Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Ορκωμοσία Νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ

Την Παρασκευή 01 Ιουλίου 2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Υγειονομικού και Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης του 201 ΚΕΦΑ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο 201 Κέντρο Εφοδιασμού Αεροπορίας (201 ΚΕΦΑ), παρουσία του Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχου (Ι) Συμεών Αστρεινίδη, η τελετή παράδοσης-παραλαβής της Διοίκησης του 201ΚΕΦΑ, από τον Σμήναρχο (Ε) Ηλία Μουστάκη στον Σμήναρχο (Ε) Δημήτριο Μακρή.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη ΣΙ και ΣΥΔ στο ΕΚΑΕ και το 1ο ΑΚΕ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, οι μαθητές της ΙΙας Τάξης της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ) συνοδευόμενη από τον Διοικητή της, Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Τζατζά και οι μαθητές της ΙV Τάξης της Σχολής Ικάρων (ΣΙ), συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Σμηναρχίας Ικάρων, Σμήναρχο (Ι) Στέργιο Τσιλίκα, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου, στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκπαιδευτικών επισκέψεων.


Τελετή Απονομής Πτυχίων της 1ης ΕΣ του ΣΕΕΚ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Προσωπικού Αεράμυνας (ΚΕΠΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η τελετή αποφοίτησης της 1ης  Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του Σχολείου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΣΕΕΚ).


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 116ΠΜ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Αράξου, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 116ΠΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Πέτρο Χατζήρη στον Σμήναρχο (Ι) Γεώργιο Βαγενά.


Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΑ με το Προεδρείο της ΠΟΕ/ΥΠΕΘΑ

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία.

https://www.haf.gr

Κυβερνήτης του CL-215 πέντε λεπτά μετά την αναγκαστηκη : Πέσαμε αλλά είμαστε καλά

Το Star με τον Βαγγέλη Γκούμα βρέθηκε στην βάση των CL-215 στην 355 ΜΤΜ στην Ελευσίνα και μίλησε με τους πιλότους που δίνουν με κίνδυνο της ζωής του την μάχη με την φωτιά.

Συγκινημένος ο διοικητής της μοίρας της 355 ΜΤΜ στην Ελευσίνα θυμάται λεπτό προς λεπτό την αγωνία που έζησε την ημέρα που έπεσε το πυροσβεστικό α/φος με τους δυο πιλότους, τα παιδιά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα Δερβενοχώρια.


Δύο χρόνια μετά η επιχείρηση ανέλκυσης του F16 μεταξύ Σφακίων και Γαύδου (βίντεο)

Δύο χρόνια περίπου έχουν περάσει από την ημέρα που ένα F-16 συνετρίβη ανοιχτά της Γαύδου.

Το περιστατικό είχε συμβεί το μεσημέρι της 4ης Δεκεμβρίου του 2014, όταν το αεροσκάφος F16 Block 52-Plus είχε απογειωθεί από την 115 Πτέρυγα Μάχης εκτελώντας εκπαιδευτική αποστολή.

Στις 2 το μεσημέρι και κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους την ώρα που βρισκόταν 22 ναυτικά μίλια βόρεια της Γαύδου. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο πιλότοι να χρησιμοποιούν το σύστημα εκτίναξης με επιτυχία.

Δείτε περισσότερα

Τα προβλήματα και οι λύσεις για τα Canadair...


Γράφει ο Ηλίας Λάππας

Την εβδομάδα που μας πέρασε γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες μιας ακόμα πτώσης πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο ακολούθησε παρόμοιο ατύχημα ιδίου τύπου αεροσκάφους πέρυσι το καλοκαίρι.


Δύο αεροσκάφη Διοίκησης και Ελέγχου παίρνει η Τουρκία

Το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) εξέδωσε πρόσκληση για υποβολή προσφορών (RfP) για την προμήθεια δύο (2) αεροπλάνων Διοίκησης και Ελέγχου για την κάλυψη απαιτήσεων της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε περισσότερα

ΑΙΓΑΙΟ: Η Τουρκία σε κατάσταση αμόκ το πρώτο εξάμηνο του 2016! Τι λένε οι αριθμοί

Σε άλλες περιόδους είναι βέβαιο ότι θα είχαμε ήδη ζήσει μια ακόμη ελληνοτουρκική κρίση. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Τουρκία έκανε και συνεχίζει να κάνει ότι μπορεί για να την προκαλέσει. Την έχουμε αποφύγει μόνο επειδή η Αθήνα ορθώς κάνει από την πλευρά της ότι μπορεί για να την αποφύγει.

Δείτε περισσότερα

Ο Άραξος σταθμός ανεφοδιασμού νατοϊκών αεροσκαφών που πλήττουν τον ISIS;

Σταθμός ανεφοδιασμού έχει γίνει η αεροπορική βάση στον Άραξο, για νατοϊκά F16 που συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σε λίγες ημέρες 12 F16, έξι από το Βέλγιο (στη φωτογραφία) και έξι από την Ολλανδία προσγειώθηκαν στον Άραξο και εξυπηρετήθηκαν από το προσωπικό της μονάδας.

Δείτε περισσότερα

Τί υπάρχει μέσα σε ένα «μαύρο κουτί» ενός αεροπλάνου; (vid)

Αντέχει θερμοκρασίες 982 βαθμών Κελσίου για μία ώρα και υδροστατική πίεση σε βάθος 6.000 μέτρων. Σκοπός του είναι η καταγραφή των συνομιλιών των πιλότων και συγκεκριμένων δεδομένων που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης.


Σαν σήμερα στις 01/7/1925

Άρχισαν στο Εργοστάσιο Αεροπλάνων Φαλήρου (μετέπειτα Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων - ΚΕΑ) οι εργασίες για την παραγωγή στην Ελλάδα του πρώτου επιχειρησιακού αεροσκάφους, το οποίο ήταν ένα διθέσιο τορπιλοπλάνο τύπου Τ.3Α «Βέλος», σχεδιασμένο από την βρετανική εταιρεία Blackburn Aeroplane and Motor co. Η πρώτη σειρά τορπιλοπλάνων - υδροπλάνων Τ.3Α "Βέλος" χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό της Ναυτικής Αεροπορίας.

https://www.haf.gr/

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 30/6/2016

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Άρχισαν προσλήψεις για το βομβαρδιστικό B-21 τη USAF

Στην αποκάλυψη ότι η Northrop Grumman, κύριος ανάδοχος του προγράμματος του B-21, του νέου βομβαρδιστικού της Αεροπορίας των ΗΠΑ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την υλοποίηση, προέβη ο Randall Walden, διευθυντής του Rapid Capabilities Office (γραφείου ταχέων [με την έννοια της ταχείας εισαγωγής σε υπηρεσία] δυνατοτήτων), που μεταξύ άλλων, ασκεί και τη διαχείριση του υψηλά διαβαθμισμένου προγράμματος.

Δείτε περισσότερα

Ιαπωνία: Ξεκίνησε η διαδικασία για το νέο μαχητικό

Την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης πληροφοριών για το νέο πρόγραμμα μαχητικού αεροσκάφους, ξεκίνησε και επίσημα η Ιαπωνία, με το υπουργείο Άμυνας της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου να εκδίδει ένα κάπως ιδιότυπο αίτημα RfI (Request for Information), που όμως δεν ονομάζεται με αυτό τον -στάνταρ για τέτοιες διαδικασίες- τρόπο (!) για την αντικατάσταση του στόλου των μαχητικών F-2 της Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI), του ιαπωνικού F-16…

Δείτε περισσότερα

Ώρα αντικατάστασης των νορβηγικών ΑΦΝΣ α/φ P-3C Orion

Ο σχεδιασμός της νορβηγικής κυβέρνησης για την προμήθεια ενός νέου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο των έξι P-3C Orion κοινοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Λευκής Βίβλου που για την περίοδο 2017-2020 προβλέπει αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά περίπου 770 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2016.

Δείτε περισσότερα

Ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης του διθέσιου F-16 που κατέπεσε ανοιχτά της Γαύδου

Ενάμιση χρόνο μετά την συντριβή του διθέσιου αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής τριάδας αεροσκαφών, ξεκινά η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους.


Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

7η Εκπαιδευτική Σειρά Μαχητικών – Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών ΣΕΘΕ

Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ), στη Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 7ης Εκπαιδευτικής Σειράς Μαχητικών − Εκπαιδευτικών Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ).


Συμμετοχή της 27ης ΕΣ της ΣΔΙΕΠ/ΠΑ σε Ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, οι σπουδαστές της 27ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΔΙΕΠ/ΠΑ), συμμετείχαν σε ενημερωτική ημερίδα της Διπλωματικής Ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης», στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Επίσκεψη Ομάδας Ρώσων Επιθεωρητών στην 114ΠΜ

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, ο Διοικητής της 114 Πτέρυγας Μάχης (114ΠΜ), Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος  Γκανάς υποδέχτηκε στη Μονάδα ομάδα Ρώσων επιθεωρητών, συνοδευόμενη από Επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,


Εθελοντική Αιμοδοσία στην 112ΠΜ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών η «ΕΛΠΙΣ» εθελοντική αιμοδοσία στην 112 Πτέρυγα Μάχης (112ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

https://www.haf.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία στην 114ΠΜ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιήθηκε από το συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ», εθελοντική αιμοδοσία στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), με συμμετοχή του προσωπικού της.

Δείτε φωτογραφίες

Χορήγηση Πιστοποιητικών από την ΕΜΥ

Μετά από την επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στην περιοχή της Αττικής, σας γνωστοποιούμε ότι δύναται να χορηγηθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) πιστοποιητικό – βεβαίωση για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, για κάθε νόμιμη χρήση.


Καθήλωσε το Demo Team "Δαίδαλος" Στο 5ο Kavala Airsea Show (ΒΙΝΤΕΟ)

Για άλλη μια φορά η μεμονωμένη ομάδα αεροπορικών επιδείξεων "Δαίδαλος καθήλωσε τους πάντες στο 5ο Kavala Airsea Show 2016. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δυο πτητικές επιδείξεις εκ των οποίον πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και Κυριακή 25/26 Ιουνίου.

Στις 30 Ιουνίου ο Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση με υδροπλάνο τύπου Farman Δαίδαλος

Στις 30 Ιουνίου ο Δημήτριος Καμπέρος  πραγματοποίησε με υδροπλάνο τύπου Farman <<Δαίδαλος>>,  και σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ! Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω αεροσκάφη, τύπου Farman, ήταν άκρως επικίνδυνα για τον χειριστή, καθώς δεν τους προσέφεραν καμία απολύτως κάλυψη αλλά αντιθέτως τους άφηναν εντελώς εκτεθειμένους.


Τουρκία: Ξανάρχισαν τις παραβιάσεις και τις υπερπτήσεις…

Οχτώ τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου την Τετάρτη, στο κεντρικό Αιγαίο. Δύο από τα αεροσκάφη πετούσαν σε σχηματισμό. Τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές.

Συγκεκριμένα τέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν:

Δείτε περισσότερα

Έφτασαν στην Ευρώπη για δυο εμφανίσεις τα μαχητικά F-35B

Με κάθε επισημότητα και τις προσήκουσες στον αεροπορικό «κώδικα» τιμές, αφίχθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την αεροπορική βάση «Fairford», τρία (3) μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35B Lightning II βραχείας απονήωσης και κάθετης προσνήωσης STOVL (Short Take Off Vertical Landing), τα πρώτα της συγκεκριμένης διαμόρφωσης που περνούν τον Ατλαντικό…

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών στο ΑΤΑ, στο ΠΜΚ, στην 110ΠΜ και στην 140ΣΕΠΗΠ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου υποδέχθηκε στο Αρχηγείο τον Διοικητή της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (ΣΥΔ), Σμήναρχο (Ι) Αθανάσιο Τζατζά και τους σπουδαστές της IΙ΄ Τάξης της Σχολής.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 29/6/2016

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Στη Θάσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Το νησί της Θάσου επισκέφθηκε για λίγες ώρες αμέσως μετά την Καβάλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς αεροπόρους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που έδρασαν από το εμβληματικό αεροδρόμιο του Καζαβητίου (Πρίνου).

Δείτε περισσότερα

Ετήσια Εκδήλωση «NATO Family Day»

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016,πραγματοποιήθηκε, στη Συμμαχική Αεροπορική Διοίκηση (Allied Air Command), στο Ramstein της Ο.Δ Γερμανίας, η ετήσια εκδήλωση «NATO Family Day», στην οποία συμμετέχει το προσωπικό της Διοίκησης με τις οικογένειές του, καθώς και τοπικές αλλά και προξενικές αρχές χωρών μελών της Συμμαχίας.


Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΑ στην ΕΜΥ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επισκέφθηκε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Ταξίαρχος (ΜΤ) Ιωάννης Γεωργίου.


Υγειονομικό Κλιμάκιο του 251ΓΝΑ στη Νήσο Κάρπαθο

Από την Παρασκευή 24  έως και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας και των εκδηλώσεων μνήμης για τα δέκα (10) χρόνια από το θάνατο του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη,

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 28/6/2016

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Θεοδώρου 29/6/1982 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 345 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

Στην Τανάγρα το Athens Flying Week 2016!

Πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της, η 5η Athens Flying Week, η κορυφαία εβδομάδα αεροπορικών δραστηριοτήτων, επιστρέφει τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροπορικό Show της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Athens Flying Week International Air Show, μεγάλωσε και είναι έτοιμο να απογειωθεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα.

Δείτε περισσότερα

Αντίγραφο του Su-35 είναι το T-50 μέχρι να έρθει ο κινητήρας

Ας αφήσουμε το τι δηλώνουν οι Ρώσοι, το Τ-50 απέχει πολύ από το να είναι έτοιμο. Ένα από τα κύρια συστήματα του Τ-50 αργεί ακόμα πολύ και αυτό δεν είναι άλλο από τους κινητήρες του. Προς το παρόν δανείζεται τους κινητήρες του Su-35 που είναι βελτιωμένο παράγωγο των κινητήρων του Su-27 με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε περισσότερα

ΜΟΥΜΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Παναγιώτου 29/6/1944 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Hawker Hurricane Mk I/Mk II/Mk IIB/Mk IIC

Σε 4 παραβιάσεις του ΕΕΧ μας προέβη εχθές ένα τουρκικό CΝ-235

Σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησε τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος στο κεντρικό - ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ένα CΝ-235, πραγματοποίησε παραβάσεις του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.


Σμηναγός (Ι) Σωτήριος Στράλης : Την ώρα που έκανα την καταπληκτική επιδείξει κάποιοι συνάδελφοι δίναν μάχη με τις φλόγες

Αυτό ήταν το μήνυμα του demo pilot "ΖΕΥΣ" Σμηναγού (Ι) Σωτηρίου Στράλη στο κοινό που βρισκότανε στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας καβάλας όπου παρακολουθούσε το κλείσιμο και του φετινού Kavala Airsea Show.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Στην Αεροπορία Στρατού δεν ξεχνάνε τους πεσόντες : Βούρκωσαν στο κλείσιμο του Κavala Airsea Show (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε κατά την τελετή λήξης του 5ου avala Airsea Show την Κυριακή 26 Ιουνίου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Όλα συνέβησαν όταν στέλεχος της ομάδας επιδείξεων του 2ου ΤΕΕΠ όπου συμμετείχε με AH-64D Apache ανέβηκε στο πόντιουμ για να εκφράσει κι αυτός της ευχαριστίες του στους διοργανωτές.


Θάσος 1916-2016 ,100 Χρόνια Αεροπορικής Ιστορίας σ΄ένα βίντεο

Συνοπτικό Βίντεο από τις εκδηλώσεις Εορτασμού της Επετείου 100 Χρόνων από την συμβολή της Θάσου στον Α΄Π.Π. (1916-2016), μέσω των δράσεων του Πολεμικού Αεροδρομίου Καζαβητίου (Πρίνου).Το παρόν έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Αξιωματικών της Αιγύπτου στην 117ΠΜ και στο ΚΕΑΤ

Από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, αντιπροσωπεία  Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιγύπτου επισκέφτηκε την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, με σκοπό την εξέταση μελλοντικής συμμετοχής στη Μικτή Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ).


Επίσκεψη Σχολής Ικάρων στο ΑΤΑ και την 110ΠΜ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου υποδέχθηκε στο Αρχηγείο τους σπουδαστές της IV Τάξης της Σχολής Ικάρων, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διοικητή Σμηναρχίας Ικάρων, Σμήναρχο (Ι) Στέργιο Τσιλίκα.


Το Demo Team "Δαίδαλος" στο 5ο Kavala Airsea Show 2016 (Φωτορεπορτάζ)

Για άλλη μια φορά η μεμονωμένη ομάδα αεροπορικών επιδείξεων "Δαίδαλος καθήλωσε τους πάντες στο 5ο Kavala Airsea Show 2016. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε δυο πτητικές επιδείξεις εκ των οποίον πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και Κυριακή 25/26 Ιουνίου.


Κοινωνική Προσφορά από την ΣΤΥΑ

Τη Δεύτερα 27 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), η χορωδία και η ορχήστρα της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) επισκέφθηκαν το Κέντρο Ατόμων Με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ», του Δήμου Αχαρνών και συμμετείχαν στην εκδήλωση για το κλείσιμο του σχολικού έτους 2015 – 16, παρουσιάζοντας παραδοσιακή μουσική από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην 1η ΜΣΕΠ

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης επισκέφθηκε την 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (1η ΜΣΕΠ), στο Διδυμότειχο.

Δείτε φωτογραφίες

Έτοιμο για μαζική παραγωγή το ρωσικό μαχητικό α/φ T-50

Έτοιμο να εισέλθει σε μαζική παραγωγή είναι το καινούργιο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου T-50, γνωστό ως πρόγραμμα «PAK FA» (Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation), σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia» τις προηγούμενες ημέρες.

Δείτε περισσότερα