Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Τα Εύσημα στους Πολεμιστές της Kύπρου …Έδωσε ο Αρχηγός της ΠΑ του Ισραήλ Υποπτέραρχος Amit Eshel! (φώτο)

Ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ Υποπτέραρχος Amit Eshel, συνοδευόμενος από 5μελή αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε την Αεροπορική βάση  της Κύπρου στη Πάφο!

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Ποδοσφαίρου ΠΑ Έτους 2016

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του Κυπέλου Ποδοσφαίρου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ) και της 133 Σμηναρχίας Μάχης (133 ΣΜ).

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 115ΠΜ.

Δείτε φωτογραφίες

Τακτικές Κρίσεις Σμηνάρχων 2016-17

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 224/11-3-16 τεύχος Γ’, το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2016-17 έκρινε τους παρακάτω Σμήναρχους, ως εξής:

Απονομή Πτυχίων 119ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΑΑ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πτυχίων της 119ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αξιωματικών εξ' Ανθυπασπιστών (ΣΕΑΑ), στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Τα πτυχία απένειμε ο Υποδιοικητής της Σχολής, Σμήναρχος (Ι) Χρυσόστομος Βαλαρούτσος.

Δείτε φωτογραφίες

Καρναβαλική Εκδήλωση στην 110ΠΜ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, η 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ) διοργάνωσε την 2η  καρναβαλική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους των οικημάτων της Μονάδας και εορταστική εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών.

Παραβιάσεις - Παραβάσεις από την Τουρκία 10/3/2016

Σε νέες παραβιάσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησε εχθές η τούρκικη πολεμική αεροπορία με ένα αεροσκάφος CN-235.

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 117ΠΜ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, εθελοντική αιμοδοσία στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

https://www.haf.gr

Στο πέρασμα του άτεγκου χρόνου…

Ένα μνημείο στην Ελάτεια για το οποίο είχαμε γράψει πριν δύο χρόνια, αξίζει να σημειωθεί πώς έχει γίνει μετά από ούτε μια δεκαετία από τότε που στήθηκε…

Πριν δύο χρόνια είχαμε γράψει εδώ για το μνημείο προς τον Χαράλαμπο Σκαμαγκούλη στην Ελάτεια.

Δείτε περισσότερα

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ιωάννου 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδοας

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Avro 626

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου 11/3/1958 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μοίρα
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΜΠΑΛΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 11/3/1958 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μοίρα
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΠΙΤΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Στυλιανού 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 33η Μοίρας Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Fairey Battle B.1

ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευσταθίου 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 33η Μοίρας Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Fairey Battle B.1

ΚΟΡΙΤΣΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Νικολάου 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Avro 626

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Αθανασίου 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ του Παύλου 11/3/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 32η Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Bristol Blenheim Mk I/Mk IV/Mk V Bisley

ΜΠΟΥΡΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου 11/3/1968 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΠΑΠΑΜΙΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου 11/3/1968 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

1ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων – Η ιστορία του 1ου ΤΕΕΠ (Φωτογραφίες – Βίντεο)


Είναι η πρώτη μονάδα επιθετικών ελικόπτερον στο στρατό ξηράς. Τα επιθετικά ελικόπτερα εισήχθησαν σαν ιδέα, η συγκρότηση του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων έγινε την 1η Ιουνίου του 1994, ενώ στην συνέχεια 15 Οκτωβρίου του 1995 αποφασίστηκε η συγκρότηση της μονάδος  του 1ου ΤΕΕΠ την υπαγωγή του τότε στην 1η Στρατιά, στη συνέχεια 28 Αυγούστου του 1995 παρελήφθησαν τα πρώτα 6 AH-64A (Apache)  στο λιμάνι του Βόλου, και με πτήση ήρθαν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Στεφανοβικείου. Στην συνέχεια 5 Δεκεμβρίου του 1995 παρελήφθησαν τα επόμενα 14  για να συγκροτηθεί όλη η μονάδα με 20 πλέον επιθετικά ελικόπτερα  (Apache A).

Δείτε περισσότερα

Με έναν κινητήρα έφτασε στη Ρόδο το DH8-100 της Olympic air

Αυτό που έζησαν σήμερα οι επιβάτες της Olympic Air σίγουρα δεν το περίμεναν... Η πτήση της ΟΑ034 της Olympic Air, η οποία απογειώθηκε στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής (11/03) με προορισμό την Κάρπαθο αντιμετώπισε βλάβη.

Ο ''Λεωνίδας" πετάει με ένα F-16 των Thunderbirds [βίντεο]

Μόνο λίγοι τυχεροί πολίτες μπορούν να καυχηθούν, «Πέταξα σε ένα F-16 και μάλιστα των Thunderbirds. O Gerard Butler είναι τώρα ένας από αυτούς. Ο διάσημος ηθοποιός ήταν ένας από αυτούς που κάθισε στο κόκπιτ ενός  ενός F-16.


Εορταστική Εκδήλωση για τον Εθελοντικό Οργανισμό για Παιδιά "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην 117ΠΜ Κοινωνική Προσφορά11/03/2016

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά, σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για παιδιά "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Δείτε φωτογραφίες

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Οι "Αλεπούδες" μέσα από το φακό του plane-pics (Φωτογραφίες)

Η 340 Μοίρα με κωδικό κλήσης "Αλεπού", ιδρύθηκε το 1953. Έχει έδρα την 115 Πτέρυγα Μάχης / Αεροπορική Βάση Σούδας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί είναι το F-16C/D Block 52+, ενώ αεροσκάφη που υπηρέτησαν στη Μοίρα F-84G Thunderjet, F-84F Thunderstreak, A/TA-7H Corsair II.
   Η Μοίρα έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων και συστημάτων που διατίθενται, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων οποτεδήποτε απαιτηθεί και σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Δείτε φωτογραφίες

Εθελοντική Αιμοδοσία από το ΑΤΑ

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εθελοντική αιμοδοσία στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), με συμμετοχή του προσωπικού του.

Δειτε φωτογραφίες

Η Ζωή των Αλλοδαπών Σπουδαστών στα Ελληνικά ΑΣΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που περιγράφει την ζωή των αλλοδαπών στις στρατιωτικές σχόλες ανάρτησε σήμερα η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο βίντεο περιγράφεται η ζωή και η πορεία τους στις Ελληνικές στρατιωτικές σχολές.

Η Πολεμική Αεροπορία κοντά στα παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Δείτε φωτογραφίες

Πως διαλύεται ένα ελικόπτερο CH-47 Chinook σε δοκιμές (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τα παρακάτω βίντεο από τις δοκιμές αντοχής των ελικοπτέρων Ch-47 Chinook.

Με ελικόπτερα παραβίασαν την Τετάρτη οι Τούρκοι

Έφυγε ο πρωθυπουργός από την Τουρκία, και όπως πάντα... μετά την αναχώρηση ενός Έλληνα πρωθυπουργού το έργο συνεχίζεται από εκεί που έμεινε. Την Τρίτη είχαμε ένα CN-235 και ένα ελικόπτερο σε παραβίαση - παράβαση Κ.Ε.Κ και Ε.Ε.Χ. Εχθές Τετάρτη 9/3 άρχισαν οι ρυθμοί να ανεβαίνουν

ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ του Αθανασίου 10/3/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Τα φαντάσματα της 337 Μοίρας στην Ovda του Ισραήλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη μεγαλύτερη άσκηση που διοργάνωσε ποτέ η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ, την «Blue Flag 2015», μετείχε στις 15 - 30 Οκτώβρη του 2015, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Δείγμα κι αυτό των προσπαθειών να αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά στην ευρύτερη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/3/2016

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Το πρώτο Gripen NG

Σε τελική συναρμολόγηση στις εγκαταστάσεις της Saab βρίσκεται το πρώτο Gripen E, που αναμένεται να κάνει roll out νωρίς το ερχόμενο καλοκαίρι. Η άτρακτος του μαχητικού που είχε ολοκληρωθεί από τα τρία μέρη από τα οποία αποτελείται, ενώθηκε πρόσφατα με την πτέρυγα και το μαχητικό άρχισε να λαμβάνει μορφή.

Αναβαθμισμένα F-5 για την Αεροπορία της Βραζιλίας

Η βραζιλιάνικη Αεροπορία (FAB) αναμένει την παράδοση των δύο αναβαθμισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-5F Tiger II, τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η Βραζιλία είχε προχωρήσει στην προμήθεια 11 αεροσκαφών του τύπου από την Ιορδανία το 2007.

Δείτε περισσότερα

Παίρνει το δρόμο του το κοινό βαρύ ε/π Ρωσίας και Κίνας

Σε καλό δρόμο δείχνει να βρίσκεται πλέον το πρόγραμμα ανάπτυξης κοινού βαρέως μεταφορικού ελικοπτέρου Ρωσίας και Κίνας, καθώς φαίνεται πως οι διμερείς διαπραγματεύσεις, σε συνέχεια της συμφωνίας πλαισίου του Μαΐου του 2015 παρουσία των ηγετών των δυο χωρών, Ζινπίνγκ και Πούτιν, τελεσφόρησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε κινεζικές πηγές.

Δείτε περισσότερα

“Χλωμό” τουρκικό μαχητικό για το ορόσημο 2023…

Ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα δέχεται η μεγαλοϊδεατική πολιτική των Ερντογάν και Νταβούτογλου, καθώς έχουν εμφανιστεί τα πρώτα προβλήματα στο φιλόδοξο πρόβλημα σχεδίασης, ανάπτυξης και κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους από την εγχώρια αεροναυπηγική βιομηχανία (TF-X), έστω κι αν το μεγαλύτερο μέρος των υποσυστημάτων του μαχητικού θα είναι προϊόν ξένων, καταξιωμένων κατασκευαστών.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Εκπαιδευτική Επίσκεψη 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας στη ΣΥΔ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, μαθητές της Γ’ τάξης του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, επισκέφθηκαν τη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), στην Αεροπορική Βάση Σέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα σύνθεση του Ανωτάτου Αεροπορικού Συμβουλίου

Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη :

Παραβιάσεις - Παραβάσεις με Έλληνα Πρωθυπουργό στην Τουρκία

Σε νέες παραβιάσεις στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο Αιγαίο προχώρησε εχθές η τούρκικη πολεμική αεροπορία με ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Έτοιμες τον Ιούνιο οι πρώτες γυναίκες πιλότοι της Ινδίας

Ημέρα της γυναίκας χθες και ένα σχετικό θέμα που αφορά στην κατάκτηση ενός ακόμα «ανδρικού προπυργίου» έρχεται από την Ινδία, τη χώρα που έγινε γνωστή για τους βιασμούς νεαρών γυναικών οι οποίοι συχνά επιφέρουν και θάνατο των θυμάτων…

Δείτε περισσότερα

Τα F-35 θέλουν νέο κινητήρα και σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου


Ακόμα δεν τα είδαμε να επιχειρούν και η αμερικανική Αεροπορία (USAF) άρχισε ήδη να σχεδιάζει την επιθυμητή λίστα αναβαθμίσεων που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε πρόγραμμα που θα ξεκινήσει μετά το 2020 για τα μαχητικά πέμπτης γενιάς τύπου F-35A Lightning II της Lockheed Martin.

http://www.defence-point.gr

Έπεσε αμερικανικό αεροσκάφος στο Ιράκ, όλοι σώοι

Δικινητήριο στρατιωτικό αεροσκάφος του αμερικανικού Στρατού με τετραμελές πλήρωμα, κατέπεσε στο Ιράκ, χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς, ενώ οι σχετικές αναφορές αποκλείουν την κατάρριψη από εχθρική ενέργεια, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχο του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον.

Δείτε περισσότερα

Πτώση Ελικοπτέρου: Μνημόσυνο στην Κίναρο για τους τρεις ήρωες

Στην Κίναρο, τον τόπο που σημειώθηκε η τραγωδία της πτώσης του ελικοπτέρου, τελείται σήμερα μνημόσυνο για τους τρεις ήρωες παρουσία των συγγενών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε δεκτό το αίτημα των οικείων των τριών ηρώων και μετέφερε τις οικογένειες στον τόπο του δυστυχήματος για να προσευχηθούν στη μνήμη τους.
Τέσσερα μέλη από την κάθε οικογένεια, μετέβησαν στον τόπο της τραγωδίας με ελικόπτερα. Παρόντες είναι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός ΓΕΝ.

Δεκάδες μαχητικά, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ισραήλ στο FIR Λευκωσίας για κοινή άσκηση με τις Κυπριακές δυνάμεις

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ σε συνεργασία με τις Κυπριακές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν όπως ανακοίνωσε η Λευκωσία από σήμερα 9 Μαρτίου και μέχρι τις 11 Μαρτίου 2016 εντός του FIR Λευκωσίας την προγραμματισμένη άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΩΝ 1 – 2016».

ΣΚΑΜΑΓΚΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κωνσταντίνου 9/3/1984

Βαθμός Σμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος CL-215

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου 9/3/1984 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος CL-215

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 8/3/2016

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Λειτουργία Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζ) κατά την Περίοδο Εορτασμού του Πάσχα

Κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και από 22 Απριλίου έως 5 Μαΐου, στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Ζούμπερι (ΚΕΔΑ/Ζ), θα λειτουργεί καθημερινά η Λέσχη Παραθεριστών, το μπαρ ημιώροφου καθώς και η διάθεση δωματίων-οικημάτων και μοτέλ για τους δικαιούχους. Επίσης στις 25 Μαρτίου η Λέσχη παραθεριστών θα προσφέρει εορταστικό γεύμα.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Νταβούτογλου : Eαν σας φαίνονται εσάς παραβιάσεις για εμάς δεν είναι.

Για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο ρωτήθηκε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν αλλάξει αρκετά. Σήμερα βρεθήκαμε 22 υπουργοί σαν να ήμασταν σε μία κοινή κυβέρνηση και συζητήσαμε όλα τα ζητήματα» είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός και συνέχισε:

Συμμετοχή της ΠΑ στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αεροπορικών Επιδείξεων

Από την Πέμπτη 3 έως και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, μέλη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» και T-6A «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), συμμετείχαν στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αεροπορικών Επιδείξεων [European Airshow Council – (EAC)], που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

Επίσκεψη του Air War College στο ΓΕΑ

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, τμήμα του Air War College των ΗΠΑ επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.