Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016

ΈΚΤΑΚΤΟ : AIRBUS 320 αντιμετοπίζει πρόβλημα συμπίεσης

Ένα AIRBUS 320 για άγνωστους μέχρι στιγμήν λόγους αντιμετωπίζει πρόβλημα συμπίεσης όπως μας ενημέρωσε το γραφείο τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ακολουθεί ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ουκρανική Αεροπορία: Παραλαβή α/φ MiG-29 και εκπαιδ/κών L-39C

Η ουκρανική Αεροπορία παρέλαβε από εγχώρια αμυντική βιομηχανία τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στα οποία εκτός από τη γενική συντήρηση, πραγματοποιήθηκαν και εργασίες μερικού εκσυγχρονισμού, αναλόγως των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα, οικονομικών και τεχνολογικών.

Δείτε περισσότερα

Όσα ανεφοδίασε ο Πήγασος για να λάβει ΟΚ έναρξης παραγωγής

Την ανάθεση από την Αεροπορία των ΗΠΑ σύμβασης ύψους 2,473 δις ευρώ για 18 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46A Pegasus της φάσης χαμηλού ρυθμού αρχικής παραγωγής ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Boeing.

Δείτε περισσότερα

Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016

Επανασύσταση της Ελληνικής Ναυτικής Αεροπορίας ?

Αεροπορία Ναυτικού στην οποία “οραματίζεται” να ενταχθούν 30 αεροσκάφη F-15 σκέφτεται ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος κι έχει ζητήσει από το ΓΕΕΘΑ να επεξεργαστεί το σχέδιο και να κάνει την εισήγησή του. Εισήγηση η οποία αναμένεται να είναι θετική, αφού υπέρ της επανασύστασης της Ναυτικής Αεροπορίας έχει ταχθεί και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Δείτε περισσότερα


Θα είναι σήμερα η μεγάλη μέρα για το Rafale στην Ινδία;

Συνέρχεται σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Άμυνας της Ινδίας το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών (DAC: Defence Acquisition Council), το οποίο και θα εξετάσει την τελική έκθεση της ομάδας διαπραγμάτευσης για την προμήθεια του γαλλικού μαχητικού τέταρτης γενιάς τύπου Rafale της γαλλικής Dassault.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 17/8/2016

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Έπεσε εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων στην Ανατολική Θράκη

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους των Τούρκων  πρίν από λίγο στην περιοχή Tυρολόη (Corlu) της Ανατολικής Θράκης.


Πράσινο φως για την παραγωγή του τάνκερ KC-46A Pegasus

Το μεγάλο βήμα για το καινούργιο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) το KC-46A Pegasus της Boeing έγινε, καθώς δόθηκε το πράσινο φως αρμοδίως για την παραγωγή του, από τον επικεφαλής των εξοπλισμών του αμερικανικού πενταγώνου, τον γνωστό για την αυστηρότητά του, Φρανκ Κένταλ.

Δείτε περισσότερα

Video-υπερπαραγωγή των Ρώσων για T-50 και την Αεροπορία!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακά στιγμιότυπα από πτήση του υπό ανάπτυξη μαχητικού πέμπτης γενιάς Sukhoi T-50, γνωστού και ως «PAK FA» (Prospective Airborne Complex of Frontline Aviation). Το ωραίο ομολογουμένως βίντεο που γυρίστηκε για λόγους δημοσίων σχέσεων και προβολής της ρωσικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, γυρίστηκε με αφορμή την ημέρα των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 16/8/2016

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Παγκόσμια περιοδεία για το βραζιλιάνικο αεροσκάφος KC-390

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση Farnborough Air Show 2016, το αεροσκάφος τακτικών μεταφορών / εναέριου ανεφοδιασμού KC-390 της Embraer πρόκειται να αναχωρήσει για παγκόσμια περιοδεία.

Δείτε περισσότερα

Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας κλήθηκε για μεταφορά τραυματισμένης γυναίκας

Επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένης γυναίκας σε ασφαλές σημείο από τη περιοχή Γριά Βάθρα στα Θερμά Σαμοθράκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016.

Σε πλήρη ετοιμότητα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία..

Σε πλήρη ετοιμότητα έθεσε τα στρατιωτικά νοσοκομεία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος λόγο της Σύγκρουσης του επιβατηγού τουριστικού σκάφους με ταχύπλοο σημειώθηκε ανοιχτά της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς.


Πώληση έξυπνων πυρομαχικών στην Ελλάδα ;

Ανακοίνωση για πώληση έξυπνων πυρομαχικών μαχητικών αεροσκαφών ανακοίνωσε σε χώρες του NATO η DSCA  μέσω της υπηρεσίας προμηθειών της Συμμαχίας, ανάμεσά τους και την Ελλάδα. Περισσότερα δείτε εδώ. 


Η εκπαίδευση στο επίκεντρο της ηγεσίας της ΠΑ..

Το τελευταίο διάστημα ανακοινώθηκαν αρκετές και σημαντικές αλλαγές όσον αφορά το σκέλος της εκπαίδευσης στην Πολεμική Αεροπορία. Από οργανωτικής πλευράς, η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η -προβλεπόμενη στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ- ενοποίηση των τριών σχολών υπαξιωματικών του Κλάδου (Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας-ΣΤΥΑ, Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών-ΣΥΔ και  Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων-ΣΙΡ) σε μία Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας, η οποία θα υπάγεται απευθείας στην Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης.


Βαφή μαχητικών της USAF σαν ρώσικα… για την εκπαίδευση!

Άλλη μια εντυπωσιακή είδηση που αφορά στα πεπραγμένα της αμερικανικής Αεροπορίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον έγκυρο «Aviationist», ο οποίος αφιερώνει ρεπορτάζ στη νέα βαφή μαχητικών αεροσκαφών μοίρας που παίζει τον ρόλο του επιτιθέμενου για τους σκοπούς της εκπαίδευσης της USAF!

Δείτε περισσότερα

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 15/8/2016

Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: