Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΔΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θωμά 26/2/1962 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου 26/2/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

ΓΑΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Βασιλείου 26/2/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Κωνσταντίνου 26/2/1963 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αλεξάνδρου 26/2/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Αεροπορία Στρατού : Αφιέρωμα στην 1η ΤΑΞΑΣ (Εκπομπή Α μέρος)

Στην 1η ΤΑΞΑΣ βρέθηκε η εκπομπή «Έχουμε θέμα» του τηλεοπτικού καναλιού ZEYS TV. Η Βιβή Κάραλη και ο στρατιωτικός συντάκτης Χρήστος Βασιλειάδης και το συνεργείο είχε την χαρά να αποθανατίσει την ζωή των 3ον μονάδων (1ο ΤΕΑΣ – 1οΤΕΕΠ – 2ο ΤΕΕΠ) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος των νυχτερινού προγράμματος πτήσεων όπου προσγειώθηκε και το τελευταίο ελικόπτερο.

Επίσκεψη Ικάρων IV στην 114ΠΜ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, τεταρτοετείς σπουδαστές της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) με τη συνοδεία Αξιωματικών, επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/2/2016

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Τουρκικής Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας στο ΓΕΑ και στη ΣΙ

Την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας - Τουρκίας 2015.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Δείτε φωτογραφίες

Απαντήσεις για τις αποπροσγειώσεις της ΠΑ στην Ρόδο από τον Υπουργό εθνικής άμυνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαφείς απαντήσεις έδωσε ο υπουργός εθνικής άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Προσγείωση θρίλερ για ένα SU-35 (BINTEO)

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε σε Airshow το 2014. Λαμβάνοντας χώρα στο αεροδρόμιο Dzemgi σε μια πόλη που ονομάζεται Komsomolsk -on-Amur. Όλα συνέβησαν όταν το SU-35 της Ρώσικης πολεμικής αεροπορίας αφού ολοκλήρωσε την πτητική του επίδειξή  μπήκε στην τελική για το touch,

Κάνει πίσω ο Καναδός και βάζει πάλι F-35 στο παιχνίδι!

Αναδιπλώνεται ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, από τις προεκλογικές του εξαγγελίες, όταν και στεκόταν στην αποβάθρα 21 του λιμένα του Χάλιφαξ, ενώπιον 800 συγκεντρωμένων, υποσχόμενος ότι θα τερματίσει τα σχέδια για την απευθείας προμήθεια, χωρίς διαγωνισμό, 65 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-35 Lightning II της αμερικανικής Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα στις 25/2/1943

Έναρξη λειτουργίας της 336 Βασιλικής Ελληνικής Μοίρας Διώξεως (336 ΒΕΜΔ) - της δεύτερης μετά την 335 ΒΕΜΔ - στο αεροδρομίο Almasa (LG 219) Αιγύπτου. Η βάση του προσωπικού της νέας Μοίρας ήταν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί από την 335 ΒΕΜΔ, ενώ το υλικό της αποτελούσαν 21 αεροπλάνα Hurricane II C.

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Τελετή Αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/16 ΕΣ Υπαξιωματικών του ΣΗΠ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 1ης/16 Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Υπαξιωματικών του Σχολείου Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΣΗΠ).

ΡΟΥΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αθανασίου 24/2/1976 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Lockheed TF/F-104G Starfighter

ΓΙΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γερασίμου 24/2/1976 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 344 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 23/2/2016

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αφιέρωμα 1η ΤΑΞΑΣ: Συνέντευξη Ταξιάρχου Τσιλικούδη Αθανάσιου

Στην 1η ΤΑΞΑΣ βρέθηκε η εκπομπή «Έχουμε θέμα» του τηλεοπτικού καναλιού ZEYS TV. Η Βιβή Κάραλη και ο στρατιωτικός συντάκτης Χρήστος Βασιλειάδης και το συνεργείο είχε την χαρά να αποθανατίσει την ζωή των 3ον μονάδων (1ο ΤΕΑΣ – 1οΤΕΕΠ – 2ο ΤΕΕΠ) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος των νυχτερινού προγράμματος πτήσεων όπου προσγειώθηκε και το τελευταίο ελικόπτερο.

Συμφωνία για α/φη Antonov με ευρύτερες προεκτάσεις…

Συμφωνία σύστασης κοινοπραξίας για την κατασκευή μεταφορικών αεροσκαφών τύπου Antonov An-132, An-148 και An-178 στη Σαουδική Αραβία, υπέγραψε το βασίλειο των Σαούντ δια της εγχώριας εταιρίας Taqnia Aeronautics Co., με την ουκρανική κατασκευάστρια εταιρία Antonov.

Δείτε περισσότερα

Η Ρουμανία διορθώνει την οικονομία και αγοράζει F-16

Η ελπιδοφόρα πορεία της ρουμανικής οικονομίας, αφού η κυβέρνηση της χώρας δεν ακολούθηση την ελληνική «συνταγή» του «κατενάτσιο» με στόχο να μη γίνει τίποτα ώστε να μη θιχτούν συμφέροντα του μεταπολιτευτικού φαύλου «συστήματος», αρχίζει σιγά-σιγά να ανακάμπτει και είναι σε θέση να δρομολογήσει την ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Αναρτήθηκε το πρόγραμμα του Demo Team ΖΕΥΣ για το 2016

Το πτητικό πρόγραμμα του demo tema ΖΕΥΣ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της μεμονωμένης ομάδας για το 2016. Το πρόγραμμά περιλαμβάνει τέσσερις παρουσιάσεις χωρίς να συμπεριλαμβάνονται προς το παρόν τα δύο εγχώρια air show (Athens Flying Week 2016 και Kavala air sea show). Δείτε παρακάτω το πρόγραμμά :


Μουσική Παράσταση στην 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «ΙΚΑΡΟΣ» της 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, μουσική παράσταση «Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο Τραγούδι», με τη συμμετοχή μαθητών του τμήματος Ελληνικής Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Σύγχρονου Μεσσηνιακού Ωδείου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/2/2016

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σε Ιαπωνία και MCAS αμερικανικά μαχητικά F-35B Lightning II

Την επιχειρησιακή ανάπτυξη στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση των Πεζοναυτών (MCAS: Marine Corps Air Station) Iwakuni, της πρώτης μοίρας του εξοπλισμένης με μαχητικά F-35B σχεδιάζει εντός των επόμενων 12 μηνών το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC: United States Marine Corps).

Δείτε περισσότερα

Πώληση MiG-29Μ/Μ2 στη Βόρεια Αφρική…

Την πώληση 50 μαχητικών MiG-29M/M2 σε μη κατονομαζόμενη, για λόγους εμπιστευτικότητας, χώρα της Βορείου Αφρικής ανακοίνωσε η κρατική εταιρία Russian Aircraft Corporation (RAC) MiG.

Δείτε περισσότερα

Ανεβάζει στροφές το νέο Gripen κοιτώντας παγκόσμια!

Στις 18 Μαΐου αναμένεται να εξέλθει την γραμμής τελικής συναρμολόγησης το μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς Gripen E στο Linkopping της Σουηδίας, όπως ανακοίνωσε επισήμως η κατασκευάστρια εταιρία Saab στο αεροπορικό σόου της Σιγκαπούρης.

Δείτε περισσότερα

Η χρονιά των μαχητικών Sukhoi διεθνώς λένε οι Ρώσοι!

Επιθετική στρατηγική ακολουθούν οι Ρώσοι στην προώθηση των μαχητικών αεροσκαφών της οικογενείας Sukhoi, εκμεταλλευόμενοι τη θετική συγκυρία της υπερπροβολής τους διεθνώς, λόγω και της παρουσίας τους στο πολεμικό μέτωπο της Συρίας, με αποτέλεσμα να μιλούν δημόσια από τη μακρινή Σιγκαπούρη και το εκεί αεροπορικό σόου, ότι το 2016 θα είναι η χρονιά τους, εμπορικά!

Δείτε περισσότερα

Ινδία: Ούτε πολιτική παρέμβαση δε λύνει τον “γρίφο Rafale”!

Το σίριαλ της διείσδυσης της γαλλικής Dassault και του Rafale στην Ινδία ξεκίνησε το 2012 με την απόσπαση του διαγωνισμού για 126 μαχητικά νέα γενιάς για τις πιεστικές ανάγκες της ινδικής Αεροπορίας. Βρισκόμαστε ήδη στο 2016 και φως στον ορίζοντα δεν βλέπουμε, παρότι από τα 126 αεροσκάφη της αρχικής απαίτησης με συμπαραγωγή του μεγαλύτερου μέρους στην Ινδία και την απαραίτητη μεταφορά τεχνογνωσίας, βρισκόμαστε στην απλή προμήθεια 36 αεροσκαφών του τύπου.

Δείτε περισσότερα

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ AΓΓΕΛΟΣ του Δημητρίου 23/2/1968 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΧΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παύλου 23/2/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 21η Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Gloster Gladiator Mk I/Mk II

ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Παναγιώτη 23/2/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/2/2016

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Day-Run Έτους 2016 και 62οι Αγώνες Ανώμαλου Δρόμου ΠΑ

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, διεξήχθησαν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, οι αγώνες Ανώμαλου Δρόμου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), οι αντίστοιχοι αγώνες των Στρατιωτικών Σχολών, ο 62ος Ανώμαλος Δρόμος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), και οι αγώνες βετεράνων αθλητών και αθλητριών των ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού (Day - Run 2016).

«Ανεξάρτητα» drones για το ναυτικό των ΗΠΑ παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Tο ναυτικό των ΗΠΑ θέλει να αυξήσει την χρήση των drones που είναι περισσότερο ανεξάρτητα από τον ανθρώπινο παράγοντα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ανησυχίες από την πλευρά των επιστημόνων και των εφευρετών, πάνω στην αύξηση των αυτοματοποιημένων συστημάτων στον στρατό.

Δείτε περισσότερα

«Έφαγαν πόρτα» Boeing & Lockheed Martin για το LRS-B

Το Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας (GAO: Government Accountability Office) απέρριψε την προσφυγή της Boeing και της Lockheed Martin μαζί με την οποία είχαν συστήσει κοινοπραξία, κατά της απόφασης της Αεροπορίας των ΗΠΑ να αναθέσει στις 27 Οκτωβρίου 2015, στη Northrop Grumman τη σύμβαση για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή του νέου βομβαρδιστικού μακράς ακτίνας κρούσης LRS-B (Long Range Strike –Bomber).

Δείτε περισσότερα