Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Τα Κορεατικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη HAWK μια καλή λύση για την Π.Α

Τα Κορεατικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη HAWK Mk 67 φαίνεται να αποτελούν μια καλή λύση για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας δεδομένου ότι προσφέρονται σε ικανοποιητική τιμή και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Δείτε περισσότερα

Πειράματα για τη μείωση κατανάλωσης του α/φους C-17

Σειρά τροποποιήσεων της ατράκτου υποβάλλει σε δοκιμές η Αεροπορία των ΗΠΑ με σκοπό να επιτύχει τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου του αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών C-17 Globemaster III.

Δείτε περισσότερα

KC-390: Συστήματα εκπαίδευσης, για το νέο μεταφορικό

Σύμβαση για την ανάπτυξη και παραγωγή πλήρους φάσματος συστημάτων εκπαίδευσης για το αεροσκάφος τακτικών μεταφορών KC-390 ανέθεσε η Embraer στη γερμανική Rheinmetall.

Η σύμβαση που εντάσσεται σε συμφωνία – πλαίσιο που συνήφθη μεταξύ των δύο εταιριών εκτιμάται ότι θα αποφέρει στη Rheinmetall πωλήσεις υψηλότερες των 100 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια.

Δείτε περισσότερα

Το είδαμε κι αυτό... F-16 έσωσε άνθρωπο

Ο άρρωστος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο της πόλης Μπόντο της Νορβηγίας σε κρίσιμη κατάσταση. Η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και η αναπνοή του χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη… Η κατάσταση ήταν απελπιστική, καθώς το νοσοκομείο δεν διέθετε την κατάλληλη ιατρική συσκευή μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, τη συσκευή «ECMO» και ο ασθενής θα απεβίωνε.

Δείτε περισσότερα

Φινλανδία H-X: Έβαλε μπρος τη διαδικασία για το νέο μαχητικό

Σε τέσσερις χώρες απευθύνθηκε επισήμως η Φινλανδία με την αποστολή Αιτήματος Παροχής Πληροφοριών (RfI: Request for Information), ζητώντας να προωθήσουν το αίτημα στους κατασκευαστές μαχητικών αεροσκαφών, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη της διαδικασίας (πρόγραμμα H-X) για την αντικατάσταση του γερασμένου αεροπορικού στόλου των αμερικανικής κατασκευής F-18 της Boeing.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Για να θυμάστε ότι η ουρά σας θα είναι πάντα γεμάτη "τρύπες" - Βίντεο από εμπλοκή του Κων. Ηλιάκη

Εδώ και ένα χρόνο ο αδελφός του αειμνήστου Κωνσταντίνου Ηλιάκη (Φίλιππος Ηλιάκης) ανάρτησε ένα υπέροχο βίντεο. Γιατί είναι υπέροχο 1ον γιατί μας θυμίζει τους Έλληνες Ήρωες που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, και 2ον ότι οι "σύμμαχοί μας" την ουρά τους θα την έχουν πάντα γεμάτη από τα φωτοπολυβόλα που καθημερινός εισπράττουν από την Πολεμική Αεροπορία.


Τα ακροβατικά Σμήνη της ρωσικής Αεροπορίας προετοιμάζονται για την παρέλαση της ημέρας νίκης στις 9 Μαΐου

Δείτε βίντεο πως προετοιμάζονται τα δύο πιο διάσημα ρωσικά ακροβατικά Σμήνη οι “Russian Knights” και οι  “Swifts” για την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου.

Δείτε το βίντεο

Αναβαθμίζοντας τα MiG-31 στο επίπεδο”-BM”: Δείτε φωτογραφίεςf

Το MiG-31BM είναι το αεροσκάφος στρατηγικής αναχαίτισης της ρωσικής Αεροπορίας. Το πρόγραμμα αναβάθμισης τουλάχιστον 130 μαχητικών παλαιοτέρων εκδόσεων στη νέα έκδοση BM συνεχίζεται κανονικά. Δείτε φωτογραφίες από εργοστάσιο όπου εφαρμόζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης,

Δείτε περισσότερα

Κοινωνική Προσφορά από την 112ΠΜ

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το προσωπικό της 112 Πτέρυγας Μάχης (112ΠΜ) και οι οικογένειές τους, συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παρέδωσαν στο ορφανοτροφείο Ελευσίνας «Φωλιά». Επιπλέον προσφέρθηκαν είδη ένδυσης, υπόδησης και παιχνίδια.

https://www.haf.gr

Δεντροφύτευση από τo προσωπικό της 133ΣΜ

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Μητέρας Γης, δεντροφύτευση στη θέση Βίγλι Καστελίου, που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, από το προσωπικό της 133 Σμηναρχίας Μάχης σε συνεργασία με τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τους τοπικούς φορείς και το Λύκειο Καστελίου.

Δεντροφύτευση από την 133ΣΜ

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη ΑΚΑΜ, ΣΑ και ΑΑ των ΗΠΑ στο ΑΤΑ και σε Μονάδες της ΠΑ

Από την Τρίτη 19 έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ), Πλοίαρχος Robert Palm, o Στρατιωτικός Ακόλουθος (ΣΑ), Συνταγματάρχης Miller Ascott και ο Αεροπορικός Ακόλουθος (ΑΑ), Σμήναρχος Adam Kavlick, των ΗΠΑ στην Ελλάδα, πραγματοποίησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).


Αεροδιακομιδή Ασθενούς στο Εξωτερικό

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, γυναίκα ασθενής 31 ετών, διεκομίσθη με αεροσκάφος Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Düsseldorf της Ο.Δ Γερμανίας, για εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ.

https://www.haf.gr

Το πρώτο ιαπωνικό μαχητικό 5ης γενιάς είναι γεγονός – Δείτε την πρώτη του πτήση

Το πρώτο πρωτότυπο του νέου stealth ιαπωνικού μαχητικού το οποίο προορίζεται για την ανάληψη αποστολών εναέριας υπεροχής και θα αντικαταστήσει τα Mitsubishi F-2 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 22 Απριλίου από το αεροδρόμιο της εταιρείας Nagoya   η οποία αποτελεί μέρος της Mitsubishi Heavy Industries.

Δείτε περισσότερα

Αλέξης Τσίπρας : Δεν πρόκειται να ανεχθούμε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί αμφισβήτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ. «Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε η Νατοϊκή δράση να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας με τη γείτονα» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε περισσότερα

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέου 22/4/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

ΣΚΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου 22/4/1975 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 343 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Υπερπτήσεις Σκοπιανών: Αριδαία-Θεσσαλονίκη …ένα τσιγάρο δρόμος!

Η πτήση των δύο ελικοπτέρων των Σκοπίων στην Αριδαία δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πανικό και με νευρικτότητα. Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το κρατίδιο-υπάλληλο σ΄ ότι αφορά την…στρατιωτική του ισχύ. Αλλά το θέμα δεν έχει να κάνει με στρατιωτική αντιπαράθεση. Και γι΄ αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με καθαρό τρόπο ,τώρα που είναι ακόμη αρχή.

Δείτε περισσότερα

BrahMos: Μέχρι το τέλος του έτους εξαγωγικό συμβόλαιο

Στα τέλη του 2016 θα υπογραφεί το πρώτο εξαγωγικό συμβόλαιο για τον πύραυλο τύπου κρουζ BrahMos, αποτέλεσμα της συνεργασίας Ινδίας και Ρωσίας στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της BrahMos Aerospace.

Δείτε περισσότερα

Ο… καιρός δεν ήταν σύμμαχος για το α/φ stealth της Ιαπωνίας

Η ιαπωνική υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα για την ανάπτυξη και προμήθεια τεχνολογιών στον χώρο της άμυνας (Acquisition Technology and Logistics Agency), προχώρησε στην ακύρωση της παρθενικής πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους με χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρησιμότητας (stealth).

Δείτε περισσότερα

B-52H: Νέοι κανόνες εμπλοκής τώρα κατά Ισλαμικού Κράτους

Τις πρώτες αεροπορικές προσβολές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress της Αεροπορίας των ΗΠΑ τα οποία πραγματοποιούν την πρώτη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, το 1991, επιχειρησιακή ανάπτυξη τους στον Κόλπο.

Δείτε περισσότερα

Πάλι ψυχρολουσία από τον Ινδό ΥΠΑΜ για τα Rafale!

Μια μόλις ημέρα μετά την ανάρτηση του εθνικιστικού ινδικού κόμματος BJP στο Twitter, όπου το συμβόλαιο για τα 36 γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς, τύπου Rafale της εταιρίας Dassault, εμφανιζόταν τελειωμένη υπόθεση, προκαλώντας μαζικά δημοσιεύματα σε εξειδικευμένα στον τομέα της άμυνας και μη μέσα ενημέρωσης, έρχεται ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, για να «βάλει πάγο» στις φιλοδοξίες, αλλάζοντας λίγο, για μια ακόμη φορά, την επίσημη θέση!

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/4/2016

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

" Αφιέρωμα στο Lockheed C-130 Hercules "

To Lockheed C-130 Hercules είναι ένα τετρακινητήριο turboprop μεταγωγικό αεροσκάφος και το κύριο τακτικό αερομεταγωγικό πολλών αεροποριών σε όλο τον κόσμο. Τον Δεκέμβριο του 2006 το C-130 έγινε το τρίτο αεροσκάφος στο κόσμο που έκλεισε 50 χρόνια συνεχούς χρήσης με τον αρχικό-κύριο χρήστη του (στη συγκεκριμένη περίπτωση με την Αμερικάνικη Αεροπορία). Αρχικά, το C-130 σχεδιάστηκε για μεταφορά φορτίων, προσωπικού και αεροδιακομιδή τραυματιών.

Δείτε περισσότερα

Αμερικανοί και Γάλλοι τίμησαν τα 100χρονα της Μοίρας Λαφαγιέτ με πτήσεις F-22, Β-52 και Rafale πάνω από το Παρίσι

H Μοίρα Λαφαγιέτ (Lafayette Escadrille) είναι το πιο διάσημο αμερικανικό σμήνος που υπηρέτησε στην Γαλλία κατά τη διάρκεια του Α΄ΠΠ. Αποτελείτο από αμερικανούς  εθελοντές οι οποίοι ήρθαν στην Ευρώπη για να πολεμήσουν στον μεγάλο πόλεμο. Η Μοίρα σχηματίστηκε στις 20 Απριλίου του 1916 από 38 συνολικά Αμερικανούς οι οποίοι πέταξαν υπό γαλλική διοίκηση και με γαλλικά αεροσκάφη δίωξης.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη ΕΑΑΑ Θεσσαλονίκης στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ και στο 1ο ΑΚΕ

Την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, δέχτηκε στο Αρχηγείο τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Επίσκεψη της ΣΔΙΕΠ/ΠΝ στο ΑΤΑ, στο ΕΚΑΕ και στο 1ο ΑΚΕ

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, οι σπουδαστές της Σχολής Διοίκησης Επιτελών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕ/ΠΝ) επισκέφθηκαν το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορία (ΑΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου (1o ΑΚΕ), στο πλαίσιο προγραμματισμένου εκπαιδευτικού ταξιδιού.


Υπερπτήσεις από Σκοπιανούς

Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:

Αερομαχία δύο Su-30 της RuAF με τέσσερα ισραηλινά F-15 πάνω από την ρωσική βάση στην Συρία

Αερομαχία μεταξύ δύο Su-30 της RuAF με τέσσερα ισραηλινά F-16 έλαβε χώρα πάνω από την ρωσική βάση του Hmeimim στην Συρία καθώς τα ισραηλινά μαχητικά ερχόμενα από την Μεσόγειο πέταξαν πάνω από την Λαττάκεια.

Δείτε περισσότερα

Αγώνας Καλαθοσφαίρισης ΠΑ Έτους 2016

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, διεξήχθη αγώνας καλαθοσφαίρισης, στo πλαίσιο του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για το Έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ) και του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού “Πέτρος Οικονομάκης”, στα Χανιά. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 115ΠΜ.

Δείτε φωτογραφίες

To Air force one στα Χανιά

Τι κάνει το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο των Χανίων; Όχι δεν πρόκειται για  κάποια απόρρητη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στα Χανιά.

Ούτε βέβαια πρόκειται για το ίδιο το προεδρικό αεροσκάφος αλλά για το «δίδυμο αδελφό του» που επίσης ονομάζεται «Air Force One».

Photo of the day


Προς οριστικοποίηση οι προδιαγραφές του μελλοντικού α/φ FVL

Κοντά στην οριστικοποίηση των επιχειρησιακών και τεχνικών προδιαγραφών του προγράμματος του μελλοντικού αεροσκάφους (ελικοπτέρου) κάθετης ανύψωσης FVL (Future Vertical Lift) βρίσκεται ο Στρατός των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Ξυπνάνε στις ΗΠΑ… σκέφτονται παραγωγή F-22 Raptor εκ νέου

Κινητοποιείται το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς διαπιστώνεται ότι η απειλή στην εναέρια κυριαρχία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας είναι σε κίνδυνο εξαιτίας του κλεισίματος του τεχνολογικού χάσματος με τους αντιπάλους, ενώ παράλληλα οι νέες γεωπολιτικές συνθήκες διαμορφώνονται πιο… συγκρουσιακές και δίνει εντολή επανεξέτασης του θέματος της εγκατάλειψης παραγωγής του θεωρούμενου ως κορυφαίου μαχητικού στον κόσμο, του F-22 Raptor της Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 20/4/2016

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 110 ΠΜ (Φωτογραφίες)

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της τρέχουσας δραστηριότητας μονάδων των ΕΔ και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.


Ο Ναύαρχος Αποστολάκης χαιρετά με F-16 από Σκύρο μέχρι Άη Στράτη! Πτήση για τον Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ επισκέφθηκε την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της τρέχουσας δραστηριότητας μονάδων των ΕΔ και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Δείτε περισσότερα

Τα Α/Ν της Π.Α. σε πτήσεις σωτηρίας

Σε μόνιμο συναγερμό το τριμελές πλήρωμα. Αφηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες…

Ταγμένα στη σωτηρία των συνανθρώπων μας είναι τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούν το πλήρωμα του ελικοπτέρου έρευνας – διάσωσης Augusta – Bell 205, που εδρεύει στην 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου εδώ και 32 χρόνια, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο.

Δείτε περισσότερα

ΒΑΘΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Μιχαήλ 20/4/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πετάει με F-16 της ΠΑ για να διαπιστώσει τι συμβαίνει στο Αιγαίο

Στο Αιγαίο πετά αυτή την ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της ΠΑ. Η απογείωση του αεροσκάφους έγινε από τη Λάρισα και η πτήση θα γίνει σε περιοχές του Αιγαίου,που αυτές τις ημέρες είναι “θερμές” κι όχι μόνο λόγω καιρού.

Δείτε περισσότερα

Η εξέλιξη για τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Π.Α

Αδιαμφισβήτητα αποτελεί κορυφαία εξοπλιστική προτεραιότητα για τη Π.Α καθώς η Τουρκική Αεροπορία διαρκώς ισχυροποιείται ποιοτικά αφενός διότι έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικού της στόλου των F-16 και αφετέρου διότι από το 2018 θα αρχίσει να παραλαμβάνει σταδιακά και να εντάσει επιχειρησιακά τα πρώτα F-35.

Δείτε περισσότερα

Ν. Κορέα: Προχωρά το νέο μαχητικό, δεν ήθελε η Τουρκία…

Ενώ στην Τουρκία οι πτέραρχοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) για τον κατάλληλο εταίρο για το πρόγραμμα, οι Νοτιοκορεάτες αποδεικνύονται στην πράξη πολύ πιο αποτελεσματικοί.

Δείτε περισσότερα

Σαν σήμερα 20/4/1941

Απέπλευσε από το Ναύπλιο με προορισμό την Κρήτη βάσει των σχεδίων διαφυγής το ακτοπλοϊκό "Alberta" το οποίο διατέθηκε από το ΓΕΝ, με τους μαθητές του Εκπαιδευτικού Κέντρου Ιπταμένων, το οποίο συγκροτήθηκε, όταν ανεστάλη η λειτουργία της Σχολής Αεροπορίας.

www.haf.gr

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 19/4/2016

Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ινδία: Λευκός καπνός για τα Rafale με… μείωση της τιμής

Βρέθηκε συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους Γάλλους και τους Ινδούς για τα μαχητικά τέταρτης γενιάς τύπου Rafale, τα οποία θα αρχίσουν να παραδίδονται 18 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, το οποίο αναμένεται να συμβεί μόλις σε τρεις εβδομάδες… Οψόμεθα.

Δείτε περισσότερα

Απειλεί με κατάρριψη τα ελληνικά μαχητικά η Τουρκία

Η Τουρκία τεντώνει ακόμη περισσότερο το σχοινί της έντασης στην περιοχή των Οινουσσών, που την προηγούμενη εβδομάδα είχε βάλει στο στόχαστρο στέλνοντας μαχητικά της να κάνουν απανωτές πτήσεις πάνω από το νησί και τώρα διεκδικεί την έρευνα και διάσωση απορρίπτοντας ελληνική ΝΟΤΑΜ σε μία περιοχή μεταξύ Οινουσσών, Χίου, Λέσβου και Ψαρών. Απειλεί μάλιστα να καταρρίψει όσα μαχητικά επιχειρήσουν να εμποδίσουν τον έλεγχο της αεροπλοΐας στην περιοχή που έχει δεσμεύσει εντός του FIR Αθηνών.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 18/4/2016

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Πασχαλινή Αγορά στην 115ΠΜ

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, στη Λέσχη Αξιωματικών της 115 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, διοργανώθηκε πασχαλινή αγορά από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Ωράριο Λειτουργίας ΣΕΠΑ Εορταστικής Περιόδου Πάσχα

Το ωράριο λειτουργίας δραστηριοτήτων Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) εορταστικής περιόδου Πάσχα 2016, από Μεγάλη Δευτέρα 25-04-2016 έως 9-05-2016, τροποποιείται ως εξής :

Δείτε περισσότερα

Μεταφορά Μοσχεύματος με Αεροσκάφος της ΠΑ

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, αεροσκάφος Embraer EMB-135 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), παρέλαβε και μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα, από τη Λάρνακα της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 03:51 και ολοκληρώθηκε στις 15:44.

https://www.haf.gr

Λειτουργία Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Σκοτίνα (ΚΕΔΑ/Σ) κατά την Περίοδο Εορτασμού του Πάσχα

Κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα από 27 Απριλίου έως 4 Μαΐου, το Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας/Σκοτίνα (ΚΕΔΑ/Σ), θα λειτουργεί καθημερινά και θα υπάρχει διάθεση δωματίων-οικημάτων για τους δικαιούχους.