Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Ασύλληπτη γκάφα από συνεργείο! Τους έπεσε το ... αεροπλάνο (vid)

Σε ασύλληπτη γκάφα υπέπεσαν οι εργαζόμενοι ενός συνεργείου. Στο διεθνές αεροδρόμιο εργαζομένων Κεμέροβο έριξαν και έσπασαν το μισό αεροπλάνο, το οποίο είχαν προγραμματίσει να εγκαταστήσουν ως διακοσμητικό στη είσοδο του αεροδρομίου.

Δείτε το βίντεο

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Επίσκεψη Αρχηγού ΤΑ στην 115ΠΜ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (115ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Σούδας, στα Χανιά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Μονάδας, Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Φούσκας.


Μάχη για τον νέο κινητήρα των Apache και Black Hawk!

Ο αμερικανικό Στρατός ανέθεσε συμβόλαια σε εταιρίες για να σχεδιάσουν νέους κινητήρες για τον στόλο των επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64 Apache, καθώς επίσης και αυτόν του ελικοπτέρου γενικής χρήσης τύπου UH-60 Black Hawk, καθώς έχει ληφθεί απόφαση αντικατάστασης των T700.

Δείτε περισσότερα

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της ΥΠΕΠΑ

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Έργων Πολεμικής Αεροπορίας (ΥΠΕΠΑ), στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Υποπτέραρχου (Ι) Αντώνιου Αθανασίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Υπηρεσίας, από τον Σμήναρχο (ΜΕ) Δημήτριο Ράλλη στον Σμήναρχο (ΜΕ) Χριστόφορο Τσιλιμιδό.

Δείτε φωτογραφίες

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 25/8/2016

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 9ης ΜΣΕΠ

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου & Προειδοποίησης (9η ΜΣΕΠ), στο Πήλιο, παρουσία του Διοικητού του 1ου Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου, Ταξίαρχου (ΕΑ) Παναγιώτη Καραδημητρίου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 9ης ΜΣΕΠ, από τον Επισμηναγό (ΕΑ) Κωνσταντίνο Τερλιγκάκη στον Επισμηναγό (ΕΑ) Γεώργιο Μπουτίνα.

Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 24/8/2016

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Άρχισε ανακατασκευή των ε/π CH-53E Super Stallion

Την έναρξη του προγράμματος ευρείας ανακατασκευής του στόλου των βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-53E Super Stallion με σκοπό την αντιμετώπιση συστημικών προβλημάτων και την επαύξηση της διαθεσιμότητας του στόλου, ανακοίνωσε το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (USMC: United States Marine Corps).

Δείτε περισσότερα

Θέμα μαχητικών Su-30 για το Ιράν άνοιξε ο υπουργός Άμυνας

Νέα «βόμβα» έριξαν οι Ιρανοί στο τραπέζι, καθώς ο υπουργός Άμυνας άνοιξε επισήμως με δηλώσεις του στην ιρανική τηλεόραση, θέμα προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών από τη Ρωσία. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση, καθώς ενδεχόμενος (επαν)εξοπλισμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας με σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, θα ανέτρεπε κάθε είδους ισορροπία στη Μέση Ανατολή.

Δείτε περισσότερα

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης της 8ης ΜΣΕΠ

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε στην 8η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (8η ΜΣΕΠ), στη Λήμνο, παρουσία του Διοικητή του 1ου Αεροπορικού Κέντρου Ελέγχου, Ταξίαρχου (ΕΑ) Παναγιώτη Καραδημητρίου, η τελετή παράδοσης -παραλαβής της Διοίκησης της 8ης ΜΣΕΠ, από τον Αντισμήναρχο (ΕΑ) Γεώργιο Ζέρβα στον Επισμηναγό (ΕΑ) Θωμά Γερνά.


Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

Σιγκαπoύρη: Ώρα αποφάσεων για τα F-35

Φρένο στη λήψη της απόφασης για την αγορά 12 μαχητικών αεροσκαφών F-35B φαίνεται ότι βάζει η Σιγκαπούρη σύμφωνα με το Bloomberg.

Η χώρα η οποία  είχε ενημερώσει το Αμερικανικό Πεντάγωνο για την πρόθεση της να αγοράσει 4 μαχητικά του τύπου έως το 2022, με δικαίωμα προαίρεσης για 8 ακόμα μαχητικά, φαίνεται να βάζει στον πάγο τα σχέδια της θέλοντας να αξιολογήσει περαιτέρω τις δυνατότητες του μαχητικού.

Δείτε περισσότερα

«Χρυσό» συμβόλαιο για α/φη C-130J στη Lockheed Martin

Ο αμερικανικός κολοσσός Lockheed Martin απέσπασε χρυσοφόρο συμβόλαιο από το αμερικανικό Πεντάγωνο για το πρόγραμμα παραγωγής των μεταφορικών αεροσκαφών τύπου C-130J το οποίο μπορεί να ανέλθει σε ύψος έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε περισσότερα

Δεν εγκαταλείπει το F/A-18 Super Hornet το US Navy!

Το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών δε σκοπεύει κατά τα φαινόμενα να εγκαταλείψει το μαχητικό F/A-18 Super Hornet, αλλά αντιθέτως να το διατηρήσει στις τάξεις του μαζί με τα F-35, με τον επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων του Κλάδου να δηλώνει, ότι κατά τη γνώμη του έχουν και τα δύο θέση και ρόλο στον σχεδιασμό…

Δείτε περισσότερα

Nέα σημαντική αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας με έργο 13 εκ. δολλαρίων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο – 8.500 αεροσκάφη στη Σούδα σε δύο χρόνια | Φωτός

Σύμφωνα με στρατιωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 22/8/2016

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα:


Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

LM: Σημαντικό βήμα για το νέο προεδρικό ελικόπτερο

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσιμης ανασκόπησης σχεδίασης (CDR: Critical Design Review) του προγράμματος αντικατάστασης του προεδρικού ελικοπτέρου VH-92A, που πλέον μπορεί να εισέλθει στη φάση συναρμολόγησης, δοκιμής και αξιολόγησης, ανακοίνωσε το προηγούμενο διάστημα η ανάδοχος Lockheed Martin.

Δείτε περισσότερα

Δύο περιπτώσεις προσφάτως εμφανισθέντων συστημάτων που δίνουν λύσεις στην Π.Α.

Στην παρούσα ανάρτηση θα ασχοληθούμε με δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα πρόσφατων τεχνολογικών εξελίξεων οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύσεις σε κρίσιμα επιχειρησιακά ζητήματα που ανακύπτουν ή που αναμένεται να ανακύψουν, για την Πολεμική Αεροπορία.


Διάθεση Προσωπικού και μέσων ΠΑ της 21/8/2016

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία διέθεσε τα παρακάτω μέσα: