Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΠΕ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιτελών Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) 2016, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωάννη 18/6/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

ΣΙΑΛΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέα 18/6/1992 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος Dassault Mirage F.1CG

Ξεκινούν εκπαίδευση στα μαχητικά F-35I οι Ισραηλινοί

Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ερχόμενο μήνα τους πρώτους πιλότους μαχητικών από την ισραηλινή Αεροπορία, για να ξεκινήσει η εκπαίδευση στο μαχητικό πέμπτης γενιάς τύπου F-35I Lightning II που προμηθεύτηκε το Ισραήλ.

Δείτε περισσότερα

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 110ΠΜ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εθελοντική αιμοδοσία στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της, καθώς και στελεχών Μονάδων του Νομού.  Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, υπήρχαν εθελοντές από το μη  κερδοσκοπικό σωματείο «SAVEMORAS», όπου ενημέρωναν τα στελέχη για τη δωρεά μυελού των οστών.

Δείτε φωτογραφίες

Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 1ης Αγγλόφωνης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΠΑΤ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 1ης Αγγλόφωνης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Πρόληψης Ατυχημάτων (ΣΠΑΤ) 2016, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Τελετή Απονομής Πτυχίων στους Απόφοιτους της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΕΕ/ΣΔΙΕΠ/ΠΑ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πτυχίων αποφοίτησης, στους σπουδαστές της 3ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Εκπαιδευτών Εδάφους (ΣΕΕ) 2016, στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.


Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της Μ/ΓΕΑ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), παρουσία του Υπαρχηγού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Αθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Μοίρας ΓΕΑ, από τον Σμήναρχο (ΥΟ) Γεώργιο Οικονόμου στον Σμήναρχο (Ι) Ανδρέα Μαρίνο.

Δείτε φωτογραφίες

Επέτειος Συμπλήρωσης 10 Χρόνων από την Ίδρυση της 384ΜΕΔ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση της 384 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης (384ΜΕΔ), στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας.


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην 112ΠΜ

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε την 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, ενώ παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτριος Βίτσας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Τουρκία

Από την Τρίτη 14 έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.


Επιπλέον Rafale για την Αίγυπτο;

Ένα μόλις έτος μετά την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας του Dassault Rafale από την Αίγυπτο, το Κάιρο φέρεται να αποφάσισε να ξαναμπεί σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την προμήθεια επιπλέον μαχητικών του τύπου καθώς στις 15 Ιουνίου, η εφημερίδα La Tribune ανέφερε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Dassault Aviation για την απόκτηση 12 επιπλέον Ráfale.

Δείτε περισσότερα

Η αναβάθμιση των F-16...

Η παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με την έλλειψη πολιτικής σταθερότητας, καθοριστικής σημασίας παράμετρο για την λήψη αποφάσεων, εκτροχίασαν τον προγραμματισμό αμυντικών επενδύσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), η οποία αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα επίδειξης στρατιωτικής ισχύος και αποτροπής μετά το 1974. Η ΠΑ, γνωρίζοντας πως η αγορά Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους μετατίθεται για την ερχόμενη δεκαετία, αντιλαμβάνεται ως ιδιαιτέρως κρίσιμη ανάγκη για τη διατήρηση της αεροπορικής ισορροπίας στο Αιγαίο τον εκσυγχρονισμό του συνόλου των αεροσκαφών της.

Δείτε περισσότερα

Ένατη παράδοση A400M Atlas στη γαλλική Αεροπορία

Η γαλλική υπηρεσία υπεύθυνη για τους εξοπλισμούς (DGA: Directorate General of Armaments) παρέλαβε το ένατο αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών τύπου A400M Atlas της Airbus για την Αεροπορία της χώρας, το οποίο φέρει τον σειριακό αριθμό «MSN33».

Δείτε περισσότερα

Τα Red Arrows δεν θα κάνουν επίδειξη στο Φάρνμπορο…

Η Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας RAF (Royal Air Force) αποφάσισε την απόσυρση της επίδειξης των Red Arrows από το πρόγραμμα επιδείξεων του διεθνούς φήμης αεροπορικού σόου που διεξάγεται τον Ιούλιο στο Φάρνμπορο, εξαιτίας των ανησυχιών ότι οι αεροπορικές επιδείξεις με υψηλές ταχύτητες πάνω από πυκνοκατοικημένες περιοχές, δημιουργούς σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας σε περίπτωση ατυχήματος / δυστυχήματος.

Δείτε περισσότερα

F-35 Καναδάς: Σκληρή αντεπίθεση Lockheed Martin… κλιμάκωση

Ο αμερικανικός αεροδιαστημικός κολοσσός Lockheed Martin δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του Τζάστιν Τριντό στον Καναδά με -ανομολόγητο- στόχο τη σταδιακή εγκατάλειψη της δέσμευσης προμήθειας του μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II και πέρασε στην αντεπίθεση…

Δείτε περισσότερα

Η πολεμική αεροπορία σε άσκηση στο αεροδρόμιο Καστοριάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπαιδευτική άσκηση πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη C-130  στο Άργος Ορεστικό με τη συμμετοχή δύο αεροσκαφών. Τα C-130 πραγματοποίησαν χαμηλές διέλευσης πάνω από το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Επίσκεψη του πρωθυπουργού σήμερα στο κλιμάκιο της 383 ΜΕΕΑ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι, το κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας σε πλήρη ετοιμότητα εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/6/2016

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επίσκεψη Διοικητή ΔΔΜΝ στην ΥΠΗΔ

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Συμεών Αστρεινίδης υποδέχτηκε στη Διακλαδική Υπηρεσία Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ), τον Διοικητή της Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Αντιναύαρχο (Μ) Μιχαήλ Καούτσκη ΠΝ.


Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ήρθαν τα PZL. Έτοιμα να βοηθήσουν στη κατάσβεση των πυρκαγιών. (video)

Στο αεροδρόμιο της Λαμίας βρίσκονται από σήμερα τα PZL.
Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που όπως κάθε χρόνο δίνουν πολύ σημαντική βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας.

Οι πιλότοι τους έκαναν το πρωί δοκιμαστικές πτήσεις και δηλώνουν έτοιμοι να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δείτε περισσότερα

Δεκαοχτώ παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από ένα τουρκικό CN-235


Ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πραγματοποίησε σήμερα 18 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου και 1 παράβαση του FIR Αθηνών. Το αεροσκάφος πέταξε από το βόρειο έως το νότιο Αιγαίο πραγματοποιώντας πολλαπλές εισόδους στον EEX.

http://www.pronews.gr

Πολωνικά μαχητικά τύπου F-16 για τις επιχειρήσεις στη Συρία

Στην αποστολή τεσσάρων μαχητικών τύπου F-16 στη Μέση Ανατολή προσανατολίζεται η Πολωνία και μάλιστα πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία, το διάστημα 8-9 Ιουλίου 2016.

Δείτε περισσότερα

Ρωσική Αεροπορία: Τα νέα «πολυεργαλεία» Su-30SM τη διαφορά

Μέχρι το 2019 θα παραλάβουν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις άλλα 55 μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi Su-30SM, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής παραγωγής της εταιρίας Irkut Corporation, Σεργκέι Γιαμάνοφ. Φιλοδοξία είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.

Δείτε περισσότερα

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην 110ΠΜ

Από την Παρασκευή 3 έως και την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης (110ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό για παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα, «110 Καλοκαιρινά Χαμογέλα».


ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιωάννου 16/6/1970 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 341 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/6/2016

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πρόκληση: Την ώρα που ο Α/ΓΕΑ ήταν στην Άγκυρα οι Τούρκοι έβγαζαν ΝΟΤΑΜ για Αη Στράτη!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η τουρκική προκλητικότητα χτύπησε κόκκινο την ώρα, που ο Αρχηγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης, επισκεπτόταν στην Άγκυρα, προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του και συναντιόταν με τον Τούρκο Αρχιστράτηγο Χουλουσί Ακάρ.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 12:36 το μεσημέρι (09:36 Γκρίνουιτς) οι Τούρκοι έβγαλαν ΝΟΤΑΜ λέγοντας ότι ο Αη Στράτης είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνονται εκεί ασκήσεις από την Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Τέλος τα καινούργια F-16 για το Πακιστάν και κοιτάει Ιορδανία

Τερματίζει την προσπάθεια προμήθειας καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 το Πακιστάν από τις ΗΠΑ και την κατασκευάστρια Lockheed Martin, μετά την άρνηση του Κογκρέσου να επιτρέψει τη χρηματοδότηση της προμήθειας, το ύψος της οποίας θα ανερχόταν σε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Εκπροσώπων Αμερικάνικης Κυβέρνησης και της Εταιρίας Pratt & Whitney, στο ΚΕΑ

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 4ου Engine Depot Program Management Review αεροκινητήρων αεροσκαφών F-16, επίσκεψη εκπροσώπων της Αμερικάνικης Κυβέρνησης και της εταιρίας Pratt & Whitney, στο Κρατικό Εργοστάσιο Αεροσκαφών (ΚΕΑ).

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Σχολής Επιτελών της Ισπανίας στην 114ΠΜ

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016, αντιπροσωπεία της Σχολής Επιτελών της Ισπανίας, συνοδευόμενη από τον Ακόλουθο Άμυνας της Ισπανίας στην Ελλάδα, Πλοίαρχο Jose Miguel Franco Ochoa, επισκέφθηκε την 114 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Γκανάς.


11η Ημερίδα Οδοντιατρικού Τομέα του 251ΓΝΑ

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ), η 11η Ημερίδα του Οδοντιατρικού Τομέα με θέμα «Less is more. Από την επέκταση προς πρόληψη στην οδοντιατρική της ελάχιστης παρέμβασης».


Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016

ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ του Ιωάννου 15/6/1943 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 336 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αθανασίου 15/6/1945 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 335 Μοίρα Διώξεως
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Ιωάννη 15/6/2004 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Υποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος F-4E Phantom II

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου 15/6/2004 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 338 Μοίρα Δίωξης / Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος F-4E Phantom II

Ολομέτωπη επίθεση του μαχητικού Gripen στην ινδική αγορά

Με αεροσκάφος Gripen D πέταξε ο αρχηγός της Ινδικής αεροπορίας στρατάρχης της αεροπορίας Αρούρ Ράχα, παρουσιάζοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της Ινδίας για το σουηδικό μαχητικό.

Η επίσκεψη και η πτήση του Ινδού αρχηγού στην Σουηδία γίνεται μετά την επίσημη προσφορά από την Saab στην Ινδία του μαχητικού Gripen E. Παράλληλα, οι Σουηδοί προσφέρουν τεχνογνωσία και δημιουργία γραμμής παραγωγής του αεροσκάφους στην Ινδία.

Δείτε περισσότερα

SABR: Το νέο AESA ραντάρ των ελληνικών F-16; (βίντεο)

H "καρδιά" της αναβάθμισης των ελληνικών F-16C/D, σύμφωνα με την πρόταση που παρουσιάστηκε της LM, θα είναι το AESA ραντάρ SABR, το οποίο παρουσιάστηκε στην Πολεμική Αεροπορία.

Δείτε περισσότερα

Στις 16 Ιουνίου τα πετζετέλ στη Μυτιλήνη

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να προσγειωθούν στη Μυτιλήνη, στο απόσπασμα της 359 ΜΑΕΔΥ  τα πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL-Mielec M-18 Dromader τα οποία και φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν οι φύλακες άγγελοι για τα δάση του νησιού.

Δείτε περισσότερα

O Α/ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την ΕΑΒ

Επίσημη επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα πραγματοποίησε σήμερα ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, τον Β’ Υπαρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλέξανδρο Οικονόμου, τον Διοικητή ΔΑΥ Υποπτέραρχο (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, τον Υπαρχηγό ΓΕΑ Υποπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Αθανασίου και Επιτελείς τους.

Κοινωνική Προσφορά από το Α/Απ Ακτίου

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το προσωπικό του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ακτίου (Α/Απ Ακτίου), πρόσφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας στο φιλόπτωχο ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας.

https://www.haf.gr

Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης της ΠΑ για το Έτος 2016

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, διεξήχθη ο τελικός αγώνας του Kυπέλλου Kαλαθοσφαίρισης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) για το έτος 2016, μεταξύ των ομάδων της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων και της 116 Πτέρυγας Μάχης (116ΠΜ), στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΝΘΡΟΝ», στη Θεσσαλονίκη.

Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της 116 ΠΜ.

Δείτε φωτογραφίες

Αγώνες Πρωταθλήματος Τζούντο ΕΔ-ΣΑ για το Έτος 2016

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες Τζούντο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) για το έτος 2016, στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ», στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, με τη συνδρομή των Κλάδων των ΕΔ, των Αρχηγείων των ΣΑ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Νέα απώλεια ινδικού μαχητικού MiG-27, επείγει η ανανέωση…

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-27 (κωδικοποίηση κατά ΝΑΤΟ «Flogger-D/J») της ινδικής Αεροπορίας κατέπεσε και συνετρίβη στην ευρύτερη περιοχή Jodhpur στην έρημο του Rajasthan. Σύμφωνα με την υπάρχουσα πληροφόρηση, οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του μαχητικού και διασώθηκαν.

Δείτε περισσότερα

Εξαφάνιση από τα ραντάρ βιετναμέζικου α/φ Sukhoi Su-30

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-30 της Αεροπορίας του Βιετνάμ κατέπεσε και συνετρίβη καθώς πετούσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της χώρας στην περιοχή Nghe An, σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει ο υποπτέραρχος Do Minh Tuan, υπαρχηγός της βιετναμέζικης Αεροπορίας για το ζήτημα.

Δείτε περισσότερα

Αναβάθμιση Mirage 2000 προ των Πυλών

Η Πολεμική Αεροπορία είχε ήδη αποφανθεί ήδη από το 2010 ότι υφίσταται επιχειρησιακή απαίτηση αναβάθμισης των 20 Mirage σε M-2000-5 μέχρι το 2015. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Οι ανάγκες ωστόσο αντιμετώπισης της απειλής είναι αυξημένες, ειδικά με την Τουρκική συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 13/6/2016

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Επετειακή Εκδήλωση της Ελληνικής και Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση της Ελληνικής και Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας, για τον εορτασμό των είκοσι οκτώ (28) χρόνων από την πτήση του πρωταθλητή ποδηλασίας, κ. Κανέλλου Κανελλόπουλου, με αεροσκάφος, κινούμενο αποκλειστικά με μυϊκή δύναμη, από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην Τουρκία

Από την Τρίτη 14 έως την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Πτέραρχου Abidin Ünal.

https://www.haf.gr

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Η μεταστάθμευση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων για την αντιπυρική περίοδο 2016

Από 1η Μαΐου 2016 ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, η οποία και θα ολοκληρωθεί την 31 Οκτωβρίου 2016.
Σύμφωνα με τον ετήσιο σχεδιασμό αντιμετώπισης πυρκαγιών του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα μετασταθμεύσουν στα ακόλουθα αεροδρόμια: