Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Βυθίσατε το ΧΟΡΑ - Η κρίση στο Αιγαίο και ο ρόλος των F-4E Phantom της ΠΑ (defenceline.gr)

Γράφει ο Ιωάννης Σφήκας - Υποπτέραρχος (Ι) ε.α.

Ήταν από το ξημέρωμα, μια πολύ ζεστή ημέρα εκείνη η Πέμπτη 9 του Ιούλη του '76. Τίποτε δε μας προϊδέαζε ότι κάτι πολύ διαφορετικό θα συνέβαινε τη μέρα εκείνη, μέχρις ότου στην αίθουσα επιχειρήσεων του SOR της 339 ΜΑΠΚ στη πρωινή ενημέρωση, ο Αξιωματικός Επιχειρήσεων διαβάζοντας το ημερήσιο πρόγραμμα πτήσεων, ανέφερε τις αλλαγές του με νέες έκτακτες απαιτήσεις. Δύο ζεύγη αεροσκαφών, με Κυβερνήτες και Συγκυβερνήτες όπως παρακάτω, θα εκτελέσουν σήμερα τόνισε, μία πάρα πολύ σημαντική πραγματική αποστολή.

Δείτε περισσότερα

Στις ΗΠΑ στοχεύει το ευρωπαϊκό μεταφορικό α/φος A400M Atlas

Οι ΗΠΑ αποτελούν τον κύριο εμπορικό στόχο για το αεροσκάφος μεταφορών A400M Atlas ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κατασκευάστριας Airbus Defence & Space. Παράλληλα έγινε σαφές ότι η προαναφερθείσα πρόθεση δεν αφορά το άμεσο μέλλον.

Δείτε περισσότερα

RAF: Χορογραφία της προσγείωσης F-35B Lightning II (vid.)

Ένα σύντομο αλλά πολύ ενδιαφέρον βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στο οποίο αποτυπώνεται η πτήση  του πρώτου F-35B Lightning II της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force) από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα αεροσκάφος που κινεί το ενδιαφέρον των Βρετανών οι οποίοι πάντα ενθουσιάζονταν όταν στα αεροπορικά σόου έκαναν την εμφάνισή τους τα δημοφιλή Harrier.

Δείτε περισσότερα

Αποφοίτηση Σπουδαστών ΑΔΙΣΠΟ

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ), στις εγκαταστάσεις της Σχολής  στη Θεσσαλονίκη.


Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη Προέδρου και Αντιπροέδρου πολεμικού μουσείου στην Τρίπολη

"Στις 7 Ιουλίου 2016 ο Πρόεδρος Υπνχος ε. α. Ι. Λεωντακιανακος και ο Α Αντιπρόεδρος Ταξχος Παν. Γεωργόπουλος του Πολεμικού Μουσείου επισκέφτηκαν την Τρίπολη και είχαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατουλη και τον Αντιπεριφερειαρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακουρα.


Τελικός Αγώνας Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2016

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, διεξήχθη ο τελικός αγώνας του Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης των Μονάδων και των Υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2016, μεταξύ των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού και της 116 Πτέρυγας Μάχης (116ΠΜ), στη Πάτρα. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της 116ΠΜ.


Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 115ΠΜ

Tην Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 115ΠΜ, από τον Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Γερόλυμο στον Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Φούσκα.


ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Θωμά 8/7/1983 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 115 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος A-7H/Ε Corsair

ΝΗΣΙΩΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Κωνσταντίνου 8/7/1977 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αντισμήναρχος
Υπηρεσία / Μοίρα 362 Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος
Αεροσκάφος T-2E Buckeye

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 7/7/2016

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τοποθετήθηκε το F-5 έξω από την πύλη του ΓΕΑ στο στρατόπεδο «Παπάγου»

Τοποθετήθηκε στην υπερυψωμένη βάση του έξω από την κεντρική είσοδο του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στο στρατόπεδο «Παπάγου», το παλαιό αποενεργοποιημένο μαχητικό αεροσκάφος F-5 “Freedom Fighter”, το οποίο για δεκαετίες είχε υπηρετήσει πιστά στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας, κυριαρχώντας στο Αιγαίο.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Τα PHANTOM της 339Μ αναχωρούν για το “RIAT 2016” (ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ)

Η 339Μ “ΑΙΑΣ” αναχώρησε με 2 αεροσκάφη F-4E PHANTOM II AUP για τη μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ευρώπης. Το Royal International Air Tatoo 2016 στην αεροπορική βάση RAF Fairford.

Έφυγε από την ζωή ο Πτέραρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος - H κατάρριψη γερμανικού καταδιωκτικού (ΒΙΝΤΕΟ)

“Τελευταία πτήση” για τον Πτέραρχο που είχε απειλήσει ανοιχτά του Τούρκους με καταρρίψεις αν συνεχίσουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο! Ο Πτέραρχος Ιωάννης Αναγνωστόπουλος της 7ης Σειράς Ικάρων,ήρωας της Μέσης Ανατολής,Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ είχε απειλήσει τους Τούρκους με κατάρριψη από τη θέση αυτή το 1963! Και οι απειλές του έπιασαν τόπο!


Κατάρ: Πακιστανικά εκπαιδευτικά α/φη τύπου Super Mushshak

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στο Κατάρ μη κατονομαζόμενου αριθμού εκπαιδευτικών αεροσκαφών βασικού σταδίου Super Mushshak ανακοίνωσε το υπουργείο αμυντικής βιομηχανικής παραγωγής του Πακιστάν.

Δείτε περισσότερα

ΤΣΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Χαραλάμπους 7/7/1952 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI

Γαλλική προσφορά για κινητήρες στη Ινδία να κλείσει το Rafale

Δεν έχει προηγούμενο η διαπραγμάτευση των Ινδών με τους Γάλλους για τα μαχητικά Rafale (καλή περίπτωση για σεμινάριο στους κυβερνητικούς της Ελλάδας που έχουν κακοποιήσει τη λέξη «διαπραγμάτευση») τα οποία έχουν αποδειχθεί ως ινδικό «γεφύρι της Άρτας», με αποτέλεσμα το πιο πολυσυζητημένο ίσως συμβόλαιο στον τομέα της αεροναυπηγικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια, να μην μπορεί να ολοκληρωθεί και να υπογραφτεί…

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/7/2016

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Συμμετοχή της Ομάδας «ΖΕΥΣ» στο «Danish Air Show 2016» και στο «Belgian Air Force Days» (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» συμμετείχε στο «Danish Air Show 2016», το οποίο διεξήχθη στην αεροπορική βάση Skrydstrupn της Δανίας.

Επίσημη ένταξη του κινεζικού α/φ Y-20 σε υπηρεσία

Το κινεζικό μεταγωγικό αεροσκάφος, Y-20 εντάχθηκε σήμερα σε υπηρεσία στην κινεζική πολεμική αεροπορία. Το αεροσκάφος που παράγεται στην Κίνα έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 200 τόνους, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά για τη μεταφορά πολεμικών φορτίων και στρατιωτών σε μεγάλες αποστάσεις, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Δείτε περισσότερα

Αναστολή Λειτουργίας ΣΕΠΑ

Το Συγκρότημα Εξυπηρέτησης Προσωπικού Αεροπορίας (ΣΕΠΑ), ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία:


Επίσκεψη του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Make-A-Wish» στην 114ΠΜ

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Make-A-Wish» πραγματοποίησε επίσκεψη στην 114 Πτέρυγα Μάχης (114ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας, με σκοπό την υλοποίηση της ευχής ενός παιδιού να γίνει πιλότος.


Επίσκεψη του Διοικητή Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής (Κ.Α.Ι.) στην ΕΑΒ

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ Α.Ε.) επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής (Κ.Α.Ι.) με επικεφαλής τον Διοικητή Ταξίαρχο (YI) κ. Θ. Ηλιόπουλο.

Απόπειρα συμμετοχής στη συμπαραγωγή των Gripen-Αργεντινή

Συνεχίζεται η προσπάθεια της Αργεντινής να εξασφαλίσει αξιόπιστα μαχητικά αεροσκάφη, έχοντας για τον σκοπό αυτόν – και όχι μόνο – ενώσει τις τύχες της με τη Βραζιλία, με τη οποία εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 5/7/2016

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Στεφάνου 6/7/1970 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 341 Μοίρα
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του Κωνσταντίνου 6/7/1933 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Αρχισμηνίας
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Morane - Saulnier M.S.137 EP2

Αλγερία: Ολοκλήρωση της παραγγελίας των Su-30MKA το 2017

Το 2017 θα ολοκληρωθούν οι παραδόσεις των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων τύπου Sukhoi Su-30MKA που έχει παραγγείλει η Αλγερία, από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την κατασκευάστρια εταιρία Irkut Corporation.

Δείτε περισσότερα

Οι παραδόσεις των ελικοπτέρων Mi-35M & Mi-28NE του Ιράκ

Ολοκληρώνονται οι παραδόσεις των 24 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mi-35M (κωδικός κατά NATO: Hind-J) και 19 Mi-28NE ‘Night Hunter’ (κωδικός κατά NATO: Havoc-B) στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Το Ιράκ έχει ήδη απολέσει στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών ανταρτών δύο Mi-35.

Δείτε περισσότερα

Το πλήρωμα του CL-215 των Δερβενοχωρίων βράβευσε ο Τόσκας - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που διασώθηκε έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, τίμησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης.

Δείτε περισσότερα

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Συντριβή τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου με προσωπικό ειδικών δυνάμεων

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο μετέφερε στελέχη των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού Στρατού  συνετρίβη στην επαρχία Γκιρεσούν. Η επαρχία βρίσκεται στη βόρεια Τουρκία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

http://www.pronews.gr

Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αεροπόρων

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν, στον οικισμό Μάλτα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των πεσόντων Αεροπόρων, Υποσμηναγού (Ι) Ελευθέριου Τσότρα και Ανθυποσμηναγού (Ι) Γεώργιου Ρονιώτη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στις 24 Ιουνίου 1996, με αεροσκάφος Τ-2Ε της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120ΠΕΑ), στην περιοχή.


Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΑ και της ΕΛΑΟ

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών μέσω της εναέριας επιτήρησης, μεταξύ του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση και του Προέδρου της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ), κ Χρήστου Μάλαμα.


Επίσημη ανακοίνωση ΓΕΑ για το περιστατικό της πτήσης EL-AL

Σήμερα 5 Ιουλίου 2016,  αεροσκάφος τύπου Boeing 747 της εταιρείας EL-AL, εκτελώντας το δρομολόγιο Νέα Υόρκη - Τελ Αβίβ, εισήλθε στο FIR Αθηνών  στις 11:02 με πληροφορία ύπαρξης εμπρηστικού μηχανισμού.

Θρίλερ με αεροσκάφος της El Al! Συνοδεύθηκε από F-18 της Ελβετίας και ελληνικά F-16

Θρίλερ με αεροσκάφος της ισραηλινής εταιρείας EL AL! Το αεροσκάφος εκτελούσε τη πτήση Νέα Υόρκη-Τελ Αβίβ.Πετώντας πάνω από την Ελβετία έγινε γνωστό τηλεφώνημα με το οποίο άγνωστος έλεγε ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.


Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης 8ης ΕΣ Συντήρησης Χειριστών Μαχητικών Αεροσκαφών ΣΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ), στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 8ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Συντήρησης Χειριστών Μαχητικών Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ).


Ο Σταύρος Σταματογιάννης εν ώρα εκπαιδεύσεις στην Σχολή Ικάρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα 10:50 π.μ 5 Ιουλίου 1999

Η Ελλάδα παγώνει στο άκουσμα του τραγικού ατυχήματος του F-5B. Όλα ξεκίνησαν στις 10:50 π.μ της Δευτέρας όταν ένα F-5B της 343 ΜΑΗ, 113 Π.Μ   συνετρίβη στα όρια του αεροδρομίου Μακεδονία  με αποτέλεσμα των θάνατο 2 ιπταμένων Ανθυποσμηναγού Παναγιώτη-Ιωάννης Δρίβας και του Σμηναγού Σταύρου Σταματογιάννη ο μεν Ιωάννης Δρίβας πέθανε κατά την μεταφορά του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο δε Σταύρος Σταματογιάννης  κατέληξε την επομένη, συνέπεια των εγκαυμάτων και των σοβαρών τραυμάτων που είχε υποστεί.

Athens Flying Week 2016: 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα

Στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί το Athens Flying Week 2016, ένα διήμερο αεροπορικών εκδηλώσεων, με πτήσεις ακριβείας στρατιωτικών αλλά και πολιτικών αεροσκαφών, που κόβουν την ανάσα και ανεβάζουν την αδρεναλίνη στο “κόκκινο”.

 

Πάλι πάνε πίσω οι παραδόσεις του T-50 PAK FA των Ρώσων

Αλλάζουν για μια φορά ακόμα οι Ρώσοι την εκδοχή του πότε τελικά θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου T-50 PAK FA (Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation), αφού μετά την ευφορία που προκάλεσαν αναφορές αξιωματούχων για την έναρξη παραδόσεων το 2017, έρχεται άλλος ένας τώρα, λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί τελικά το 2018.

Δείτε περισσότερα

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραλαβή των Chinook CH-47D από τις ΗΠΑ

Είναι αλήθεια ότι εκεί στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), παρά την σχεδόν τραγική οικονομική συγκυρία, η ομάδα των αξιωματικών που χειρίζεται το θέμα της προμήθειας από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού (US Army) 10 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου Chinook CH-47D, με δικαίωμα προαίρεση (option) για άλλα πέντε, καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη υλοποίηση της προμήθειας, καθώς αυτή θα αλλάξει το τοπίο στις μεταφορικές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού.

Δείτε περισσότερα

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλεξάνδρου 5/7/1951 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ευαγγέλου 5/7/1999 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Σμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΔΡΙΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ του Αλεξάνδρου 5/7/1999 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 113 Πτέρυγα Μάχης
Αεροσκάφος Northrop F-5Α/Β Freedom Fighter

ΠΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου 5/7/1977 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 342 Μοίρα Παντός Καιρού
Αεροσκάφος Dassault Mirage F.1CG

ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Αλεξάνδρου 5/7/1951 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Δόκιμος Έφεδρος Χειριστής
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

Σαν σήμερα στις 05/7/1921

Δύο αεροσκάφη De Havilland D.H. 9 και ένα Avro μεταστάθμευσαν στο αεροδρόμιο του Αφιόν Καραχισάρ, το οποίο αποτέλεσε τη δεύτερη βάση της Ναυτικής Αεροπορίας μετά το Ουσάκ. Από το Αφιόν πραγματοποίησαν δύο αποστολές, κατά τις οποίες αναγνωρίστηκε η περιοχή νοτίως της πόλης και μεταφέρθηκαν εμπιστευτικές διαταγές της Στρατιάς προς το Μικτό Απόσπασμα της ΙΧ Μεραρχίας.

https://www.haf.gr/

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 4/7/2016

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Φωτό από την ανέλκυση του F-16 στη Γαύδο

Ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ύστερα από ενάμιση χρόνο που παρέμενε στο βυθό, η ανέλκυση του διθέσιου αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Γαύδου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής τριάδας αεροσκαφών.


Σε δίκη το αφεντικό της Dassault που κατασκευάζει Rafale-Mirage 2000

Ο γάλλος βιομήχανος και γερουσιαστής Σερζ Ντασό δικάζεται από σήμερα επειδή απέκρυψε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους, στην πρώτη πτυχή μιας πολυσχιδούς υπόθεσης που περιλαμβάνει επίσης υποψίες για εξαγορά ψήφων σε προεκλογική περίοδο.

Δείτε περισσότερα

Επίσκεψη Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής στο ΑΤΑ

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, ο Διευθυντής του Φορέα Αξιολογήσεων Ελέγχου, Ταξίαρχος (Ι) Πέτρος Παπανάκος, υποδέχθηκε στο Αρχηγείο τους σπουδαστές της IV Τάξης της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, οι σπουδαστές ενημερώθηκαν για το έργο και την αποστολή του Αρχηγείου.

Δείτε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Διαλέξεων στη ΣΙ

Από την Τρίτη 21 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», διαλέξεις στους Ίκαρους IV με σκοπό την ενημέρωσή τους σε θέματα εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής και Διοίκησης – Ηγεσίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμορφωτικών Διαλέξεων.

Δείτε φωτογραφίες