Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συμμετείχε  στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium - NACS), που έλαβε χώρα στο Ramstein, στην Ο.Δ. Γερμανίας.

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης ΠΑ Έτους 2016

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, διεξήχθη αγώνας Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 5ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Περιοχής και της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ), στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού,  στα Χανιά. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 115ΠΜ.

Δείτε φωτογραφίες

Προς αντικατάσταση τα Βελγικά F-16

Την αντικατάσταση των F-16 που διαθέτει εξετάζει το Βέλγιο με την αγορά 34 νέων μαχητικών αεροσκαφών σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να αγγίξει ως και τα 16,4 δις δολάρια.

Δείτε περισσότερα

Τελευταία πτήση για τα EA-6B Prowlers

Μια τελευταία πτήση των  EA-6B Prowlers ένα μαχητικό από κάθε ενεργή μοίρα των αμερικανικών αεροπλανοφόρων σε σχηματισμό λίγο πριν την οριστική τους απόσυρση.

Τα μαχητικά έχουν σηκώσει το βάρος του ηλεκτρονικού πολέμου ενώ σταδιακά αντικαθίστανται από έκδοση ηλεκτρονικού πολέμου των EA-18G.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/3/2016

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Χρήστου 4/3/1953 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 110 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα αναβάθμισης των Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας

Όλα ξεκινούν από τη τελευταία συνεδρίαση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ) για το έτος 2015. Εκεί φαίνεται πως συζητήθηκαν πολύ σημαντικά διάφορα θέματα σχετικά με το μέλλον του στόλου των μαχητικών της Π.Α., πάντοτε υπό το πρίσμα των ασφυκτικών δημοσιονομικών δεδομένων. Τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και συνοψίζονται στα εξής βασικά:

Δείτε περισσότερα

Ο ήρωας Έλληνας πιλότος που έπεσε στην Τουρκία! Ποιος είναι ο Χάμπας

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του  στη Θάσο όπου συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή και συζήτησε για την κατασκευή προτομής του πεσόντος αεροπόρου της Αεροπορίας Ναυτικού  Σπ. Χάμπα κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Ποιος ήταν ο Σπύρος Χάμπας; Η ιστορία του είναι ένα κανονικό μυθιστόρημα. Το οποίο ερεύνησε και έγραψε τελικά με την μορφή ιστορικής μελέτης ο ιστορικός Κώστας Λαγός που διδάσκει στην Σχολή Ικάρων.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Αεροπορικού Μέσου Στρατού Ξηράς για Μεταφορά Μοσχευμάτων

Tην Πέμπτη 03 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε, κατόπιν αιτήσεως του ΕΚΑΒ,  αεροσκάφος C-12R/AP για τη μεταφορά εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και μοσχευμάτων, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Κουβέιτ: Έγκριση στην κυβέρνηση για EF-2000 αλλά…

Το Κοινοβούλιο του Κουβέιτ προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης για την προκαταβολή των 500 εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια 28 μαχητικών αεροσκαφών τύπου EF-2000 Typhoon, πιο γνωστά ως Eurofighter, για την Αεροπορία της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Μόνιμη στάθμευση Raptor F-22 στην “αυλή” της Ρωσίας…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πολωνικής ημερήσιας εφημερίδας «Rzeczpospolita» που παραπέμπει σε δηλώσεις του διευθυντή στρατηγικής και πολιτικής στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (U.S. European Command) , στρατηγό Ντέιβιντ Άλβιν, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο μόνιμυης στάθμευσης των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών, πέμπτης γενιάς, τύπου F-22 Raptor, στην Πολωνία.

Δείτε περισσότερα

Καταρρίφθηκε Τουρκικό ελικόπτερο

Την κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου μεταδίδει η ρωσική ιστοσελίδα Russia Today και αναφέρεται σε επεισόδιο στην περιοχή του βορείου Ιράκ.

Προσφυγόπουλο γεννήθηκε σήμερα μέσα σε ελικόπτερο super puma

Προσφυγόπουλο γεννήθηκε μέσα σε ελικόπτερο σήμερα το πρωί, στη διάρκεια επείγουσας αερομεταφοράς από το Καστελόριζο προς Ρόδο, με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.  

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/3/2016

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη Προσωπικού ΥΠΑΜ Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΥΠΗΔ

Την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) της Κυπριακής Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Διακλαδική Υπηρεσία Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Διακρατικών Στρατιωτικών Συνεργασιών του ΓΕΕΘΑ για το έτος 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Έκτακτες Κρίσεις Ταξιάρχων ΠΑ 2016

Tο Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), στην 8η συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Μαρτίου 2016, έκρινε για την Πολεμική Αεροπορία:

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

ΚΑΡΑΒΟΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθανασίου 2/3/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Δόκιμος Έφεδρος Χειριστής
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΤΣΙΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Φωτίου 2/3/1954 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΚΑΤΕΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου 2/3/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Το μενού των χθεσινών παραβιάσεων-παραβάσεων

Ένας  σχηματισμός αποτελούμενος από 6  τούρκικα αεροσκάφη F-16  - προκάλεσαν εχθές στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο 1 παράβαση Κ.Ε.Κ και πέντε παραβιάσεις Ε.Ε.Χ.

Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Παραλίγο τραγωδία με σύγκρουση F-16 με επιβατικό της Ryanair

Ανείπωτη θα ήταν η τραγωδία, εάν ο πιλότος επιβατικού αεροσκάφους της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας οικονομικής αερομεταφοράς Ryanair, που μετέφερε 162 επιβάτες, δεν επεδείκνυε τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του αλλάζοντας την πορεία του αεροσκάφους του παρότι βρισκόταν σε διαδικασία προσέγγισης στον αερολιμένα του παραθαλάσσιου θερέτρου Εϊλάτ στο Ισραήλ, αποφεύγοντας δύο μαχητικά τύπου F-16 της ισραηλινής Αεροπορίας που απογειώνονταν από την αεροπορική βάση Όβντα για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στην έρημο Νέγκεβ…

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/3/2016

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Κοινωνική Προσφορά από την 120ΠΕΑ

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, παρασχέθηκε από κλιμάκιο της Υγειονομικής Υπηρεσίας της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ) προληπτική οδοντιατρική και ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) εξέταση στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας.

Τακτικές Κρίσεις Ταξιάρχων 2016-17

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 176/2-3-16 τεύχος Γ’, το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2016-17 έκρινε τους παρακάτω Ταξίαρχους, ως εξής:

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤΟ

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πρόκειται να  συμμετάσχει  στο Συμπόσιο Αρχηγών Αεροποριών του ΝΑΤO (ΝΑΤΟ Air Chiefs Symposium - NACS), που θα λάβει χώρα στο Ramstein, στην Ο.Δ. Γερμανίας.

Τελετή Βράβευσης Αθλητών - Αθλητριών - Ομάδων των ΕΔ και ΣΑ

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, η τελετή βράβευσης των αθλητών, των αθλητριών και των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ), των Στρατιωτικών Σχολών, καθώς και προσώπων του αθλητισμού που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στον αθλητισμό των ΕΔ και των ΣΑ.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Διατηρητέοι : Η λίστα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Το ΓΕΕΘΑ ανκοίνωσε επισήμως τα ονόματα των αξιωματικών που κρίθηκαν στις ετήσιες Τακτικές Κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών ΕΔ.

Το ΣΑΓΕ  στην 6η συνεδρίαση της Τρίτης 1 Mαρτίου 2016, στο πλαίσιο των ετήσιων τακτικών κρίσεων έτους 2016-2017 των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, έκρινε ως ακολούθως :

Συνάντηση του Διοικητή της 115ΠΜ με τους ΑΚΑΜ της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασίλειου, καθώς και τη Στρατιωτικό Σύμβουλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, ο Διοικητής της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ), Σμήναρχος (Ι) Ιωάννης Γερόλυμος, δέχθηκε στο γραφείο του τους Ακόλουθους Άμυνας (ΑΚΑΜ), της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας, Πλοίαρχο Raymond Leggatt και του Ηνωμένου Βασίλειου, Πλοίαρχο κ. Richard Blackwell, καθώς και τη Στρατιωτικό Σύμβουλο των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας, Αντισμήναρχο Kate Lee, με τους οποίους συζήτησαν για την προετοιμασία των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Δείτε φωτογραφίες

Έτσι έγινε το ατύχημα στον Άραξο! Σε σοβαρή κατάσταση η υπαξιωματικός της 116 ΠΜ

Από θαύμα σώθηκε από το θάνατο η υπαξιωματικός της ΠΑ της 335 Μοίρας στην 116 ΠΜ στον Άραξο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Militaire.gr το ατύχημα στην γραμμή πτήσεων της 335 έγινε ως εξής:

Δείτε περισσότερα

1ο ΤΕΑΣ : UH-1H Huey : Oι βετεράνοι της Αεροπορίας Στρατου (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Το έμβλημα του 1ου ΤΕΑΣ είναι ο Γρύπας μυθικό πλάσμα το οποίο η ιστορία του χάνεται στα βάθη της προϊστορίας και του μύθου. Το σήμα περιβάλλεται από το σώμα λιονταριού και φτερά αετού, συμβολίζει την δύναμη στο έδαφος αλλά και την παντοκρατορία στον αέρα, το συναντάμε στην μινωική εποχή και την μυκηναϊκή, ήταν χαραγμένο στην περικεφαλαία της θεάς Αθηνάς προστάτευε θεούς κυρίως, αλλά και ανθρώπους περιουσίες και χώρους. Στο χέρι του φέρει ξίφος,  το ξίφος είναι ο φόβος και ο τρόμος των εχθρών. Πίσω σαν φόντο έχει τα σύμβολα της πίστης της Ελλάδος  την σημαία και το σταυρό.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη του Δ.Σ. Πολεμικού Μουσείου στα Παραρτήματα του Πολεμικού Μουσείου Ναύπλιου και ΤρίποληςO Πρόεδρος Υποναυαρχος ε.α κ. Λεοντακιανακος ο Αντιπρόεδρος  ο Ταξιαρχος κ. Γεωργοπουλος και το Μελος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Ταξιαρχος ε.α. κ. Αναστοπουλος, επισκέφθηκαν τα Παραρτήματα του Πολεμικού Μουσείου στο Ναύπλιο και Τρίπολη για γνωριμία με το προσωπικό των Παραρτημάτων και καταγραφή προβλημάτων.


Boeing & Lockheed Martin «στ’ αυγά τους» για τo B-21

Σε μια εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που αντανακλά τις ευαίσθητες ισορροπίες στην αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ, Boeing και Lockheed Martin ανακοίνωσαν την απόφασή τους να παύσουν τη δικαστική αμφισβήτηση της Αεροπορίας των ΗΠΑ να αναθέσει στη Northrop Grumman, τη σύμβαση για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, δοκιμή και παραγωγή του νέου βομβαρδιστικού μακράς εμβέλειας κρούσης (LRS-B: Long Range Strike – Bomber), που πρόσφατα τυποποιήθηκε ως B-21.

Δείτε περισσότερα

Ρωσία: Κατέπεσε Su-25 στην Σταυρούπολη

Ρωσικό αεροσκάφος Su-25 κατέπεσε χθες στην περιοχή της Σταυρούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας.

Ο πιλότος σύμφωνα με την ανακοίνωση δεν πρόφτασε να χρησιμοποιήσει τα σωστικά και έχασε τη ζωή του.

Οι πιθανές αποστρατείες του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ΣΑΓΕ που συνεδρίασε σήμερα για τις τακτικές κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΣΑΓΕ αποφάσισε τις ακόλουθες αποστρατείες:

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/2/2016

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, ασθενής 62 ετών, διεκομίσθη με αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, πέραν του ασθενούς, οι συνοδοί του και ιατρικό προσωπικό.

https://www.haf.gr

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Φιλανθρωπική Μουσική Βραδιά για το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην 115ΠΜ

Την Παρασκευή 26  Φεβρουαρίου 2016, διοργανώθηκε, στη Λέσχη Αξιωματικών της 115 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, φιλανθρωπική μουσική βραδιά για το  Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την ευγενική συμμετοχή του κ. Βασίλη Σκουλά.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ : Περιστατικό Τραυματισμού Υπαξιωματικού

Τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στην 116 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Αράξου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών επί  αεροσκάφους, υπήρξε τραυματισμός Τεχνικού Υπαξιωματικού.

Σοβαρό ατύχημα στην 116 ΠΜ – Τραυματίστηκε 24χρονη υπαξιωματικός!

Σοβαρός τραυματισμός 24χρονης υπαξιωματικού στην αεροπορική Μονάδα του Αράξου. Σύμφωνα με πληροφορίες το Σοβαρό ατύχημα στην έγινε στην 116 ΠΜ, κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή καυσίμων αεροσκάφους F 16. Η δεξαμενή έπεσε και πλάκωσε την υπαξιωματικό με αποτέλεσμα να έχει υποστεί κάταγμα σε σπόνδυλο. Νοσηλεύεται στο Ρίο και θα υποβληθεί σε χειρουργικά επέμβαση.

Δείτε περισσότερα

Άνοιγμα για ρωσικά ελικόπτερα στην ιαπωνική αγορά

Η ρωσική εταιρία που ελέγχει τη σχεδίαση και κατασκευή ελικοπτέρων στη Ρωσική Ομοσπονδία, η Russian Helicopters, εξέφρασε την ελπίδα ανοίγματος επιχειρηματικών ευκαιριών στην ιαπωνική αγορά, αναφέροντας ότι τα προϊόντα της είναι ιδανικά για τη γεωγραφική διαμόρφωση της Ιαπωνίας.

Δείτε περισσότερα

Αεροπορία Στρατού : Αφιέρωμα στην 1η ΤΑΞΑΣ (Εκπομπή Β μέρος)


Στην 1η ΤΑΞΑΣ βρέθηκε η εκπομπή «Έχουμε θέμα» του τηλεοπτικού καναλιού ZEYS TV. Η Βιβή Κάραλη και ο στρατιωτικός συντάκτης Χρήστος Βασιλειάδης και το συνεργείο είχε την χαρά να αποθανατίσει την ζωή των 3ον μονάδων (1ο ΤΕΑΣ – 1οΤΕΕΠ – 2ο ΤΕΕΠ) από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος των νυχτερινού προγράμματος πτήσεων όπου προσγειώθηκε και το τελευταίο ελικόπτερο.

Μία ημέρα με τους πιλότους των ελικοπτέρων Super Puma

Είναι περασμένα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου 2016. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δίνει σήμα συναγερμού για ένα αγνοούμενο ελικόπτερο στην Κίναρο.

Το πρώτο ιπτάμενο μέσο που προσεγγίζει το σημείο είναι ένα ελικόπτερο Super Puma της Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης 384, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση ετοιμότητας στη Χίο.

Δείτε περισσότερα

Βομβαρδιστικά B-52 της USAF στην Ισπανία για ασκήσεις

Στην ισπανική αεροπορική βάση Moron έχουν μετασταθμεύσει τρία βαρέα βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου B-52 Stratofortress της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) με σκοπό να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτική διαδικασία που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (US European Command).

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης ΠΑ Έτους 2016

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2016, διεξήχθη αγώνας Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ), στο κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του 251 ΓΝΑ.

Εθελοντική Αιμοδοσία από τη ΔΑΥ και το ΚΕΑ

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «H Ελπίς», εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του, καθώς και προσωπικού της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ).

Μέριμνα Υπέρ Στρατιωτικού Προσωπικού

Στο πλαίσιο του ανακηρυχθέντος από την Ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας έτους 2016 ως "Έτος Εκσυγχρονισμού Λειτουργίας και Μέριμνας προσωπικού", θεσμοθετείται απαλλαγή από την εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών και συμμετοχή σε ασκήσεις (εφόσον αυτό είναι δυνατόν εκ της φύσεως των καθηκόντων τους και της ασκήσεως), για τους γονείς ανηλίκων τέκνων ή τέκνων ΑΜΕΑ, των οποίων οι σύζυγοι Στρατιωτικοί - προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν διατεθεί - αποσπασθεί μακριά από τον τόπο διαμονής τους για χρονικό διάστημα άνω των είκοσι (20) ημερών, ώστε να εξασφαλίζεται η φυσική παρουσία του ενός γονέα.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/2/2016

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: