Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΠΑΤΣΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου 13/2/1958 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ίκαρος
Υπηρεσία / Μοίρα 121 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Αναντικατάστατα τα Hornet και τα Super Hornet στο USN…

Την πρόθεση του να υλοποιήσει πρόγραμμα επέκτασης επιχειρησιακού βίου (SLEP: Service Life Extension Program) των μαχητικών F/A-18E/-F Super Hornet που επιχειρεί δημοσιοποίησε το Ναυτικό των ΗΠΑ μέσω ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη προμηθειών (Federal Business Opportunities – FedBizOpps) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Ινδονησία: Κλειδώνει η προμήθεια ρωσικών μαχητικών Su-35

Η Ρωσία κερδίζει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις την αγορά μαχητικών αεροσκαφών της Ινδονησίας, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται η προμήθεια δέκα μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35, μια επιλογή που ικανοποιεί τους Ινδονήσιους πτεράρχους που είχαν εκφράσει την προτίμηση των εν λόγω μαχητικών και αναδεικνύει τη χώρα στον δεύτερο εξαγωγικό προορισμό για το μαχητικό μετά τη συμφωνία με την Κίνα.

Δείτε περισσότερα

LM στην κούρσα για την αντικατάσταση… των 55χρονων T-38

Η αμερικανική Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) προσφέροντας το T-50A που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Korea Aerospace Industries (KAI) της Νοτίου Κορέας.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το 4o συνέδριο αεροπορικής Ισχύος (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του διήμερου 4ου Συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «Shaping the Future Air Power», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημητρίου 12/2/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 356 Μοίρα Μεταφορών Αέρος
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ιωάννου 12/2/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΕΛΛΗΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου 12/2/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 356 Μοίρα Μεταφορών Αέρος
Αεροσκάφος C-47D Dacota

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Αλεξάνδρου 12/2/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 356 Μοίρα Μεταφορών Αέρος
Αεροσκάφος C-47D Dacota

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/2/2016

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ορκωμοσία Α' ΕΣΣΟ 2016

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των κληρωτών της Α΄ ΕΣΣΟ 2016, στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΝΤΟΛΕΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ιωάννου 11/2/1966 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος Republic RF-84F Thunderflash

Εσπευσμένα στην Αθήνα ο Π. Καμμένος μετά την τραγωδία

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Ινδικό αεροσκάφος βασικής εκπαίδευσης, πρώτη παρουσίαση

Το πρώτο πρωτότυπο του ινδικής σχεδίασης αεροσκάφους βασικής εκπαίδευσης HTT-40 (Hindustan Turbo Trainer – 40) παρουσίασε για πρώτη φορά στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Bangalore, η κατασκευάστρια Hindustan Aeronautics Limited (HAL), που αποτελεί εταιρία κρατικής ιδιοκτησίας.

Δείτε περισσότερα

Έπεσαν στην μάχη...

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών της Ιταλικής Αεροπορίας εναντίον της πόλης των Ιωαννίνων και του αεροδρομίου Κατσικά, δύο αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως απογειώθηκαν, για να αναχαιτίσουν ομάδα εχθρικών βομβαρδιστικών, τα οποία από εσφαλμένη εκτίμηση της Υπηρεσίας Αεράμυνας θεωρήθηκαν ασυνόδευτα (από καταδιωκτικά).

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/2/2016

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

4o Συνέδριο Αεροπορικής ισχύος

Την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, το 4ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, με θέμα «Shaping the Future Air Power».

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Ετήσια Ενημέρωση Στελεχών ΠΑ

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), στην αίθουσα «Αντισμήναρχος (Ι) Μαρίνος Μητραλέξης», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η Ετήσια Ενημέρωση Στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Διοικητή της USAFE & AFAFRICA και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟΤην Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Διοικητή της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής [United States Air Forces in Europe (USAFE), Air Forces Africa (AFAFRICA)] και Διοικητή των Συμμαχικών Αεροπορικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Πτέραρχο Frank Gorenc, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα στο πλαίσιο συμμετοχής του στο 4ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Αρχηγό του Επιτελείου της RAF

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Αρχηγό του Επιτελείου της Royal Air Force (RAF), Air Chief Marshal Sir Andrew Pulford, ο οποίος επισκέφθηκε τη χώρα στο πλαίσιο συμμετοχής του στο 4ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δείτε φωτογραφίες


ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 10/2/1988 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος Dassault Mirage F.1CG

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου 10/2/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 31η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Potez 633 B2 Grec

Συμφωνία Ρωσίας και Λευκορωσίας για προμήθεια Su-30

Σε καταρχήν συμφωνία για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-30 Flanker έχουν καταλήξει Ρωσία και Λευκορωσία, με στόχο την ενίσχυση του οπλοστασίου και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Αεροπορίας της δεύτερης.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 10/2/1941

Οι Ελληνικές Μοίρες Στρατιωτικής Συνεργασίας πραγματοποίησαν επιτυχή βομβαρδισμό των ιταλικών συγκεντρώσεων στην περιοχή Αρέζα - Κίτσοκ και πολυβολισμό εναντίον φάλαγγας αυτοκινήτων στα ανατολικά του Δραγκότι. Επίσης τρία PZL P.24 της 22 Μοίρας Διώξεως, σε συνεργασία με άλλα τέσσερα της 23 Μοίρας και τέσσερα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως, ανέλαβαν αποστολή κάλυψης της περιοχής Μπούμπεσι - Κλεισούρας - Πρεμετής.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/2/2016

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΛΙΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Αποστόλου 9/2/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας
Αεροσκάφος Avro Anson Mk I

ΤΟΥΜΠΑΚΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέα 9/2/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 13η Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας
Αεροσκάφος Avro Anson Mk I

ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Γεωργίου 9/2/1966 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 117 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στην 112ΠΜ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ημερίδα με θέμα την Οδική Ασφάλεια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς».

Ορκωμοσία Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Υγειονομικού, Στρατολογικού - Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/2/2016

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Η 110 ΠΜ βράβευσε τους μαθητές του 4ου Δ.Σ. Τυρνάβου

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016, στις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ στη Λάρισα, βραβεύτηκαν τα τρία εικαστικά έργα που πρώτευσαν στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Τα αεροπλανάκια της πόλης μας». Το διαγωνισμό διοργάνωσε η 110ΠΜ με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας και σε αυτόν συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Δείτε περισσότερα

ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ του Νικολάου 8/2/1962 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Σαν σήμερα στις 08/2

Σαν σήμερα στις 08/2/1941

Επτά αεροπλάνα Gloster Gladiator της 21 Μοίρας Διώξεως της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, σε συνεργασία με οκτώ PZL P.24 των Μοιρών 22 και 23, απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Κατσικά και Παραμυθιάς με κύρια αποστολή την κάλυψη της οδού Πετρανίου - Κλεισούρας και δευτερεύουσα Κλεισούρας - Χάνι Μπαλαμπάνι.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Αεροδιακομιδή βρέφους στο Εξωτερικό

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, βρέφος 4 μηνών διεκομίσθη με αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, για κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, πέραν του βρέφους, οι συνοδοί του και ιατρικό προσωπικό.


Νέος χρήστης για το C-295 στην Αφρική

Την προμήθεια δύο αεροσκαφών, ένα σε διαμόρφωση τακτικών μεταφορών και ένα σε ναυτικής επιτήρησης, τύπου C-295, κατασκευής της Airbus Defence & Space, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισημερινής Γουΐνεας.

Δείτε περισσότερα
Πλήρως ενσωματωμένα στη στρατηγική της Μόσχας στη Συρία αποδεικνύονται τα σύγχρονα μαχητικά τύπου Su-35 που έχουν σταλεί στη βάση Χμέιμιμ, καθώς όπως αποδεικνύεται, η πρόθεση πτητικών – επιχειρησιακών «δοκιμών» που ελέχθη προ ημερών, δεν αποτελεί παρά τμήμα του επιχειρήματος αιτιολόγησης της έλευσής τους, ενώ ο πραγματικός λόγος αφορά τη ρωσική αποτρεπτική στρατηγική…

Δείτε περισσότερα