Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη άσκηση της ΠΑ "ΗΝΙΟΧΟΣ 2016"

Tην Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», η οποία διεξήχθη από τη Δευτέρα 4 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Ανακοίνωση μετά το πέρας του ΚΥΣΕΑ

Σε ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης αναφέρεται: «Στην σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αξιολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η εντατικοποίηση των παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου από την Τουρκία και η αντιμετώπισή της σε αμυντικό και διπλωματικό επίπεδο.

Επίσκεψη Σπουδαστών του ΣΑΠΕ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ στη ΔΕΕ της ΕΛ.ΑΣ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, οι σπουδαστές του Σχολείου Ασφαλείας Πτήσεων & Εδάφους της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΑΠΕ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ).

492th Fighter Squadron - Βίντεο από την άσκηση Ηνίοχος 2016

Τα F-15 κακά τα ψέματα έκλεψαν την παράσταση στην άσκηση "Ηνίοχος 2016", Ο ήχος των κινητήρων,  ο όγκος του αεροσκάφους, αλλά και ο στρατηγικός του χαρακτήρας στην μάχη κερδίζει αναμφισβήτητα της εντυπώσεις, μέχρι και παραγγελία περιμένουμε να γίνει...... Θα το πιάσουμε κι αυτό το θέμα άλλη μέρα.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο ΚΕΑ

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε, από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας - Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», εθελοντική αιμοδοσία στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Συνεκπαίδευση της 31ηςΜΕΕΔ με την 37thAS

Από την Παρασκευή 1 έως και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, συνεκπαίδευση με την ονομασία «Stolen Cerberus III», της 31ης Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας - Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ) με την 37th Airlift Squadron (37thAS) της 86th Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στην Ο.Δ. Γερμανίας.

"Ηνίοχος 2016" - F-16 Block 52 της 343 Μοίρας (Φωτογραφίες)

Τα "Αστέρια" στην άσκηση Ηνίοχος 2016. Τα F-16 Block 52 της 343 Μοίρας της 115 Πτέρυγας Μάχης επιχειρούν για την άσκηση από την Ανδραβίδα και ανήκουν στην ομάδα RED .

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/4/2016

Την Πέμτπη14 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Συναυλία της Μπάντας της ΠΑ στον Σταθμό Μετρό «Σύνταγμα»

Το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30, η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η εταιρεία «Σταθερές Συγκοινωνίες» με στόχο τη μετάδοση κλασσικής μουσικής, θα πραγματοποιήσει συναυλία στον χώρο του Σταθμού Μετρό «Σύνταγμα»

https://www.haf.gr

ΛΑΟΥΡΔΕΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Παναγιώτη 15/4/1980 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Lockheed TF/F-104G Starfighter

ΜΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου 15/4/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 24η Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Bloch MB.151

ΜΠΟΥΡΤΖΙΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Θεμιστοκλή 15/4/1980 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος Lockheed TF/F-104G Starfighter

ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρίδωνος 15/4/1961 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του Λουκά 15/4/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 23η Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος PZL P.24F/G

Νέο ρεκόρ συνεχούς πτήσης το αειθαλές MiG-31 (vid.)

Την εκπληκτική επίδοση πτήσης επί εφτά ώρες και τέσσερα λεπτά, πέτυχαν οι πιλότοι του ρωσικού αναχαιτιστικού Mikoyan MiG-31 παρά τη συμπλήρωση 36 ετών συνεχώς υπηρεσίας στα οπλοστάσια πρώτα της Σοβιετικής Ένωσης και στη συνέχεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Δείτε περισσότερα

ΤΩΡΑ : Συγκαλείται έκτακτο ΚΥΣΕΑ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συγκαλείται αυτή την στιγμή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου έκτακτο ΚΥΣΕΑ με θέμα τις Τούρκικες προκλήσεις στο Αιγαίο, το προσφυγικό, και την οικονομική κρίση, περισσότερα σε λίγο.  


Η στιγμή των παραβιάσεων σε Χίο, Οινούσσες από τα Τούρκικά μαχητικα (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο που κατέγραψε πολίτης ανάρτησε στο youtube την στιγμή των παραβιάσεων από τους Τούρκους πάνω από Χίο και Οινούσσες, η λήψη έγινε από το λιμάνι της Χίου στις 11.33 π.μ. Πέμπτη 14/4/ 2016. Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα κουραστική για την Πολεμική Αεροπορία καθώς οι Τούρκοι είχαν μπαράζ παραβιάσεων - παραβάσεων ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΑ

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ).

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Δείτε όλες της υπερπτήσεις που εκτέλεσαν σήμερα οι Τούρκοι (Αναλυτικά στοιχεία)Σύμφωνα με ανακοίνωση τους ΓΕΕΘΑ ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 11:32 στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε 6 υπερπτήσεις. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ στην πρώτη υπερπτηση (11:33 άνωθεν ν. Οινουσσών στα 22.000 πόδια) υπήρξε και εμπλοκή με ζεύγος Μ-2000 της ΠΑ, για τον αυτό χρόνο.

Άδεια ανατροφής ακόμα και όταν η σύζυγος δεν εργάζεται

Άδεια ανατροφής τέκνου δικαιούνται να λαμβάνουν και οι πατέρες στρατιωτικοί όταν η σύζυγός τους δεν εργάζεται, όπως ισχύει εδώ και τρία χρόνια με πολιτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

Κόκκινος συναγερμός στις Οινούσσες 5 υπερπτήσεις μέχρι στιγμής

Προκλήσεις δίχως τέλος στις Οινούσσες από τους Τούρκους.Στο νησί αναμένεται ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για να παρακολουθήσει την άσκηση που ο ίδιος διέταξε το πρωί και προβλέπει ενεργοποίηση των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Δείτε περισσότερα

Πολωνία: Προς αγορά 24 ε/π AH-64 Apache λόγω ρωσικής απειλής;

Πληροφορίες πολωνικών μέσων που τέθηκαν υπόψη από φίλο του «defence-point.gr», υποδεικνύουν ότι είναι ίσως και επικείμενη η υπογραφή σύμβασης προμήθειας επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64 Apache της αμερικανικής Boeing από τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις, βάζοντας τέλος στη χρήση τέτοιου οπλικού συστήματος από την πρώην σοβιετική και νυν ρωσική αμυντική-αεροναυπηγική βιομηχανία.

Δείτε περισσότερα

Μήνυμα και προς τον Βορρά από την Πολεμική Αεροπορία

Η πολεμική αεροπορία σήμερα έστειλε το μήνυμά  και προς τα Σκόπια καθώς ένας σχηματισμός τριών αεροσκαφών πραγματοποίησε πτήση για την ανύψωση ηθικού.

"Ηνίοχος 2016" - F-16 Block 52M της 336 Μοίρας (Φωτογραφίες)


Ο "Ολυμπος" στην άσκηση Ηνίοχος 2016. Τα F-16 Block 52M της 336 Μοίρας της 116 Πτέρυγας Μάχης επιχειρούν για την άσκηση από την Ανδραβίδα και ανήκουν στην ομάδα RED .

Ο ΗΝΙΟΧΟΣ μέσα από τα “μάτια” των αμερικανών πιλότων -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από τους αμερικανούς χειριστές που συμμετείχαν στην  άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2016. Οι αμερικανοί μαζί με τους Έλληνες και Ισραηλινούς συναδέλφους τους συμμετείχαν στην άσκηση η οποία όπως λένε οι πληροφορίες πήγε πολύ καλά.Με τους Έλληνες πιλότους να εντυπωσιάζουν για μία ακόμη φορά με τις επιδόσεις και τις δυνατότητές τους.

Δείτε περισσότερα

Στην ευρωβουλή το θέμα των τουρκικών προκλήσεων

Στην Ευρωβουλή έφερε το θέμα των τελευταίων συνεχών και έντονων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. Συγκεκριμενα κατεθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση με προτεραιότητα, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τοποθετηθεί άμεσα επί του σημαντικού αυτού θέματος. Επισημαίνει μάλιστα ότι τις εν λόγω παραβιάσεις καταγράφουν η ολλανδική φρεγάτα και το γερμανικό πλοίο υποστηρίξεως, που δρουν στην περιοχή στο πλαίσιο της ανωτέρω αποστολής του ΝΑΤΟ.

Δείτε περισσότερα

Ότι πετάει από εδώ και πέρα εγκλωβίζεται....

Σε συναγερμό τέθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα του Στρατού στη Χίο και στις Οινούσσες. Από το πρωί, που δόθηκε εντολή ενεργοποίησης της αντιαεροπορικής άμυνας στα νησιά, όπως και της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του βορείου τομέα, OSA/AK, ASRAD Hellas και Zu-23 βγήκαν από τις μονάδες και το προσωπικό έλαβε θέσεις μάχης. .

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/4/2016

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Διέλευση Μικτού Σχηματισμού πάνω από την Ακρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016», διέλευση μικτού σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15E Strike Eagle των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)] πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας στο 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ) η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας του Αγίου Όρους.


Διέλευση Μικτού Σχηματισμού Αεροσκαφών πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016», διέλευση μικτού σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15E Strike Eagle των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)] πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

"Ηνίοχος 2016" - F-16 Block 50 της 341 Μοίρας (Φωτογραφίες)


Οι "Ασσοι" στην άσκηση Ηνίοχος 2016. Τα F-16 Block 50 της 341 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης επιχειρούν για την άσκηση από την Ανδραβίδα και ανήκουν στην ομάδα RED .

Δηλώσεις Α/ΓΕΕΘΑ για την ένταση στο Αιγαίο

“Πόλεμος” πάνω από τις Οινούσσες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία με επιμονή από το πρωί κάνουν υπερτπήσεις στο νησί!

Τις τελευταίες τρεις ημέρες τα μαχητικά της Άγκυρας έχουν πετάξει έξι φορές πάνω από τις Οινούσσες.

Δείτε περισσότερα

Αυστραλία: Επέκταση του βίου των F/A-18 …με έναν αλγόριθμο

Μέσω ενός αλγορίθμου που δημιουργήθηκε από το Γραφείο Αμυντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Defence Science Technology Office – DSTO) της Αυστραλίας, και ο οποίος φέρει την ονομασία MSMP3, η Βασιλική Αεροπορία της Αυστραλίας (RAAF: Royal Australian Air Force) θα μπορέσει να επεκτείνει τον επιχειρησιακό βίο των μαχητικών F/A-18A/-B Hornet και ταυτόχρονα να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο τον στόλο τους.

Δείτε περισσότερα

Ισραηλινός προσγειώνει F-15 μ'ενα φτερό - Απίστευτο βίντεο!

Το F-15 είναι ένα απίθανο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε ειδικά για να ειναι απέναντι απο το σοβιετικό MiG-25 και ήταν στην κορυφή για χρόνια, κυρίως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Καταιγίδα της Ερήμου”.

Δείτε περισσότερα

Έτοιμοι για όλα οι Έλληνες χειριστές

Πρωτοφανές. Τουρκικά μαχητικά έχουν κάνει από το πρωί και μέσα σε μία ώρα πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και συνεχίζουν κλιμακώνοντας όπως φαίνεται την ένταση στην περιοχή που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα με παραβιάσεις τόσο του εθνικού εναέριου χώρου όσο και των χωρικών υδάτων.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/4/2016

Την Τρίτη 12 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου 13/4/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

Αύριο, πτήση μικτού ελληνοαμερικανικού σχηματισμού πάνω από την Ακρόπολη

Μία ευχάριστη …έκπληξη θα περιμένει αύριο τους Αθηναίους, στο πλαίσιο διεξαγωγής της πολυεθνικής, διακλαδικής, ασκήσεως «Ηνίοχος 2016» που ολοκληρώνεται μεθαύριο και περιλαμβάνει την υπέρπτηση ενός μικτού σχηματισμού ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Ακρόπολη για τη λήψη των σχετικών φωτογραφιών.

Δείτε περισσότερα

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: Πέντε ψυχροπολεμικά επεισόδια σε λίγες ώρες! - Σε επιφυλακή η ΠΑ

Φρενίτιδα τουρκικών εικονικών προσβολών, πτήσεων επάνω από τα ελληνικά εδάφη μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών-τάνκερ (!). Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες που δεν έχουν, όμως επιβεβαιωθεί, αναφέρουν για επανειλιμμένες παραβιάσεις του ΕΕΧ από τουρκικά drones τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Συντριβή ρωσικού ελικοπτέρου στη Συρία - Νεκροί οι δύο πιλότοι

Δύο πιλότοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του ελικοπτέρου τους κοντά στην πόλη Χομς της Συρίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Δείτε περισσότερα

"Ηνίοχος 2016" - F-16 Block 50 της 347 Μοίρας (Φωτογραφίες)

Ο Περσέας στην άσκηση Ηνίοχος 2016. Τα F-16 Block 50 της 347 Μοίρας της 111 Πτέρυγας Μάχης επιχειρούν για την άσκηση από την Ανδραβίδα και ανήκουν στην ομάδα RED .

USAF: Απρόσμενη άφιξη F-22 Raptor στη Βρετανία (ΦΩΤΟ)

Τη μη ανακοινωθείσα εκ των προτέρων, ενδεχομένως για λόγους ασφαλείας, άφιξη τεσσάρων μαχητικών πέμπτης γενιάς τύπου F-22 Raptor της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) στην αεροπορική βάση του Ηνωμένου Βασιλείου «RAF Lakenheath», μεταδίδει σε ρεπορτάζ του ο έγκυρος Aviationist.

Δείτε περισσότερα

Βουλγαρικό Su-25 «ξυρίζει» κεφάλια παρισταμένων!

Σε εξέλιξη βρισκόταν η άσκηση της βουλγαρικής Αεροπορίας «Thracian Thunder 2016» και οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ ήταν μαζεμένοι σε τοπικό ύψωμα με στόχο ένα καλό πλάνο από την άσκηση και μια καλή φωτογραφία! Αυτό που ακολούθησε όμως δεν το περίμεναν, όπως ακούγεται από τις φωνές τους στο βίντεο που συνοδεύει την αφήγηση, όπως τη διαβάσαμε στον έγκυρο «Aviationist»…

Δείτε περισσότερα

Επιβεβαίωση ότι η Αίγυπτος αγόρασε τα 50 MiG-29M

Η ρωσική Επιτροπή Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας που χειρίζεται τις διμερείς αμυντικές σχέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας με συμμαχικές χώρες, προχώρησε σε επιβεβαίωση της εκτεταμένης φημολογίας που ήθελε την Αίγυπτο του στρατάρχη – και πλέον προέδρου – Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι να είναι η χώρα που έχει αναθέσει το συμβόλαιο για την προμήθεια 50 μαχητικών αεροσκαφών τύπου MiG-29M (MiG-29M2 η διθέσια έκδοση).

Δείτε περισσότερα

ΠΑ: Εγγραφή Τέκνων στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου - Παράρτημα 251 ΓΝΑ, για το Σχολικό Έτος 2016 - 2017

Πρότυπα αιτήσεων για την επιλογή των τέκνων του προσωπικού της ΠΑ, καθώς και άλλου προσωπικού που υπηρετεί ή εργάζεται σε Μονάδα της ΠΑ και που επιθυμεί τη φοίτησή τους στο 1ο Νηπιαγωγείο Παπάγου - Παράρτημα 251 ΓΝΑ, για το σχολικό έτος 2016 - 2017, ως κατωτέρω:

Στις 08:01 π.μ δεν είχαν δουλειά... Και μπήκαν μέσα

Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 08:01 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και στις 08:02 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσσών, στα 17.000 πόδια.

Eρχεται το Τ-50! - Μία Μοίρα του υπερμαχητικού επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του 2016! (ΒΙΝΤΕΟ)

Mέχρι το τέλος του 2016 θα είναι έτοιμη η πρώτη επιχειρησιακή Μοίρα τoυ T-50, του μαχητικού 5ης γενιάς του προγράμματος PAK FA, το οποίο σε πρώτη φάση θα δώσει 200 μαχητκά στην ρωσική Αεροπορία, με προοπτική να φτάσει τα 600 μέχρι το 2030, αντικαθιστώντας το σύνολο των Su-27.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/4/2016

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Ημερίδα για τον αθλητισμό και την στρατιωτική προετοιμασία των νέων (Ταξίαρχός Π. Γεωργόπουλος)

Την Τετάρτη 6 Απριλίου στο πολεμικό μουσείο στις 19:00 μ.μ πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα : Αθλητισμός και στρατιωτική προετοιμασία των νέων. Στην τελετή παρέστη ο ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου ο Υποπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος. Ο κ΄  Γεωργόπουλος στο σύντομο λόγο προς τους παρευρισκομένους τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη  ημερίδα την δεδομένη στιγμή που πραγματοποιείτε μέσα σε ένα περιβάλλον βίας και ανασφάλειας.