Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

Ακύλας-Μάστρακας: Δυο Αετοί της ΠΑ που “έφυγαν” ηρωϊκά

Σαν σήμερα το 1942 ένας αεροπόρος ήρωας -προερχόμενος από τη Ναυτική Αεροπορία- έπεφτε νεκρός. Εκτελέστηκε από τα στρατεύματα κατοχής στη Καισαριανή.

Η ιστορία του Επισμηναγού Μιχαήλ Ακύλα όπως την διηγείται το convertangelsnet το οποίο υπενθυμίζει τον θάνατο ενός ακόμη πολύ σημαντικού για την ΠΑ αεροπόρου,14 χρόνια μετά από την εκτέλεση Ακύλα. Του Υποσμηναγού Δημήτρη Μάστρακα:

Δείτε περισσότερα

ΜΑΣΤΡΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου 4/6/1956 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Republic F-84G Thunderjet

ΑΚΥΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αντωνίου 4/6/1942 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου 4/6/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 120 Πτέρυγα Εκπάιδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Cessna T-37B/C Tweety Bird

ΜΑΡΔΙΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ του Αγγέλου 4/6/1991 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 120 Πτέρυγα Εκπάιδευσης Αέρος
Αεροσκάφος Cessna T-37B/C Tweety Bird

Παρά τα προβλήματα, η Μαλαισία υποδέχεται το τρίτο α/φ A400M

Η βασιλική μαλαισιανή Αεροπορία (RMAF: Royal Malaysian Air Force) αναμένεται να παραλάβει το τρίτο αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών τύπου A400M εντός των επομένων 20 ημερών, παρά το πλήθος των προβλημάτων που ταλανίζουν το πρόγραμμα και έχει οδηγήσει σε σοβαρές καθυστερήσεις, αλλά και ανησυχία από τους πελάτες…

Δείτε περισσότερα

AIRBUS-A400M: Νέο πλήγμα, ενεργοποίηση ρητρών από Γερμανία…

Μετά τη συνέντευξη του επικεφαλής του ομίλου της Airbus στους πολιτικούς, ήρθε η απάντηση από τη Γερμανία, με την υπουργό Άμυνας να ανακοινώνει ότι η χώρα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες στο συμβόλαιο που προβλέπουν την καταβολή αποζημιώσεων λόγω των καθυστερήσεων στις παραδόσεις του προγράμματος των αεροσκαφών στρατηγικών μεταφορών τύπου A400M.

Δείτε περισσότερα

Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης η 120 ΠΕΑ

Βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και στο πλαίσιο αυτής εξετάζεται ο εξορθολογισμός και ο τρόπος λειτουργίας στρατοπέδων σε όλη την Επικράτεια.

Εθελοντική Αιμοδοσία από Προσωπικό της 124ΠΒΕ

Την Παρασκευή  3 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, προσωπικό της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124ΠΒΕ) συμμετείχε σε εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Αρκαδίας για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις «Άξιον Εστί», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού  Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Τρίπολη.

Δείτε περισσότερα

Ημερίδα Οδικής Ασφάλειας στην 110ΠΜ

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), ημερίδα με θέμα την Οδική Ασφάλεια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς».

Αγώνες Πρωταθλήματος Σκάκι ΕΔ – ΣΑ Έτους 2016

Από την Τρίτη 31 έως την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων, οι αγώνες πρωταθλήματος Σκάκι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έτους 2016.

2η Ημερίδα Ψυχο-Ογκολογίας στο 251ΓΝΑ

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 2η Ημερίδα Ψυχο-Ογκολογίας με θέμα «Σκέψεις και Βιώματα στον Καρκίνο».

Ενημέρωση στο ΑΤΑ από το Σωματείο «SAVE MORAS»

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), παρουσία της Ηγεσίας του Αρχηγείου ενημέρωση του προσωπικού από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «SAVE MORAS», αναφορικά με τη διαδικασία μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, όπου μεγάλος αριθμός προσωπικού προσφέρθηκε εθελοντικά, κατόπιν λήψης δείγματος, να γίνει δότης.

Δείτε περισσότερα

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης …Εντός του FIR Αιγύπτου ! - Συνδράμει και η ΠΑ


Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών  βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, ανοιχτά των Καλών Λιμενών, στην Κρήτη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Σώματος το σκάφος μήκους 25 μέτρων έχει μισοβυθιστεί!

Με εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ δύο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας από Χίο και Ρόδο κατευθύνονται στο Καστέλι όπου θα βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Δείτε περισσότερα

Καζακστάν, επόμενος …πελάτης για τα επιθετικά ε/π Mi-35

Η εταιρία συμμετοχών Russian Helicopters, που συνενώνει όλες τις προσπάθειες κατασκευής ελικοπτέρων στη Ρωσία, ανακοίνωσε ότι το Καζακστάν θα είναι ο επόμενος χρήστης των επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mil Mi-35, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο προμήθειας μη διευκρινιζόμενου αριθμό ελικοπτέρων του τύπου.

Δείτε περισσότερα

Αμερικανικά μαχητικά F-15 στην Αρκτική

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 της 48ης Πτέρυγας Μάχης συμμετείχαν το διάστημα 23-27 Μαΐου στην άσκηση «συνάντηση μαχητικών στην Αρκτική (Arctic Fighter Meet 2016), όπου συνεκπαιδεύθηκαν με τη σουηδική, τη φιλανδική και τη νορβηγική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Η Πολεμική Αεροπορία εκποιεί ιστορικά ελικόπτερα του στόλου

Με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 21η Ιουλίου 2016 και ημερομηνία διεξαγωγής την 22α Ιουλίου 2016, η Υπηρεσία Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας (ΥΠ/ΠΑ) προκήρυξε ανοικτό επαναληπτικό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση τριών (3) ελικοπτέρων Bell 47G-3B-2, δύο αεροκινητήρων ελικοπτέρων ΟΗ-13Η, έξι αεροκινητήρων ελικοπτέρων Bell 47G-3B-2 και αποθέματος ανταλλακτικών ελικοπτέρων 47G και ΟΗ-13Η.

Δείτε περισσότερα

Στιγμές γενναίων παλαιών και νέων ! (Συνεστίαση 348 ΜΤΑ 2016!)


Του Σπύρου Κίκερη

Είθισται εδώ και πολλά χρόνια, ετούτη η εκδήλωση να γίνεται ανελλιπώς το τελευταίο σαββατοκύριακο του μηνός Μαΐου, με το ακόλουθο διαδικαστικό!
   Συνήθως οι παλαιοί υπηρετήσαντες στην 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως (348 ΜΤΑ), που σήμερα διαθέτει τα Αεροσκάφη Φάντομ (RF4), προσέρχονται στην πλειονότητά τους, την Παρασκευή στο παραθεριστικό κέντρο της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα).

Δείτε περισσότερα


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 2/6/2016

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Θανατηφόρο ατύχημα για τους Blue Angels την ίδια ημέρα της πτώσης του F-16 των Thunderbirds

Ένα δεύτερο αεροπορικό ατύχημα συνέβη μετά από αυτό της συντριβής ενός αεροσκάφους F-16 των  THUNDERBIRDS. Το αεροσκάφος F/A-18 του Αμερικάνικου Ναυτικού των Blue Angels. Το μαχητικό κατέπεσε σε απόσταση 39 χλμ νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου, του αμερικανικού ναυτικού.

Ενημέρωση επί Δημοσιευμάτων για την καθήλωση των SUPER PUMA

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν στην καθήλωση Ελικοπτέρων SUPER PUMA, ανακοινώνει ότι ο τύπος των Ελικοπτέρων SUPER PUMA (AS-332 C1), που ανήκουν στη δύναμη της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν περιλαμβάνεται στoυς υπό καθήλωση τύπους.

https://www.haf.gr

ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ του Ευστρατίου - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Airspeed AS.10 Oxford

ΓΑΚΑΣ Μ. 3/6/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Fairey IIIF

ΞΑΝΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Νικήτα 3/6/1940 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Fairey IIIF

ΔΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Δικαίου 3/6/1935 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος

Συντριβή αεροσκάφους των Thunderbird της USAF

Ένα  F-16 της αμερικανικής αεροπορίας συνετρίβη την Πέμπτη κατά τη διάρκεια επίδειξης σε τελετή αποφοίτησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, η οποία γινόταν παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα!

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Κολοράντο Σπρίνγκς και σύμφωνα με αμερικάνικα ΜΜΕ ο πιλότος κατάφερε να σωθεί καθώς εκτινάχθηκε από το μαχητικό προτού εκείνο πέσει σε ένα χωράφι.

Δείτε περισσότερα

Ιταλικό φιάσκο με συντριβή του UAV Hammerhead

Το μοναδικό πρωτότυπο ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος που σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται από την ιταλική εταιρία Piaggio Aero κατέπεσε στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια πτητικής δοκιμής.

Ειδικότερα η συντριβή του P.1HH Hammerhead έλαβε χώρα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, στις 31 Μαΐου 2016. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου της εταιρίας, ήδη μία ομάδα ειδικών κατευθύνεται προς την περιοχή για να αρχίσει την περισυλλογή των συντριμμιών.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή της ΠΑ στην Άσκηση «Αργοναύτης 2016»

Από τη Δευτέρα 30 έως και την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, διεξήχθη στο FIR Λευκωσίας, η Διεθνής Άσκηση Πολιτικοστρατιωτικής Συνεργασίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ-2016», της οποίας το γενικό συντονισμό είχε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2016 Δ’ ΕΣΣΟ

Καλούνται για κατάταξη στις τάξεις της Πολεµικής Αεροπορίας με την 2016 Δ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιµοι που έχουν κατανεµηθεί ή µεταφερθεί στην Πολεµική Αεροπορία, είναι σωµατικής κατηγορίας πρώτης έως και τετάρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες..

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΔΖΓ6-Ψ89

Παράταση Απογραφής Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ)

Η Απογραφή των Μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (ΜΤΑ) παρατείνεται μέχρι τις 30/6/2016.

Παρακαλούνται οι Μερισματούχοι που δεν έχουν απογραφεί, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν στο Ταμείο, είτε ταχυδρομικώς στην Διεύθυνσή μας, Ακαδημίας 27, 106 71 Αθήνα, είτε μέσω των κατά τόπους παραρτημάτων της Ε.Α.Α.Α., τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό Τμήμα.

Δολοφόνος ο γιος του Τούρκου πιλότου που σκότωσε τον Σιαλμά

Ο γιος του Τούρκου πιλότου των F-16 που ενεπλάκη στην αερομαχία της 12ης Ιουνίου 1992 όπου έχασε τη ζωή του ο ήρωας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαος Σιαλμάς, θεωρείται στην Τουρκίας «κατά συρροή δολοφόνος», σύμφωνα με ρεπορτάζ που φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Καμμένος: Βρέθηκαν τα ισοδύναμα για όλα τα ειδικά μισθολόγια - Θα ψηφιστούν μέχρι τον Σεπτέμβριο

Τα ισοδύναμα για να γλυτώσουν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων και οι προαγωγές έχουν βρεθεί από τους κωδικούς του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έρθουν στην Βουλή πριν τον Σεπτέμβριο.

Το βίντεο της ΠΑ από τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Σμηναγό Κ. Ηλιάκη

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, στη νήσο Κάρπαθο, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Πάνο Καμμένο.

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου 2/6/1953 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου 2/6/1949 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ίκαρος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Προχωρά ο δορυφόρος Hellas-Sat-4! Ποιες είναι οι εξελίξεις

Η Lockheed Martin, η Arab Satellite Communications Organization και το  King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία μια ολοκληρωμένη τεχνική αξιολόγηση των δορυφόρων  Arabsat 6Α και Hellas-Sat-4 / SaudiGeoSat-1, οι οποίοι θα παρέχουν τηλεόραση, διαδίκτυο, τηλέφωνο και ασφαλείς επικοινωνίες, σε πελάτες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη.

Δείτε περισσότερα

Πτώση Super Puma : Πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων

Οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου.

Δείτε περισσότερα

Νέα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας για την Πολωνία

Την ενίσχυση του στόλου αεροσκαφών ναυτικής επιτήρησης, κρούσης και ανθυποβρυχιακού πολέμου αποφάσισε η Πολωνία στα πλαίσια των προγραμμάτων Plomykowka βάση του οποίου πρόκειται να αποκτηθούν τρία ακόμα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας μέχρι το 2023 και του προγράμματος Rybitwa, όπου προβλέπετε η απόκτηση επιπλέον τριών αεροσκαφών μεταξύ των ετών 2023-2030.

Δείτε περισσότερα

Άλλα τρία α/φ C-130J Shimshon στη βοήθεια για το Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν μέχρι το τέλος του έτους τρία μεταφορικά αεροσκάφη τύπου C-130J Super Hercules (“Shimshon” για την ισραηλινή Αεροπορία), συμπληρώνοντας τα άλλα τρία που έχουν παραλάβει και επιχειρούν από την αεροπορική βάση «Nevatim» στο νότιο τμήμα της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Γερμανία-A400M: Δεν τα ακυρώνει, ψάχνει και άλλου τύπου…

Κυβερνητικές πηγές στη Γερμανία διέρρευσαν ότι η χώρα δεν συζητά το ενδεχόμενο ακύρωσης της σύμβασης για την προμήθεια του αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών τύπου A400M συνεπεία των προβλημάτων που έχουν ανακύψει, αλλά μελετάει το ενδεχόμενο προμήθειας μεταφορικών αεροσκαφών με άλλα χαρακτηριστικά για την εξυπηρέτηση άλλων επιχειρησιακών αναγκών.

Δείτε περισσότερα

Ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαΐτσης πάει Τουρκία - Στην ατζέντα οι παραβίασης - παραβάσεις

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει από 14 έως 17 Ιουνίου ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης με σκοπό να αναζητηθούν τρόποι για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο λόγω των τουρκικών υπερπτήσεων σε ελληνικά νησιά και νησίδες. Η επίσκεψη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική, αν με τους Τούρκους πρέπει να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 1/6/2016

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016

Αεροδιακομιδή Ασθενών από το Εξωτερικό

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, από το αεροδρόμιο των Τιράνων της Αλβανίας στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, τέσσερις (4) γυναίκες εγκαυματίες, συνοδεία εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, προκειμένου να νοσηλευθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».

https://www.haf.gr

Επίσκεψη Αρχηγού Στόλου στο ΑΤΑ

Tην Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου υποδέχθηκε τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Καραγιώργη ΠΝ, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), στο πλαίσιο αλληλοενημέρωσης  Μειζόνων Διοικήσεων.

Ενημέρωση για την Παρακράτηση Αχρεωστήτως Καταβληθέντων Χρηματικών Ποσών

Ενημέρωση για την έκδοση νέων διορθωτικών Βεβαιώσεων Αποδοχών επί των αχρεωστήτως καταβληθέντων χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν από την σύνταξη του εν αποστρατεία στρατιωτικού προσωπικού της ΠΑ.

Δείτε περισσότερα

J-20 Black Eagle: Πολύ σύντομα στο κινεζικό οπλοστάσιο…

Αναστάτωση προκαλούν στην παγκόσμια κοινότητα των εδικών στα θέματα άμυνας και στρατιωτικής τεχνολογίας, αναφορές που θέλουν την Κίνα να έχει ήδη θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς J-20 Black Eagle (μαύρος αετός), το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ο αντίπαλος του αμερικανικού F-22 Raptor.

Δείτε περισσότερα

Σε Βουλγάρικο MIG-29 ο Α/ΓΕΕΘΑ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης στο κόκπιτ αεροσκάφους της αεροπορίας της Βουλγαρίας.Σ΄ ένα απ΄  αυτά που οι Βούλγαροι θέλουν να αντικαταστήσουν πιθανότατα με μεταχειρισμένα F 16.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 31/5/2016

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:

ΜΕΖΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Μιχαήλ 1/6/1938 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Airspeed AS.10 Oxford

Νέες παραδόσεις α/φ Su-34 Fullback στη ρωσική Αεροπορία

Συνεχίζονται ομαλά οι παραδόσεις των πολυδιαφημισμένων μετά τη ρωσική εμπλοκή στον συριακό εμφύλιο βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-34 (κωδικοποίηση κατά ΝΑΤΟ: Fullback) στις αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε εφαρμογή – υλοποίηση των παραγγελιών που έχει δώσει στην αμυντική βιομηχανία για το 2016 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δείτε περισσότερα