Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Ποιοι στρατιωτικοί ΔΕΝ δικαιώθηκαν από το ΣτΕ και γιατί

Κι όμως δεν δικαιώθηκαν όλοι οι στρατιωτικοί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιοποιήθηκε χθες. Περίπου 2000 στρατιωτικοί διαπίστωσαν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως απαράδεκτη την παράστασή τους. Αυτή η ομάδα στρατιωτικών είχε επιλέξει διαφορετικό νομικό αντιπρόσωπο απ΄ αυτόν που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών και με τον οποίο είχαν κερδίσει και στην πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ.

Δείτε περισσότερα

Η Δανία πρόκρινε οριστικά προμήθεια μαχητικών F-35

Όπως είχε προαναγγελθεί πολύ πρόσφατα σε σχετική μας ανάρτηση, η Δανία οριστικοποίησε δια του πρωθυπουργού της, ότι έχει προτείνει στην Αεροπορία την προμήθεια του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II, ανακοινώνοντας μάλιστα και τον αριθμό του που θα ανέρχεται στα 27 αεροσκάφη (βλ. http://www.defence-point.gr/news/?p=151308).

Δείτε περισσότερα

Ινδία: Νέα γαλλική προσφορά για το μαχητικό Rafale

Παρότι την τελευταία φορά, η προσφορά ύψους 8,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα 36 μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale της γαλλικής εταιρίας Dassault διαφημίστηκε ως μέγα επίτευγμα της κυβέρνησης του Ναρέντρα Μόντι στη διαπραγμάτευση με τους Γάλλους, η πίεση συνεχίστηκε και έφερε κάποια αποτελέσματα…

Δείτε περσσότερα

Βρετανικά EF-2000 Typhoon αναχαιτίζουν ρωσικά αεροσκάφη…

Μαχητικά αεροσκάφη τύπου EF-2000 Typhoon της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force) απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση «Αμάρι» στην Εσθονία για να αναχαιτίσουν τρία ρωσικά αεροσκάφη που προσέγγιζαν στον εναέριο χώρο των Βαλτικών Δημοκρατιών, στον οποίο περιπολούν στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής αποστολής (BAP: Baltic Air Policing mission).

Δείτε περισσότερα

ΜΕΡΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Avro 621 Tutor

ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτου 14/5/1936 - Έπεσε υπέρ πατρίδος


Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Avro 621 Tutor

ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευθυμίου 14/5/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 111 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος North American Aviation F-86E(M) Sabre

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Αυτή είναι η απόφαση δεύτερη δικαίωση από το ΣτΕ για τους στρατιωτικούς!

Ικανοποίηση επικρατεί στους στρατιωτικούς από την δεύτερη δικαίωσή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Γνωρίζουν καλά ότι προς το παρόν είναι μια ηθική δικαίωση και θα χρειαστούν νέες προσπάθειες για να πάρουν πίσω ότι τους άρπαξαν! Σε άλλες εποχές απόφαση του ΣτΕ θα σήμαινε άμεση αποκατάσταση. Τώρα όμως είμαστε υπό κατοχή…

Δείτε περισσότερα

F-15E με GBU-31 για την ISIS ανεφοδιάζεται πάνω από το Ιράκ

Δείτε βίντεο από τον εναέριο ανεφοδιασμό ενός F-15E Strike Eagle πάνω από το Ιράκ από ένα KC-135 με ημερομηνία 17 Μαρτίου. Το F-15E μεταφέρει 3 βόμβες των 2000 λιβρών GBU-31(v)3/B ενώ το αεροσκάφος έχει δυνατότητα να μεταφέρει έως και 5 GBU-31. Το αεροσκάφος μετέχει στο διεθνή συνασπισμό ο οποίος πραγματοποιεί εναέριες επιθέσεις εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIS

Δείτε το βίντεο

Ρώσικο ενδιαφέρον για λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων - Τι λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» και την εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για τη λειτουργία εργοστασίου παραγωγής υδροπλάνων στην Καλαμάτα, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι το μοναδικό ενδιαφέρον.

Δείτε περισσότερα

Οι άγνωστοι επιχειρησιακοί ρόλοι της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνώρισης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις άγνωστες επιχειρησιακές πτυχές της 348 ΜΤΑ μαθαίνουμε μέσα από ένα βίντεο του παρελθόντος από την εκπομπή "Με αρετή και τόλμη". Διάφορες επιχειρήσεις των RF-4E που λήγοι γνωρίζουν ότι μπορούν να εκτελεστούν από την συγκεκριμένη μοίρα η από το συγκεκριμένο αεροσκάφος. Ο οικοδεσπότης τότε της μοίρας ήταν ο Ανσ/μχος (Ι) Χρήστος Βαίτσης ο νύν Α/ΓΕΑ παρακάτω εξηγεί της δυνατότητες και τους ρόλους της μοίρας.  


ΑΔΟΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστασίου 13/5/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΚΟΥΡΓΙΑΝΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παύλου 13/5/1974 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Lockheed T-33

ΚΑΛΕΥΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Γεωργίου 13/5/1974 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ίκαρος
Υπηρεσία / Μοίρα 361 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Lockheed T-33

Η ΚΑΡΔΙΑ «ΠΡΟΔΩΣΕ» 38ΧΡΟΝΟ ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Μεγάλη θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου, αλλά και ευρύτερα στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας ο αναπάντεχος θάνατος ενός από τα ποιο εκλεκτά στελέχη του, του 38χρονου ανθυποσμηναγού Γιώργου Λιάκου του Χρήστου ο οποίος υπηρετούσε με συνέπεια την πατρίδα και την πολεμική αεροπορία στη Μύκονο εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε περισσότερα

Ινδονησία: «Ανάσα» στο… χειμαζόμενο πρόγραμμα A400M

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδονησίας, Ryamizard Ryacudu, αποκάλυψε μιλώντας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι η χώρα του σχεδιάζει να προμηθευτεί «μικρό αριθμό» ευρωπαϊκών αεροσκαφών στρατηγικών μεταφορών τύπου A400M, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της προμήθειας.

Δείτε περισσότερα

Η Ρωσία κατασκευάζει επιθετικό ελικόπτερο που θα πετάει με ταχύτητα άνω των 450 χλμ

Η Ρωσία αναπτύσσει επιθετικό ελικόπτερο που θα ξεπερνά σε ταχύτητα τα 450 χλμ την ώρα, όπως αναφέρει στο Ria Novosti ο υποδιευθυντής της Russian Helicopters, Andrei Shibitov.

"Δουλεύουμε με γοργούς ρυθμούς πάνω σε ένα νέο επιθετικό ελικόπτερο. Αποφασίσαμε να χωρίσουμε την παραγωγή του σε δύο σκέλη, στο πρώτο όπου ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές και στο δεύτερο όπου σκοπός είναι να αυξήσουμε την ταχύτητά του πάνω από τα 450 χλμ την ώρα", σημειώνει.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/5/2016

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Μπαστουνόβλαχος είχε γράψει το σήμα της αναρχίας στο εικονοστάσι του Καρακώστα Ευστράτιου

Ένας μπαστουνόβλαχος που ζει στην κοινωνία των ανθρώπων, είχε την φαεινή ιδέα να κάνει μια ηλίθια πράξη.. ζωγραφίζοντας με σπρέι το εικονοστάσι του Ανθ/γόυ (Ι) Καρακώστα Ευστράτιου    που σκοτώθηκε με A-7H Corsair II στα βουνά του Αμάραντου Τρικάλων το 1984. Όλα αυτά συνέβησαν το 2014.

Άδεια 12 ημερών για τις Πανελλήνιες σε στρατιωτικούς

Ανταποκρίθηκε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στην υπενθύμιση για την άδεια που κάθε χρόνο έπαιρναν οι στρατιωτικοί γονείς τα παιδιά των οποίων δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις .

Η απόφαση διαταγή του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα:

Δείτε περισσότερα

“Ησυχάστε… το α/φ F-35 δεν θα πωληθεί στους Άραβες”!

Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν το μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II της Lockheed Martin σε αραβικές χώρες, έχουν προσφέρει οι Αμερικανοί στους Ισραηλινούς, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Maariv» τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/5/2016

Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Το Ινδικό Ναυτικό αντικαθιστά τα Sea Harrier με τα ρωσικά Mig-29K (βίντεο)

Η Ινδία αντικαθιστά τα βρετανικά αεροσκάφη Sea Harrier με τα ρωσικά MIG-29K. Η επίσημη τελετή έχει την Τετάρτη στη βάση του Ναυτικού της χώρας Γκόα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ως "Άκρως απόρρητο" θέλουν το πόρισμα του AB-212 της Κινάρου

Το πόρισμα για τη πτώση του ελικοπτέρου του Στόλου στην Κίναρο που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών στελεχών του ΠΝ έχει κατατεθεί εδώ και αρκετές ημέρες στην ηγεσία του ΓΕΝ. Οι οικογένειες των θυμάτων που αγνωνιούν να μάθουν πως χάθηκαν οι άνθρωποί τους δεν θα μάθουν τίποτα,αφού η πρόθεση του ΓΕΝ είναι το πόρισμα να χαρακτηριστεί “άκρως απόρρητο”! Κι όχι τυχαία. Πληροφορίες του Militaire.gr  αναφέρουν ότι πολλά απ΄  όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τις συνθήκες του δυστυχήματος με βάση τις διαρροές που είχαν γίνει ,είναι πολύ διαφορετικά μετά από την έρευνα που έγινε.

Δείτε περισσότερα

Αρχές 2017 ξεκινά η αναβάθμιση των F-16 της Ταϊβάν

Στις αρχές του επομένου έτους θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των μαχητικών τύπου F-16 της Αεροπορίας της Ταϊβάν, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή ειδικού υποστέγου στο οποίο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν οι εργασίες, όπως ενημέρωση η εταιρία AIDC (Aerospace Industrial Development Corp) της νήσου.

Δείτε περισσότερα

Έρχεται το νέο ελικόπτερο UH-60V Blackhawk (vid.)

Την πραγματοποίηση της παρθενικής πτήσης της νέας έκδοσης UH-60V της οικογένειας ελικοπτέρων γενικής χρήσης Blackhawk τον Ιανουάριο του 2017, ανακοίνωσε ο ταξίαρχος Bob Marion, εκτελεστικός διευθυντής προγραμμάτων Αεροπορίας Στρατού κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Συνδέσμου Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ (Army Aviation Association of America).

Δείτε περισσότερα

ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Λουκά 11/5/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοδώρου 11/5/1959 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 112 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Republic F-84F Thunderstreak

Αεροναυτική άσκηση "ΜΕΔΟΥΣΑ"

Από 11 έως 12 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2016», στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για την διυποργική σύσκεψη (Δελτίο τύπου)

Ελήφθησαν αποφάσεις για εκκρεμή χρονίζοντα ζητήματα, με προσδοκώμενα οφέλη από 
την εξασφάλιση των προς εκτέλεση συμβάσεων ύψους περ. 1 δις. ευρώ, 
ώστε  η ΕΑΒ να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης

Επίσκεψη Σχολής Εθνικής Άμυνας της Σουηδίας στην 115 ΠΜ

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας της Σουηδίας, επισκέφθηκαν την 115Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή της Μονάδας και ξεναγήθηκαν στους χώρους της.

Δείτε φωτογραφίες

Συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ σε εκδήλωση για την «Ημέρα της Νίκης»

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στην «Ημέρα της Νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του Φασισμού», που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην πλατεία Δαβάκη του Δήμου Καλλιθέας.

Ένα πολύ όμορφο βίντεο για τον "Αστρομαχητή"

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΑ στο Συνέδριο EURAC 2016

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο των Αρχηγών Πολεμικών Αεροποριών των χωρών της Ευρώπης (European Air Chiefs’ Conference - EURAC), που πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Ο Επισμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης στο "Εχουμε θέμα" (Εκπομπή - Μέρος Β')

H Lockheed Martin στην κορυφή της Αμερικανικής και Παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Στην κορυφή της λίστας των αναδόχων εξοπλιστικών προγραμμάτων του Αμερικανικού Πενταγώνου βρέθηκε η Lockheed Martin η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το 2015 έλαβε 36.200 δισεκατομμύρια δολάρια από συμβόλαια με τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από τα 175 δις που διέθεσαν για το έτος.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 9/5/2016

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χαραλάμπους 10/5/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΓΚΟΛΙΑΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ του Αριστείδη 10/5/1989 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυπασπιστής
Υπηρεσία / Μοίρα 358 Μοίρα Έρευνας - Διάσωσης
Αεροσκάφος AB-205

ΓΕΠΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ του Ιωάννη 10/5/1989 - 'Επεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 358 Μοίρα Έρευνας - Διάσωσης
Αεροσκάφος AB-205

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ του Βασιλείου 10/5/1984 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 347 Μοίρα Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Γεωργίου 10/5/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Βολή τούρκικου “έξυπνου” πυραύλου MAM-L (Milli Akıllı Mühimmat)

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και τα tweets του Selçuk Bayraktar υιού του ιδρυτή της εταιρείας BAYKARMAKINA και μελλοντικού γαμπρού του Ερντογάν (αρραβωνιάστηκε πρόσφατα την κόρη του), στην αεροπορική βάση του Ικονίου (KONYA) πραγματοποιήθηκε ακόμα 1 πτήση και βολή αντιαρματικού πυραύλου από το τακτικό UAV BAYRAKTAR.

Δείτε περισσότερα

Δεκάδες προβλήματα στους κινητήρες των ινδικών Su-30MKI

Τα περιστατικά όπου κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-30 MKI της ινδικής Αεροπορίας έσβησαν στον αέρα, με αποτέλεσμα η προσγείωση να πραγματοποιηθεί με τον έναν κινητήρα, καταγράφηκαν σε στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν το διάστημα 1 Απριλίου 2014 μέχρι 31 Μαρτίου 2016.

Δείτε περισσότερα

Η νέα ισχυρή ρώσικη αεροπορία (Βίντεο)

Η νέα ρωσική Αεροπορία είναι εδώ. Μετά από περίπου 15 χρόνια απαξίωσης, ξεκίνησε το 2005 ένα μεγάλο πρόγραμμα, ανάπτυξης, εξέλιξης και κατασκευής νέων αεροσκαφών που μετά τον πόλεμο της Γεωργίας το 2008 μεταβλήθηκε σε κολοσσιαίο.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Τι πρέπει να διαβάσουν οι υποψήφιοι στρατιωτικών σχολών

Στη δημοσιότητα η  Προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών-τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ)

Δείτε περισσότερα

Διυπουργική σύσκεψη για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)


Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Διυπουργική σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για θέματα Διοικητής Μεταρρύθμισης Χριστόφορου Βερναρδάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων,

49η Σύσκεψη του ΝΑΤΟ/Air Transport Working Group (ATWG)

Από την Τετάρτη 4 έως και την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η 49η Σύσκεψη του ΝΑΤΟ/Air Transport Working Group (ATWG), η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Επιχειρησιακής Σχεδίασης και Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ).

Ο Επισμηναγός (Ι) Γιώργος Ανδρουλάκης στο "Εχουμε θέμα" (Εκπομπή - Μέρος Α')

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης  φιλοξενήθηκε από την εκπομπή "Εχουμε θέμα" στο ΖΕΥΣ tv όπου την  παρουσιάζουν η Βιβή Κάραλη και ο Χρήστος Βασιλέιαδης.

Ο Γιώργος Ανδρουλάκης μας μίλησε για την όμορφη Κρήτη, την 343 Μοίρα και φυσικά για το Demo Team Ζευς και το φετινό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η ομάδα.

Ένα απ' τα χειρότερα δυστυχήματα σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο το 1955 (βίντεο)

Στις 14 Ιουλίου 1955 το έκτο κατά σειρά αεροσκάφος Vought F7U Cutlass που επιχειρούσε προσνήωση στο αεροπλανοφόρο USS Hancock θα προκαλούσε ένα απ' τα μεγαλύτερα δυστυχήματα. Το μαχητικό θα χτυπήσει στα αριστερά του αεροδιαδρόμου και θα τυλιχθεί στις φλόγες.