκαφών του τύπου.

Δείτε περισσότερα

ΗΠΑ: Aνάπτυξη τεσσάρων μαχητικών F-35

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην ανάπτυξη τεσσάρων μαχητικών 5ης γενιάς F-35, σε άλλη αεροπορική βάση μέσα στο Φεβρουάριο, προκειμένου να εκτιμηθεί επιχειρησιακά εάν το νέο μαχητικό, μπορεί να ανακηρυχθεί επίσημα “ετοιμοπόλεμο” τον Αύγουστο, όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 05/2/1930

Ψηφίστηκε το Διάταγμα "Περί Οργανώσεως Διοικήσεως των Δυνάμεων Αεροπορίας Στρατού", με το οποίο ορίζεται ως έδρα της Διοίκησης Αεροπορίας Στρατού η Θεσσαλονίκη και υπάγονται σ' αυτήν τα Β' και Γ' Συντάγματα Αεροπλάνων (Λάρισα και Σέδες αντίστοιχα), ενώ το Α' Σύνταγμα Αεροπλάνων (Τατόι) υπάγεται απευθείας στο Υπουργείο Αεροπορίας. Επίσης ψηφίστηκε το Διάταγμα "Περί Οργανώσεως του Υπουργείου Αεροπορίας", βάσει του οποίου προβλέπονταν οι εξής διευθύνσεις ή τμήματα:

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/2/2016

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2016 Β' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2016 B΄ ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης του ΟΣΜΑΑ "Ο ΙΚΑΡΟΣ"

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, πραγματοποιήθηκε στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Μονίμων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΟΣΜΑΑ) «Ο ΙΚΑΡΟΣ», η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Προέδρου του Διοικητικού  Συμβουλίου, από τον Ταξίαρχο (Μ) Θεόδωρο Καρακασίδη στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α Γεώργιο Γερούλη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνεταιρισμού.

Δείτε φωτογραφίες


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Συνεκπαίδευση ΠΑ-USAFE στη Σούδα: Κυριαρχούν οι αποστολές κρούσης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης - Φωτογραφίες: USAFE

Στην τελική φάση όπως όλα δείχνουν φαίνεται να έχει μπει η κοινή άσκηση μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών F-16 στην 115ΠΜ στην Σούδα. Από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας τα αεροσκάφη της 480FS των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων στην Ευρώπη που εδρεύουν στο Spangdahlem της Γερμανίας θα έχουν την ευκαιρία να συνεκπαιδευτούν και να αναμετρηθούν σε μια μεγάλη γκάμα σεναρίων και απόστολων με όλες σχεδόν τις μοίρες της ΠΑ αλλά κυρίως με την 340Μ και την 343Μ που εδρεύουν στην Σούδα.

Δείτε περισσότερα

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Σπυρίδωνος 4/2/1966 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Ιαπωνία: Διπλασιάζει τα F-15 στην Οκινάουα απέναντι στην Κίνα

Σε κίνηση ενίσχυσης του αεροπορικού της στόλου πρώτης γραμμής πλησίον των διαφιλονικούμενων με τους Κινέζους νήσων, προχώρησε η Ιαπωνία, διπλασιάζοντας τον αριθμό των μαχητικών τύπου F-15 που σταθμεύουν στη νήσο Οκιμάουα, κοντά στην επίμαχη θαλάσσια περιοχή…

Δείτε περισσότερα

Μέθοδο της ελληνικής Π.Α. ξεσήκωσαν οι Ολλανδοί! (vid.)

Μία πρωτοποριακή λύση στο συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της χρήσης μικρού μεγέθους μη επανδρωμένων αεροχημάτων του εμπορίου για τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες υιοθέτησε και αξιολογεί η Αστυνομία της Ολλανδίας.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο όπου δημιουργούνται Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης,  ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν την Κω, τη Λέρο, τη Χίο, τη Σάμο και τη Λέσβο όπου επιθεώρησαν τους χώρους στους οποίους δημιουργούνται τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών.

Από τη Σάμο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/2/2016

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Επανέρχονται οι επιλαχόντες στις Στρατιωτικές Σχολές

Επανέρχεται ο θεσμός των επιλαχόντων στις στρατιωτικές σχολές με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου «Ρύθµιση θεµάτων µεταθέσεων οπλιτών, µέριµνας προσωπικού και άλλες διατάξεις». Με τη ρύθμιση αυτή... εξασφαλίζεται η επαρκής στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων από μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως αυτός είχε υλοποιηθεί από τα Γενικά Επιτελεία, αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της ρύθμισης.

Δείτε περισσότερα

Κοινωνική Προσφορά από το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, παραδόθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, τρόφιμα και είδη ένδυσης που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Κέντρου Ενημέρωσης Αεράμυνας (ΚΕΝΑ).

Δείτε φωτογραρφίες

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/2/2016

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας ΕΑΑΑ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ζούμπερι, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), παρουσία του Διοικητή Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτεράρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτεράρχου (Ι) Αντώνιου Αθανασίου, του προέδρου της Ένωσης,  Αντιπτεράρχου (Ι) ε.α Σπυρίδωνα Καββούρη και μελών της ένωσης.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Διοικητή ΔΑΥ στο ΕΤΗΜ

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης, επισκέφτηκε το Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιών-Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (ΜΗ) Ανδρέας Αργυρίου.

Α-10 μέχρι και το 2022 για τη USAF!

Αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας τα σχεδία απόσυρσης των αεροσκαφών εγγύς αεροπορικής υποστήριξης Α-10 σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών , Ας Κάρτερ.

Δείτε περισσότερα

Οριστικοποίηση της παραγγελίας C-130J από τη Γαλλία

Η γαλλική διεύθυνση εξοπλισμών (DGA) προχώρησε στις 29 Ιανουαρίου στην παραγγελία τεσσάρων μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-130J Hercules από την αμερικανική Αεροπορία (USAF), εκ των οποίων τα δύο θα έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιάζουν εν πτήσει ελικόπτερα τη νύχτα.

Δείτε περισσότερα

Προς τεράστιο φιάσκο η υπόθεση των α/φ EF-2000 στο Κουβέιτ;

Παρότι η ιταλική πλευρά που τα προωθεί εξακολουθεί να δηλώνει αισιόδοξη για την ολοκλήρωση της συμφωνίας προμήθειας 28 μαχητικών τύπου EF-2000 Typhoon (Eurofighter) από το Κουβέιτ σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εξελίξεις μόνο αισιόδοξες δεν είναι, εάν δεν πρόκειται για κάποιο διαπραγματευτικό τρικ της τελευταίας στιγμής…

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του Γενικού Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη στη ΣΥΔ

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, κ. Αντώνης Μανδρίτης, επισκέφθηκε τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Τζατζάς.

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Διοικητής 110 ΠΜ : Την Ελλάδα στην ψυχή σας και τίποτε άλλο


Στις εγκαταστάσεις της 337 Μοίρας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή πίτας παρουσία του Διοικητή της μονάδος Σμηνάρχου κ΄ Δημήτριο Τσιρογιαννίδη, καθώς και άλλων στελεχών της πτέρυγας. Την τελετή πραγματοποίησε ο στρατιωτικός ιερέας πατήρ Αθανάσιος Τσιμενίδης.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην 115ΠΜ

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, όπου συναντήθηκε με  τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχο Frank Gorenc, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

ΠΑΠΑΔΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Ευαγγέλου 2/2/1955 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΦΙΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Πανάγου 2/2/1955 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

Ινδία: Αλλαγές στο συμβόλαιο για τα αμφίβια α/φ US-2

Η Ινδία τροποποίησε τα σχέδια που αφορούν στην προμήθεια 12 ιαπωνικών αμφιβίων αεροσκαφών τύπου ShinMaywa US-2 με δυνατότητα βραχείας αποπροσγείωσης (STOL: short take-off and landing), έναντι ποσού 1,62 δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε ρόλους έρευνας και διάσωσης.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/2/2016

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη Δοκίμων Υπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ στο 2ο ΚΕΠ

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στην Πάρνηθα, επίσκεψη των σπουδαστών του 4ου εκπαιδευτικού τμήματος Δοκίμων Υπαστυνόμων της ΕΛ.ΑΣ, στο πλαίσιο υλοποίησης πρακτικής εκπαίδευσης του προγράμματος σπουδών.

ΜΑΡΤΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Σόλωνα 1/2/1995 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΧΟΥΣΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 1/2/1995 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημητρίου 1/2/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αργυρίου 1/2/1944 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Martin A-30(A) Baltimore

ΚΟΥΒΕΝΤΑΡΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Αποστόλου 1/2/1995 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Πολεμικού Μουσείου (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Την 29η Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολεμικού Μουσείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Απτχος Γεω. Παρασχόπουλος, σύσσωμο το Δ.Σ. του Μουσείου και αντιπροσωπείες από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία. Κάντε κλικ στις παρακάτω φωτό για μεγένθυση:

Δείτε φωτογραφίες