Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Αερομαχία ελληνικών μαχητικών με τουρκικά F-16 νοτιοδυτικά της Λέσβου

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι έκλειναν συμφωνία με την Τουρκία, στο Αιγαίο οι "συμμαχοι" παραβιάζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Αναχαιτίστηκαν από τους άγρυπνους φρουρούς του Αιγαίου.

Στην προμήθεια C-130J προσανατολίζεται η Γερμανία [βίντεο]

Την απόκτηση έως και 10 μεταφορικών αεροσκαφών C-130j για επιχειρησιακούς λόγους φαίνεται να εξετάζει και η Γερμανία σύμφωνα με δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.

Η Γερμανία γίνεται η δεύτερη χώρα η οποία αν και βρίσκεται σε διαδικασία παραλαβής του Ευρωπαϊκού Α-400, του οποίου αποτελεί και βασικός υποκατασκευαστής, εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς και αριθμού αεροσκαφών C-130j, μετά τη Γαλλία.


Εθελοντική Αιμοδοσία στην 130ΣΜ

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου, εθελοντική αιμοδοσία στην 130 Σμηναρχία Μάχης (130ΣΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.


ΣΕΕΝΣΑ: Να παραμένουν οι στρατιωτικοί έως τα 58 έτη στο στράτευμα

Επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητά να μην αποστρατεύονται τα στελέχη στα 35 χρόνια υπηρεσίας, αλλά να παραμένουν μέχρι να συμπληρώσουν το 58ο έτος της ηλικίας τους, έστειλε ο Σύνδεσμος Εν Ενεργεία Στελεχών Αεροπορίας (Σ.Ε.ΕΝ.Σ.Α.).

Δείτε περισσότεα

Εντυπωσιακό βίντεο της Διμοιρίας Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας

Άψογη εμφάνιση, ακριβή συγχρονισμό και πρωτοτυπία επιδεικνύει η Διμοιρία Επιδείξεων της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) που κερδίζει κάθε φορά που εμφανίζεται τις εντυπώσεις.

Διάλεξη στην 110ΠΜ με θέμα «Εθελοντής – Δότης Μυελού των Οστών»

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας, διάλεξη με θέμα: «Εθελοντής – Δότης Μυελού των Οστών», από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «SAVE MORAS».

Δείτε φωτογραφίες

O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τίμησε τους πεσόντες αεροπορόυς στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος παρέστη στην τελετή τίμησης πεσόντων Πολεμικής Αεροπορίας και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των δύο Σμηναγών (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιου Ζάγκα και των εννέα Γάλλων στρατιωτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου 2015.

Πτητικές δοκιμές, για το ατρακτίδιο τύπου IRST Legion

Την πρόθεση της να διεξαγάγει, τους επόμενους μήνες, πτητικές δοκιμές του νέου ατρακτιδίου έρευνας και ιχνηλάτησης υπερύθρων (IRST: Infra-Red Search and Track) που φέρει την ονομασία Legion, κοινοποίησε η κατασκευάστρια Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

B-21: Ανακοινώθηκαν οι υποκατασκευαστές για το βομβαρδιστικό

Στη δημοσιοποίηση της ταυτότητας των επτά κύριων υποκατασκευαστών που υπό τη Northrop Grumman θα κατασκευάσουν το επόμενης γενεάς βομβαρδιστικό B-21 προχώρησε η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/3/2016

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Νικολάου 18/3/1969 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Γεωργίου 18/3/1953 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 110 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου 18/3/1969 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Σαν σήμερα στις 18/3/1941

Αεροπλάνο Avro Anson της 13 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας εντόπισε και εξαπέλυσε επίθεση εναντίον εχθρικού υποβρυχίου κοντά στη νησίδα Φλέβες στο Σαρωνικό Κόλπο. Αμέσως απογειώθηκαν όλα τα αεροπλάνα της Μοίρας και έπληξαν καίρια το υποβρύχιο, όπως διαπιστώθηκε από τις κηλίδες πετρελαίου που κάλυψαν μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής. Τα πληρώματα που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση προτάθηκαν από τον Αρχηγό του Στόλου για απονομή ηθικών αμοιβών.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Tην Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Θεόδωρο Παπάζογλου στον Ταξίαρχο (Ι) Γρηγόριο Δημακογιάννη, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης του ΚΕΠΑ

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχου (Ι) Ιωάννη Μανωλάκου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), από τον Ταξίαρχο (ΕΑ) Γεώργιο Καραδήμα στον Σμήναρχο (ΕΑ) Δημήτριο Διακουμάκο, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Αγώνας Ποδοσφαίρου ΠΑ Έτους 2016

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του Κυπέλου Ποδοσφαίρου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) και της 110 Πτέρυγας Μάχης (110ΠΜ).

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 110ΠΜ.

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της 359ΜΑΕΔΥ

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (359ΜΑΕΔΥ), από τον Υποπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Κορμέντζα στον Ταξίαρχο (Ι) Μιχαήλ Φίνο, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Η Αναχαίτηση Τούρκικου F-16 νότια της Λήμνου …Παραλίγο να τινάξει στον αέρα την «SNMG 2″

Μια επικίνδυνη αναχαίτιση τουρκικού F-16 στην περιοχή νότια της Λήμνου προ 12 ημερών προκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας κατ’ αρχάς έντονο εκνευρισμό και κατόπιν έντονη διαμαρτυρία προς τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές.

Δείτε περισσότερα

Απίστευτο αεροσκάφος σχεδόν έτοιμο από τη Lockheed Martin

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι βρίσκεται κοντά στη δημιουργία ενός αεροσκάφους που θα πετά με ταχύτητα εξαπλάσια του ήχου. Το σκάφος SR-72 θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 6 Mach. Το νέο υπερ-υπερηχητικό (hypersonic) αεροπλάνο θα διαθέτει νέας τεχνολογίας κινητήρες, όπου η καύση του καυσίμου θα γίνεται εντός συμπιεστή αέρος, ο οποίος θα λειτουργεί με την ίδια την κίνηση του αεροσκάφους.

Δείτε περισσότερα

Οι «γλαύκες» του Στεφανοβικείου – 2ο ΤΕΕΠ (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Το 2ο ΤΕΕΠ συγκροτήθηκε αρχικά τον Αύγουστο του 2006 στα Μέγαρα του Νομού Αττικής. Οι χειριστές και οι τεχνικοί εκπαιδεύτηκαν αρχικά στις ΗΠΑ, επέστρεψαν, παρέλαβαν τα επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA το 2009 και κατόπιν μιας επιτυχούς επιχειρησιακής αξιολόγησης της μονάδος τον Ιούνιο του 2012 οπότε και εντάχθηκε στην επιχειρησιακή λειτουργία του ΓΕΕΘΑ.

Δείτε περισσότερα

Οι Ρώσοι κατασκευάζουν το επιθετικό ελικόπτερο Mi-28NE με δύο χειριστήρια (vid)

Άρχισε η κατασκευή του ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28NE με δύο χειριστήρια στο εργοστάσιο της κατασκευάστριας εταιρείας στο Ροστόφ. Σε αυτή τη φάση θα κατασκευαστεί πιλοτικά ένας μικρός αριθμός ελικοπτέρων και στη συνέχεια θα εξεταστεί και πάλι το πρόγραμμα.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/3/2016

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Εμμανουήλ 17/3/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Σε κέντρο αποθεραπείας η υπαξιωματικός της ΠΑ

Εντολή για να βρεθεί κατάλληλο θεραπευτικό κέντρο αποκατάστασης για την νεαρή υπαξιωματικό που τραυματίστηκε στον Άραξο ,έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Η υπαξιωματικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια άσκησης στην 116 ΠΜ στον Άραξο κινδυνεύει να μην ξαναπερπατήσει,καθώς έχει υποστεί ζημιά ο νωτιαίος μυελός.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Παραβάσεις - Παραβιάσεις 15/3/2016

Σε νέες παραβιάσεις στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο προχώρησε εχθές η τούρκικη πολεμική αεροπορία με 3 αεροσκάφη CN-235 και 1 ελικόπτερο.

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΑ με τον Αρχηγό του ΠΣ

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας  (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), Αντιστράτηγο ΠΣ Ιωάννη Καρατζιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΗΠΑ: Έγινε και αυτό …ξεμένει από πιλότους η USAF!

Για το έλλειμμα πιλότων, που σήμερα ανέρχεται σε 500 άτομα και μέχρι το 2022 αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 800, ενημέρωσε το Κογκρέσο, η Αεροπορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση «Defense News».

Δείτε περισσότερα

Υποδοχή ηρώων στους Ρώσους πιλότους [βίντεο]

Υποδοχή ηρώων επεφύλαξαν συγγενείς και συνάδελφοι στους πιλότους, που επέστρεψαν στη Ρωσία από τη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η τελετή έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Βορόναζ, στην οποία προσγειώθηκε η πρώτη ομάδα μαχητικών Σουχόι 34.

Ετήσιο Σεμινάριο Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης 2016

Τη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η πρώτη φάση του ετήσιου Σεμιναρίου Επιχειρήσεων Αεροπυρόσβεσης, για το έτος 2016.

Απονομή Πτυχίων της 48ης Σειράς του ΣΑΙ

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής (ΚΑΙ), η απονομή των πτυχίων της 48ης εκπαιδευτικής σειράς του Σχολείου Αεροπορικής Ιατρικής.
Το Σχολείο παρείχε θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε ιατρικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Οι Red Arrows στην Τανάγρα! Ελπίζουμε όχι για πλέξιμο μόνο…

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα θα φθάσουν στις 18 Μαρτίου τα RED ARROWS για να εκτελέσουν τμήμα της εαρινής εκπαίδευσης τους. Το σμήνος επιδείξεων της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του στις 28 Απριλίου. Ελπίζουμε να μην το ρίξουν στο …πλέξιμο. Κάτι που κάνουν για να χαλαρώσουν όπως αποκαλύφθηκε σε πρόσφατο ρεπορτάζ!

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/3/2016

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πέρασε η πρόταση διπλασιασμού της παραγωγής του Tejas

Ο κατεπείγον χαρακτήρας των ελλείψεων της ινδικής Αεροπορίας, οδήγησε στη με συνοπτικές διαδικασίες έγκριση από την επιτροπή για θέματα ασφάλειας του ινδικού υπουργικού συμβουλίου, του διπλασιασμού του ρυθμού παραγωγής του εγχωρίων αναπτυγμένου ελαφρού μαχητικού αεροσκάφους(LCA: Light Combat Aircraft), τύπου Tejas.

Δείτε περισσότερα

Βουλγαρία: Ενέκρινε το Συμβούλιο Άμυνας το νέο μαχητικό…

Το Συμβούλιο Άμυνας της Βουλγαρίας ενέκρινε το πρόγραμμα απόκτησης νέου μαχητικού αεροσκάφους για την Αεροπορία της χώρας. Πρόκειται για το συμβουλευτικό όργανο του υπουργού Άμυνας της χώρας και η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό από δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Δείτε περισσότερα

USAF: Σε αναζήτηση ονόματος για το νέο α/φος LRS-B, B-21

Μετά την πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση από τη Deborah Lee James, υφυπουργό Αεροπορίας των ΗΠΑ της τυποποίησης B-21 για το νέο βομβαρδιστικό που μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ως LRS-B (Long Range Strike – Bomber), η Αεροπορία των ΗΠΑ μέσω διαδικτύου απευθύνει πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει πρόταση για την ονομασία του.

Δείτε περισσότερα

Συντριβή μεταφορικού αεροσκάφους της Αεροπορίας του Ισημερινού

Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου (πιθανότατα C-295) της Αεροπορίας  του Εκουαδόρ, σε περιοχή του Αμαζονίου την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα.

Σαν σήμερα στις 16/3/1919


Η 534 Μοίρα Αεροπλάνων της Στρατιωτικής Αεροπορίας, υπό τον Γάλλο Λοχαγό Rigon και διοικητή του ελληνικού προσωπικού τον Υπολοχαγό Πέτρο Οικονομάκο, έφθασε στο αεροδρόμιο της Οδησσού, προκειμένου να υποστηρίξει τη συμμαχική εκστρατεία στη Ρωσία για την καταστολή της επανάστασης. Λίγο όμως μετά την άφιξή της επικράτησαν οι επαναστάτες, οπότε αποχώρησε άπρακτη.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης της Σχολής Ικάρων

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), από τον Αντιπτέραρχο (Ι) Παντελή Σαπαντζόγλου στον Υποπτέραρχο (Ι) Θωμά Χατζηαθανασίου, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Η 110 ΠΜ κοτντά στους προσφύγες

Λίγο έξω από τη Λάρισα, στον περίβολο ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, φιλοξενούνται 400 πρόσφυγες και μετανάστες.

Συγκεκριμένα, σε αυτόν τον χώρο φιλοξενούνται, μέχρι να διαμορφωθεί το στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου στο Κουτσόχερο, 394 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, εκ των οποίων 200 είναι παιδιά, υπό την εποπτεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, ενώ την καθημερινή σίτιση τους έχει αναλάβει η 110 ΠΜ.

Έφτασαν στη Ρωσία τα πρώτα Su-34 Fullback! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν από λίγες ώρες ήρθαν στη δημοσιότητα τα πρώτα στιγμιότυπα από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που εγκαταλείπουν την αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία, κοντά στη Λατάκια, σε εφαρμογή της διαταγής του Κρεμλίνου για απόσυρση μεγάλου μέρους των δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί και συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιστροφή της στρατιωτικής κατάστασης στο έδαφος, στον συριακό εμφύλιο.

Δείτε περισσότερα

Ταϊβάν: Εκπαιδευτικό αεριωθούμενο… στα σκαριά!

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της Ταϊβάν για την εγχώρια σχεδίαση ενός αεριωθούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους επιβεβαίωσε ο Kao Kuang-chi, υπουργός Άμυνας της νησιωτικής χώρας.

Δείτε περισσότερα

Τοποθετήθηκε το Mirage F-1CG στο Θερμό

Προ ημερών έγινε δημοσιοποιήθηκε η μεταφορά της ατράκτου του Μιράζ που επρόκειτο να τοποθετηθεί στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων που κατασκευάζεται πλησίον της Ιεράς Μονής του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/3/2016

Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Απώλεια μαχητικού Mirage 2000-9 της Αεροπορίας των ΗΑΕ

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 60 των αεροπορικών δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) αγνοείται, ενώ συμμετείχε στις επιχειρήσεις του αραβικού συνασπισμού στην Υεμένη κατά των ανταρτών Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν και φαίνεται πως ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του θεωρούνται νεκροί…

Δείτε περισσότερα

Νέο οπλικό σύστημα για το επιθετικό ε/π Mi-28NM (vid.)

Την ανάπτυξη ενός νέου οπλικού συστήματος, που περιλαμβάνει πολλαπλών λειτουργιών υποσύστημα επεξεργασίας εικόνων και αναβαθμισμένο υποσύστημα λέιζερ καθοδήγησης κατευθυνόμενων όπλων για την πιο πρόσφατη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28N Night Hunter, τη Mi-28NM, ανακοίνωσε ο Pavel Budagov, επικεφαλής της Ryazan State Instrument-Making Enterprise.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 15/3/1921 - Βομβαρδισμός τούρκικων στρατεύματων

Η Ελληνική Αεροπορία κατά τον αγώνα των πεζοπόρων τμημάτων για την κατάληψη της Κοβαλίτσας, στη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας, πραγματοποίησε πέντε πολεμικές εξόδους αναγνώρισης, βομβαρδίζοντας και πολυβολώντας τις θέσεις των τουρκικών στρατευμάτων. Με τις πληροφορίες που μετέδιδε συνέβαλε αποτελεσματικά στην έκβαση της μάχης.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΚΩΣΤΟΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ευαγγέλου 14/3/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος


Γεννήθηκε το 1918 στον Τυμφρηστό Φθιώτιδας.

Τον Σεπτέμβριο του 1936 εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας σαν μαθητής στο Τμήμα Υποψηφίων Υπαξιωματικών Χειριστών και αποφοίτησε σαν μόνιμος Σμηνίας χειριστής. Κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-41 πήρε μέρος στις επιχειρήσεις του Αλβανικού Μετώπου.


Πιέσεις στον Καναδό στις ΗΠΑ να πάρει απόφαση για τα F-35

«Πες μας τι σκοπεύεις να κάνεις» δείχνει να είναι η ερώτηση που άπαντες ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στον Καναδά, καθώς η καθυστέρηση λήψεως τελικής απόφασης για το μέλλον του Καναδά στο πλαίσιο του προγράμματος του αμερικανικού μαχητικού πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, από κάποιες οπτικές γωνίες είναι ακόμα χειρότερη και από μια οριστική αρνητική απάντηση!

Δείτε περισσότερα

Σε αδιέξοδο η ινδική Αεροπορία, ποιος θα επωφεληθεί;

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σίριαλ της διεθνούς ασφάλειας έχει εξελιχθεί η αεροπορική ισχύς της Ινδίας, καθώς συναρτάται τόσο με την περιφερειακή ασφάλεια, με τη χώρα να βρίσκεται σε μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη και το νέο επίκεντρο του διεθνούς συστήματος (περιοχή Ασίας-Ειρηνικού), παρότι τα προβλήματα της Μέσης Ανατολής δεν επιτρέπουν την πλήρη υλοποίηση της μετακίνησης του ενδιαφέροντος των ΗΠΑ στην περιοχή, μαζί με τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό «θέατρο», μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δείτε περισσότερα