Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

ΒΟΥΤΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη 7/5/1987 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος RF-4E Phantom

ΦΑΤΜΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ του Δημητρίου 7/5/1987 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος RF-4E Phantom

ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου 7/5/1969 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως
Αεροσκάφος Republic RF-84F Thunderflash

Ραντάρ Longbow για AH-64E Guardian της Ινδίας

Την πώληση στην Ινδία ραντάρ ελέγχου πυρός (FCR: Fire Control Radar) Longbow για τα υπό προμήθεια επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Guardian της Αεροπορίας της Ινδίας, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Longbow LLC (κοινοπραξία των Lockheed Martin και Northrop Grumman).

Δείτε περισσότερα

Ταϊλάνδη: Το Ναυτικό άρχισε τις παραλαβές των H145M

Την παράδοση στο Ναυτικό της Ταϊλάνδης, των δύο πρώτων, από τα πέντε συνολικά που έχουν παραγγελθεί, ελικοπτέρων H145M ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Airbus Helicopters.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση Τύπου, τα δύο ελικόπτερα θα παραμείνουν στη Γερμανία όπου θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του προσωπικού του Ναυτικού της Ταϊλάνδης στην Ακαδημία Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων της Airbus.

Δείτε περισσότερα

Εξοπλισμό για τα ε/π Kiowa παρήγγειλε η Τυνησία

Την έγκριση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της πιθανής πώλησης στην Τυνησία μέσω διακρατικής συμφωνίας (FMS) εξοπλισμού για ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior ανακοίνωσε η υπηρεσία αμυντικής συνεργασίας (DSCA: Defense Security Cooperation Agency) του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Παράθεση Γεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών από την ΠΑ

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών του  Πάσχα και στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) παρέθεσε γεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών.

Παρθενική πτήση για το πρωτότυπο του ε/π Kamov Ka-62

Την επιτυχία της παρθενικής πτήσης του πρώτου πρωτοτύπου (OP-1) του νέου μεσαίου βάρους, δικινητήριου, πολλαπλών ρόλων ελικοπτέρου Ka-62 ανακοίνωσε η Russian Helicopters. Η πτήση έλαβε χώρα στις 28 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις της Progress Arsenyev Aviation Company (εταιρίας του ομίλου Rostec).

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/5/2016

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/5/2016

Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Σεμινάριο Στελεχών ΕΔ Επί Αντικειμένων Στρατιωτικής Επιμελητείας (Military Logistics Seminar)

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (Σ.Α.Σ.Ι.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) συνδιοργανώνουν διήμερο Σεμινάριο περί Στρατιωτικής Επιμελητείας και Διαχείρισής της (Military Logistics Management)  το οποίο θα παρακολουθήσουν στελέχη των ΕΔ. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της 128 ΣΕΤΗ (Καβούρι Αττικής) στις 18 και 19 Μαΐου και το πρόγραμμα των διαλέξεών του έχει ως εξής:

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Ετοιμάζεται πολιτική έκδοση αεροσκάφους C-130J (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη συναρμολόγηση της πτέρυγας, η Lockheed Martin άρχισε την κατασκευή της πολιτικής έκδοσης του C-130J Super Hercules, που φέρει την ονομασία LM-100J, στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στη Marietta της Γεωργίας.

Πρόκειται για την πρώτη πολιτική έκδοση που κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin 24 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του L-100, της πολιτικής έκδοσης του C-130E Hercules, το 1992.

Δείτε περισσότερα

Δυσάρεστη έκπληξη από τις ΗΠΑ για τα F-16 του Πακιστάν…

Υπέκυψε ο Λευκός Οίκος – ίσως με σχετική ανακούφιση – στις αντιδράσεις που εγέρθηκαν στο Κογκρέσο στην προοπτική πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 στην πακιστανική Αεροπορία με χρηματοδότηση – δάνειο από αμερικανικής πλευράς και ειδοποίησαν το Ισλαμαμπάντ ότι θα πρέπει να εξεύρει μόνο του τους πόρους για να ολοκληρωθεί η προμήθεια…

Δείτε περισσότερα

“Air Superiority 2030″, η μελλοντική USAF

Στην αναζήτηση της για επίτευξη κυριαρχία στον εναέριο χώρο μάχης, η Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά μαχητικά με δίκτυο ολοκληρωμένων συστημάτων κατανεμημένων σε πολλαπλές πλατφόρμες.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 3/5/2016

Την Τρίτη 3 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Η "Αιχμή Του Δόρατος" στην 410 ΜΑΦ (Εκπομπή)

ΧΡΥΣΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Νικολάου 3/5/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Δοξάκης Μάριος του Βλάσιου 3/5/1999 - Έπεσε υπέρ πατρίδος


Γεννήθηκε το 1970  στην Χαλκίδα Ευβοίας.

Τον Οκτώβριο του 1987 εισήλθε στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (39η ΣΕΙΡΑ ) και απεφοίτησε τον  Σεπτέμβριο του 1989 με τον βαθμό του Σμηνία και ειδικότητα  Μηχανικού Ραντάρ.


Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Παναγιώτου 2/5/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΚΥΤΑΡΙΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου 2/5/1941 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Henschel Hs 126K-6

ΣΑΡΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Δημητρίου 2/5/1984 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μοίρα
Αεροσκάφος F-4E Phantom II

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Πέτρου 2/5/1984 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 337 Μοίρα
Αεροσκάφος F-4E Phantom II

Ένα Saab JAS 39 Gripen σε σχηματισμό με Boeing 777 (Βίντεο)

Στιγμές τρόμου πέρασε μια επιβάτις πτήσης της British Airways όταν είδε από το παράθυρο του Boeing 777 της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει σε απόσταση αναπνοής.   Τα ουγγρικά, όπως αποδείχθηκε, μαχητικά συνόδευσαν το αεροπλάνο της British Airways καθώς οι πιλότοι του δεν επικοινώνησαν με την ουγγρική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα


Η USAF βαπτίζει ως «κρούσης» μοίρες των Predator

Στον χαρακτηρισμό ως «κρούσης» οκτώ μοιρών αναγνώρισης που επιχειρούν μη επανδρωμένα αεροχήματα MQ-1 Predator, κατασκευής της General Atomics Aeronautical Systems, προχώρησε η Αεροπορία των ΗΠΑ.

Η αλλαγή του χαρακτηρισμού, που έχει εγκριθεί από την ηγεσία της Αεροπορίας των ΗΠΑ, αποτελεί αναγνώριση της μετάβασης σε στόλο που θα αποτελείται αποκλειστικά από μη επανδρωμένα αεροχήματα MQ-9 Reaper αλλά και της έμφασης στις δυνατότητες κρούσης που

Δείτε περισσότερα

Κυριακή, 1 Μαΐου 2016

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης στο "Εχουμε θέμα" (Βίντεο)

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης το επόμενο Σάββατο & Κυριακή στις 15:00 μ.μ. φιλοξενείται στην εκπομπή "Εχουμε θέμα" στο ΖΕΥΣ tv όπου την  παρουσιάζουν η Βιβή Κάραλη και ο Χρήστος Βασιλέιαδης.

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης μας μιλάει για την όμορφη Κρήτη, την 343 Μοίρα και φυσικά για το Demo Team Ζευς και το φετινό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η ομάδα.

Σαν σήμερα 1/5/1921

Συγκροτήθηκε η Δ' Μοίρα Αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Μίκρας Θεσσαλονίκης, σημαντικό βήμα στην αναδιοργάνωση της Στρατιωτικής Αεροπορίας. Η Μοίρα εξοπλίστηκε με αεροσκάφη Breguet 14 και Dorand AR-1.

https://www.haf.gr/

Προς αύξηση ετοιμότητας στις ΕΔ λόγω τουρκικής προκλητικότητας;

Ουδείς μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα κλιμακώσει η Τουρκία την προκλητικότητά της στο Αιγαίο. Γιατί περίπτωση αποκλιμάκωσης δεν προκύπτει από καμία ανάλυση και κανένα δεδομένο. Αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για τα όσα μπορεί να συμβούν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο. Την Τετάρτη οι Τούρκοι αρχίζουν την άσκηση ΕΦΕΣ.

Δείτε περισσότερα

Ρεκόρ scramble το 2015 για τα ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2015 τα μαχητικά φυλακής ενεργοποιήθηκαν 571 φορές κατά κινεζικών στρατιωτικών αεροσκαφών που προσέγγιζαν τον εναέριο χώρο της νησιωτικής χώρας.

Δείτε περισσότερα

Ισραήλ: Επιπλέον αεροσκάφη C-130J Super Hercules

Το Ισραήλ πρόκειται σύντομα να αρχίσει διαπραγματεύσεις με σκοπό την προμήθεια επιπλέον αεροσκαφών τακτικών μεταφορών C-130J Super Hercules, σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές που επικαλείται ο ψηφιακός βραχίονας της βρετανικής αεροδιαστημικής επιθεώρησης «Flight International».

Δείτε περισσότερα

Ισραήλ: «Κλείδωσε» η άφιξη των πρώτων μαχητικών F-35Ι

Όπως έγινε γνωστό τα δύο πρώτα μαχητικά συμβατικής απο-προσγείωσης (CTOL: Conventional Take Off and Landing) F-35I Adir (στα εβραϊκά πανίσχυρος) της Αεροπορίας του Ισραήλ, θα προσγειωθούν σε αεροπορική βάση της μεσανατολικής χώρας στις 12 Δεκεμβρίου 2016.

Δείτε περισσότερα

Όλα δείχνουν πως η Δανία καταλήγει στο F-35 Lightning II

Ραδιοφωνικός σταθμός στη Δανία (Radio24syv) ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ, ότι η πρόταση της αμερικανικής εταιρίας Lockheed Martin (LM) για την προμήθεια του μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II επικράτησε στη διαδικασία αξιολόγησης του υπουργείου Άμυνας της χώρας και προβάλει πλέον ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να αποτελέσει τον νέο τύπου μαχητικού που θα επιχειρεί με τις αεροπορικές δυνάμεις της χώρας, ως ο διάδοχος του επιτυχημένου F-16, επίσης της LM.

Δείτε περισσότερα

Στο επιθετικό ε/π AH-64E Guardian καταλήγει η Πολωνία

Στην επιλογή του επιθετικού ελικοπτέρου AH-64E Guardian για τις ανάγκες της Αεροπορίας της Πολωνίας φέρεται να κατέληξε το υπουργείο Άμυνας της βορειοευρωπαϊκης χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Dziennik Gazeta Prawna».

Δείτε περισσότερα