Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

Αναβάθμιση του α/φ U-2S η γερή ντρίμπλα της LM στο RQ-4

Την αναβάθμιση του αεροσκάφους στρατηγικής αναγνώρισης U-2S με μία δυνατότητα η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δύσκολα ο μη επανδρωμένος ανταγωνιστής και επίδοξος αντικαταστάτης του, το RQ-4 Global Hawk, θα αντισταθμίσει σχεδιάζει η Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

A400M: Το ρεζίλι… αντί για το καμάρι της ευρωπαϊκής βιομ/νίας

Συνώνυμο της παρακμής της Ευρώπης τείνει να εξελιχθεί το στρατηγικό μεταφορικό αεροσκάφος A400M, καθώς δεν έφταναν όλες οι καθυστερήσεις, το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας παραδέχεται ότι έχουν ανακύψει νέα προβλήματα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle, παρουσιάζοντας αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Bild», προκύπτει ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είναι προβληματικοί…

Δείτε περισσότερα


Στη Γερμανία μεταφέρεται η υπαξιωματικός που τραυματίστηκε σοβαρά στην 116 ΠΜ

Η νεαρή υπαξιωματικός που  τραυματίστηκε σοβαρά   κατά τη διάρκεια άσκησης στην 116 ΠΜ ,δίνει την δική της μάχη για να σταθεί και πάλι όρθια. Έχουμε την τάση να ξεχνάμε ανθρώπους των ΕΔ μετά από ατυχήματα και δεν πρέπει να το επαναλαμβάνουμε αυτό το λάθος.

Δείτε περισσότερα

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Γεωργίου 2/4/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΜΠΕΚΙΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευαγγέλου 2/4/1974 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 343 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Περικλέους 2/4/1935 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Ορκωμοσία Β' ΕΣΣΟ 2016

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της Β΄ ΕΣΣΟ 2016, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΕΚΑΕ και στο 1o ΑΚΕ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο & Τριανταφύλλειο» εθελοντική αιμοδοσία στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ), με συμμετοχή του προσωπικού του και του 1ου  Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου (ΑΚΕ).

Δείτε φωτογραφίες

Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης Επείγοντων Περιστατικών

Αξιωματικοί (ΥΙ) του 251 ΓΝΑ προέβησαν στην εκπόνηση εγχειριδίου με τίτλο "Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης Επείγοντων Περιστατικών" με σκοπό να αποτελέσει εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό βοήθημα για κάθε γιατρό που απαιτείται να διαχειριστεί ασθενή που προέρχεται είτε από Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών είτε είναι νοσηλευόμενος σε νοσηλευτική πτέρυγα,

Επίσκεψη Διοικητή 1ης Στρατιάς στη ΔΑΚ

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, επισκέφθηκε τη Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων (ΔΑΚ), στο Ελευθέριο Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης, Σμήναρχος (Ε) Νικόλαος  Δ. Παπαδής.

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 26ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 26ης Εκπαιδευτικής Σειράς, της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Παράδοση - Παραλαβή Διοίκησης του ΚΕΑ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης του Κρατικού Εργοστασίου Αεροπορίας (ΚΕΑ), από τον Ταξίαρχο (Μ) Θεόδωρο Καρακασίδη στον Σμήναρχο (ΜΑ) Γεώργιο Καραδήμα, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.

BREAKING NEWS: MiG-21 στην Κρήτη!

Δυο τουλάχιστον μαχητικά αεροσκάφη, που σύμφωνα με φωτογραφίες αναγνωρίστηκαν ως MiG-21 ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη, σε αγροτική τοποθεσία της ευρύτερης περιοχής Τυμπακίου, του νομού Ηρακλείου.

Δείτε περισσότερα

ΗΠΑ: F-15C της Εθνοφρουράς από σήμερα στην Ευρώπη

Δώδεκα μαχητικά τύπου F-15C Eagle της αμερικανικής Εθνοφρουράς μαζί με 350 άτομα προσωπικού εδάφους και όλο το υποστηρικτικό υλικό (ανταλλακτικά, μηχανήματα κ.λπ.) που ανήκουν στην 131 Μοίρα Μαχητικών της Εθνοφρουράς η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση «Barnes» στη Μασαχουσέτη, αλλά και στη 194 Μοίρα Μαχητικών επίσης της Εθνοφρουράς με έδρα τη βάση «Fresno», ξεκινούν από σήμερα την ανάπτυξή τους στην Ευρώπη.

Δείτε περισσότερα

Μέγα σκάνδαλο στην Κροατία με τα… ουκρανικά μαχητικά

Τον Ιούλιο του 2013 η Κροατία είχε προχωρήσει στην αγορά και αναβάθμιση 12 μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-21 υπογράφοντας συμφωνία με την ουκρανική κρατική εταιρία Ukrspecexport. Σήμερα, η Στρατονομία (!) της χώρας, ξεκίνησε έρευνα, καθώς περιήλθαν στα χέρια της στοιχεία για διαφθορά…

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/3/2016

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Οι παρελάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο παρελθόν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα σπάνιο βίντεο ανέβασε στην επίσημη σελίδα της η Πολεμική Αεροπορία, πρόκειται για ένα βίντεο "ανεκτίμητης αξίας" από προγενέστερες εποχές όπου παρελαύνουν τα τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας την 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου.

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Καθηκόντων Διοικητού ΣΣΑΣ

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, από τον Αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Παγουρόπουλο στον Ταξίαρχο Αντώνιο Χατζηγεωργίου.

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Tουρκική Φ/Γ σε Ελληνικό αεροσκάφος : Εάν χρειαστείτε κάτι (σε περίπτωση ανάγκης) …είμαστε εδώ

Έχουν χάσει το μέτρο οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Συμπεριφέρονται σαν να είναι “τσιφλίκι” τους και κάνουν ότι μπορούν για να επιδείξουν αυτή την νοοτροπία.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες η τουρκική φρεγάτα  GAZIANTEP που συνόδευε το CESME στην “περιοδία” του, κάλεσε στον ασύρματο (στη συχνότητα που ακούν τα πολιτικά Α/Φ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου, λέγοντας ότι εάν χρειαστείτε κάτι (σε περίπτωση ανάγκης) …είμαστε εδώ.

Δείτε περισσότερα

Ηνίοχος 2016: Τα σενάρια και οι αποστολές της πολυεθνικής αεροπορικής διακλαδικής άσκησης (defenceline.gr)

Από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ 2016», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Δείτε περισσότερα στο defenceline.gr

Λίγο ακριβότερα τα Rafale του Κατάρ… με μπόλικα όπλα!

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και το Κατάρ για την προμήθεια από τη χώρα του Κόλπου 24 μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς, Rafale της εταιρίας Dassault, με την ευκαιρία της έναρξης της διεθνούς έκθεσης ναυτικών συστημάτων στη Ντόχα και το συνέδριο που τη συνοδεύει (DIMDEX: Doha International Maritime Defence Exhibition and Conference).

Δείτε περισσότερα

Βρετανία σε Κατάρ: Δώσε & σε μένα… Εμίρη, πάρε Typhoon

Μόλις «χώνεψαν» οι Βρετανοί την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στη Γαλλία και το Κατάρ για την προμήθεια 24 Rafale, προσάρμοσαν με τη γνωστή θαυμαστή ευελιξία τη στρατηγική τους, η οποία συμπυκνώνεται επί της ουσίας στο ακόλουθο: «Τι κι αν πήρατε Rafale, θα γινόσασταν πανίσχυροι αν προσθέτατε και EF-2000 Typhoon στο οπλοστάσιό σας, έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείτε περισσότερα αεροσκάφη»!

Δείτε περισσότερα

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα με F-35 και το TF-X η Τουρκία

Καθώς η Τουρκία σκοπεύει να αποσύρει, μέχρι το 2030, τον στόλο των F-16 που διαθέτει, λόγω υψηλού κόστους χρήσης-συντήρησης, αναζητά το νέο της μαχητικό, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που φιλοξένησε στη διαδικτυακή της πύλη.

Δείτε περισσότερα

ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας - Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Υπαρχηγό ΑΤΑ

Στις 29-3-2016 ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και ο γραμματέας Επγος ε.α.  Αθανάσιος Ντιγκμπασάνης πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Υπαρχηγό του ΑΤΑ Υπτχο (Ι) Συμεών -Χαράλαμπο Ψιμούλη.

http://kranosgr.blogspot.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/3/2016

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Αγώνας Ποδοσφαίρου ΠΑ Έτους 2016

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, διεξήχθη αγώνας ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο του Κυπέλου Ποδοσφαίρου της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Άσκηση «Ηνίοχος 2016» - Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ

Από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πρόκειται να διεξαχθεί η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς.

Παραδόσεις CH-47F Chinook στην Τουρκία προσεχώς…

Την έναρξη των παραδόσεων των βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F Chinook εντός του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αρχής αμυντικών προμηθειών (SSM) και των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας σύμφωνα με τον ψηφιακό βραχίονα της αμερικανικής επιθεώρησης «Defense News».

Δείτε περισσότερα

Ρωσικό Su-25 πέφτει σε χωριό – Απίστευτο βίντεο

Το ρωσικό βομβαρδιστικό είχε μόλις απογειωθεί από τη βάση Τσερνιγκοφκα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα...
Όπως διακρίνεται και στο βίντεο το αεροσκάφος χάνει ύψος και πέφτει απότομα κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/3/2016

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Επίσκεψη του Πρέσβη και του ΑΚΑΜ του Ηνωμένου Βασιλείου στην 114ΠΜ

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, ο Πρέσβης, κ. John Kittmer και ο Ακόλουθος Άμυνας, Captain Richard Blackwell, του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, επισκέφθηκαν την 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς, στο πλαίσιο φιλοξενίας του βρετανικού ακροβατικού σμήνους «Red Arrows» από τη Μονάδα.

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

Τούρκικα ελικόπτερα εχθές στο Αιγαίο

Ελικόπτερα εχθές στο Αιγαίο.

Όπως έγινε γνωστό, τρία ελικόπτερα προχώρησαν σε 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών και σε 1 παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου,.

Παράδοση-Παραλαβή Διοίκησης της 140 ΣΕΠΗΠ

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Διοίκησης της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών - Ηλεκτρονικού Πολέμου (140ΣΕΠΗΠ), από τον Σμήναρχο (Ι) Βασίλειο Αγορογιάννη στον Σμήναρχο (Ι) Ευάγγελο Οικονόμου.

Θητεία 3+1 χρόνων για τον Α/ΓΕΕΘΑ και 2+1 για τους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ προβλέπει σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ

Τον καθορισμό θητείας για τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων προβλέπει μεταξύ άλλων νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που τέθηκε από χθές σε δημόσια διαβούλευση. Προτείνεται θητεία 3+1 χρόνων για τον Α/ΓΕΕΘΑ και 2+1 για τους Αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ με την προυπόθεση να αντικαθίστανται μόνο κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ και για σοβαρούς λόγους μετά από ειδήγση του εκάστοτε υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/3/2016

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ιδρύεται Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.)

Ιδρύεται Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.), η οποία έχει ως αποστολή να παράγει, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, άνδρες και γυναίκες μονίμους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), με άρτια στρατιωτική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του ως άνω κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Νέες ειδικότητες για προσλήψεις οπλιτών (ΟΒΑ) στην Πολεμική Αεροπορία

Με νεότερη απόφαση του ΥΠΕΘΑ καθορίζονται και αυξάνονται οι ειδικότητες που μπορούν να καλυφθούν με οπλίτες βραχείας περιόδου (ΟΒΑ) απο τον Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Οι ειδικότητες που προβλέπονταν εως σήμερα για τον Στρατό Ξηράς αριθμούσαν τις 21 και αυξάνονται στις 53.

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στον Παιδικό Σταθμό του 251ΓΝΑ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, πραγματοποιήθηκε στον Παιδικό Σταθμό του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), παρέλαση και εκδηλώσεις όλων των τμημάτων του σταθμού, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 27/3/2016

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) που συμμετείχε στην παρέλαση της Αθήνας. Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έκαναν έντονα αισθητή την παρουσία τους με τους σχηματισμούς, αλλά και το υπερήφανο ανάστημά τους. Δείτε παρακάτω το βίντεο.   

ΔΑΣΟΠΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου 28/3/1974 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος Republic RF-84F Thunderflash

Εντός του 2016 σε υπηρεσία το κινεζικό α/φ Y-20 (vid.)

Την πιθανή ένταξη σε υπηρεσία του κινεζικής σχεδίασης μεταφορικού αεροσκάφους Y-20 Kunpeng (πτηνό της κινεζικής μυθολογίας με δυνατότητα πτήσης σε αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων) εντός του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε Κινέζος στρατιωτικός αναλυτής στη δικτυακή έκδοση της «Λαϊκής Ημερησίας» («People’s Daily Online»).

Δείτε περισσότερα

«Προβληματάκια» για τα μαχητικά Su-35S και Su-34 στη Συρία

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επιχειρησιακή αξιοποίηση των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-34 (είχα σταλεί 6 βομβαρδιστικά του τύπου) και Su-35S (εναέριας υπεροχής) στο μέτωπο της Συρίας, έδωσε την ευκαιρία να διαπιστωθούν «μικροπροβλήματα», τα οποία δεν επηρέασαν όμως την εξέλιξη της επιχείρησης. Συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο σύστημα ελέγχου πτήσης και στους κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών.

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σκοπιανό ελικόπτερο παραβιάζει το Ελληνικό FIR (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος Αντώνης Ρεπάνος από τη περιοχή της Ειδομένης δείχνει ένα ελικόπτερο των Σκοπίων να υπερίπταται ελληνικού εδάφους. Στιγμιαία μεν η υπέρπτηση,αλλά σίγουρα δεν ήταν τυχαία.

Δείτε περισσότεραΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλείου 27/3/1978 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 344 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ του Γεωργίου 27/3/1978 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 344 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Ενέκριναν οι ΗΠΑ την πώληση P-8A Poseidon στους Βρετανούς

Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έως εννιά υπερσύγχρονων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας τύπου P-8A Poseidon της εταιρίας Boeing, για την κάλυψη κατεπείγουσας επιχειρησιακής απαίτησης που έχει προκύψει, λόγω εγκατάλειψης του προγράμματος των Nimrod.

Δείτε περισσότερα