Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Χαραλάμπους 15/7/1948 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ίκαρος
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος North American Aviation T-6G (Harvard)

ΜΥΛΩΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 15/7/2000 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Επισμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος CL-215

ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Γεωργίου 15/7/2000 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών
Αεροσκάφος CL-215

Κονδύλι 500 εκατ. λιρών για αναβάθμιση των EF-2000 της RAF;

Συμφωνία ανάμεσα στην εταιρία BAE Systems και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναμένεται να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια λίρες από την υποστήριξη των EF-2000 Typhoon της βρετανικής βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force), με αποτέλεσμα να προτείνεται η χρήση των κονδυλίων αυτών για την αναβάθμιση των αεροσκαφών, μετατρέποντάς τα σε πραγματικά πολλαπλών ρόλων, ώστε μετά το 2019 να αναλάβει τις αποστολές κρούσης που σήμερα αποτελούν το αντικείμενο των Tornado.

Δείτε περισσότερα

Ελλάδα-Τουρκία στους πιθανούς πελάτες της L.M. για F-16 Viper…

Η αμερικανική Lockheed Martin αναμένει να αποφασιστεί η αναβάθμιση των 500 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη διαμόρφωση F-16V (Viper), εντός των επομένων επτά ετών, αφού εξασφάλισε παραγγελίες για 300 αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 14/7/2016

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Διάσωση Τραυματία από Ελικόπτερο AB-205 της ΠΑ

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ελικόπτερο AB−205 της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με σκοπό τη μεταφορά ενός  τραυματία ρωσικής καταγωγής από το φαράγγι  της Σαμαριάς, του νομού Χανίων.


Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων (Φωτογραφίες)Τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσε η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση.

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Υπερπτήση σήμερα και από ζεύγος F-16

Νέα υπέρπτηση - η δεύτερη σήμερα- τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικό έδαφος.

Στις 12:11 το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σημειώθηκε υπέρπτηση ζεύγους τουρκικών F-16 πάνω από τη νήσο Καλόγεροι, στα 32000 πόδια.


Τα PHANTOM της 339Μ αναχωρούν για το “RIAT 2016” (ΣΦΠΑ ΙΚΑΡΟΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η 339Μ “ΑΙΑΣ” αναχώρησε με 2 αεροσκάφη F-4E PHANTOM II AUP για τη μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ευρώπης. Το Royal International Air Tatoo 2016 στην αεροπορική βάση RAF Fairford.

Τουρκική υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά στις Οινούσσες

Μετά από αρκετές ημέρες σήμερα οι Τούρκοι επανήλθαν με τις γνωστές προκλήσεις τους στο Αιγαίο, αυτή τη φορά με μία «δειγματολειπτική» υπέρπτηση πάνω από τη νησίδα Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσσών, όπου υπάρχει – ως γνωστόν – και ελληνικό επιτηριτικό φυλάκιο.

Δείτε περισσότερα

Ινδία: Με ατρακτίδια Litening της Rafael τα μαχητικά της α/φ

Δημοσιοποιήθηκε η πώληση από την ισραηλινή Rafael στην Αεροπορία της Ινδίας 164 ατρακτιδίων στόχευσης Litening για χρήση από τέσσερις τύπους μαχητικών αεροσκαφών συμπεριλαμβανομένων και των Sukhoi Su-30.

Δείτε περισσότερα

Η Γαλλία αποχαιρετά, τα αεροσκάφη Super Étendard… (vid.)

Στις 12 Ιουλίου το γαλλικό Ναυτικό (Marine Nationale) απέσυρε από την ενεργό υπηρεσία τα μαχητικά αεροσκάφη Super Étendard, μετά από 42 χρόνια, όταν το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση, τον Οκτώβρη του 1974, ενώ σε ενργό υπηρεσία εισήλθε τον Ιούνιο του 1978.

Δείτε περισσότερα

Ινδία – Ρωσία λύνουν τα θέματα με το T-50 και τα Su-30MKI

Μια νέα προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους υπεύθυνους της Ρωσίας και της Ινδίας για την επίλυση των υπαρχόντων ζητημάτων που άπτονται της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των μαχητικών αεροσκαφών, με τους Ινδούς να έχουν συγκεκριμένα σχέδια αναβάθμισης του αεροπορικού τους οπλοστασίου με αιχμή το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς T-50 και τα Su-30MKI που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας της αυτή τη στιγμή.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 12/7/2016

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Το πρώτο P-3 προσγειώθηκε στην Τανάγρα (Φωτογραφίες)


 Το πρώτο P-3B ORION προσγειώθηκε σήμερα στην αεροπορική βάση της Τανάγρας για να πάρει τον δρόμο προς την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Σήμερα λίγο μετά της 10:00 π.μ. το P-3B Orion ακούμπησε τον διάδρομο 28 της 114 Π.Μ. Από το 2009 τα αεροσκάφη ήταν καθηλωμένα στην 112 ΠΜ,  


Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Ονομασία Νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, η τελετή ονομασίας των νέων Ανθυποσμηναγών.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, επέδωσε τα πτυχία αποφοίτησης και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους νέους Ανθυποσμηναγούς, δίνοντάς τους κατευθυντήριες οδηγίες για τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.


Πρωτοβουλία μείωσης του κόστους για το F-35 Lightning II / LM

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε δύο πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τη βιομηχανία με στόχο της μείωση του κόστους παραγωγής και συντήρησης του μαχητικού πέμπτης γενιάς τύπου F-35 Lightning II. Η πρώτη αφορά στην διετή παράταση του προγράμματος «Σχέδιο για Οικονομική Προσιτότητα και Παραγωγή» που ανακοινώθηκε το 2014 και η δεύτερη αφορά στη δημιουργία μιας παρόμοιας ιδέας για τη μείωση στα κόστη λειτουργίας και συντήρησης του F-35 ως οπλικού συστήματος.

Δείτε περισσότερα

Ολοκληρώθηκαν οι ναυτικές δοκιμές, για το UCAV Neuron

Με την πραγματοποίηση, την 6η Ιουλίου, της πρώτης πτήσης σε ναυτικό περιβάλλον σε συνεργασία με το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle το πρωτότυπο επίδειξης τεχνολογίας του προγράμματος του μη επανδρωμένου οχήματος μάχης Neuron ουσιαστικά ολοκλήρωσε τη σειρά πτητικών δοκιμών σε ναυτικό περιβάλλον (βλ. την ανάρτηση με τίτλο «Δοκιμές ευρωπαϊκού UCAV Neuron σε ναυτικό περιβάλλον» στον σύνδεσμο http://www.defence-point.gr/news/?p=153826).

Δείτε περισσότερα

Ελαφρύ μαχητικό α/φ M-346FT πρεμιέρα σε Βρεττανία, Φάρνμπορο

Την παγκόσμια πρεμιέρα του στο ευρύ κοινό πραγματοποίησε στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση Farnborough Air Show 2016 (11 – 17 Ιουλίου) το M-346FT (Fighter – Trainer: μαχητικό – εκπαιδευτικό), η νέα έκδοση του γνωστού αεροσκάφους προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης M-346 Master που κατασκευάζει ο ιταλικός όμιλος Leonardo (πρώην Finmeccanica).

Δείτε περισσότερα

Γκρινιάζει η Ινδία στους Ρώσους για τα α/φ MiG-29K/KUB

Νέα προβλήματα με ρωσικό υλικό αντιμετωπίζει η Ινδία και προβαίνει σε παραστάσεις, ζητώντας την αποκατάστασή τους και τη συμμόρφωση με τις προδιαγραφές, ώστε να ενταχθούν επιχειρησιακά στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 11/7/2016

Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Αιχμή Του Δόρατος : 5ο Kavala Air Sea Show 2016 (ΕΚΠΟΜΠΗ)

Ο Δήμος καβάλας ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής προγραμμάτισε την 5η κατά σειρά αεροπορική και ναυτική διοργάνωση <<Kavala Air Sea Show 2016>>.

Στις 24/25 και 26 Ιουνίου στην  παραλιακή ζώνη του λιμένα Καβάλας και στην Θάσο. Μεταξύ άλλον στην εκδήλωση συμμετείχαν η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους "ΖΕΥΣ",   η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος" το 2ο ΤΕΕΠ με δύο AH-64D Apache, το ακροβατικό σμήνος  Baltic Bees και άλλες πολλές συμμετοχές.

Η "Αιχμή Του Δόρατος" στο Kavala Air Sea Show σήμερα στις 21:00 μ.μ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δήμος καβάλας ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής προγραμμάτισε την 5η κατά σειρά αεροπορική και ναυτική διοργάνωση <<Kavala Air Sea Show 2016>>.

Στις 24/25 και 26 Ιουνίου στην  παραλιακή ζώνη του λιμένα Καβάλας και στην Θάσο. Μεταξύ άλλον στην εκδήλωση συμμετείχαν η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους "ΖΕΥΣ",   η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος" το 2ο ΤΕΕΠ με δύο AH-64D Apache, το ακροβατικό σμήνος  Baltic Bees και άλλες πολλές συμμετοχές.

Έπεσαν υπογραφές για ΑΦΝΣ P-8A Poseidon των Βρετανών

«Όποιες αβεβαιότητες κι αν αντιμετωπίζει η χώρα μας, θέλω το μήνυμα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να έχει ηγετική θέση στον κόσμο στην πολιτική και αμυντική αεροδιαστημική βιομηχανία». Με αυτά τα λόγια ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της Βρετανίας με την αμερικανική Boeing…

Δείτε περισσότερα

Πρώτη πτήση για το ινδικό αεροσκάφος HTT-40 (video 2)

Την επιτυχή ολοκλήρωσης της παρθενικής πτήσης του ινδικής σχεδίασης και κατασκευής εκπαιδευτικού αεροσκάφους βασικού σταδίου HHT-40 (Hindustan Turbo Trainer) ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 10/7/2016

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης 9ης ΕΣ Συντήρησης Χειριστών Μαχητικών Αεροσκαφών ΣΕΘΕ

Από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, η εκπαίδευση της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) Συντήρησης Χειριστών Μαχητικών Αεροσκαφών του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ). Εκπαιδεύτηκαν συνολικά είκοσι ένα (21) στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε φωτογραφίες

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Δημητρίου 10/7/1935 - Έπεσε υπέρ πατρίδος

Βαθμός Ανθυποσμηναγός
Υπηρεσία / Μοίρα
Αεροσκάφος Avro 504

Το αεροσκάφος C-295 ενδιαφέρει το Βιετνάμ

Την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Βιετνάμ η οποία εξεδήλωσε το σοβαρό ενδιαφέρον της για το αεροσκάφος μέσης μεταφορικής ικανότητας / πολλαπλού ρόλου C-295 ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Airbus Defence & Space.

Δείτε περισσότερα

Κύπρος: 14 χρόνια από το τραγικό αεροπορικό ατύχημα

Πέρασαν κιόλας 14 χρόνια. Σαν σήμερα, 10 Ιουλίου, στις 4:20 τα ξημερώματα Ελλάδα και Κύπρος συγκλονίζονταν από ένα αεροπορικό ατύχημα.

Ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, και ο Διοικητής της αεροπορίας και πρώην Διοικητής της 126 Σμηναρχίας Mάχης Hρακλείου Στέλιος Δεμένεγας, παρουσίασε βλάβη και στην προσπάθειες των πιλότων να το προσγειώσουν έπεσε σε χαράδρα.

Δείτε περισσότερα